Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Dorotko wieczorem wrzuce wiecej informacji na temat firmy ktora zajmuje sie sprowadzaniem ogrodzen panelowych z Belgii ( oraz kilka fotek ) ..... :p.

Jesli chodzi o taras to tak jak na schodach wejsciowych do domu beda plytki Paradyz Taranto grafit wieczorem wrzuce foty ..... :bye:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorrki Dorotko , ale wrocilam niedawno do domku i zmykam do spanka .... :bye:..... obiecuje do weekendu wrzucic wiecej info .

Tarasu nie powiekszam ........ chce zrobic osobny grill w pewnej odleglosci od domu taki z prawdziwego zdarzenia nie jakies elektryczne czy gazowe substytuty :p.... nie wyobrazam sobie grillowania przy tej mojej jasnej elewacji ....

Elo, Edit :)

Się tak przyglądam tym roletkom po śniegu i zastanawiam, jak to się ma do gwarancji na ten sprzęt? W końcu taka roletka kosztuje niemało, a nie każdy ma MacGyvera, czy innego Braciaka pod ręką, żeby mu to naprawił... Z drugiej strony śniegi u nas potrafią trochę przysypać, zwłaszcza na południu, bliżej gór... Co do ciężaru śniegu, to już to u nas "przetestowali" na przykładzie hali targowej w Katowicach :/ Od tamtej pory obowiązuje rozporządzenie, że z dachów śnieg należy bezwzględnie usuwać, jeśli jego grubość przekroczy 10cm. Co prawda dotyczy to dachów płaskich i wielkogabarytowych, ale poniekąd obrazuje to skalę tego zjawiska zwanego "śniegiem" ;)

Marti

Rolety kupilam w 2010 roku ... mysle , ze gwarancja nie obejmuje " dziwnych pomyslow klienta " :p.... o swoj dach sie nie obawiam bo robil go NAJLEPSZY DEKARZ w Polsce :yes:...... wiec co mi tam te 20 cm. sniegu :D. .... a wracajac do rolet to byl ewidentnie moj blad zamykanie ich na sniegowy czas .

Czyżby to był jakiś głośnik ? Albo jakiś zasysacz, np. wilgoci?:lol:

a tak na poważnie Edyta czyżbym widziała u Ciebie próbki z Benjamina Moora? Poszukuję takich żeby sobie wybrane kolorki wypróbować. Ale u mnie w jedynym sklepie który mógłby mi sprowadzić Pare albo Benjamina powiedzieli że czegoś takiego nie ma.;)

Marti

Rolety kupilam w 2010 roku ... mysle , ze gwarancja nie obejmuje " dziwnych pomyslow klienta " :p.... o swoj dach sie nie obawiam bo robil go NAJLEPSZY DEKARZ w Polsce :yes:...... wiec co mi tam te 20 cm. sniegu :D. .... a wracajac do rolet to byl ewidentnie moj blad zamykanie ich na sniegowy czas .

O dach to ja się też nie martwię, ale po co w takim razie są te rolety? ;) Jak dla mnie powinny one także chronić od śniegu. Nie wiem, gdzie tu wymysł dziwny. Dbam o szyby i dlatego zamykam roletę. A co na nią napada, to już mniejsza - ma to wytrzymać i już.

Oczywiście w granicach rozsądku mam wymagania, ale jak dla mnie to obciążenie 200-300kg śniegu powinno spokojnie wytrzymać.

Chociaż myślę, że to się powyginało nie tyle od ciężaru śniegu, ile od mrozu - śnieg się powoli wytapiał od ciepła budynku, a jednocześnie (głównie w nocy) zamarzał tworząc lód, który jak wiadomo zwiększa swoją objętość wraz ze spadkiem temperatury. Stąd podginało powoli, dopływała nowa woda i zamarzała wyginając jeszcze bardziej.

Cieszy fakt, że mimo wszystko usterka nie okazała się trwała i dało się ją b. łatwo usunąć :)

Co do konkursu, to obstawiam radiograjek samorobny :) © Braciak TM

Edytowane przez Martinezio

Czyżby to był jakiś głośnik ? Albo jakiś zasysacz, np. wilgoci?:lol:

a tak na poważnie Edyta czyżbym widziała u Ciebie próbki z Benjamina Moora? Poszukuję takich żeby sobie wybrane kolorki wypróbować. Ale u mnie w jedynym sklepie który mógłby mi sprowadzić Pare albo Benjamina powiedzieli że czegoś takiego nie ma.;)

Hejka Tutli_putli ..... swoja droga ciekawy nick ;)

Tak przymierzam sie do BM , ale najblizszy sklep ktory oferuje te farby jest jakies 100 km. od mojego domu .... przeszkoda dla mnie niby zadna , ale wybralam alternatywne rozwiazanie . Braciak doslownie 3 min. od mojego rodzinnego mieszkania " znalazl " sklep DEKORIAN ktory oferuje rownie dobrej jakosci farby kanadyjskiej firmy PARA oraz szwedzkie farby SCALA .

Znalazlam w Lodzi ( blisko Twojego miejsca zamieszkania )

SALON DEKORIAN

ul. Pabianicka 119/131

93-490 Łódź

tel. 42/680 93 86,

tel. 42/680 93 99

e-mail: [email protected]

Godziny otwarcia:

poniedziałek - piątek: 8:00 - 18:00

sobota: 9:00 - 13:00

http://www.dekorian.pl/ mysle , ze tam bez problemu dostaniesz probki i dobierzesz odpowiedni kolor farb .

W DEKORIAN przymierzam sie do zakupu tynkow dekoracyjnych z wloskiej firmy METROPOLIS .... jesli tylko probki ktore przeslalam do Polski beda kolorystycznie pokrywaly sie z ofertami PARA i METROPOLIS to pozostanie tylko kwestia ich zamowienia .

Wymyslilam sobie rowniez w gabinecie tapety na scianach byc moze bedzie to belgijska firma OMEXCO. ;)......

O dach to ja się też nie martwię, ale po co w takim razie są te rolety? ;) Jak dla mnie powinny one także chronić od śniegu. Nie wiem, gdzie tu wymysł dziwny. Dbam o szyby i dlatego zamykam roletę. A co na nią napada, to już mniejsza - ma to wytrzymać i już.

Oczywiście w granicach rozsądku mam wymagania, ale jak dla mnie to obciążenie 200-300kg śniegu powinno spokojnie wytrzymać.

Chociaż myślę, że to się powyginało nie tyle od ciężaru śniegu, ile od mrozu - śnieg się powoli wytapiał od ciepła budynku, a jednocześnie (głównie w nocy) zamarzał tworząc lód, który jak wiadomo zwiększa swoją objętość wraz ze spadkiem temperatury. Stąd podginało powoli, dopływała nowa woda i zamarzała wyginając jeszcze bardziej.

Cieszy fakt, że mimo wszystko usterka nie okazała się trwała i dało się ją b. łatwo usunąć :)

Co do konkursu, to obstawiam radiograjek samorobny :) © Braciak TM

Marti tak na Twoje pytanie odpowiada producent rolet zewnetrznych FAKRO ;)

[h=2]Zalety rolet Fakro:[/h]

• skuteczna ochrona przed uciążliwym upałem
  • ograniczenie strat ciepła w zimie
  • zaciemnienie wnętrza
  • zapewnienie poczucia prywatności
  • ochrona przed promieniami UV
  • ochrona przed nadmiernym hałasem
  • roleta zewnętrzna stanowi element utrudniający włamanie

NIc nie pisza o sniegu :popcorn:..... bo i po co .....

Hejka Tutli_putli ..... swoja droga ciekawy nick ;)

Tak przymierzam sie do BM , ale najblizszy sklep ktory oferuje te farby jest jakies 100 km. od mojego domu .... przeszkoda dla mnie niby zadna , ale wybralam alternatywne rozwiazanie . Braciak doslownie 3 min. od mojego rodzinnego mieszkania " znalazl " sklep DEKORIAN ktory oferuje rownie dobrej jakosci farby kanadyjskiej firmy PARA oraz szwedzkie farby SCALA (...)

Dziewczyny o farbach PARA i BM słyszałam same pozytywy, natomiast SCALĄ malowałam u nas... nie zachwyca, powiem tylko tyle;)

Malowałam kuchnię na kolor waniliowy, było to pierwsze malowanie na tynkach... Kryła bardzo słabo, do tego stopnia, że zużyłam na jednokrotne malowanie jakieś 3/4 farby, którą Pan z Dekoriana wyliczył mi na całą kuchnię na gotowo. Ale ponieważ kolor mi się nie podobał, bez żalu zamalowałam farbą, której już na cały dom używałam. Ale najbardziej adekwatne było malowanie na czerwono: malowałam ściankę pod wysoką zabudowę w kuchni i chyba malowałąm 4 albo 5 razy, żeby uzyskać jednolity kolor. Pan mi tłumaczył, że taki intensywny kolor nie jest miarodajny. Ale później na taki sam czerwony (tylko farbą sigma) malowałam ścianę u córki w pokoju. Po pomalowaniu dwukrotnym było tak samo jak na dole. Ściana w obu przypadkach była z płyty g-k zagruntowana.

Yuczka ja bralam pod uwage tylko BM lub PARA ..... zdecydowalam sie na PARE :yes:..... bo sklep z farbami BM mam kilka km. dalej :D .... a tak jak piszesz obydwie firmy maja produkty o podobnej wysokiej jakosci wiec jedyny problem byl w doborze koloru .... wyslalam probnik BM i do niego Braciak dobrak odcien z PARY :yes:..... wrzuce kilka fotek do Chomiczowki to sama ocenisz .... jak dla mnie zgodnosc jest w 99% :D

Edytko rzadko się odzywam, ale na bieżąco wiem co się w stylku dzieje :)

listwy mnie zachwyciły- taka kropka nad i w stylku!!!!

pozdrawiam cieplutko :)

Martunia dzieki za odwiedziny :hug:

W weekend wrzuce kilka fotek z malowania w domu Arek OGARNIA temat nadzwyczaj dobrze ( chyba sam jest tym faktem zaskoczony ) ... dzisiaj wlasnie dotarly zamowione farby do wymalowania poddasza :D....

Buziaki dla Was :hug: