Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Kaka policja przyjechala bo wlascicielka drogi zadzwonila , ze Kargul wykopki robi ;) ..... moj Braciak papiery Policjantom pokazal , ze przejazd mamy gwarantowany i w akcie notarialnym zapisane dozywotnie uzytkowanie drogi . Policjant dziure Kargulowi kazal zasypac ..... Kaka mowie Tobie KOMEDIA !!!!!!! ..... wczesniej Kargul stanal na drodze z jakims kolkiem i zatrzymal ciezarowke z pospola mowiac , ze przejazd PO MOIM TRUPIE !!!!!! facet musial sie wycofac bo w droge nie wjechal ..... :confused:. Sasiad ktory wybudowany jest obok mnie ( blizniak ) nie wytrzymal wyszedl na droge i Kargula opierdzielil , ale tak PO NASZEMU ... wiele to nie da .... to po prostu taka wredna natura .....

Kaka koszty wykonania kostki wysle Tobie na priv. .... jak wroce do domku bo zaraz musze wychodzic . :bye:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edys ja pierdykam, ale odjazd! :jawdrop:

daszek nad smieciownikiem ;) polaczenie tarasu z kostka, dodatkowy taras, te slupki przy ogrodzeniu twoim i sasiadki, wyrownanie dzialki przy pomocy mamusi i brata :hug:

zazdraszczam w pozytywnym slowa tego znaczeniu :D

co do drzewka/choinki, to mi sie jakos odrazu na mysl nasunal swierk niebieski/srebrny :rolleyes: jest piekny ale kluje ;)

Milego dnia i tygodnia :bye:

Edytko ależ mi się ta Twoja kostka podoba-jak tylko fundusze pozwolą zgapiam bez pytania :p

Pana Michała też przygarnę jeśli będzie chciał tylko robić wycieczki na południe.Rozumiem że on oprócz murowania ogrodznenia wykonywał Ci przesła i brame?

Kurde masz wszystko tak perfekcyjnie zrobione że miło ogladać fotki po 100 razy :yes:

Co do Kargula to chyba tak jak tytuł NIE MA MOCNYCH i gość jeszcze w trumnie będzie wymachiwał palcem-taki typ :mad:Ciekawe czy kolejne pokolenie też takie zawistne :confused: Jego tam musi nieżle szlak trafiać jak widzi jak z dnia na dzień pieknieje ten Twoj domek i otoczenie :lol2:

Edys ja pierdykam, ale odjazd! :jawdrop:

daszek nad smieciownikiem ;) polaczenie tarasu z kostka, dodatkowy taras, te slupki przy ogrodzeniu twoim i sasiadki, wyrownanie dzialki przy pomocy mamusi i brata :hug:

zazdraszczam w pozytywnym slowa tego znaczeniu :D

co do drzewka/choinki, to mi sie jakos odrazu na mysl nasunal swierk niebieski/srebrny :rolleyes: jest piekny ale kluje ;)

Milego dnia i tygodnia :bye:

Mmelisko dzieki ... :rolleyes:

Kostka to moja druga milosc po klinkierze na kominie ;)..... Wykonawca jest po prostu rewela :)..... Szef ekipy Pan Krzysiu pracuje na rowni ze swoimi chlopakami ( podobno nawet lepiej niz oni ) ..... W piatek ulozyli kilka m2 kostki przy ogrodzeniu i ..... o jakies marme mm. nie zgrywaly sie krawedzie ... Pan Krzysztof kazal rozebrac i w sobote Panowie przesuneli klika m2 kostki dla kilku mm. ...... to sie nazywa profeska :popcorn:.

Edytko ależ mi się ta Twoja kostka podoba-jak tylko fundusze pozwolą zgapiam bez pytania :p

Pana Michała też przygarnę jeśli będzie chciał tylko robić wycieczki na południe.Rozumiem że on oprócz murowania ogrodznenia wykonywał Ci przesła i brame?

Kurde masz wszystko tak perfekcyjnie zrobione że miło ogladać fotki po 100 razy :yes:

Co do Kargula to chyba tak jak tytuł NIE MA MOCNYCH i gość jeszcze w trumnie będzie wymachiwał palcem-taki typ :mad:Ciekawe czy kolejne pokolenie też takie zawistne :confused: Jego tam musi nieżle szlak trafiać jak widzi jak z dnia na dzień pieknieje ten Twoj domek i otoczenie :lol2:

Kaka nie jest jeszcze ten semmelrock taki drogi .... u mnie wyszlo 124 zl.m2 ( cena kostki + robocizna + material pod kostke - kruszywo , beton , piasek ) .. do tego dochodza obrzeza + korytka liniowe + krawezniki i robocizna .... nie wiem ile dokladnie wyniesie mnie calosc bo przez Kargula zwiekszyly mi sie koszty transportow ... Panowie ukladali jeszcze azury przy ogrodzeniu i chcialabym im zlecic zrobienie drogi przed Stylkiem ( tego nie mialam uwzglednionego we wczesniejszej wycenie ) .....

Miski od ogrodzenia wykonywaly u mnie wszystko !!!!! od betonow + klinkier do przesel ..... naprawde fajna solidna ekipa ...

Niestety Kargulowe plemie cale takie zawistne ( jego corka po prostu zieje ogniem ) ... na szczescie taki on dla mnie sasiad jak ja dla niego rodzina ( tfu tfu na psa urok :p ) .... mieszka kilkadziesiat metrow od Stylka .... a bruzdzi mi w budowaniu bo jego dom na poczatku drogi wjazdowej stoi ... wyobraz sobie , ze nawet wychodzil sobie zeby przystanek autobusowy zostal przesuniety bo podobno jak autobus sie zatrzymywal obok jego domu to bylo za glosno dla niego ........ najglupsze to to , ze gosc jest niedoslyszacy ... Jak to Kwicol mowil o Pyzdrze to taka " gnida dworska " byle innym zycie utrudnic ....

siemka

szczenę zbieram z podłogi ...... Pinknie było a teraz jak juz kostka doszła to brak słów jeszcze tylko trawka i relaksik :)

pozdrawiam

Witaj Arku :)

Lada moment trawka bedzie ... obrzeza ekoBorder zamowilam .... folia juz jest ..... kora kamienna czeka wiec jak tylko kostka sie skonczy robimy teren przy ogrodzeniu . Wlasnie ten drugi tarasik dla relaksiku wymyslilam i jeszcze obok bedzie zrobiony grill ( murowany ze specjelnym rusztem ktory ma wykonac moj Pan od ogrodzenia ) ale to taki plan przyszlosciowy ....

Milego dnia :bye:

Sharlot :D

Dziekuje :hug:.... mam kilkadziesiat nowych fotek , ale czasu brak zeby wkleic ..... kostka jeszcze nie zostala skonczona ( niestety braklo 1/2 palety i Wykonawca czeka na dostawe z Katowic ) .... zostal do zrobienia maly kawalek chodnika przed ogrodzeniem ....

:bye:

Kaka nie jest jeszcze ten semmelrock taki drogi .... u mnie wyszlo 124 zl.m2 ( cena kostki + robocizna + material pod kostke - kruszywo , beton , piasek ) .. do tego dochodza obrzeza + korytka liniowe + krawezniki i robocizna .... nie wiem ile dokladnie wyniesie mnie calosc bo przez Kargula zwiekszyly mi sie koszty transportow ... Panowie ukladali jeszcze azury przy ogrodzeniu i chcialabym im zlecic zrobienie drogi przed Stylkiem ( tego nie mialam uwzglednionego we wczesniejszej wycenie ) .....

.

Marzy mi się wciąż granit, ale muszę przyznać, że cena Twojej kostki jest więcej niż zachęcacjąca!

A fotki podejrzewam, że i tak nie oddają całej urody.

Mmeliska ......... :hug:

widze, ze sie rozumiemy juz bez slow http://www.cheesebuerger.de/images/midi/liebe/d066.gif

coz ja moge dodac wiecej od siebie... nooo przeca wszystko jest piekne, dograne na tip top...

zazdraszczam tego etapu w pozytywnym slowa tego znaczeniu :yes:

ale jeszcze bardziej to sie ciesze z kazdego etapu osiagnietego u Ciebie :D

jak to fajnie jest sie cieszyc szczesciem czyims...

Edyta, jestem naprawdę pod dużym wrażeniem!! I czy mogę prosić o namiary na ekipę od ogrodzenia jeśli się sprawdzili? Chciałam bardzo podobną do Twojej bramę i furtkę :)

Kostka wygląda super, być może jestem obiektywna bo podobna do mojej :D ale prezentuje się naprawdę świetnie :yes:

Ja Cię jeszcze chciałam podpytać o korę kamienną? Co to tak dokładnie jest - to są kamienie czy kora? Bo mi kora się średnio podoba i myślałam o kamyczkach pod nasadzenia a ta Twoja kora wydaje się pogodzeniem obu rzeczy naraz....co będziesz tam sadzić?

pzodrawiam serdecznie

i tez myślę o panelach z 4 stron :D

Edytko,

przepiękna rezydencja!!!

Fantastycznie skomponowane wszystkie elementy - ale, Matko, Ty masz to obłędne ogrodzenie ze wszystkich stron??????

(a ja skromniutko myślę o panelach ogrodzeniowych z 3 stron, bo koszty)

Sharlotka, te twoje skromne myslenie to takie same jak u mnie :D

Dziewczyny Kochane panele nie wyjda tak tanio :no:.... moja pierwotna wersja ogrodzenia to byl przod w klinkierze , a boki panelowe ... zorientowalam sie w cenie iiiiiiiiiiiii te ktore chodzily i po glowie kosztowaly over 1 tys. zl !!!! ( czyli praktycznie tyle ile przeslo ocynkowane i malowane proszkowo ) ..

Sharlot tak ogrodzenie ze wszystkich stron :yes:.... bo juz przy jednym balaganie ...... chcialam wszystko zrobic

zeby na wiosne tylko trawke zasiac i iglaki wsadzic :D. Ogrodzenie to baardzo kosztowna inwestycja :yes:.... kostka przy tym to pikus ...

Na chlopakow od ogrodzenia ... namiary DAM :hug:moje Miski sa super .... tak jak moje Staszki od elewacji .... ( bierz Stasia :p)