Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Tylko po co te operacje, skoro kąpiele błotne (tudzież mułowe) są równie ekspensywne, a przy tym równie skuteczne i bezbolesne... :rolleyes:

A czy Ty wiesz jakie tutaj doktory przystojne som

:p

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edzia: nie mam pojęcia, bo w życiu w Stanach nie byłem, choć nie ukrywam, że swego czasu było to moje ciche marzenie wyprowadzić się tam... Kusił mnie ten "raj obiecany", ale wiadomo, że dostać wizę, to wyższa szkoła ;) No i funduszy na bilet nie było. Jedyne moje wiadomości obecnie pochodzą z hollywood'zkich produkcji z udziałem tap madel ;)

Teraz to juz bardziej Raj UTRACONY :(...... kiedys moze byl to " raj obiecany " ......... lata 80-te czy 90-te ....... kto przyjechal tutaj w tym czasie i mial glowe na karku mogl wiele zdzialac , a nawet i len jakos utrzymal sie na powierzchni ...... teraz dla prozniakow i utracjuszy ten Kraj nie ma litosci , zeby cos osiagnac trzeba zapomniec o urlopach , wolnych niedzielach ...... i nadal trzeba miec glowe na karku :yes:.....

No właśnie pisałem o latach 80/90-tych. Teraz to wiem, że łatwo nie jest i recesja i w ogóle wszystko przez nielegalnych imigrantów... ;) Poza tym teraz, jak mam już chatkę swoją i swój kawałek ziemi, to mi się nie chce ruszać :D

Wszystko przez niegospodarnych bankierow ktorzy na prawo i lewo pozyczek udzielali nie sprawdzajac wyplacalnosci pozyczkobiorcy :no:......

Ja jak wroce bede dalej jezdzila ...... i pracowala tym razem w Europie .... ( nie ma to jak nowe doswiadczenia :p)

Edytowane przez Edyta M

Emilko koncza sie ...... ale wygladaja za:p biscie ...... moj pomysl ..... Braciaka wykonanie ..... zaraz wrzuce kilka fot do Chomiczowki . Troche przeszkadza nam deszczowa pogoda dlatego odpuszczamy sobie taras w tym roku i po skonczeniu schodow Braciak przenosi sie do wnetrz ....

Zapraszam do Chomiczowki :hug:

Yuczka zobaczymy po pierwszej zimie ;)...... jesli bedzie slisko to w planach mam przyklejenie tasm antyposlizgowych o strukturze gruboziarnistej ( papieru sciernego ) na brzegach stopni ...... :yes:

Przeciez raj blizej macie ..... Polska TYGRYSEM EUROPY , a granice na Europe otwarte juz dawno :rolleyes:

Chyba szablastym.... a te jak wiadomo, wyginęły...

Dorotko 13 wrzesnia 2012 ...... moj " ulubiony " szef polskiej dyplomacji Radek S ... powiedzial tak : [h=1]Polska tygrysem Europy[/h]

Czwartek, 13 września 2012 (20:47)

Szef polskiej dyplomacji Radosław Sikorski wystąpił na seminarium w Pekinie zorganizowanym przez Polski Instytut Spraw Międzynarodowych i China Institute for International Studies. Tematem przewodnim wystąpienia był sukces chińskiej gospodarki oraz dokonania i perspektywy Polski.

W przemówieniu na otwarciu konferencji „Chiny - Europa: nowe podejście dla nowych czasów. Okrągły stół think-tanków Chiny-V4” Sikorski podkreślił, że jest wiele aspektów, które łączą Chiny i Polskę.

- Oba kraje leżą na skrzyżowaniu Wschodu i Zachodu, Północy i Południa. Oba nasze kraje doświadczyły w historii bolesnej dominacji innych mocarstw. Polacy odczuwali wiele sympatii i szacunku dla Chin już za czasów rozbiorów w XIX wieku, kiedy naszego kraju próżno było szukać na mapie. Łączą nas dramatyczne doświadczenia i wspomnienia II wojny światowej. Dzisiaj możemy porównywać nasz dynamizm gospodarczy i dążenia modernizacyjne. Oba kraje dążą do wykorzystania złóż gazu łupkowego, dzieląc się doświadczeniami w ich poszukiwaniu i wydobywaniu – mówił minister Sikorski.

Jednak bardziej jaskrawym wydaje się sformułowanie porównujące polską gospodarkę, która mierzy się z rosnącym bezrobociem, z najpotężniejszą gospodarką śwtata, jaką są Chiny. Sikorski, powołując się na zagraniczną prasę, określił Polskę jako „nowego europejskiego tygrysa.”

- Zarówno Chiny, jak i Polska mają odwagę podążać drogą modernizacji. Tempo wzrostu gospodarczego Polski nie dorównuje chińskiemu, niemniej postrzegamy nasze dokonania jako sukces. Chiny są rosnącą potęgą światową. Polska jest potęgą regionalną. W artykule opublikowanym niedawno w "Wall Street Journal Market Watch" Polska została przedstawiona jako nowy europejski tygrys – czytamy w przemówieniu ministra zamieszczonym na stronach MSZ.

Szef naszej dyplomacji do największych dokonań obecnego rządu zaliczył sprywatyzowanie większości majątku państwowego. - W kategoriach gospodarczych, nasze reformy miały przede wszystkim na celu uwolnienie ducha przedsiębiorczości w ludziach – mówił minister, nie wyjaśniając jednak, jaki wpływ na tego „ducha przedsiębiorczości” ma podwyższanie podatków i wieku emerytalnego w Polsce.

Pewnie nie wie , ze te szablaste wyginely ..... :cool::cool::cool: ...... albo mowil o innych ;).

• 3 weeks później...

Amtla dzieki Kochana :hug:

Info wyslalam na priv. ..... i czekam na Pana Zaglobe ;) ( to jedna z moich ulubionych postaci Trylogii ) ciesze sie , ze moglam Go wylicytowac . W moim nowym domku ma juz swoje miejsce bedzie sobie stal na biurku w gabinecie .

Pozdrawiam cieplutko :bye: