Edyta M 03.07.2012 03:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Hej, Edytko Śliczności w tym Twoim domu - łazienki, podłogi orzechowe i betony - cudo! Buziaki zostawiam. No masz !!!!!!!!! i FRRRRRRRRR poleciala ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.07.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Edytka: nie za maco Po powrocie do Polski będziesz najlepszą partią w województwie, hehe A drzwiczki ładnie wyszły Co do podcięć, to można zrobić kanały wentylacyjne. Nawet samodzielnie. Otwornica fi50, cztery otwory na skrzydło, wstawić ładne zakończenia otworów i miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.07.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Yuczka drzwi ktore mam zamontowane to garaz - kotlownia , kotlownia - garaz tutaj jest grawitacja ..... Tylko w lazience myslalam o ich podcieciu ..... wiesz , ze ja zlikwidowalam kilka drzwi ktore przewidywal projekt .... min. w lazience na poddaszu ktora laczy sie z garderoba i sypialnia ... tam zupelnie je " wywalilam " i zrobilam wolne przejscie z pralni przez lazienke , gaderobe do sypialni ..... Generalnie sa tam gdzie musza byc ... nie jestem fanka zamknietych pomieszczen ..... a z uwagi na to , ze u mnie w domku nie bedzie tloku ..... to wiesz moglam sobie pozwolic na otwarte przestrzenie . Edytka, ja raczej pisałam o drzwiach pralnia-suszarnia, bo kotłownia i garaż to inna bajka;) A co do przestrzeni to dokładnie wiem o czym piszesz... Do mnie też jak wchodzi ktoś (pierwszy raz zwłaszcza) to od razu mówi: jaka tu przestrzeń!!! I chociaż niektórym wydaje się, że to niepotrzebna strata miejsca, bo to "tylko" komunikacja to ja jednak wiem, że mam czym oddychać Uwielbiam przestrzeń!!! Edytka: nie za maco Po powrocie do Polski będziesz najlepszą partią w województwie, hehe A drzwiczki ładnie wyszły Co do podcięć, to można zrobić kanały wentylacyjne. Nawet samodzielnie. Otwornica fi50, cztery otwory na skrzydło, wstawić ładne zakończenia otworów i miodzio Marti... proszę cię... Nie spotkałam jeszcze się z ładnym zakończeniem otworów zwłaszcza wyciętych otwornicą fi50;) i jeszcze to miałoby pasować do STYLKA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.07.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 No ale dlaczego by nie? Nie upieram się przy otworach okrągłych - można powalczyć i zrobić prostokątne wstawiając jakąś ładną kratkę (Edzia ma dojście do takich czaderskich z drewna, to może dała by radę dopasić coś , a Brat Złota Rączka wykona i będzie cycuś malyna ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.07.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Edytka, ja raczej pisałam o drzwiach pralnia-suszarnia, bo kotłownia i garaż to inna bajka;) A co do przestrzeni to dokładnie wiem o czym piszesz... Do mnie też jak wchodzi ktoś (pierwszy raz zwłaszcza) to od razu mówi: jaka tu przestrzeń!!! Yuczka a u mnie wlasnie pralnia - suszarnia to troche inna bajka ;). ...... Co do przestrzeni to elektryk przed rozpoczeciem prac jak wszedl na poddasze powiedzial .... " ......... U PANI TO TYLE MIEJSCA JAK NA LOTNISKU .........." coklwiek to mialo znaczyc zaplacilam za to 3 razy wiecej niz inni Stylowcy Edytowane 4 Lipca 2012 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.07.2012 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A drzwiczki ładnie wyszły Co do podcięć, to można zrobić kanały wentylacyjne. Nawet samodzielnie. Otwornica fi50, cztery otwory na skrzydło, wstawić ładne zakończenia otworów i miodzio Drzwi jeszcze nie do konca zrobione ..... w jednych brakuje opaski ( zapomnieli dostarczyc ) reszta nie ma klamek itp ....... ( tez zapomnieli ) ..... myslalam raczej o szczelinie wentylacyjnej , ale sie jeszcze zobaczy .... kusza mnie szklane drzwi ( wiesz ta przestrzen ) ..... Nie wiem dlaczego kazdy sie oburza jak mowie o szklanych drzwiach do lazienek !!!!!!!!! ...... Marti... proszę cię... Nie spotkałam jeszcze się z ładnym zakończeniem otworów zwłaszcza wyciętych otwornicą fi50;) i jeszcze to miałoby pasować do STYLKA? No ale dlaczego by nie? Nie upieram się przy otworach okrągłych - można powalczyć i zrobić prostokątne wstawiając jakąś ładną kratkę (Edzia ma dojście do takich czaderskich z drewna, to może dała by radę dopasić coś , a Brat Złota Rączka wykona i będzie cycuś malyna ). U mnie raczej wszystko w prostokaty , kwadraty .... i CIOCHY ..... wiec cos w tym kierunku musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.07.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) To może połączenie otworu okrągłego z kwadratowym obrzeżem? Coś takiego: W środek jeszcze jakąś siatkę dać (pewnie da się coś dobrać z oferty producenta) i będzie całkiem zgrabnie A tu kilka inspirek - w sumie podcięcia też ładnie wyglądają i mniej rzucają się w oczy. http://czterykaty.pl/czterykaty/5,108501,8415630,Drzwi_lazienkowe__po_pierwsze___wentylacja.html (mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje za linkowanie do innego portalu :> ). Znalazłem jeszcze takowe oto kwadraciaki wentylacyjne: Edytowane 3 Lipca 2012 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 04.07.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Edyta super te Twoje dechy jak tam idzie braciszkowi z ich układaniem? Oczywiście jak zjedziesz do pl to ja sie wpraszam do stylka na wakacje a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.07.2012 03:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 To może połączenie otworu okrągłego z kwadratowym obrzeżem? Coś takiego: [ATTACH=CONFIG]123598[/ATTACH] W środek jeszcze jakąś siatkę dać (pewnie da się coś dobrać z oferty producenta) i będzie całkiem zgrabnie A tu kilka inspirek - w sumie podcięcia też ładnie wyglądają i mniej rzucają się w oczy. http://czterykaty.pl/czterykaty/5,108501,8415630,Drzwi_lazienkowe__po_pierwsze___wentylacja.html (mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje za linkowanie do innego portalu :> ). Znalazłem jeszcze takowe oto kwadraciaki wentylacyjne: Marti gdybym na wlasna reke zaczela " dziurawic drzwi " to stracilabym gwarancje na nie ....... ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.07.2012 03:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Edyta super te Twoje dechy jak tam idzie braciszkowi z ich układaniem? Oczywiście jak zjedziesz do pl to ja sie wpraszam do stylka na wakacje a co! Emilcia we wtorek przyszla kolejna dostawa DECH !!!!!!! + grunt + klej na pozostale pomieszczenia w domku ( w sumie beda to 2 sypialnie , pokoj cwiczen i gabinet ) , w srode Braciak zagruntowal powierzchnie w gabinecie na parterze .... w czwartek kupuje wyzynarke i jazda z ukladaniem zobaczymy jak Jemu to pojdzie ... zapal i checi sa ..... wiec licze , ze dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.07.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Edytka, nie wiem, śmiać się, czy płakać Ale skoro on tak ( sprawe ma oczywiscie wygrana ) to nie pozostaje nic innego jakhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gifhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gifhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.07.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Edi - a dlaczego te drzwi sa zakołkowane ?? Moje zadne nie są. Na kleju i piance osadzane A co do Kargula to brak slów. Ale skoro ma sparwe wygrana to niech ja wygra i napije sie szampana na koniec My się tez napijemy (za jego porażkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 05.07.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Gratuluje postepów z Kargulem!Mam takiego Kargula-developera, za płotem uparł sie postawić co nieco, jego zapędy szczęśliwie zredukował UA do trzech chałup. I dostawałam takie wieści jak, oczywiscie sms-em: bede prowadzil kanalizacje, wode i gaz, prosze sie stawic u mojej sekretarki celem omowienia. Zadnego prosze, rzecz jasna. Zapominal dodawac biedaczek, ze rure do wody umyslil przeprowadzic na krzyz z moim doprowadzeniem wody do domu ze studni, dokladnie przez srodek mojej dzialki. A potem jeszcze mi sie dostało, ze dom za blisko drogi posadowilam, i on nie moze puscic pod droga gazu, wody i kanalizacji rownoczesnie, mimo, ze do szerokosci drogi doliczyl juz odleglosc mojego domu od owej drogi. A teraz cos mu sie chyba finansowo powiklalo, bo trzy fundamenty od jesieni stoja jak staly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.07.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Edzia: nie upieram się wszak To tylko luźne propozycje. Gwarancja rzecz święta, więc tematu nie ma. Co do Twojego pomysłu ze szklanymi drzwiami - ja jestem za Nie wiem, jak one się będą sprawowały funkcjonalnie, ale estetycznie można uzyskać b. ciekawe efekty - IMO znacznie lepsze, niż w tradycyjnych drzwiach z drzewna. Co do K - musisz chyba kupić sobie psiaka i wyhodować u niego awersję do K Duży piesio powinien skutecznie odstraszyć natręta, a przy okazji będziesz miała przyjaciela prywatnego na każde zawołanie Pina: drzwi są zakołkowane, bo pewnie ciężkie skrzydełko jest i mogły by się obruszać i popsuć robotę Pana Płyteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.07.2012 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Edytka, nie wiem, śmiać się, czy płakać Ale skoro on tak ( sprawe ma oczywiscie wygrana ) to nie pozostaje nic innego jakhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gifhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gifhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gif Yuczka smiac sie smiac ..... bo co nam pozostalo ........ Powiem tak jak to mowi moj Braciak CALE ZYCIE Z WARIATAMI ...... moze lepiej nie pytaj mnie dlaczego tak mowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.07.2012 01:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Edi - a dlaczego te drzwi sa zakołkowane ?? Moje zadne nie są. Na kleju i piance osadzane A co do Kargula to brak slów. Ale skoro ma sparwe wygrana to niech ja wygra i napije sie szampana na koniec My się tez napijemy (za jego porażkę ) Kinia moje oscieznice na piance soudalowskiej osadzone i z tego co wiem to bez uzycia kleju ...... kotlowniano - garazowe zakolkowane bo ..... skrzydlo CIEZKIE jest ( jest tam zamontowana specjalna zasuwa ..... ktora swoje wazy ) dlatego Braciak je wzmocnil ( jak to slusznie zauwazyl Marti ) . A Kargul ...... niech mu ziemia lekka bedzie .... a ja czekam na pismo z sadu i wtedy sie do niego odniose Edytowane 7 Lipca 2012 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.07.2012 01:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Gratuluje postepów z Kargulem! Mam takiego Kargula-developera, za płotem uparł sie postawić co nieco, jego zapędy szczęśliwie zredukował UA do trzech chałup. I dostawałam takie wieści jak, oczywiscie sms-em: bede prowadzil kanalizacje, wode i gaz, prosze sie stawic u mojej sekretarki celem omowienia. Zadnego prosze, rzecz jasna. Zapominal dodawac biedaczek, ze rure do wody umyslil przeprowadzic na krzyz z moim doprowadzeniem wody do domu ze studni, dokladnie przez srodek mojej dzialki. A potem jeszcze mi sie dostało, ze dom za blisko drogi posadowilam, i on nie moze puscic pod droga gazu, wody i kanalizacji rownoczesnie, mimo, ze do szerokosci drogi doliczyl juz odleglosc mojego domu od owej drogi. A teraz cos mu sie chyba finansowo powiklalo, bo trzy fundamenty od jesieni stoja jak staly. Dzieki Dorotko ..... Cala sprawa kosztuje mnie troche nerwow i zalatwien ..... niby mam adwokata , ale sama musze sie zatroszczyc o zebranie potrzebnych dowodow typu w-z z betoniarni .... pozwolenia na przejazdy , swiadkow itp. Musze sie bronic przed oszolomstwem .......ktore od 2010 roku nie daje mi zyc i spokojnie budowac .... tylko ja musze kazdego roku wykupic pozwolenia na przejazdy , zglaszac kazdy transport do ZDM-u , to u mnie byla kontrola z Inspekcji Budowlanej , to do mnie Panowie ze Strazy Miejskiej przyjezdzaja srednio co 2-3 miesiace ( po telefonie Kargula , ze jakoby widzial MINI TIRA wjezdzajacego na moja budowe ...... ) . A On mowi mi o tym zebym po chrzescijansku sie zachowala ?????????? no tak teraz tak jak juz nie ma gdzie sprawdzac i donosic bo nawet w sadzie sie wyglupil ...... ale nie bedzie sobie moim nazwiskiem ryja wycieral ...... ...... jak pare stow bedzie musial zaplacic za to , ze bezpodstawnie sprawe zalozyl to odechce sie jemu innym w szkode wchodzic . Czekam jak juz pisalam co z sadu dostane ... niczego nie mozna byc pewnym na 100% az do wydania wyroku. Ale jak widac kazdy swojego Kargula ma ..... Ty tez Dorotko Twoj bardziej swiatly dlatego arogant , ale i tak chamom sloma z butow wystaje tego nie ukryje .... i jak to moja babcia mawiala .......Najgorzej jak sie z dziada PAN zrobi ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.07.2012 01:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Edzia: nie upieram się wszak To tylko luźne propozycje. Gwarancja rzecz święta, więc tematu nie ma. Co do Twojego pomysłu ze szklanymi drzwiami - ja jestem za Nie wiem, jak one się będą sprawowały funkcjonalnie, ale estetycznie można uzyskać b. ciekawe efekty - IMO znacznie lepsze, niż w tradycyjnych drzwiach z drzewna. Co do K - musisz chyba kupić sobie psiaka i wyhodować u niego awersję do K Duży piesio powinien skutecznie odstraszyć natręta, a przy okazji będziesz miała przyjaciela prywatnego na każde zawołanie Pina: drzwi są zakołkowane, bo pewnie ciężkie skrzydełko jest i mogły by się obruszać i popsuć robotę Pana Płyteczki A i tak pewnie gwarancji nie bede miala .... bo Braciak kolki powstawial ... a to wedlug producenta uszkodzenie bedzie ...... jak ktos sie chce wymiksowac to zawsze znajdzie wymowke .... wlasnie nadal czekam na skrzydlo do domku gospodarczego ( z reklamacji ) .... jakos samo nie chce przyleciec !!!!!! moze dlatego , ze tylko jedno ..... i dalej nie mam opasek do drzwi na poddaszu .... oraz klamek ...... dzwonilam w czwartek to dowiedzialam sie , ze opaski powinny byc , a jak ich nie ma to ktos zniszczyl ....... WOW:sick: ............ pewnie sama zniszczylam bo po co mi opaski ???????? i taka ulanska fantazje mialam ...... zniszczyc i po klopocie . Co za durnie pracuja w tych sklepach , przedstawicielstwach , firmach itp ...... to dlatego biznesy sie rozpadaja bo zadnemu nie chce sie pracowac , a kase to wszyscy chca ...... Nawet zastepczych drzwi nie mieli .... tylko kawalek plyty OSB ktora nawiasem mowiac Braciak osadzal bo jak uslyszalam , ze chca kolkowac OSB do istniejacej oscieznicy to prawie z samochodu wyskoczylam ( jechalam do pracy ) a wlascicielowi nagadalam , ze taka firma na skale Kraju a glupich skrzydel nie maja .... WSTYD !!!! no to odpowiedzial , ze na setki drzwi jakie wyprodukowali to tylko u mnie cos sie stalo ..... TRZYMAJCIE MNIE BO NIE WYTRZYMAM szkoda , ze w lotto takiego szczescia nie posiadam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.07.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Cala sprawa kosztuje mnie troche nerwow i zalatwien ..... niby mam adwokata , ale sama musze sie zatroszczyc o zebranie potrzebnych dowodow typu w-z z betoniarni .... pozwolenia na przejazdy , swiadkow itp. Najgorsze, że w takim wypadku jest się bardzo daleko, człowieka zjadają nerwy i trzeba non-stop polegać na innych i ich ocenie sytuacji. Choć widać, choćby po Twoim genialnym Bracie, że to działa. U nas też zadziałało, ale kwestionowanie granic i inne szopki, kosztowały mnie niemało zesputych dni. W końcu udało się na naszym Kargulu wymóc, żeby się trzymał litery prawa, a nie naginał go jak mu pasuje. Tyle, że w przeciwieństwie do Twojego Kargula skurczybyk ma kasę i znajomości. A potrafił jeszcze łazić po sąsiadach i opowiadać, ile to my go kosztowaliśmy. Bo potulnie nie zgodziliśmy się na bezprawne zabranie kilku metrów naszej ziemi. Z Twoim sąsiadem jest spora szansa, że to co przeżył, to go trochę nauczy. Tego typu ludzie, jak im wysoka instancja wytłumaczy, że ma być inaczej niż sobie umyślili, szczególnie jak za lekcję zapłacą słono, to przyjmują to do mózgownicy i nie kombinują w przyszłości. Czego Ci z całego serca życzę. A On mowi mi o tym zebym po chrzescijansku sie zachowala ??????????.. Jak tak prosi, to trzeba po chrześcijańsku. Tylko niech mu ktoś nadmieni, że z nauką historii zatrzymałaś się na etapie krucjat, no coś tam o Inkwizycji się też Ci obiło o uszy. I niech chłopak wybiera i jak to moja babcia mawiala .......Najgorzej jak sie z dziada PAN zrobi ....... I miała absolutną rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 07.07.2012 02:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Dorotko " moj " Kargul rowniez po sasiadach chodzi i opowiada zupelnie inna wersje wydarzen ... mija sie z prawda na kazdym kroku .... pewnie chodzi o to zeby nie stracic twarzy w sasiadztwie bo przeciez uchodzi w okolicy za wszechmocnego ..... co to wszystko moze i nikt Jemu nie podskoczy .... tak to jest jak ktos ma przerost tresci nad forma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts