Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Cześć Edytko,

Piszę, bo ja tez oszalałam dla Stylowego 2, choć męzowi podoba sie jeszcze Na miare 2.

Wiesz puki kupię projekt chciałabym sie dowiedzieć jakiś zbliżony kosztorys, tym bardziej, że bedziemy budowaćw sąsiadującym województwie (obecnie Kraków, budowa ma ruszyc dopiero za 3 lata na podkarpaciu). Szczególnie interesuje mnie dach i okna. Masz może jakąś wstępną wycenę?? Widziałaś Stylowy na żywo??

A moze podasz swój plan kosztorysu??

Nie chaielibyśmy się porywać z motyką na słońce. Liczę na Twoją odpowiedź i trzymam kciuki:)

Jaga

Witam :p

Ciesze sie , ze tez decydujecie sie na domek z tej pracowni ....

Kosztorys inwestorski ktory zamowilam w pracowni razem z projektem Stylowego 2 rozni sie od tego ktory mozesz zobaczyc na stronie DzW ( kosztorys uproszczony ) . Mysle , ze ceny w kosztorysie inwestorskim sa zanizone ..... Nic nie mozna powiedziec na 100% zanim nie zacznie sie budowy i zakupow , ja planuje rozpoczac budowe na poczatku 2010 r. obecnie czekam na wyceny od 4 ekip budowlanych i 4 dekarzy .

" Zaklepuje " wszystkich wczesniej bo nie chce pozniej miec nieprzyjemnych niespodzianek ( chociaz i tego pewnie sie nie uniknie ) .

Powodzenia w podjeciu decyzji

:D

Witam jako niedoszły lawendowiec II.Mam intymne pytania odnośnie Stylowego 2 do Edyty:

1.jaka jest powierzchnia dachu

2.jaki jest kąt nachylenia schodów wewnętrznych bo na wizualizacji wydają mi się strome i nie wiem czy na starość nie musiałbym przerabiać na ruchome

3.jaki pustak jest przewidziany na ściany wew?25 P+W czy 30 P+W?

Będę wdzięczny za odpwiedź.Jak sobie wszystko policzę i nie padnę na zawał to na wiosnę ruszam z budową niedaleko Tarnowa

Pozdrawiam

Witam

1. Powierzchnia dachu 312 m.kw.

2. Kat nachylenia schodow 45 st.

3.Mysle , ze pytasz o sciany zewnetrzne ? 8) , sciany o grubosci 25 cm pustak ceramiczny typu U , natomiast scianki dzialowe maja grubosc 12 cm.

Pozdrawiam

Oczywiście ,że chodziło mi o ściany zewnętrzne:-)Dzięki za szybką odpowiedź,bo DzW już od tygodnia starają się mi odpowiedzieć na te pytania.

Dziwne,że projekt nowoczesny,a pustak starodawny.W naszym rejonie wogóle się już nie handluje U25 bo jest w cenie maxa 29.

Pozdrawiam

Najlepiej do Nich zadzwonic , bo na odpowiedz na maila tez czekalam ponad tydzien :evil:

Jesli chodzi o pustak to Porotherm tez podchodzi pod te normy ja najprawdopodobniej dam 25 profi lub 30 profi z dociepleniem 15 ( lubie miec cieplo !!! ) :)

Next prośba:czy mógłbym prosić o skan rzutu dachu? Chciałbym sobie wycenić dokładnie dachówkę .Jak w Tarnowie cenią się dekarze z ciekawości?

Z tym bedzie problem ... ale moge Ci powiedziec , ze dach wycenialam przez dekarzy i ceny sa od 70 - 100 zl. za m.kw. Ponoc jest skomplikowany no i nie kazdy umie ukladac dachowke plaska ceramiczna , a taka bedzie na moim dachu .

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

witaj Edytko i GRATULACJE POZWOLENIA NA BUDOWE !!! :D :D :D

to teraz patrzec jak i Wy zaczniecie budowac domek oj bedę zagladała , :wink: :D :D :D ,macie juz ekipe wybrana

A o prąd się nie martw bo my na razie tez jeszcze nie mamy prądu :wink: i jak dobrze pójdzie na przełomie stycznia/lutego bedziemy dopiero mic upragniony i wyczekiwany prąd :roll: :wink:

Dzieki Jessi :lol:

Ekipa wybrana tak tak podobno jak w tym filmie sa NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH zobaczymy jak sprawia sie w pracy , zaczynam w kwietniu ..... mam dobre przeczucia co do tego budowania :roll:

ha tak sobie przeczytałam ostatni post z Twojego dziennika i mi się śmiać zachciało. myślałam że ja popadam w paranoje a to jednak fakt! my jak się dowiadywaliśmy o materiały albo kogoś najmowaliśmy do czegoś, to jak usłyszeli że nie ma nas w kraju to cena była z kosmosu. teraz jak coś zamawiamy, albo dowiadujemy się o coś nie mówimy że jesteśmy za granicą.

pozdrawiam

Hejka 87anam87

Wierz mi ja tez nie wspominam , ze nie ma mnie w kraju ..... moj pelnomocnik dopoki moze " ukrywa " fakt mojego N I E I S T N I E N I A w Polsce :o Czasem jednak musze zadzwonic do skladow budowlanych , fachowcow itp. no i zgadnijcie dziewczyny jak brzmi pierwsze pytanie :o ...... A pani to skad dzwoni bo jakis taki dziwny numer mi sie wyswietla jakby to bylo najwazniejsze skad dzwonie :evil:

Ostatnio Pan chyba byl jakis malo kumaty wiec podal mi ceny materialow przed pytaniem o dziwny numer telefonu , ktory wlasnie sie wyswietlil na Jego komorce . Ceny byly suuuuuuper do nastepnej rozmowy po ktorej okazalo sie , ze zostaly "pomylkowo" podane . Ja sie chyba zastrzele ... Co za narod co za ludzie !!!!!

ha dobre :) nie wiem dlaczego ludzie myślą że my śpimy na pieniądzach :) tak naprawdę odkąd zaczęliśmy się budować każdy grosz się liczy bo chcemy jak najszybciej z ta zjechać, a tu takie numery......

ja jak dzwonie do składu albo gdziekolwiek to dzwonie przez serwer wtedy jest numer zastrzeżony więc nie pytają mnie o to a jak chcą numer to podaje do kogoś w Polsce

dobre są tez numery jak jesteśmy w Polsce i jedziemy do mechanika a widzą samochód na angielskich blachach :o to jest dopiero czad :)

a fakt jest tai że to nasze nieistnienie ciężko czasem ukryć

hm.......... co się dzieje z tymi ludźmi :roll: