Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Edytko wyprubuje jak mnie tam wciagniesz na lince asekuracyjnej albo bede przy samej scianie lazła :lol2:

Ekipe od ogrodzenia masz miejscowa czy jezdza po PL?

Ja tez sie ciesze ze tak dokladnie relacjonujesz prace bo mozna duzo podgladnac lub sie zreflektowac (jak ja ) np nt izolacji na balkonie.Wlasnie sobie dumam czy u mnie przed polozeniem plytek czyms smarowalismy beton i nie moge sobie przypomniec wiec chyba zapomnialam dac izolacje:(

Zobacze co sie bedzie dzialo i najwyzej kiedys zerwe te plytki (na szczescie nie mam ich duzo )

Coz kolorem schodow? Czasem zdjecia przeklamuja i najlepiej to braciak oceni :yes:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edyta, jestem pod ogromnym wrazeniem wykonania prac u Ciebie... fundamenty pod ogrodzenie, jakosc pierwsza klasa, wykonanie na tip top, brawa dla wykonawcy:yes:

Schody sa rowniez piekne:yes: pomysl i wykonanie wkomponowania przesla kolorystycznie do sciany betonowej super!

podobnie jak f.5 jestem ciekawa balustrady (kosztow) bo czeka mnie porecz szklana i sama nie wiem ile to moze kosztowac... musze sie psychicznie do tego nastawic :lol2:

Trzymam w dalszym ciagu kciuki... uwielbiam tutaj zagladac, fundujesz nam niezla dawke zdjeciowa i informacyjna...i po kazdych odwiedzinach czlowieka zzera ciekawosc-co dalej... :yes:

Mmelisko moge przeslac info. w sprawie schodow ( balustrady ) na priv.:cool:..... koszt balustrady nie jest taki duzy w stosunku do ceny schodow Twoja psychika powinna to wytrzymac :D.....

Dzieki za odwiedziny i zapraszam , zapraszam ....

P.S.

Najciekawszy jest temat koloru stopni jest zupelnie inny niz ten ktory zamowilam .... wlasnie prowadze rozmowy z wykonawca ... jak zwykle u mnie nie moze byc nic normalnie ...

Mmelisko

P.S.

Najciekawszy jest temat koloru stopni jest zupelnie inny niz ten ktory zamowilam .... wlasnie prowadze rozmowy z wykonawca ... jak zwykle u mnie nie moze byc nic normalnie ...

Powiem tak

zawodowo zajmuje sie fotografią i klienci zawsze pytaja dlaczego na zdjeciu kolory sa inne niz na monitorze?

z doswiadczenia wiem ze praktycznie jest niemozliwe widziec na zdjeciu to co na monitorze z racji chociazby tego ze monitor swieci a zdjecie nie.

monitor ma duzo wiecej kolorow niz papier fotograficzny.

wiec rozumiem ze cos co zamowiłas moze sie roznic od tego co dostałas

moze probka lezała na słoncu i wyblakła , moze probka była lakierowa innym lakierem , moze lakier ma inny skład a producent nie powiedzial tego wykonawcy strasznie duzo zmiennych w temacie........

Orzech idzie w brązy widziałem u Ciebie - wisnia w czerwenie ? dobrze myslę

Jesli duza roznica co pozostaje ?

stopnie pewnie lakierowane wiec zdjąc lakier ? masakra ?

jestem ciekaw jak to zalatwisz ?

dobrze pamietam ze ktos z forum robi Twoje schody Kaiser ? czy cos mi sie popierniczyło ?

jutro na spokojnie raz jeszcze popatrze na podlogei schody.

apropos az nie chce pytac ile kosztowała podłoga z tego co widziałem to własnie orzech amerykanski jest z tych najdrozszych.

kahrs warstwową podłoge w duzych rozmiarach wycenił na 500 zł za m2

brawo.

Edytko jak dojde do tematu ogrodzenia to bede zawracac Ci dupsko ;) Z tymi kolorami to jest ciezko zwlaszcza jak sie dobiera przez monitor z tym ze Ty probki tez ogladalas na monitorze wiec nie powinno byc zonka. Ja tak mialam z parapetami wewnetrznymi z tym ze to maz dobieral :D.Wg probek parapety mialy byc prawie identyczne jak okna i faktycznie na probkach nawet sie to zgrywalo ale jak pomalowali cale parapety to kolor znacznie sie roznil. Zobaczylam to dopiero po montazu i tak lazilam do goscia zeby mi to sciagnal i jeszcze raz dobral kolor ze wylazilam :D

Ciezko dobrac kolor zwlaszcza ze swiatlo na okno pada inaczej niz na parapet. Teraz tez nie jest idealnie ale raczej duzo lepieij niz bylo ;)

Jestem pewna ze uda Ci sie dojsc do porozumienai z wykonawca jesli chce miec wystawiona dobra laurke :yes:

f.5 za orzech amerykanski deska lita 18 mm zaplacilam 270 zl/m2 :D ( sklep ktory wystawil deske pomylil sie w cenie , a ja to sprytnie wykorzystalam ) cena byla 240 zl./ m2 brutto ...... facet przepraszal i powiedzial , ze moze mi sprzedac po kosztach czyli za 270zl/m2 brutto ... kupilam ponad 80 m2 .

Kilka miesiecy pozniej zamawialam jeszcze na sufit i " po starej znajomosci " sprzedal mi po 330 zl/m2 o ile dobrze pamietam .

Kupowalam tutaj http://ifloor.net.pl/product/kopp-lita-deska-podlogowa-orzech-amerykanski-naturalny/ zadziwiajace jest to , ze producent firma KOPP chciala mi sprzedac ten sam produkt w cenie o ponad 100 zl. drozej na metrze ...

Edytko jak dojde do tematu ogrodzenia to bede zawracac Ci dupsko ;) Z tymi kolorami to jest ciezko zwlaszcza jak sie dobiera przez monitor z tym ze Ty probki tez ogladalas na monitorze wiec nie powinno byc zonka. Ja tak mialam z parapetami wewnetrznymi z tym ze to maz dobieral :D.Wg probek parapety mialy byc prawie identyczne jak okna i faktycznie na probkach nawet sie to zgrywalo ale jak pomalowali cale parapety to kolor znacznie sie roznil. Zobaczylam to dopiero po montazu i tak lazilam do goscia zeby mi to sciagnal i jeszcze raz dobral kolor ze wylazilam :D

Ciezko dobrac kolor zwlaszcza ze swiatlo na okno pada inaczej niz na parapet. Teraz tez nie jest idealnie ale raczej duzo lepieij niz bylo ;)

Jestem pewna ze uda Ci sie dojsc do porozumienai z wykonawca jesli chce miec wystawiona dobra laurke :yes:

Kaka sprawdz maila

:hug:

Witam serdecznie :) Chciałam się przywitać ponieważ od wczoraj podczytuję Twój dziennik. Jestem pełna podziwu i gratuluję świetnej realizacji wspaniałych pomysłów Edyto!!! Betonowa ściana jest strzałem w dziesiątkę. Czy mogłabyś zdradzić jakiego producenta beton architektoniczny został użyty? Czy to jest FOX czy może coś innego? Serdecznie pozdrawiam i kibicuję ze wszystkich sił.

Edyto,

cudowne schody - nowoczesne, architektoniczne, lekkie, oryginalne - zupełnie odmienne od powszechnie widywanych!!!!!

Konstrukcja jest niezwykła - pewnie cena też nie była standardowa????

Sharlotko dzieki :hug:.. taka sobie wymyslilam konstrukcje , chcialam zachowac wrazenie max. przestrzeni w domu .

Cena ?! ...... daje rowniez niestandardowe szklo ( optiwhite ) material jest drozszy bo szyba ma byc krystalicznie biala bez tych zielonych " nalotow " http://optiwhite.eu/balustrady-optiwhite,12.html ..... to podnioslo cene za calosc. Generalnie cena takich schodow zamyka sie w okolicach 40 tys. zl. ja sie zmiescilam w tej normie :cool:

Witam serdecznie :) Chciałam się przywitać ponieważ od wczoraj podczytuję Twój dziennik. Jestem pełna podziwu i gratuluję świetnej realizacji wspaniałych pomysłów Edyto!!! Betonowa ściana jest strzałem w dziesiątkę. Czy mogłabyś zdradzić jakiego producenta beton architektoniczny został użyty? Czy to jest FOX czy może coś innego? Serdecznie pozdrawiam i kibicuję ze wszystkich sił.

Sally witaj :D

Betony wykonywal dla mnie ten Pan http://www.ludiangallery.eu/main.php Rafal Ludian :yes: polecam jego wykonanie ... szybko sprawnie i na temat .

Sciana pod betony musi byc wczesniej odpowiednio przygotowana min. naklejone musza byc warstwy plyt g-k na sciane

Zmykam do pracy .... jak masz pytania pisz ... :D

Edytka z tymi szybami bedzie zarabiaszczo :D ja chce u siebie zrobic balustrade od srodka i w gore..ale szyba ma byc montowana bezposrednio do schodow, bez slupkow...a na szybie porecz drewniana... ot tak to sobie wymyslilismy :) teraz bedziemy musieli tylko znalezc wykonawce (dobrego wykonawce)

heh skoro mowisz, ze dam rade przelknac cene to chyba tak bedzie (w sumie od pewnego przekroczenia pewnej kwoty, przestalam juz liczyc ile poszlo na ta budowe, zeby nie osiwiec,:lol2:)

Edytka z tymi szybami bedzie zarabiaszczo :D ja chce u siebie zrobic balustrade od srodka i w gore..ale szyba ma byc montowana bezposrednio do schodow, bez slupkow...a na szybie porecz drewniana... ot tak to sobie wymyslilismy :) teraz bedziemy musieli tylko znalezc wykonawce (dobrego wykonawce)

heh skoro mowisz, ze dam rade przelknac cene to chyba tak bedzie (w sumie od pewnego przekroczenia pewnej kwoty, przestalam juz liczyc ile poszlo na ta budowe, zeby nie osiwiec,:lol2:)

Mmelisko to teraz czekam na realizacje :D..... Twoich balustrad ....

Ja szklem sie nie zachwycam ( czyszczenie tych szyb mnie przeraza ) po prostu jakies barierki musialam wstawic , a szklo najbardziej pasuje do calosci :p

Mmelisko to teraz czekam na realizacje :D..... Twoich balustrad ....

Ja szklem sie nie zachwycam ( czyszczenie tych szyb mnie przeraza ) po prostu jakies barierki musialam wstawic , a szklo najbardziej pasuje do calosci :p

realizacja nie bedzie taka szybka, bo przed tym sa inne plany..az sie boje gdybym ja miala wstawiona i wykonawca by ja roz...bil..

hehe o czyszczeniu tez myslalam...mam dwie corcie ktore uwielbiaja lapkami lapac to tu to tam...wiec sciereczka do reki i heja za nimi :yes::lol2: na szczescie, zanim dojdzie do naszej przeprowadzki to juz podrosna i nie bedzie tak zle :D

a szklo najbardziej pasuje do calosci :p
zgadzam sie :yes:

Cena schodów dla mnie zabójcza, przyznam - ale fakt, z pewnością bardzo pracochłonne i skomplikowane technicznie!

witam, no super te schody ale cena naprawdę zabojcza:) ja niestety nie mogę sobie na takie pozwolić, ale u ciebie super wygladaja:)

Wykonawcy szukalam bardz dlugo .... generalnie nic mi sie nie podobalo .... az wymyslilismy cos co idealnie pasuje do Stylka :) ..... chodzi sie po nich podobno oblednie .

realizacja nie bedzie taka szybka, bo przed tym sa inne plany..az sie boje gdybym ja miala wstawiona i wykonawca by ja roz...bil..

hehe o czyszczeniu tez myslalam...mam dwie corcie ktore uwielbiaja lapkami lapac to tu to tam...wiec sciereczka do reki i heja za nimi :yes::lol2: na szczescie, zanim dojdzie do naszej przeprowadzki to juz podrosna i nie bedzie tak zle :D

Dlatego u mnie porzadku pilnuje Brat ;).... On rowniez jest wykonawca praktycznie calej wykonczeniowki .....

....