Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Helloł :hug:

Poglądam cały czas :yes:.Ogrodzenie już pięknie sie prezentuje :D,czekam na kostkę:lol:

:bye::bye:

Olu hejka :hug:

Wlasnie dzisiaj ( wtorek 27 sierpnia ) Panowie zalozyli przesla .... , jeszcze tylko kilka detali i mozna powiedziec praca ukonczona :lol2:.

Na kostke dlugo nie musisz czekac juz w srode ( 28 .08.) ekipa wchodzi na dzialke :D......

Buziaki

Witam się oficjalnie, choć nieoficjalnie zaglądam do Ciebie od pewnego czasu. Budujesz piękny domek, uwielbiam projekty Domów z Wizją.

Będę Ci kibicować, na pewno wyjdzie wspaniale:-)

Pozdrawiam,

Ch

Chloe witam :welcome: i zapraszam ....

Witam. .Jak zwykle u ciebie wszystko dopięte na ostatni guzik. Ogrodzenie piękne, a kolor cudny. Poszukałam sobie kory kamiennej w mojej okolicy i znalazłam w Bruk Bet w Nowym Targu. To bliziutko. Cen jednak nie mają na stronce. Jeśli to nie tajemnica to proszę prześlij mi ile to cudeńko kosztuje za tonę.

Ja cię ciągle podglądam i podziwiam. Szczególnie twoje umiejętności w zarządzaniu na odległość. My to samo przerabiamy.

Pozdrawiam!

Witam. .Jak zwykle u ciebie wszystko dopięte na ostatni guzik. Ogrodzenie piękne, a kolor cudny. Poszukałam sobie kory kamiennej w mojej okolicy i znalazłam w Bruk Bet w Nowym Targu. To bliziutko. Cen jednak nie mają na stronce. Jeśli to nie tajemnica to proszę prześlij mi ile to cudeńko kosztuje za tonę.

Ja cię ciągle podglądam i podziwiam. Szczególnie twoje umiejętności w zarządzaniu na odległość. My to samo przerabiamy.

Pozdrawiam!

Ziuta :)

Namiar na kore wyslalam na priv. .....

Dziekuje za pochwaly , ale nie naleza sie one tylko mnie ... zarzadzanie to tylko niewielki % .... Brat dzieki temu , ze jest na miejscu kontroluje przebieg prac , sam tez pracuje u mnie ... nie wspomne o wspolnym dopracowywaniu projektow , omawianiu zakupow itp ..... od kiedy Arek zajal sie " pilnowaniem " budowy moj sen jest znacznie spokojniejszy :rolleyes:.... moge przynajmniej wyspana chodzic do pracy i zarabiac $ na dalsze budowanie ;)

........ Mam jeszcze inne pomocne DUSZKI :hug:

Wiazki przerwane .....

http://img853.imageshack.us/img853/3559/s3d2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I tak jestem pelna podziwu dla ekipy , Pana od kopary i Pana wywrotkowego .... swietnie poradzili sobie majac tak niewiele miejsca do manewrow

http://img22.imageshack.us/img22/9801/77ki.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To Ty Edyta jeszcze mało miejsca nie widziałas

https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/20082013Podjazd#

Dziękuję Edyta. Wpisałam w mój dziennik ogrodowy.

Mówią, że z rodziną to lepiej tylko na zdjęciu. U ciebie na szczęście się to nie sprawdza.

Pozdrowienia dla całej Chomiczówkowej rodzinki !!!

Ziuta dziekuje za pozdrowienia :bye:

F.5 Ty nie widziales wszystkich moich fotek :rolleyes: ....

U mnie Pan Wywrotka i Pan Kopara musieli manewrowac i jezdzic po calej dzialce uwazac zeby mi przy okazji elewacji nie uszkodzic , czy schodow nie poprzestawiac .... z calym szacunkiem . u Ciebie na fotkach jeden stal na drodze i czekal , a drugi tylko w przod , wsteczny i zgarnal .... F.5 no to powiedz mi gdzie sie tam Twoim do moich rownac .... :)

Edytka to twoj brat odebral narodziny jajkowe :D ale ekstra! :wiggle: bedzie/jest ojcem chrzestnym :)

czy ja dobrze widze, ze w wiaderku te jajka byly zlozone? bo szklanka sluzy do powiekszenia tych jaj do zrobienia im zdjecia tak?:rolleyes:

Masz wierna przyjaciolke, wybrala ciebie/stylka i teren wokol niego i jest jej tu dobrze :wiggle:

Mmelisko Brat rozrzucal ziemie wokol domku gospodarczego i zobaczyl biale kulki :) ( gniazdo w ziemi ) .... jak sie okazalo to byly jajeczka zabral je do garazu i wlozyl do wiaderka i tak przez tydzien polezalo sobie 9 jajeczek z ktorych najpierw jedna jaszczureczka sie wylegla pozniej 4 i pozniej kolejne 4 szt ...... :hug:......

Edysia piekne to ogrodzenie :yes:Czemu ja glupia myslalam ze tylko od frontu bedziesz miec przesła a reszta siatka :lol2:

Z niecierpliowscia czekam na Twoj podjazd bo chyba tez zdecyduje sie na te kostke :yes: Wiesz nieladnie tak pisac o czyis psiaciółkach ale ja raczej bym jej nie polubila:no: -panicznie boje sie wszelkich płazów i gadów -nawet przed mała żabka potrafie skakac na 3 metry :lol2:

Ale postępy!

Historia z jaszczurkami mnie rozczuliła. I przypomniało mi się, że martwiłam się o ptaszki, które wysiadywały jajka w gnieździe założonym w moim garażu. Podczas podkopów pod wodę fachmani robili straszny hałas i ptasi rodzice byli wyjątkowo zdenerwowani. Latały tam i z powrotem usiłując odciągnąć uwagę od gniazda. Z ulgą pozamykałam potem wszystko zostawiając jedną szparę dla nich, z nadzieją, że nie zostawią po tym wszystkim młodych samym sobie.

jakie to urocze :hug:

chcialam napisac romantyczne :D

Ale postępy!

Historia z jaszczurkami mnie rozczuliła. I przypomniało mi się, że martwiłam się o ptaszki, które wysiadywały jajka w gnieździe założonym w moim garażu. Podczas podkopów pod wodę fachmani robili straszny hałas i ptasi rodzice byli wyjątkowo zdenerwowani. Latały tam i z powrotem usiłując odciągnąć uwagę od gniazda. Z ulgą pozamykałam potem wszystko zostawiając jedną szparę dla nich, z nadzieją, że nie zostawią po tym wszystkim młodych samym sobie.

Bo moj Brat Dziewczyny jest po prostu SUPER GOSC :hug:, uratuje kazde zyjatko ..... ma bardzo dobre serce ale to chyba u nas rodzinne :p..... nawet jak wykonawca cos tam " sknoci " to Arek zaraz mowi " Dysku nie przejmuj sie jakos sie to zalatwi ... " i najczesciej to On to zalatwia wlasna praca . Teraz mialam przygode z podcietym przewodem .... pan koparkowy przy wybieraniu ziemi pod kostke niefortunnie ciachnal szufla peszel z przewodem do bramki i domofonu .... moj Braciak oczywiscie powiedzial " spoko naprawie to " ... inny normalny inwestor pewnie obciazylby Koparkowego kosztami naprawy i materialu ...., ale MY NIENORMALNI JESTESMY :lol2: ....... Arek wyciagnal czesc uszkodzonego przewodu , niestety druga czesc ugrzezla gdzies na trasie dom - ogrodzenie :(..... sprawdzal stare fotki ...w koncu musial wykopac spory dol przy schodach odkopac przewod ... nie bede wdawala sie w szczegoly ... ale wszystko gra przewod wymieniony .

Dorotko u mnie z ptakami bylo " prawie podobnie " .... zrobily sobie gniazdka na dachu ..... Arek to odkryl i oczywiscie zadzwonil do Pana Franka z prosba o usuniecie gniazd , ale DOPIERO WTEDY KIEDY PTASZKI JUZ GNIAZDKA OPUSCILY ... bo szkoda przeciez malych pisklaczkow :yes:

Edysia piekne to ogrodzenie :yes:Czemu ja glupia myslalam ze tylko od frontu bedziesz miec przesła a reszta siatka :lol2:

Z niecierpliowscia czekam na Twoj podjazd bo chyba tez zdecyduje sie na te kostke :yes: Wiesz nieladnie tak pisac o czyis psiaciółkach ale ja raczej bym jej nie polubila:no: -panicznie boje sie wszelkich płazów i gadów -nawet przed mała żabka potrafie skakac na 3 metry :lol2:

Kaka do przyjazni nie mozna nikogo zmusic :hug:..... ale ta przyjaciolka przynajmniej pozyteczna jest ....

Zaraz wkleje jakies foty bo dzisiaj obrzeza Panowie zainstalowali i dojechalo czesc kostki .... od jutra zaczyna sie wielkie ukladanie :D

na kostke juz od piatku czekalismy , nie mogla dojechac z Katowic ... we wtorek dojechalo czesc w rozmiarze 20 x 20 .... w srode czesc 20 x 30 .... przywiezli tez obrzeza grafitowe ktore kompletnie nie naddawaly sie do montazu byly udszkodzone z wykwitami i przebarwieniami ... caly transport wrocil do Katowic z reklamacja ... wykonawca z Braciakiem na miejscu kupili obrzeza grafitowe innej firmy .. nie robie jakiegos dramatu z tego ... prace musza postepowac , a bez obrzezy nie mozna ukladac kostki ... wazne , ze kostka jest - na obecna chwile 11 palet 20x20 i 7 palet 20x30 ... to dopiero polowa materialu bedziemy potrzebowac ok. 350 m2 kostki co w przelozeniu na palety daje jakies 36 .....

Oczywiscie uaktywnil sie Kargul :bash:... naslal znow policje i straz miejska na mnie , ale spoko juz nie reaguje na tego oszoloma robie swoje i tyle ... swoimi " chrzescijanskimi zagrywkami " powieksza niestety moje koszty poniewaz musze wozic material malymi transportami , a jak wiadomo kazdy transport to dodatkowe zlotowki . .... Opisze sytuacje w dzienniku w weekend ... gosc ma nierowno pod sufitem wyobraz sobie , ze zaczal przesuwac swoje ogrodzenie , zeby do mnie auta nie mogly dojechac ... kilofem rabal w drodze dol ( nawiasem mowiac droga nie nalezy do niego ) .