Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

f.5 u mnie murowanie z impregnacja 2 zl. /szt. na cofnietej fudze , zwykle za cofnieta fuge 2,40 /szt. to normalna stawka przy duzej ilosci klinkieru ... np. 2 lata temu placilam 2,60 /szt. ( kominy ) ale murowala inna ekipa .

Naprawde ladnie pracuja .... sa bardzo staranni

Ja ciągle powtarzam ze u nas na slasku to jakies czary sie dzieją.

normalna cena to 3 zł i to u paproków jakis syfiarzy.

U Ciebie widac ze ekipa szybka i dokładna , nie to ze budują sobie namiot bo to akurat normalne ale ładnie zaspoinowane i wyczyszczone.

miałem facia ktory był emerytem czy rencistą i robił mi po 1,5 ale i tak potrzebował pomocnika do ciecia wiec wyszło 2,50

dzieki Edi narazisko

Witam :bye:

Piękny dom ,fascynujący :)

Mogłaby mi Pani podać namiar na firmę ,która wykonała schody i ewentualnie ich koszt (może być na pw).Byłabym bardzo wdzięczna :).Jeśli takie pytanie już padło ,to przepraszam ,ale nie jestem w stanie go odszukać.

Pozdrawiam :)

Ja ciągle powtarzam ze u nas na slasku to jakies czary sie dzieją.

normalna cena to 3 zł i to u paproków jakis syfiarzy.

U Ciebie widac ze ekipa szybka i dokładna , nie to ze budują sobie namiot bo to akurat normalne ale ładnie zaspoinowane i wyczyszczone.

miałem facia ktory był emerytem czy rencistą i robił mi po 1,5 ale i tak potrzebował pomocnika do ciecia wiec wyszło 2,50

dzieki Edi narazisko

U nas tez roznie z tymi cenami bywa .... trzeba po prostu szukac ... ja czesto zarywalam noce zeby znalezc , sprawdzic fachowca czy towar .... nie zawsze trafialam w 10 .... ale przewaznie byly to bardzo dobre ekipy i wykonawcy .:)

Schody z barierkami przepiękne :cool:

A wiesz ,co zawsze myślę jak oglądam nowe fotki ???:D

Podziwiam ,ze jesteś w stanie "wysiedzieć" za oceanem :rolleyes:,bo ja -narwaniec ,już bym dawno w samolocie siedziała :lol2::lol2::lol2:

Ściskam :hug:

Olu dzieki :hug:

Ja cierpliwa jestem ........... BARDZO !!!!!!!!!! ......... wole wszystko wykonczyc na 1000 % i wtedy wracac bez obaw , ze kasy mi braknie na rozne fanaberie ;)..... nie wiem jak bedzie z kuchnia i zabudowa kazdej garderoby byc moze juz na miejscu ( jak wroce ) to zrobie .... :)

U nas tez roznie z tymi cenami bywa .... trzeba po prostu szukac ... ja czesto zarywalam noce zeby znalezc , sprawdzic fachowca czy towar .... nie zawsze trafialam w 10 .... ale przewaznie byly to bardzo dobre ekipy i wykonawcy .:)

ale Edyta znalezc co ? firmę ? fachowca ?

najlepsi sa z polecenia a to zazwyczaj najtansi i niestety paproki.

Ci najdrozsi to firmy ktore licza 4 zł w zwyż i oczywiscie daja fakturki i tak dalej

ale tacy ludzie mają duzo roboty ze zlecien miasta i domki ich nieobchodzą.

masz juz podjazd ?

z czego bedziesz robic jesli mozna wiedziec masz juz jakies ceny ?

i tu widze ze minimum 50 zł za ułozenie kostki za granit minimum to 80 zł

bez podbudowy tylko robocizna układanie.

ale Edyta znalezc co ? firmę ? fachowca ?

najlepsi sa z polecenia a to zazwyczaj najtansi i niestety paproki.

Ci najdrozsi to firmy ktore licza 4 zł w zwyż i oczywiscie daja fakturki i tak dalej

ale tacy ludzie mają duzo roboty ze zlecien miasta i domki ich nieobchodzą.

masz juz podjazd ?

z czego bedziesz robic jesli mozna wiedziec masz juz jakies ceny ?

i tu widze ze minimum 50 zł za ułozenie kostki za granit minimum to 80 zł

bez podbudowy tylko robocizna układanie.

Wiekszosc wykonawcow znalazlam " na necie " wlasnie nie z polecenia .... wystarczy , ze porozmawiam z kims zobacze probke jego pracy i jeszcze jedno ... moj Brat to dobry wykrywacz na fachowcow .... jak detektor klamstw :).... podsylam Jemu na budowe np. dwoch wykonawcow ktorzy przeszli moj telefoniczno - mailowy test ;) .... ,a Braciak pozniej streszcza mi przebieg rozmowy ... tym sposobem sprawdzam jak fachowiec ogarniety jest w terenie .... wtedy zawsze trafiamy w 10 !!!! dwie najlepsze dziesiatki do tej pory to pan od elewacji i pan od ogrodzenia ....

Do dachu mialam Pana z polecenia rowniez suuuuuuuper ekipa :), zobaczymy jak sprawdzi sie fachowiec od kostki ....

jesli chodzi o kostke to cena 85 zl/m2 zawiera :

wykorytowanie na ok. 0,50 cm , profilowanie i zagęszczanie podłoża z kruszyw naturalnych warstwa dolna: pospółka , grubość warstwy po zagęszczeniu ok. 35 cm

warstwa górna stabilizacja betonowa (beton półsuchy B – 10 ) ok. 5-7 cm , grys 2 / 8 ok. 3 – 5 cm ułożenie kostki , zapiaszczenie i zagęszczenie .

:bye:

Edytko,

ślicznie wyglądają schody z tymi barierkami -szybami :D:yes::yes::yes:

A ja się jeszcze raz utwierdziłam, o takim oto wyborze.

Czy mogłabyś napisać o wymiarach tych płyt szklanych, i oczywiście okwestiach finansowych z nimi związanych - proszę na privka :)

Edytko,

ślicznie wyglądają schody z tymi barierkami -szybami :D:yes::yes::yes:

A ja się jeszcze raz utwierdziłam, o takim oto wyborze.

Czy mogłabyś napisać o wymiarach tych płyt szklanych, i oczywiście okwestiach finansowych z nimi związanych - proszę na privka :)

Dziekuje :) .... wyslalam :rolleyes:

jeeejjjjjjuuuu, to zaczyna wyglądać jak z bardzo luksusowego katalogu -ślicznieeeee!

Super wzorek-niewzorek na płytkach zewnętrznych.

Hejka Dorotko :)

Tak sobie wymyslilam ;) na schodach tez podobnie wyszlo , na tarasie jest wiecej miejsca wiec bardziej bedzie widac " wzorki " .... Arek ma wolna reke ... jak ulozy jest ok !!!! to troche jak zabawa ... i najwazniejsze wzor bedzie niepowtarzalny :bye:

Witam.Przypadkowo trafiłam na Twoje fotki ,jestem zachwycona twoim domkiem a przede wszystkim betonem na ścianie.Czy mogę prosić namiary na fachowca który wykonał,z góry dziekuje i pozdrawiam

Paula13 :welcome:

Zapraszam czescie nie tylko " przez przypadek " ;).....

Betony wykonywal u mnie Pan Rafal Ludian http://www.ludiangallery.eu/main.php z Warszawy firma " LUDIAN GALLERY " ... wspolpraca rewelacyjna ... na scianie przy schodach wymyslilam sobie troche inny wzor ( nazywam to moje wariacje betonowe ) i bez problemu zostaly wykonane tak jak chcialam ... jednym slowem polecam wspolprace z Panem Rafalem

Pozdrawiam :bye:

Hej Edytko, co nowego słychać , jak ogrodzenie idzie ku końcowi ?

Emilko :)

licze na to , ze do konca sierpnia bedzie gotowe ... pracy ogrom ...... do tej pory czesc przesel na front zostala zamontowana i brama ( jeszcze kilka detali nalezy dopracowac ) furtki maja byc jutro ... klamki zamowilam ..... moze jak znajde chwile to wkleje fotki wieczorem lub jutro

Buziaki :bye:

Fotki wklejone :D ... jak widzisz jeszcze sporo pracy przed chlopakami ..... licze na to , ze ukladanie klinkieru zakonczy sie do polowy sierpnia bo wtedy zaplanowane mam wejscie ekipy od kostki :yes:.... jak juz kostka bedzie polozona to bloto nie bedzie ochlapywalo slupkow klinkierowych :lol2:i wreszcie beda czyste ....... :mad: