Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Edytko

Ale będziesz miała sąsiadów:bash::offtopic: Wszystko to zazdrość!!! Niech tylko poczekają jak już bedziesz miała ściany, hmm jak pieknie bedzie:)

Z tym betonem to trochę wtopa i pewnie droższy. Ale czasami tak jest z tymi budowlańcami, mają po kilka domów i potem się mylą , miejmy nadzieję że to będzie jedyna wpadka;)

Buziaczki

Dziekuje :rolleyes: juz mi sie troche poprawilo moj Pan Majster " zalatwil " wszystko ..... :) . Mam B20 w cenie B15 ( a nawet w lepszej ;) ) ....

Buziaczki :cool:

Gratulututuję zalania chałupci :) no i tegoż czadowego pozwolenia, teraz tio wspaniały somsiad może Ci Niuńcia nadmuchać ;)

buziaki, i mimo pomyłki specmajstra mocne gratulki Siostra, zobaczysz teraz będziez z górki i bez takich pomyłek:hug::hug::hug:

Hejka Niwcia ;)

Moj Majsterek Specem jest tego nie mozna Mu odmowic , musze Go rozgrzeszyc z tej wtopy .... w sobote chlopina szalal na weselisku , a w niedziele poprawinki no i wiesz jak jest :rolleyes::rolleyes: troszke w poniedzialek " niedyspozycja " a tu trzeba bylo 22 kubiki betonu zamowic !!!!! i sie chlopisko troche zamotalo......

Buziaki Siostra :cool:

No i teraz zrobi się czerwono na Twojej budowie bo... mury będą się pięły do góry:):hug:

Dzieki Anusia :rolleyes:

W srode przyjezdza DOSTAWA MATERIALU !!!!!! Kurcze fajnie :):) , na odleglosc budowanie to takie " niesprawiedliwe " ....... :bash:no dobra musze sie z tym pogodzic ............ :)

Buziaki :wiggle:

Przybiegłam pogratulować"zera":wiggle:

I pomyśleć ,że "zero"może tak człowieka cieszyć:wave:

A to majster gamoń jeden:offtopic:Ale teraz to już z górki:cool:

Dobrej nocki życzę:goodnight:

Hejka Olunia :cool:

Dzieki , dzieki u mnie .... jakby to powiedziec :rolleyes: jest MNIEJ NIZ ZERO !!!!!! w tym moim troche pokreconym budowaniu , gdzie jeszcze przed zalaniem chudziaka robie podwaliny ogrzewania ..... nie zalana zostala kotlownia . W tym miejscu trwaja jeszcze prace , robienie koryt i kanalow oraz przygotowanie miejsca pod piece ktore kiedys beda tam staly. Miedzy innymi dlatego w kotlowni ziemia zostala wybrana z dodatkowym zapasem 1 metra glebokosci , aby mozna bylo zrobic lepsze zbrojenia , wlac beton ...... to bedzie SERCE DOMU , sprzety ktore beda tam staly beda wazyly w sumie kilka ton i dlatego chce uniknac pekniec w podlodze itp. Ustalilam to juz na poczatku prac z Panem Majstrem ....... wiedzialam jakie ogrzewanie bedzie wiec latwo bylo poprzeliczac to i owo aby uniknac przykrych niespodzianek w przyszlosci !!!!!!! W sobote w planie zalanie kotlowni wiec wtedy to juz bedzie pelne ZERO

Buziaki :)

Gratulacje Edytko!!! Teraz nawet błoto nie będzie Wam przeszkadzało, bo je zostawicie gdzieś w dole:wiggle:a i czerwony kolor wkrótce Was będzie cieszyć czego Ci bardzo życzę!!!! Powodzenia w dalszych pracach no i cudnej pogody, aby się miło murowało:)

Dzieki Beatko :)

Mysle , ze juz jakos pojdzie ......... oczywiscie zasypie dziennik fotkami , moja pelnomocniczka trzaska fotki kazdego dnia bidula i jak wracam z pracy to juz mam " cieplutkie " w komputerku .

Pozdrawiam cieplutko i zapraszam do odwiedzin :)

Gratulacje grubiaka!!!!

Bo skoro beton nie chudy tylko B20 to u ciebie płyta to nie chudziak;) dobrze kombinuję??

Buziaki:hug:

No masz Siostra Yuka Ty jak juz cos powiesz to powiesz ................

No ma sie rozumiec , ze GRUBIAK :cool:

Buziaki ;)

hej no no :) jak ładnie :)Edytko nie wiem czy Ci to już pisałam ale podoba mi się to że u Ciebie wszystko jest robione dokładnie.... nie wiem kto tak tego pilnuje i doradza ale naprawdę dobra robota :)

pozdrawiam :)

Dziekuje za pochwaly ...... Majsterek solidny to prawda ( wybralam Go w drodze castingu ) najrzetelniej zrobil mi wycene nie na swistku papieru i na kolanie ale przylozyl sie .... pomyslalam wtedy , ze skoro jest dokladny w papierologii to moze i to budowanie w Jego wykonaniu bedzie tak samo wygladalo jak oferta :rolleyes:. Nieskromnie powiem , ze sama mam tez duzy wklad w budowanie ...... ( nie tylko finansowy ;)) z Majstrem rozmawiam srednio raz w tygodniu .... ustalamy co i jak w kolejnych dniach pracy . Dzisiaj ( wtorek ) " wymyslilam " , ze chcialabym aby Pan Grzesiu zanim zacznie stawiac mury z porothermu najpierw zrobil podmurowke z cegly ( cegla lepiej izoluje termicznie i nie nasiaka woda ) dlatego pierwsza warstwa bedzie z cegiel . Jest to stara szkola budowania , a ze lubie sie doksztalcac w tym temacie to czasem moge zadziwic czyms mojego Majsterka . Bedzie tak jak chce bo to w koncu ma byc moj dom :rolleyes:. Pan Grzesiu chyba mnie lubi bo dyskutujemy sobie o tym co i jak bedzie zrobione bez " zgrzytow " ...... i nie przeszkadza mu to , ze Kobieta Inwestor wie o czym mowi :)...... nie ma Chlopina ze mna lekko . To budowanie na odleglosc ma swoje uroki :cool:

Buziaki :hug:

No proszę, wpadam z odwiedzinami a tu kołderki niebieskiej już nie ma :rolleyes: Pojawił się grubiak ;) Zatem gratulacje z okazji ukończenia kolejnego etapu. Oj teraz to będzie przybywać i cieszyć :)

Pozdrawiam - Jola :)

Witaj Jolu

Milo znow Cie widziec :) ...... teraz to mam nadzieje zacznie sie to prawdziwe budowanie :rolleyes:

Pozdrawiam cieplutko :)

cześć Edytka, wpadłam zobaczyc co słychać a u Ciebie jak zwykle robota pieknie idzie do przodu.

Dobrze koordynujesz tą budowe zza wielkiej wody:)

Dziekuje Karollinko :)

Nie wiem czy to moja wada , czy zaleta ale lubie dobra organizacje pracy i staram sie dobrze przygotowac do wszystkiego co robie ....... Budowanie to duze wyzwanie , ale i jaka przyjemnosc z nauki . Przynajmniej bede znala kazdy zakamarek domu od podstaw i najwazniejsze mam decydujacy glos co w tym zakamarku bedzie :cool:.

Pozdrawiam :)

Przeniesione z dziennika

Witam

dawno Twojego dziennika nie odwiedzałem a tu sąsiad konfidentus pospolitus Ci się trafił i grubiak zamiast chudziak ale najważniejsze ze budowa idzie do przodu.

Pozdrawiam

Arek

Hejka :)

Na szczescie sasiad mieszka na poczatku drogi dojazdowej do mojego domku ..... czyli jakies 300 metrow :rolleyes: ( wiec chyba nawet trudno nazwac goscia sasiadem ) .... ignoruje dziada bo co zrobic widocznie niektorzy tak maja , ze musza drugiemu nabruzdzic i juz !!!!! Ale jak przekroczy granice ( nie koniecznie mojej dzialki ) to i ja na niego odpowiedni paragraf znajde , a PRZYSAM BOGU zlosliwa nie jestem . Z grubiakiem sie juz oswoilam ( zaplacilam jak za chudziak wiec to chyba nie jest zly " DIL " ;))

Pozdrawiam i zapraszam :cool:

No i tera to ju czekamy na czerwien Edytko;) :)

czi ta Amieryka tio zawsze wsio musi mieć największe, najgrubsze, naj..... ;)

buźki siostrzyczka:hug:

Niwcia :)

Wlasnie dzisiaj dojechaly kolejne " czerwonki " :wiggle::wiggle::wiggle:.

Sorrki , ze tak wyszlo z moim grubiakiem , ale wiesz jak jest Siostra

$$$$$$$$$$$$$$$$$ "Pecunia non Olet " $$$$$$$$$$$$$$$$ :cool:

Nie martw się pogodą,za dzień ,góra 2 będą w Polsce upały:yes:

Teraz są w Niemczech ,a już sprawdziłam nie raz ,że pogoda jaka jest tu, po ok.2 dniach "dochodzi"do Polski:)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę:hug:

Hejka Olu :cool:

Przydalaby sie ta sloneczna pogoda , bo deszczu mam juz serdecznie dosc :bash:

Buziaki