Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Hej

Dziękuję bardzo, te dane w zupełności mi wystarczą. Temat odkopię, jak będziemy bliżej wyposażania kotłownię w sprzęt.

Teraz czekamy na Twoje schody. :)

Pozdrowienia

Marcin

Marcin do kratek jestem przyzwyczajona ... mam je tutaj na codzien i w roznych miejscach domow sa rozmieszczane wiec dla mnie to norma :D...

Schody .... beda ladne :).... ( sama wymyslilam :D) ..... wykonawcy szukalam baaaaaardzo dlugo . Jedynie martwi mnie wbijanie stopni na bolcach w sciane z betonami , rujnowanie kawalka stropu na poddaszu i plytek na parterze po to zeby je dobrze zainstalowac .... ich waga to jakies 450 kg. :mad:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marcin do kratek jestem przyzwyczajona ... mam je tutaj na codzien i w roznych miejscach domow sa rozmieszczane wiec dla mnie to norma :D...

Schody .... beda ladne :).... ( sama wymyslilam :D) ..... wykonawcy szukalam baaaaaardzo dlugo . Jedynie martwi mnie wbijanie stopni na bolcach w sciane z betonami , rujnowanie kawalka stropu na poddaszu i plytek na parterze po to zeby je dobrze zainstalowac .... ich waga to jakies 450 kg. :mad:

Czy możesz zdradzić kwotę za stopień tychże schodów? Powiedz mi, czy brałaś pod uwagę mocowanie poręczy wokół "dziury w suficie" i klatki schodowej nie do boku lecz do posadzki piętra na takiej specjalnej listwie?

Co do kratek, taki urok tego ogrzewania... choć moim zdaniem PK mógłby bardziej estetyczniejsze kratki montować w suficie i ścianie pod schodami... Rzecz gustu. Pewnie i mi przyjdzie się z nimi opatrzyć. :)

Edytowane przez Bahitius

Marcin nie mam wyceny za stopien schodow .... mam ogolnie za przeslo + stopnie .

Nie nie bralam pod uwage montazu balustrad na listwie , jakos nie pasowalo mi takie rozwiazanie do Stylka , szklo to tez nie moja bajka ( obawiam sie o utrzymanie go w czystosci ) , cos jednak trzeba bylo dac wiec jest szklo ..... Jesli chodzi o kratki to niestety nie mozna ich bardziej estetycznie zamontowac ... rozwiazaniem moglaby byc podwojna zabudowa z g-k , do pierwszej plyty przykrecic kratke , a druga zamaskowac - zlicowac z kratka ... to samo dotyczy kratek podlogowych , mozna je ladnie osadzic w plytkach lub w drewnianych podlogach , ale prosciej jest po prostu wcisnac w posadzke tylko wtedy niestety wystaja te kilka mm. i trzeba uwazac przy chodzeniu i przesuwaniu mebli . ....

Kaka czytalam gdzies , ze poszukujesz wciaz plytek .... moge wrzucic jak chcesz namiar na sklep gdzie ja kupowalam ... podaj jaka plytka Ciebie interesuje i do jakiej ceny mysle , ze cos znajdziesz wsplnie ze sprzedawca .

Jesli chodzi o wykonczeniowke to jeszcze duuuuuzo do zrobienia ( kontakty , oswietlenie , lazienki - szyby lustra , armatura do zalozenia itp. itd) ..... teraz jeszcze wymyslilam sobie polozenie mozaiki takiej samej jak mam w wiatrolapie w salonie za telewizorem i we wnece ktora jest na wprost TV .... :yes:.

Edytko ja tak szukam ale bez parcia na szkło ;)Musze najpierw zrobić kotłownie ale wole przegladać oferty bo czasem zdarzają sie okazje (jestem skłonna kupic nawet II gat ) Jeśli jesteś zadowolona ze sklepu to poprosze o namiar -nigdy nie wiadomo co sie przyda :rolleyes:

Edytko ja tak szukam ale bez parcia na szkło ;)Musze najpierw zrobić kotłownie ale wole przegladać oferty bo czasem zdarzają sie okazje (jestem skłonna kupic nawet II gat ) Jeśli jesteś zadowolona ze sklepu to poprosze o namiar -nigdy nie wiadomo co sie przyda :rolleyes:

Kaka jestem mega zadowolona ... swoje plytki kupilam w tym sklepie http://www.modnalazienka.pl/ Modna Lazienka ... kontakt z Panem Marcinem Kowalskiem swietny . Wszystko zalatwialam mailowo ... zamowienie , zaplacilam fakture ..... wysylka natychmiastowa . Wlasnie znow zamowilam u nich mozaike kamienna do salonu ( dostawa w poniedzialek ) .... Mysle , ze znajdziesz cos odpowiedniego , ceny tez maja bardzo przyzwoite , towar zawsze bardzo dobrej jakosci . Buziaki :hug: .... zagladaj czesciej

Witam,przejrzalam twoj dziennik ,przyznam ze bylo co poczytac moze bardziej ogladac:):) ale to dobrze:)bardzo ladny ten twoj domek jak na rzeczy w wiekszosci zamawiane w necie to naprawde niezle to wyszlo "szacun: :)

podobaja mi sie twoje listwy przypodlogowe ktore wybralas, pewnie tez z neta??prosilabym o namiar jesli mozna i pytanko mam a wlasciwie prosze o potwierdzenie bo ta sa listwy drewniane prawda?? i ile to kosztowalo?? bede wdzieczna za info my co prawda bedziemy sie dopiero budowac ale ja juz w glowie mam urzadzony domek hehe i podobaja mi sie biale listwy tylko nie wiem czy zwyklych prostych nie wezme do siebie:)ale prosze o namiar skad sa twoje,

z gory dziekuje i pozdrowionka i bede dalej sledzic twoje wnetrza bo super to wszystko wyszlo:)

Edytko dziekuje :hug:Maja sporo plytek wiec na spokojnie w wolny dzien poprzegladam ich oferte :yes:

Co do zagladania to nie mysl ze Cie opuscilam:no: Ja kukam od czasu do czasu ale malo sie odzywam :D

Naprawde fajny sklep ... przez bardzo dlugi okres czasu nie placilam kosztow transportu ( moze dlatego , ze bralam spore ilosci plytek u nich ) tylko raz doliczyli mi koszt przesylki :( kiedy po dluzszej chwili zrobilam kolejne zamowienie ... oczywiscie od razu to wypomnialam :lol2: ... teraz jak zamawialam znow kamien ( mozaike ) do salonu na sciane to dostalam maila od Pana Marcina z informacja , ze przesylke mam GRATIS:D .

Witam,przejrzalam twoj dziennik ,przyznam ze bylo co poczytac moze bardziej ogladac:):) ale to dobrze:)bardzo ladny ten twoj domek jak na rzeczy w wiekszosci zamawiane w necie to naprawde niezle to wyszlo "szacun: :)

podobaja mi sie twoje listwy przypodlogowe ktore wybralas, pewnie tez z neta??prosilabym o namiar jesli mozna i pytanko mam a wlasciwie prosze o potwierdzenie bo ta sa listwy drewniane prawda?? i ile to kosztowalo?? bede wdzieczna za info my co prawda bedziemy sie dopiero budowac ale ja juz w glowie mam urzadzony domek hehe i podobaja mi sie biale listwy tylko nie wiem czy zwyklych prostych nie wezme do siebie:)ale prosze o namiar skad sa twoje,

z gory dziekuje i pozdrowionka i bede dalej sledzic twoje wnetrza bo super to wszystko wyszlo:)

IwaKrzys witaj :welcome:

Listwy przypodlogowe sa z MDF , zamawialam je w firmie http://www.parkiet.pl/ cena uzalezniona jest od ich wysokosci ... Bardzo mila obsluga i ceny rowniez przystepne , warunki mozesz wynegocjowac .

Pozdrawiam :bye:

IwaKrzys to zalezy od Brata ... ma wolna reke , teraz uklada kamien w salonie ..... maszyne do ciecia MDF i pozostale potrzebne " skladniki " typu np. klej na goraco rowniez zakupione ...

Hej Edytko :bye:

Mogę prosić o info gdzie zamawiasz bramę i przęsła ???i w jakiej cenie ???:rolleyes:Bo planuję identyczne :D

Olu brame i przesla robi mi lokalna firma ... generalnie Panowie wykonaja cale ogrodzenie czyli fundamenty , klinkier , przesla .... :D..... moge napisac jaki jest koszt za wykonanie poszczegolnych etapow prac jesli chcialabys miec jakas skale porownawcza przy wybieraniu ekipy .... :hug:

Edytko straaaaaasznie mi sie podoba sciana TV .Po raz kolejny jestem pod wrazeniem. Zastanawiam sie czy to braciak robi Ci te porjekty?(ogrodzenie) Niesamowicie uzdolniony chlopak :yes: Chyba zanim wrocisz powinien w nagrode pomieszkac w tym Twoim domku;)

Tak Kaka ... Moj Brat robi mi wszystkie projekty ... to co zamieszczam na Chomiczowce to tylko male fragmenty Jego pracy .... wyglada to tak , ze rzucam haslo , ustalamy cos .... pozniej Arek wykonuje rysunki .... ja znow cos tam dodaje lub ujmuje :D... a juz w przypadku ogrodzenia to koncepcji mialam kilka ...... ale nigdy nie uslyszalam od Niego , ze znow cos wymyslam i musi robic poprawki :hug:..... np. dzisiaj zadzwonilam zaraz jak wstalam bo przysnilo mi sie , ze kamien na drugiej scianie w salonie powinien byc ulozony nad listwa przypodlogowa ( bo tak bedzie po prostu ladniej ) wiec nalezy zostawic miejsce na listwe ... zdazylam wykonac tel. w ostatniej chwili bo wlasnie Arek robil przymiarke do polozenia mozaiki ....a wyglada to tak :

http://img811.imageshack.us/img811/265/img3855bz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pod kamieniem bedzie listwa ..... , a tutaj juz ukonczony ( jeszcze nie zaimpregnowany kamien ) za TV

http://img854.imageshack.us/img854/4773/img3852b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I nie pytaj mnie gdzie On sie tego nauczyl bo odpowiedz brzmi NIE WIEM !!!! po prostu cos zobaczy , podpatrzy i juz umie ....