yuka 15.06.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Kochana, kciuki trzymamy i słonko świeci:) Widzę, że PM i u Ciebie się przyjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 15.06.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No i jak tam z pogodą??? U Nas daje radę w razie coooo, ja jeszcze potańcuję :.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.06.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 słonka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.06.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Edytko i ja życzę słonka:) niech już domek zacznie piąć się w górę, niech ucieszą oczy czerwone pustaczki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 15.06.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 no i cisza.... hmmmmmmm:roll: wszyscy tacy zatyrani na budowach??0- tio cieszę sie bardzo i jeszcze raz wytańcowuję Wam Kochani pogodzinę :wave:... pozdrawiam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.06.2010 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Kochana, kciuki trzymamy i słonko świeci:) Widzę, że PM i u Ciebie się przyjął Hejka Siostra Skroty sa wygodne , bo latwe do zapamietania ..... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.06.2010 04:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 No i jak tam z pogodą??? U Nas daje radę w razie coooo, ja jeszcze potańcuję :.... Niwcia no jak Ty juz czadu dasz to lozesz ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.06.2010 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 no i cisza.... hmmmmmmm:roll: wszyscy tacy zatyrani na budowach??0- tio cieszę sie bardzo i jeszcze raz wytańcowuję Wam Kochani pogodzinę :wave:... pozdrawiam:hug: Kochana teraz to widze , ze Ty za 10 tyrasz ...... Skladam wniosek o MEDAL dla NIWCI ....... Tej ktora tancow sie nie bala i nam pogode sloneczna wytancowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.06.2010 04:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 słonka zycze Dzieki Kochana i wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.06.2010 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 To tylko pogratulować takiej ekipy:yes:,bo w końcu dobra ekipa przy budowaniu przez telefon to podstawa:yes: Miłego dnia:hug: Opierdzielanie telefoniczne tez opanowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.06.2010 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Edytko i ja życzę słonka:) niech już domek zacznie piąć się w górę, niech ucieszą oczy czerwone pustaczki!! Dzieki Karollinko niech beda i pomaranczowe byle byly !!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.06.2010 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam witam i podziwiam efekty idziesz marszem! Mam pytanie odnośnie odprowadzenia wody - widziałam że robisz sobie stundnie- ile takie cudeńko kosztuje i jakie są wymagania gruntowe. Czytałam gdzieś o studniach na deszczówkę że muszą być dość głęboko wkopane żeby był odpowiedni spad. U nas jest woda gruntowa na 130cm (no jesienią na 150) i nie wiem czy mogłabym coś takiego wkopać. Poza tym ostrżeegają mnie że to duży koszt ;-( jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.06.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Kochana teraz to widze , ze Ty za 10 tyrasz ...... Skladam wniosek o MEDAL dla NIWCI ....... Tej ktora tancow sie nie bala i nam pogode sloneczna wytancowala No, No Baaaa siostry pogody potrzebują tio trzeba bioderkami ruszyć A, ja też podczepiam się pod pytanie papuchy- "how many?" - bo to o ten drenaż chodzi, nieeeem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.06.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 nio i ja dziś dostąpiłam zascytu opierdzielenia... i to Ojca przewielebnego .... ale to tak tylko na zasadzie tupnięcia nóżką ....hihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.06.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ale wy bojowe laskie jesteście:) mój mąż śmieje się ze mnie ze ja krzyczec nie musze, wystarczy jak spojrzę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.06.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Super prace się posuwają, aż miło popatrzeć Jeszcze troszkę i upragniony czerwony kolor się pojawi:D Aczkolwiek czarny też gustowny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.06.2010 02:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam witam i podziwiam efekty idziesz marszem! Mam pytanie odnośnie odprowadzenia wody - widziałam że robisz sobie stundnie- ile takie cudeńko kosztuje i jakie są wymagania gruntowe. Czytałam gdzieś o studniach na deszczówkę że muszą być dość głęboko wkopane żeby był odpowiedni spad. U nas jest woda gruntowa na 130cm (no jesienią na 150) i nie wiem czy mogłabym coś takiego wkopać. Poza tym ostrżeegają mnie że to duży koszt ;-( jak to jest? Witaj PAPUCH Jak do tej pory na dzialce mam wkopane 3 studnie .... Pierwsza z 11 kregow kazdy z nich ma 70 cm. z tym , ze ten 11 wystaje nieco ponad poziom gruntu , ta studnia wkopywana byla jako pierwsza , chcialam miec wlasna wode na dzialce do budowy ( nie chcialam juz robic przylacza wody , zwlaszcza ze nie bede sie wprowadzala do domu tak szybko ) . Nie jest to woda pitna , w przyszlosci sluzyc ma do podlewania ogrodu itp. Robocizna + material na studnie w sumie koszt jakies 2400 zl. Druga studnia pomaranczowa ta ma sluzyc do zbiorki wody z drenazu , a raczej jest to taki zbiornik " przekazujacy " wode dalej ....... czyli do trzeciej studni " matki " jest to studnia z 2 kregow do ktorej budowniczy doprowadzili drenaz wprowadzili go do niej poprzez nawiercenie otworu , zabetonowali spod + przybetonowali rure drenarska do studni + izolacja i zasypanie . Drenaz wokol domu robocizna + material ( kopara + kamien + pospola itp ) w okolicach 10 tys. ( musze jeszcze to wszystko zliczyc ) Pierwsza studnia na wode nie laczy sie z dwoma pozostalymi . Jesli chodzi o kanalizacje deszczowa to odrebna historia i bedzie trzeba wkopac w ziemie jeszcze jakies 5 studzienek rewizyjnych na rogach domu ( tak przynajmniej przewiduje projekt ) bedziemy to robic jak juz zrobimy dach i rynny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.06.2010 02:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Każda studnia (kopana, z filtrem wbijanym i wiercona) musi być wykonana w odległości co najmniej: http://www.studnie-bielsko.pl/gfx/punktor.gif 7,5 m od od osi rowu przydrożnegohttp://www.studnie-bielsko.pl/gfx/punktor.gif 5 m granicy działki a także studni wspólnej na granicy dwóch działekhttp://www.studnie-bielsko.pl/gfx/punktor.gif 15 m od budynków inwentarskich i związanych z nimi silosów, szczelnych zbiorników na gnojowice, kompostników itp., jak również od szczelnego bezodpływowego zbiornika ścieków (potocznie określanego jako szambo)http://www.studnie-bielsko.pl/gfx/punktor.gif 30 m od drenażu rozsączającego ścieki do gruntu, jeżeli są one uprzednio oczyszczane biologiczniehttp://www.studnie-bielsko.pl/gfx/punktor.gif 70 m od nieutwardzonych wybiegów dla zwierząt hodowlanych oraz od drenażu rozsączającego ścieki nieoczyszczone biologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.06.2010 02:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Zasiegalam jezyka jesli chodzi o studnie wiercone .... Koszt wywiercenia metra takiej studni z materialem to 2100 zl. ..... Gosc ktory oferowal usluge powiedzial , ze umawia sie na 20 m. czyli nawet jak wode bedziesz miala po 15 m to i tak zaplacisz za 20 m . wiercenia . Do 30m mozesz wiercic w gruncje pozniej musisz uzyskac odpowiednie pozwolenie w gminie na odwierty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.06.2010 02:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 No, No Baaaa siostry pogody potrzebują tio trzeba bioderkami ruszyć A, ja też podczepiam się pod pytanie papuchy- "how many?" - bo to o ten drenaż chodzi, nieeeem? Za drenaz jakies 10 tys. mi wyszlo TOOOOOO MANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts