Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj kochana w Nowym Roku:hug:

I poproszę od razu przepisik:wiggle: bo ciasteczka wyglądają przepysznie:yes:

Yuczka jak wroce z pracy bo teraz musze zmykac ..... przepis bardzo prosty , a ciastka smakuja wybornie ... pierwszy raz robilam :bye:.

Witaj kochana w Nowym Roku:hug:

I poproszę od razu przepisik:wiggle: bo ciasteczka wyglądają przepysznie:yes:

Yuczka wreszcie jestem zgodnie z obietnica podaje przepisik :p

45 dkg. maki

30 dkg. masla

15 dkg. cukru ( krysztalu )

1 lyzka proszku do pieczenia

1 jajko

Make przesiac dodac pozostale skladniki wymieszac .... ( mozna dodac do smaku odrobine ulubionego aromatu ... ja dodalam kilka kropli cytrynowego ) , ciasto wlozyc do lodowki na godzinke . Po godzinie rozwalkowac na placek 0,5 cm. grubosci ( kulke z ciaste podzielilam na 3 czesci i kazda z osobna walkowalam tak jest wygodniej ) nastepnie wycinalam foremka ciasteczka . CIASTO JEST BARDZO KRUCHE !!!! nie przerazaj sie tym bo praktycznie " rozpada sie " podczas walkowania .... :o.... im cieniej rozwalkujesz tym krocej pieczesz i razem sklejone ciasteczka sa wygodniejsze do zjedzenia .

Piec nagrzej do temp. 220 st.C , ciasteczka ulozone na folii posmaruj rozmaconym jajkiem , czas pieczenia od 12 - 15 min. .... jak lubisz bardziej kruche to mozesz je przypiec na ciemniejszy kolor ....

Po wyciagnieciu z piekarnika czesc ciasteczek serduszek smarowalam ulubionymi dzemami i sklejalam razem , a nastepnie posypywalam cukrem pudrem ... choineczki posypane byly tylko cukrem pudrem . Smakuja wybornie .... upieklam we wtorek , a w srode czesc z nich wyslalam Rodzince do Polski zapakowane jak nalezy .... mam nadzieje , ze dotra w calosci i nadal beda smaczne .

Yuczak czekam na Twoj wypiek buziaki :hug:

Edytowane przez Edyta M

W Nowym Roku 2013,

Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju

życzy Maja

http://www.onsecrethunt.com/wp-content/uploads/2012/12/Happy-New-Year-2013-Wallpaper-1.jpg

W Nowym Roku 2013,

Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju

życzy Maja

http://www.onsecrethunt.com/wp-content/uploads/2012/12/Happy-New-Year-2013-Wallpaper-1.jpg

Majeczko dzieki :bye:

Kiedy i jakie następne poczynania w Stylku ? bo już nie mam co oglądać :popcorn:

Jak tam po Świętach i Nowym Roku ? :D

Benwer w Stylku nigdy nie ma stagnacji ...... ciagle cos sie dzieje ...... http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/coffee/smileys-coffee-593319.gif nie moge wszystkiego pokazywac ..... trzymam Was w niepewnosci i dozuje emocje http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/afraid/smileys-afraid-535297.gif

Edytko, czym się takie liście wycina, oprócz tego, że bratem? Pytanie całkiem serio!

Dorotko zapytam Arka bo nie wiem ... zrobil mi niespodzianke i takiego liscia :p wykombinowal , a ja idac za " ciosem " poprosilam o zrobienie czegos do powieszenia kluczy i juz podobno pomysly sa .... troche zostalo odpadow drewna z podlogi i Braciak chce je wykorzystac ..... jeszcze pomyslalam o takich podkladkach pod szklaneczki ..... taka oryginalna robotka i co najwazniejsze niepowtarzalna ....

Teraz Arko bedzie robil sufit drewniany ( tez z orzecha amerykanskiego ) na poddaszu nad antresola wiec jak zostana jakies kawaleczki drewniane to pomyslimy nad ich wykorzystaniem .

:bye: