Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uff, przejrzałam prawie całą galerię z dziennika chomiczówki, ale nie wiem czy mi starczy sił na komentarze :bash:

Więc powiedz mi Edytko... bo czytając ogólny temat Stylowiczów2 , widziałam, że w trakcie budowy występowały kłopoty z kominem... też takowe miałaś?

My z mężem mamy zamiar zacząć budowę wczesną wiosną 2014, bo w 2013 już nie zdąrzymy z formalnościami... i bardzo się cieszę, że trafiłam na tą stronę, przynajmniej zaczerpnę informacji :D

Marti ja to Ciebie kiedys wlasnorecznie udusze !!!!!!!! :spam::spam::spam: ........ To ja przy okazji skladania swiatecznych zyczen dowiaduje sie , ze Tobie corcia sie urodzila w listopadzie ??????????????? po prostu powinnam sie obrazic , ze w moich komentach nie oglosiles tej dobrej nowiny publicznie ...... i chyba sie obraze :mad::mad::mad:.

Uff, przejrzałam prawie całą galerię z dziennika chomiczówki, ale nie wiem czy mi starczy sił na komentarze :bash:

Więc powiedz mi Edytko... bo czytając ogólny temat Stylowiczów2 , widziałam, że w trakcie budowy występowały kłopoty z kominem... też takowe miałaś?

My z mężem mamy zamiar zacząć budowę wczesną wiosną 2014, bo w 2013 już nie zdąrzymy z formalnościami... i bardzo się cieszę, że trafiłam na tą stronę, przynajmniej zaczerpnę informacji :D

benwer :welcome:

Nie przypominam sobie zadnych klopotw z kominem .... rozumiem , ze piszesz o tym do kominka ???.... jedynie mialam zastrzezenia do wykonawcy dotyczace murowania .... zamiast z cegly wymurowal go z porothermu co w rezultacie wizualnie go powiekszylo i " zabralo " troche miejsca w salonie .... wykonawca tlumaczyl sie tym , ze wstawial wklad kominowy ( schiedel avant ) i dlatego tak musialo byc to zrobione ...... :spam: ....... nie bylo mnie na miejscu wiec nie moglam tego ocenic ..... pozniej okazalo sie , ze wyczystke zrobili wewnatrz domu zamiast na zewnatrz i odprowadzenie skroplin robil moj Braciak bo na fotkach przed wylewkami zauwazylam , ze wykonawca zapomnial o wstawieniu rurki ....

Nie podobal mi sie komin jaki zaproponowali projektanci uwazalam , ze skoro komin ciagnie sie od fundamentow to powinien byc na calej swojej dlugosci rowny !!!! projektanci wyzej polaci dachu drastycznie go zmniejszyli ... dla mnie wygladalo to po prostu smiesznie i zrobilam po swojemu .

http://img213.imageshack.us/img213/6523/img2073fp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Po oblozeniu klinkierem zrobil sie jeszcze wiekszy , ale dla mnie jest ok. ..... :hug:..... podoba mi sie tak jak jest

się przypomnę cicho ze się ja prawie adoptowałam u Ciebie koło jesieni:yes:

Pamietam http://www.picgifs.com/animal-graphics/animal-graphics/funny-animals/animal-graphics-funny-animals-012928.gif

Marti ja to Ciebie kiedys wlasnorecznie udusze !!!!!!!! :spam::spam::spam: ........ To ja przy okazji skladania swiatecznych zyczen dowiaduje sie , ze Tobie corcia sie urodzila w listopadzie ??????????????? po prostu powinnam sie obrazic , ze w moich komentach nie oglosiles tej dobrej nowiny publicznie ...... i chyba sie obraze :mad::mad::mad:.

Eeee.... Yyyyy... Noooo... Ten tegoo.... No ale przecież pisałem na forum i ja i OZ... No i przecież chyba nawet gratulowałaś nam (w wewontku Franiowym, albo u Malki, już nie pamiętam, a nie chce mi się szukać ;)).... No i trzeba częściej odwiedzać inne wewontki, a nie tylko na święta :p To ja się powinienem obrazić ;)

:hug:

benwer :welcome:

Nie przypominam sobie zadnych klopotw z kominem .... rozumiem , ze piszesz o tym do kominka ???.... jedynie mialam zastrzezenia do wykonawcy dotyczace murowania .... zamiast z cegly wymurowal go z porothermu co w rezultacie wizualnie go powiekszylo i " zabralo " troche miejsca w salonie .... wykonawca tlumaczyl sie tym , ze wstawial wklad kominowy ( schiedel avant ) i dlatego tak musialo byc to zrobione ...... :spam: ....... nie bylo mnie na miejscu wiec nie moglam tego ocenic ..... pozniej okazalo sie , ze wyczystke zrobili wewnatrz domu zamiast na zewnatrz i odprowadzenie skroplin robil moj Braciak bo na fotkach przed wylewkami zauwazylam , ze wykonawca zapomnial o wstawieniu rurki ....

Nie podobal mi sie komin jaki zaproponowali projektanci uwazalam , ze skoro komin ciagnie sie od fundamentow to powinien byc na calej swojej dlugosci rowny !!!! projektanci wyzej polaci dachu drastycznie go zmniejszyli ... dla mnie wygladalo to po prostu smiesznie i zrobilam po swojemu .

http://img213.imageshack.us/img213/6523/img2073fp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Po oblozeniu klinkierem zrobil sie jeszcze wiekszy , ale dla mnie jest ok. ..... :hug:..... podoba mi sie tak jak jest

Jak dla mnie też wygląda fantastycznie! :lol2: będę śledzić wątek i w razie czego zasypywać pytaniami :D

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę złożyć serdeczne życzenia.

Niech świąteczne dni będą czasem duchowej refleksji, rodzinnego ciepła i szczęścia,

spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień .

Życzę, aby Nowy 2013 Rok, upłynął w spokoju, zdrowiu i pogodzie,

przynosząc wiele osobistych i zawodowych sukcesów i radości.

http://traler.blox.pl/resource/MerryChristmas_400x400.jpg

6635.jpg

Dla Was Kochani, ślę dziś życzenia.

Niech ta noc święta serca Wam zmienia,

byście najmocniej kochać umieli,

byście codziennie byli weseli,

by Was otaczał przyjaciół krąg,

nigdy nie brakło pomocnych rąk!

By pokój w sercach królował stale,

a Wasze dzieci rosły wspaniale.

Edytowane przez Zosia M

http://img502.imageshack.us/img502/2761/33399091.jpg

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze

Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę

Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni

Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei

By spełniło się choć jedno z twoich marzeń

Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

Antosia, Jasiek, Marta i Bartek ze Stańczykowa ;)