Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu z tego co zauwazylam to problem tkwi w FM ... sama probowalam wejsc w kilka dziennikow i komentarzy i wszedzie wyswietla sie informacja ERROR 404 .... mysle , ze to sprawa przeciazonych serwerow :( ..... trzeba zglosic ten problem do Administracji ....

Aniu z tego co zauwazylam to problem tkwi w FM ... sama probowalam wejsc w kilka dziennikow i komentarzy i wszedzie wyswietla sie informacja ERROR 404 .... mysle , ze to sprawa przeciazonych serwerow :( ..... trzeba zglosic ten problem do Administracji ....

dokladnie jest to wina FM..ja moge wejsc tylko w te dzienniki, ktore mam w subskrybcji.... teraz jakbym chciala wejsc z tych komentarzy bezposrednio klikajac w stopke linkowa to tez wyskakuje error...i to trwa kilka dni... no coz...moze jakos to poprawia...

Rety Julek...ale ciebie nawiedzaja z tymi helolkopterami pani VIP :D

jestem baardzo ciekawa efektu finalnego ogrodzenia :)

U mnie w przyszlym tygodniu beda drzwi zewnetrzne montowane... dzisiaj moj M dzwonil do sklepu i sie dowiedzielismy, ze sa juz one w aucie i jada do nich :wiggle:

P.S. ten czujnik zmierzchu to jest do oswietlenia zewnetrznego czy tez do rolet? ciekawi mnie on bardzo :yes:

Edytowane przez Mmelisa

jestem baardzo ciekawa efektu finalnego ogrodzenia :)

P.S. ten czujnik zmierzchu to jest do oswietlenia zewnetrznego czy tez do rolet? ciekawi mnie on bardzo :yes:

Mmelisa na efekt finalny to troche bedziesz musiala poczekac ... zanim chlopaki wyleja " nadziemna czesc " ogrodzenia , uloza klinkier ... to potrwa to kilka tygodni , pozniej pomiar na przesla ich wykonanie jakies 2,5 miesiaca ... czyli gdzies w okolicach pazdziernika ogrodzenie powinno byc gotowe :yes:. Jesli chodzi o czujnik zmierzchowy to w moim przypadku poniewaz mam podswietlany panel z numerem domu i nazwa ulicy ... ma on za zadanie uruchamiac podswietlenie panelu wlasnie po zmroku ... Oswietlenie zewnetrzne u mnie stanowia reflektory ledowe z czujkami ruchu wiec tak naprawde nie ma potrzeby podlaczenia czujnika zmierzchowego do nich .

no tak, zapomnialam ze masz reflektory ruchowe :bash:

ehh do pazdziernika spokojnie poczekam, nawet do wrzesnia gdyby cos poszlo niezgodnie z planem :yes::D ja u siebie robie wszystko powoli,(czyli tyle rzeczy ile budzetu mamy na wydanie, bo bez kredzia poki co ;) ) wiec w miare nauczylam sie byc cierpliwa w stosunku do wykonywanych prac:no:

Pozdrawiam :hug:

Edytko śliczny kolor słupeczkow :yes: Jak ja zazdroszcze takiej ziemi-rownych wykopow.Jak sobie przypomne kopanie moich fundamentow i ilosci betonu ktore tam wlazly ( strasznie kamienista i robily sie leje) to z przerazeniem mysle o przyszlym ogrodzeniu.:bash:

A tak na marginesie to niezla z Ciebie burzujka ;) robiac takie ogrodzenie z kazdej strony na dodatek odsuwajac sie od sasiada ktory juz ma siatke :D Ja mam wrazenie ze u mnie wszyscy czekaja na moj ruch mimo ze juz mieszkaja i chyba im jeszcze troche zejdzie hahahaha

hej :)

oj ciężko się tu dostać, szwankuje to forum czasem :(

hm...... musze sie poskarżyć że Ty też do mnie ostatnio nie zaglądasz,

tak czy inaczej :) wszysko sliczne u Ciebie :), nowe i błyszczące ;)

hm....... a dlaczego takie wysokie ogrodzenie? niech pomyślę hm............... czyżbyś chciała odciąć się od swoich ulubionych sąsiadów? :)

pozdrawiam :)

no tak, zapomnialam ze masz reflektory ruchowe :bash:

ehh do pazdziernika spokojnie poczekam, nawet do wrzesnia gdyby cos poszlo niezgodnie z planem :yes::D ja u siebie robie wszystko powoli,(czyli tyle rzeczy ile budzetu mamy na wydanie, bo bez kredzia poki co ;) ) wiec w miare nauczylam sie byc cierpliwa w stosunku do wykonywanych prac:no:

Pozdrawiam :hug:

Mmelisko u mnie tez bez kredytu :D...... , wykonanie przesel wymaga sporo czasu ( bedzie ich 63 szt. ) + brama + 3 bramki dlatego wszystko odwleka sie w czasie ... samo polozenie klinkieru zajmie ekipie pewnie ok. miesiaca . W pazdzierniku mam w planach zrobic kostke wokol domu ... w tym roku chcialabym zamknac " brudne " prace zeby na wiosne zajac sie ogrodem ... :yes:

Edytko śliczny kolor słupeczkow :yes: Jak ja zazdroszcze takiej ziemi-rownych wykopow.Jak sobie przypomne kopanie moich fundamentow i ilosci betonu ktore tam wlazly ( strasznie kamienista i robily sie leje) to z przerazeniem mysle o przyszlym ogrodzeniu.:bash:

A tak na marginesie to niezla z Ciebie burzujka ;) robiac takie ogrodzenie z kazdej strony na dodatek odsuwajac sie od sasiada ktory juz ma siatke :D Ja mam wrazenie ze u mnie wszyscy czekaja na moj ruch mimo ze juz mieszkaja i chyba im jeszcze troche zejdzie hahahaha

Kaka kolor slupkow jak wiesz tez przez internet dobierany :lol2:..... Braciak mi mowil , ze sa identyczne jak obrobka blacharska dachu i troszke jasniejsze niz dachowka :hug:.... czyli udalo sie !!!!! .

Jak ja sobie przypomne kopanie MOICH FUNDAMENTOW :sick:..... Kaka u mnie to przeciez ziemi bylo tyle , ze Giewont chowal sie za nia ..... a ilosc betonu !!!!!!..... do dzisiaj wspominam te Wz- tki :p..... ( dobrze , ze dogadalam sie z betoniarnia to troche poszlo bez wacika ;)) .

Wracajac do ogrodzenia Kaka ,a widzialas jakie ogrodzenia maja sasiedzi ????? pamietaja czasy pierwszych zalozycieli miasta ... ogrodzenie wymaga konserwacji i okresowych napraw szkoda , ze nie wszyscy o tym pamietaja ...... wlasnie w sobote sasiadka mowila mojej Mamie ..... " myslalam , ze corka dolaczy sie do mojego i podniesiemy tylko troche fundament ..... " . Ja lubie byc niezalezna coz moge wiecej powiedziec :D....

Buziaki Kaka i jesli moglabym jakos pomoc to pisz ( wrzuce namiar na sprawdzone ekipy i dostawcow ) wciaz jeszcze wykanczasz wiec moga sie przydac ....

Polatałam nad Stylkiem i widzę duże postępy :)

Czy te same chłopaki robią ogrodzenie, co komin? Komin im bardzo ładnie wyszedł.

żartuję, to niestety nie ja latałam :(

Dorotko zaproszenie dla Ciebie zawsze aktualne ( moze nastepnym razem wygospodarujesz troszke czasu ) we wtorek przyjezdzaja schody wiec bedziesz mogla je zobaczyc jak mnie odwiedzisz :hug:.

Niestety Andrzej nie wykonuje ogrodzenia z klinkieru u mnie ( chlopaki sa gdzies w Norwegii .... :( ) .... ekipa od ogrodzenia bedzie murowala klinkier , Dorotko praktycznie coz moga spartolic .... :rotfl:....... dobry klinkier , dobra zaprawa ( samo sie muruje ) :p....

Buziaki i czekam na Ciebie :bye:

hej :)

oj ciężko się tu dostać, szwankuje to forum czasem :(

hm...... musze sie poskarżyć że Ty też do mnie ostatnio nie zaglądasz,

tak czy inaczej :) wszysko sliczne u Ciebie :), nowe i błyszczące ;)

hm....... a dlaczego takie wysokie ogrodzenie? niech pomyślę hm............... czyżbyś chciała odciąć się od swoich ulubionych sąsiadów? :)

pozdrawiam :)

Aniu sorrki wlasciwie nigdzie nie zagladam ( czasu brak :() .... jestem bardzo skupiona na tym co dzieje sie w Stylku ... w czwartek jak jezdzily betoniarki to co 30 min. wykonywalam telefon do Polski czy aby moj " ulubiony " Kargul nie naslala sluzb mundurowych ... jak to zwykle czynil wiec jak widzisz dodatkowy stressssssssssssss:mad:.... mialam . Przy ostatniej dostawie betonu Kargulowa wyszla na droge , zatrzymala betoniarke , a kierowcy zadala pytanie " wie Pan , ze tutaj jest ograniczenie przejazdu do 3,5 T ????? " ..... kierowca wiedzial , ale ona sie przeliczyla booooooo trafila na rodowitego Wlocha pracujacego w Polsce ( troche dziwnie to brzmi , ale to prawda ) .... i jak przystalo na Wlocha odpowiedzial jej po wlosku

:rotfl:, a sasiadce przyslowiowa szczena opadla :jawdrop: jak Braciak mi o tym opowiadal to usmialam sie strasznie i caly stres dnia po prostu gdzies ulecial ...... No coz drodzy Panstwo jestesmy w UE trzeba uczyc sie jezykow ... zeby na przyszlosc rozmawiajac z Wlochem nie wyjsc na Greka :D

Witaj Edytko ! :welcome:

Zawsze wpadałam do Twojego dziennika in cognito ,,,ale już nie mogę ! bo masz piękny domek !!!!!!!!!! I naprawdę nie mogę wyjść z podziwu, że budujesz na odległość, pełen szacunek ! Przeczytałam cały Twój dziennik i zawsze wracam do niego z mysla, że pojawią się nowe fotki ! Ja też buduję dom z tej pracowni, tylko wybrałam projekt Z charakterem 4, bo tylko on najbardziej pasował na moją działkę z wjazdem od południa. Pozdrawiam

A sąsiadów współczuję, bo sama przechodziłam podobne cyrki ! Podobnie jak Ty wsunęłam się z ogrodzeniem na MOJĄ działkę, żeby sąsiad przestał szczekać, ale że jest to typowy KARGUL i tak jest mu mało ! Jak w tym roku orał swoje pole, to tym czymś (do orania) prawie taranował moją podmurówkę, że leżały nie niej zwały ziemi ! :mad: A strach pomyśleć co będzie, jak zacznie kosić to co wyrośnie ! :bash: