Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Dorotko jakos tak sie zlozylo ( odkrylam to calkien niedawno :rolleyes:) , ze ogrodzenie - jego wyglad idealnie pasuje do nazwy ulicy ;).

Jeszcze wiele detali do dopracowania .... ale Braciak trzyma reke na pulsie , a ja na klawiaturze komorki i kompa :popcorn:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Bobiczku , niereformowalny z Ciebie ptok .... nie nauczysz sie zeby wpisy w Komentarzach umieszczac .... "

moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :D

klinkier - superfullwypas!

strrrrasznie mi sie podoba !

:)

ale bociek przebija wszystko

takiego boćka - nie ma nikt

kafle na tarasie, ogrodzenie - odgapią i zrobią sobie podobne

ale boćka - nie będzie miał nikt!

ps:

Jak się zwabia takie boćki do siebie? masz jakiś patent? chętnie skorzystam....

Edytowane przez bobiczek

Bobiczku patentu na bocki :p nie nie mam ....

zwierzaki , ptaki i plazopodobne lubia okolice w ktorej wybudowalam dom ot cala tajemnica :yes:..... Moja Mama ma swoja teorie na ten temat .... w 2009 roku zdechl moj pies ( sunia Jessica miala 18 lat ) postanowilismy ja pochowac na dzialce , zeby juz na zawsze pilnowala mnie i mojego przyszlego domku ..... od tego czasu zaczely sie pojawiac roznej masci zwierzatka .... Mama uwaza, ze to Jessi " przyciaga " cala te menazerie do mojego domu :yes:..... calkiem niedawno ptaszki uwily sobie gniazdo na dachu domu ... poprosilam mojego nieocenionego forumowego Dekarza Pana Franka Wrone ( swoja droga niezly z Niego Ptaszek ) o pomoc w usunieciu gniazda .... ptaszki wyfrunely juz z niego wiec mozna bylo bez szkody dla potomstwa ocalic kolor mojej dachowki :p.

Edytowane przez Edyta M

Dziękuję, bardzo dziękuję Właścicielce Rozświetlonego Domku i Jej Przemiłemu Bratu. Za co, to już wiecie :)

Dorotko to my dziekujemy za wizytacje ;) Stylka .... milo mi bardzo , ze znalazlas czas i przyjechalas w odwiedziny , zapraszam ponownie jak juz trawa bedzie na zielono pomalowana ;).

Buziaki :bye:

Cześć,

trafiłam do Ciebie z wątku schodowego i bardzo mi się podoba :) Dodatkowo, bardzo podoba mi się ogrodzenie, planujemy bardzo podobne. Czy mogę dostać (może być na priv) namiary na firmę i orientacyjny koszt jednego przęsła bramy? Z góry dziękuję :)

Lucka6 witaj :)

Namiar na firme podam jak u mnie skoncza ;););) ...... Panowie maja duzo innych zlecen i niestety dlatego temat ogrodzenia ciagnie sie juz od maja .... liczylam na to , ze murowanie z cegly klinkierowej zakonczy sie szybciej ... wyglada na to , ze pooooooootrwa jeszcze kilka tygodni :bash:

Sredni koszt jednego przesla ocynkowanego i malowanego proszkowo to ok. tysiac zlotych , bramy kompletnej bez automatu ok. szesc tysiecy , furtek kompletnych ok. tysiac czterysta za szt. ... w trakcie prac zdecydowalam sie zamowic do bramek klamki VDS takie same jak mam w domu .... wymyslilam sobie jeszcze dodatkowa furtke i daszek nad smietnikiem .... wiec przy koncowym rozliczeniu ceny " ulegna zmianie " :bye:

Lucka6 przyszlo mi teraz do glowy , ze przyzwoita wycene dostalam z firmy RADZISZEWSKI ( firma z Warszawy ) http://www.ogrodzeniaradziszewski.pl/ niestety nie montowali przesel , a ja potrzebowalam kompleksowego wykonawce .... chcieli kogos polecic do montazu , ale wiesz jak to jest .... dlatego zdecydowalam sie na " lokalnych " .

Edyta, bardzo dziękuję za info!!

Trochę mnie podłamałaś, bo wcale nie tanie to ogrodzenie :(

My co prawda potrzebujemy tylko bramę (otwieraną, nie przesuwną) z mechanizmem i 3 furtki (z czego 2 do śmietnika), ale to i tak może trochę wyjść...

Na reszcie szczęśliwie będzie siatka, a murek i słupki już zrobione...

pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczna za info o ekipie jak już skończą u Ciebie, sprawdzę też tego radziszewskiego, bo też słyszałam że kilka osób na forum tam kupowało

Lucka6 u mnie wszystkie przesla w ocynku i malowane proszkowo a to najdrozszy wariant ( za to podobno najlepszy ) zawsze mozesz zrezygnowac z malowania proszkowego , ale ocynk bezwzglednie musi zostac !!!!! ... ja z tych co lubia zaiwestowac raz ,a porzadnie :rolleyes:.... nie cierpie przerobek :p dlatego zawsze stawiam na material bardzo dobrej jakosci dotyczy to wszystkich dziedzin mojego zycia ;) nie tylko budowlanki . Bylam z " wizytacja " u Ciebie i tez widze , ze stawiasz na jakosc ...... kostka semmelrock :) - dobry wybor u mnie bedzie tez z tej firmy .... szukalam czegos co nie jest oklepane i wygada bardziej jak plytka niz kostka .

Łoooo matkozcórką!!! Ależ masz piękne ogrodzeniowe panele, furtki, klameczki, pochwyty i płytki na tarasie!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop:No szał ciał normalnie!!!:cool: Ogromnie mi się podoba!:yes: I zazdraszczam Ci ocynku z pomalowaniem proszkowym, bo akurat to u mnie jest spaprane dokumentnie:(.

Buziaki zostawiam:hug:.

Emilko dziekuje :hug:najwazniejsze , ze ogrodzenie bedzie FOREWER jedynie od czasu do czasu impregnacja klinkieru i to wszystko :yes:.... kolor przesel ma kontrastowac z ogrodzeniem ( w przeciwnym wypadku obawialam sie , ze " zleja sie " w jedna mase ) i jest identyczny z kolorem rynien i obrobki blacharskiej ..... znow mi sie udalo dopasowac :lol2:. Zaczekaj na kostke ..... calosc powinna sie zgrac :p..... " powinna " ... bo nie wiem dokladnie jak wyglada kolor kostki ( ma byc jasnoszary )

Buziole :hug: