Niwa 01.06.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Hellloł Edytuś tio i ja podłapałam pomysł yukowy, smaćnego Nasza Kochana Siostrzyczko to dla Cię tadaaaaa:, muuuuuuuuuuuuuuwię CI paaalce lizać hihihihhhhh :D:D smacznego Dnia Dziecka Edytuś buźki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Zobacz ją, tą naszą Niwkę Kochaną Też lubi krówki:yes: Nie oparła się i musiała nadgryźć każdą, no:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.06.2010 01:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 cześć Edytuś, ech ta pogoda nie da ruszyć z robota do przodu. A Ty bedziesz czasem pojawiała sie w Polsce zeby podpatrzec swoja chałupke? czy wracasz na gotowe? Witaj Karollinko - Koniczynko No pogoda daje w d...... , ale jak to mowi TT16 " zdrowie najwazniejsze " Z tym "wracaniem na gotowe" to trudno powiedziec zobaczymy jak sie wszystko potoczy .... jeszcze daje rade kontrolowac to co sie dzieje ( wszystkie materialy budowlane , lacznie z dachowka i oknami dachowymi ) kupilam jeszcze przed rozpoczeciem budowy , zeby teraz nie zaprzatac sobie glowy zakupami tylko biezace sprawy zalatwiac . I tak w trakcie budowania jakies drobnostki trzeba bedzie dokupic , ale to juz bardziej detal niz hurt ..... Najgorzej bedzie chyba wybierac material na wykonczeniowke - " internetowo " , ale w koncu tak kupilam dachowke ktorej kolor widzialam tylko na zdjeciach wiec pewnie dam rade . Teraz tez wybieram okna do domu kierujac sie fotkami ......... W tym szalenstwie jest metoda .......... jak wroce to sama bede zaskoczona tym co zobacze i oby byla to taka reakcja :lol2: , gorzej jak bedzie taka :mad:. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.06.2010 01:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Czesc Edytko przyszłam się przywitac i dobrego dzionka życzyć Hejka Jessi Ja Tobie tez ..... i niech nam sloneczko wreszcie zaswieci , bo widze po Twoich wpisach ze posmutnialas Kochana ...... ale bedzie dobrze Benio urosnie szybko i w realu bedzie jeszcze piekniejszy niz w opisach. Edytowane 2 Czerwca 2010 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.06.2010 01:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Hej Siostro Edyto:hug: Z okazji Dnia Dziecka [ATTACH=CONFIG]12314[/ATTACH] No nieeeeeeee :jawdrop:Yuka Siostro zlota tyle KROW i wszystkie dla mnie ?????? Na Rodzine zawsze mozna liczyc , dziekuje Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.06.2010 01:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Hej Edyto! Nie przejmuj sie tak ta pogoda. Tydzien w ta czy w tamta nie stanowi az tak wielkiej roznicy a jednak czasami warto poczekac. Wiem, ze niektore decyzje trzeba juz badzo wczesnie podejmowac: tak samo jak kanalizy i rury, wentylacja, elektryka itp. Mysmy tez planowali ogrzewanie podlogowe w calym domu, co zwieksza ilosc cementu na podlogach, wiec trzeba bylo obliczyc ciezkosc domu i jakie materialy uzyc jeszcze przy stanie zero i wylewaniu law, by ze skarpy nam dom nie zjechal, bo bedzie zaciezki:D. Zdaje sobie sprawe, ze ogrzewanie nadmuchowe tez ma swoje wymagania. My mamy czesciowo wentylacje grawitacyjna i nadmuch cieplego powietrza z kominka na poddasze, ale w czasie budowy zgapilismy sie - a wykonawca nam nie podpowiedzial - by zrobic wymuszony obieg takze na dolna kondygnacje...niestety jak sie nie jest codziennie lub chociaz raz na tydzie i nie oglada wszystkiego to trzeba sie zadowolic sporymi kompromisami, bo jak pojedziec za pol roku to zrywac juz tego co jest zrobione to nie beda.....uroda budowania na odleglosc:mad: Badz dobrej mysli:D Maja Hejka Majeczko Wiem , ze pewnych spraw nie przyspieszysz i pogody tez nie przeskoczysz ... trzeba uzbroic sie w cierpliwosc , tylko jakos tak lzej sie pracuje na tych " saksach " kiedy widzisz jak pieniazki ktore zarabiasz przemieniaja sie w betonik , cegielki , dachoweczki , okienka ....... Jesli chodzi o kompromisy to faktycznie sa SPORE ....... staram sie nie myslec " co by bylo gdyby " , ale cos za cos ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.06.2010 01:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Hellloł Edytuś tio i ja podłapałam pomysł yukowy, smaćnego Nasza Kochana Siostrzyczko to dla Cię tadaaaaa:[ATTACH=CONFIG]12343[/ATTACH], muuuuuuuuuuuuuuwię CI paaalce lizać [ATTACH=CONFIG]12344[/ATTACH] hihihihhhhh :D smacznego Dnia Dziecka Edytuś buźki:hug: Niwuska Siostra moja :hug:lozesz Ty , ales natargala tych KROW ...... , a gdzie sie pasly ? pewnie na tym jablonkowym polku cos je z prawie mezem wytargala i bidule krowieta nie mialy gdzie sie podziac .... Ja je przygarne spokojna glowa . Buziaczki Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.06.2010 02:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Zobacz ją, tą naszą Niwkę Kochaną Też lubi krówki:yes: Nie oparła się i musiała nadgryźć każdą, no:D:D:D Yuka ta nasza Niwuska to pewnie z tej roboty bidactwo zglodnialo i popodgryzalo troszke , ale niech Jej to na zdrowie , a raczej w bioderka idzie co bedziemy zalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 hej, ja jak zwykle spóźniona, ledwo się na krowy załapałam;) ale i tak te resztki pychhooota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysfras 03.06.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 WITAMczy jest Pani w stanie podzielic sie z nami wykazem materialow potrzebnych do budowy dachu, poczynajac od ilosci wiezby i dachowek zwyklych , po dachowki nietypowe, blache i wszelkie dodatki? jesli nie na forum to moze na priv. moj adres to [email protected] z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 03.06.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Edytko , Siostro Ty moja. Gdzież się podziewasz, że Cię tu nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.06.2010 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 hej, ja jak zwykle spóźniona, ledwo się na krowy załapałam;) ale i tak te resztki pychhooota:) Hejka Karollinko Resztki , ale za to jakie .... Ja zajadam sie slodyczami bo stres mnie zzera , na budowie zamiast budowania mozemy rozpoczac sezon " na karpia " ... wody pod dostatkiem wystarczy troche narybku wpuscic :bash:masakra ................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.06.2010 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Miłego dnia życzę:yes:W Niemczech dzisiaj święto,więc ja się byczę Hejka Olu Bycz sie bycz jak mozesz ...... ...... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.06.2010 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Edytko , Siostro Ty moja. Gdzież się podziewasz, że Cię tu nie ma? Hejka Atijka A jakos tak sie " zapodzialam " ..... wczoraj dostalam foty z Polski z mojej budowy i jak znow zobaczylam WODE ... WODE ..... DUZO WODY ...... :jawdrop:to mnie troche ..... . Kurcze nie moge wyjsc z tej ziemi cholernej i dlatego ciagle zalewa mi te fundamenty ..... wrzucilam kilka fotek do dziennika to zobacz jak masz odwage . Podobno w sobote ma sie troche ustabilizowac pogoda wiec mam nadzieje , ze woda " zniknie " ( oczywiscie wypompuja ja bo na cudowne wyparowanie nie licze ) i wreszcie beton zacznie sie osuszac . Buziaki Siostra i trzymaj kciuki za pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.06.2010 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 :wave::wave::wave::wave::wave: SLONECZKO WROC !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.06.2010 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) WITAM czy jest Pani w stanie podzielic sie z nami wykazem materialow potrzebnych do budowy dachu, poczynajac od ilosci wiezby i dachowek zwyklych , po dachowki nietypowe, blache i wszelkie dodatki? jesli nie na forum to moze na priv. moj adres to [email protected] z gory dziekuje i pozdrawiam Witam Widze , ze jeszcze jest Pan na etapie poszukiwan projektu domu ..... z pytan wnioskuje , ze nie tyle interesuje Pana konkretny projekt domu z " Domow z Wizja " ile koszt wybudowania jakiegokolwiek z tych domkow . Rozumiem , ze szuka Pan domu ktory okaze sie najtanszy w wybudowaniu ..... Informacje jakie otrzyma Pan od Inwestorow budujacych te same domy z pracowni " z wizja " beda rozbiezne bo kazdy z nich ma innego wykonawce czy tez buduje domek z innych materialow ( np. dachowka ceramiczna lub cementowa ) . Nawet budujac dom wg. kosztorysu zakupionego wraz z projektem zobaczy Pan jak bardzo rzeczywistosc odbiega od zalozen projektantow. Pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborze odpowiedniego domu dla panskiej Rodziny Edytowane 4 Czerwca 2010 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAC-11 04.06.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Doskonale cię rozumiem, przeżywam dokładnie to samo co Ty. Najgorsza jest bezsilność... Ale przecież nawet na równiku pora deszczowa nie trwa wiecznie Jakoś trzeba się pocieszać. Życzę dużo słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysfras 04.06.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam Widze , ze jeszcze jest Pan na etapie poszukiwan projektu domu ..... z pytan wnioskuje , ze nie tyle interesuje Pana konkretny projekt domu z " Domow z Wizja " ile koszt wybudowania jakiegokolwiek z tych domkow . Rozumiem , ze szuka Pan domu ktory okaze sie najtanszy w wybudowaniu ..... witam z zadnego z pytan nie wynika ze jestem na eta[ie poszukiwania domu. dom jest juz wybrany i wlasnie robi sie mapka syt/wys. nie szukam tez domu najtanszego w wykonaniu, dlatego tez nie [ytam o koszty a jedynie o ilosci potzrebnych materialow. jezlei nei jest mi Pani w stanie pomoc trudno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 04.06.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Czeeeść Siostra:hug: dawno u Ciebie nie byłam, ale masz rację otro haruję z jabłonkami i rzeczywiście energia była potrzebna i żem w drodze do Ciebie podjadła te krowy, noooom:( taka już ta Wasza Niwa jest dziewczynki....no szkoda gadać Nioooo i słonko Nam wspaniałe wreszcie gości na niebie i te brzydkie chmurzyska deszczowe wietrzy przegania yes,yes,yes, 3mam kciuki za Ciebie Słonko, Naniebne słonko i wszystkie słonećka :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 04.06.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) http://img171.imageshack.us/img171/6685/inwestorkastylowego2.jpg http://img715.imageshack.us/img715/7617/dziendziecka.jpg oj widze że inwestorka i jej druga połówka nie ma zbyt aktualnych zdjęć. aparat by sie przydał !pozdro Edytowane 4 Czerwca 2010 przez TT16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts