Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Edytko

Widzę u Ciebie jakieś postępy coś się ruszyło ( hura ) Nareszcie bedą fotki, dużo fotek.

Życzę Ci udanego poniedziałku, będzie troche chodzenia. Zapowiada się świetnie, czekam na fotki

Pa

Emillka :welcome:

Wreszcie Kochana ..... w sobote Grzeski wchodza na budowe ..... beda SPRZATAC

A do Ogrodu Botanicznego ide w niedziele tylko fotki w poniedzialek beda ( bo roznica czasu niestety ) :rolleyes:

Buzialki :bye:

Witaj Edytko:)

Właśnie u nas jest straszna burza, więc nie jedziemy na razie na budowę. Ostatnie dni to porządki, malowanie podbitki no i murujące się szczyty domku. Widzę, że u ciebie przygotowania do kolejnego etapu :) Słoneczka życzę - pozdrawiam - Jola :)

Hejka Jolunia ;)

Szkoda , ze pogoda plany budowlane Wam popsula ... u mnie Grzeski w sobote urzadzaja sprzatanko .... stempelki , deseczki , pustaczki itp.

Na wiezbe czekam ( cierpliwie :bash: ) od poniedzialku MA SIE ROBIC ......... gosc ma duzo zlecen bo za kubik zaimpregnowanej bierze 580 zl. , polecil mi Go moj Wykonawca , ja mam cene SPECIAL ..... 560 zl. za kubik z impregnatem ( bo biore u niego duuuuuuuuuuuzo drewna )

Zycze pogody Kochana , buziaki :hug:

To miłej niedzieli i poniedzialku:wiggle: Duzo słonka.

U mnie nareszcze coś bedzie się działo na budowie :wave: W poniedziałek zaczynamy z ociepleniem i też liczę że bedzie dobra pogoda

:bye:

Musi byc ladna pogoda , juz dosc mam tego deszczu :mad:

Pozdrowionka :wave:

Hejka Jolunia ;)

Szkoda , ze pogoda plany budowlane Wam popsula ... u mnie Grzeski w sobote urzadzaja sprzatanko .... stempelki , deseczki , pustaczki itp.

Na wiezbe czekam ( cierpliwie :bash: ) od poniedzialku MA SIE ROBIC ......... gosc ma duzo zlecen bo za kubik zaimpregnowanej bierze 580 zl. , polecil mi Go moj Wykonawca , ja mam cene SPECIAL ..... 560 zl. za kubik z impregnatem ( bo biore u niego duuuuuuuuuuuzo drewna )

Zycze pogody Kochana , buziaki :hug:

Na szczęście burza jak szybko przyszła tak też szybko sobie poszła, chociaż była bbaarrddzzoo intensywna. Moi chłopcy przed powrotem na obiad zabezpieczyli okna salonu i kuchni gdzie suszy się pomalowana podbitka (mądre dzieci) :) :) :)

Mój murarz z pomocnikiem jakoś średnio biorą się za porządki po sobie (zdarzyło mu sie to tylko raz) :eek: A że nie lubię "syfu" to przed zakładaniem więźby sama się wzięłam do roboty angażując najbliższych. Małż się wkurza, że wynoszenie gruzu należy do ekipy budowlanej. I chociaż wiem, że ma rację to nie potrafię sie powstrzymać ;)

Pa, pa :) I wielu estetycznych wrażeń w ogrodzie botanicznym życzę :)

Na szczęście burza jak szybko przyszła tak też szybko sobie poszła, chociaż była bbaarrddzzoo intensywna. Moi chłopcy przed powrotem na obiad zabezpieczyli okna salonu i kuchni gdzie suszy się pomalowana podbitka (mądre dzieci) :) :) :)

Mój murarz z pomocnikiem jakoś średnio biorą się za porządki po sobie (zdarzyło mu sie to tylko raz) :eek: A że nie lubię "syfu" to przed zakładaniem więźby sama się wzięłam do roboty angażując najbliższych. Małż się wkurza, że wynoszenie gruzu należy do ekipy budowlanej. I chociaż wiem, że ma rację to nie potrafię sie powstrzymać ;)

Pa, pa :) I wielu estetycznych wrażeń w ogrodzie botanicznym życzę :)

Hejka :wiggle:

W sobote Grzeski zaczeli " rozbierac " strop .... czeka Ich jeszcze sporo pracy z czyszczeniem desek ( robie dach w pelnym deskowaniu wiec trzeba wyczyscic te ktore pozostaly zeby mozna bylo je polozyc na daszek ) musze wiedziec ile jeszcze m3 nalezy dokupic :eek:.

Generalnie to Majster zarzadza sprzatanie chwala Mu za to , ale mysle ze spowodowane jest to rowniez tym iz ja dosc " ostro " podchodze do tematu materialow na budowie ich skladowania oraz wykorzystania ..... Musze przyznac , ze o ile na tarcicy beda spore straty ( wielokrotne uzywanie desek jednak niszczy ten material ) o tyle pustaki bardzo ladnie sa przycinane i kazdy kawalek ktory ma szanse sie przydac do murowania jest " wmurowywany " w domek . :)

Pozdrawiam i milej niedzieli zycze :cool:

Miłej niedzieli i czekamy na fotorelacje

O rany ale wspaniały ogród -miałam nadzieję że w Europie,czekam na fotki

Dzieki Dziewczyny ... :) pogoda zapowiada sie ladna jest 23 st. C ( ale dopiero jest przed 7 rano ) .....

Pozdrawiam ;)

Miłego wypoczynku w pięknym ogrodzie :hug:

Atijka siedze na DUPIE ..........:bash: w domu , rano wyszlam do kosciola byla spoko pogoda bez slonka troche chmurek w sam raz do spacerow ...... ale niestety ... zaczelo padac !!!!!! :mad: ma tak byc do 14 godziny wiec nie ma sensu nigdzie sie wybierac ..... cholera ....

Trudno Kochane fotki za tydzien beda

Buziaki :)

Witam inwestorkę :)

Popatrzyłam, przeczytałam i podziwałam. Wydałam kilka achów ;). Ślicznie rośnie Ci domek. A schody pierwsza klasa :cool:. No i kto by przypuszczał, że taki surowy słup może tak cieszyć ;)

Pozdrawiam

Witam u mnie :welcome:

Jeszcze duuuuuuuuzo pracy ... zalatwien i planowania , teraz przerabiam temat ogrodzenia i przylaczy do domu .....

Pozdrawiam i pogody zycze ;)

Edytka:hug:

Witam u Ciebie:hug:

Kochana, super, że ekipa już wróciła, super, że fotki już wstawiasz, na zdjęcia z ogrodu botanicznego doczekać się nie mogę;)

Ale zachwyciła mnie u Ciebie jedna rzecz extra (nie, nie, nie jest to pomidorek, chociaż gratuluję owocków, nie widziałam jeszcze żeby rośliny rosły do góry... korzeniami;)) Najbardziej zachwyciła mnie cegła? płytki? na balkonie, którymi ściana jest wyłożona:yes: Właśnie takich poszukuję na swoją elewację!!!! Idealne połączenie kolorystyczne!!!! Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć:rolleyes: A może ktoś się natknął na takie gdzieś w PL? Proszę o namiar (nie musi być cegłą, mogą być płytki)

Sorki Siostra za prywatę u Ciebie;)

Buźki Kochana i wklejaj te foteczki, wklejaj....:hug::hug::hug:

cześć Edytko:)

szałowe masz schody i barierki, nowa moda z Hameryki:):)

widzę że jestes na etapie przyłączy, powiem Ci że wykonanie w porównaniu z papierologia to pikuś, ja podpisywałam stosy dokumentów, umów, załączników w ciągu kilkunastu wizyt w różnych instytucjach, masakra, trochę to trwało ale przyłacza mamy wreszcie.

Edytka:hug:

Witam u Ciebie:hug:

Kochana, super, że ekipa już wróciła, super, że fotki już wstawiasz, na zdjęcia z ogrodu botanicznego doczekać się nie mogę;)

Ale zachwyciła mnie u Ciebie jedna rzecz extra (nie, nie, nie jest to pomidorek, chociaż gratuluję owocków, nie widziałam jeszcze żeby rośliny rosły do góry... korzeniami;)) Najbardziej zachwyciła mnie cegła? płytki? na balkonie, którymi ściana jest wyłożona:yes: Właśnie takich poszukuję na swoją elewację!!!! Idealne połączenie kolorystyczne!!!! Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć:rolleyes: A może ktoś się natknął na takie gdzieś w PL? Proszę o namiar (nie musi być cegłą, mogą być płytki)

Sorki Siostra za prywatę u Ciebie;)

Buźki Kochana i wklejaj te foteczki, wklejaj....:hug::hug::hug:

Hejka :wiggle:

Prywatuj sobie ile chcesz u mnie .... :) , a budynek w ktorym mieszkam ma juz 36 lat !!!!! ..... jest super utrzymany i od poczatku ten klinkier jest ( nie do zdarcia material ) Mam pomysl :rolleyes: .... jak wroce z pracy to zrobie kilka fotek na zewnatrz i wewnatrz budynku to sama ocenisz jak na te trzydziesci pare lat wszystko sie prezentuje ......

Buziaki , a fotki z budowy beda , beda ;)

cześć Edytko:)

szałowe masz schody i barierki, nowa moda z Hameryki:):)

widzę że jestes na etapie przyłączy, powiem Ci że wykonanie w porównaniu z papierologia to pikuś, ja podpisywałam stosy dokumentów, umów, załączników w ciągu kilkunastu wizyt w różnych instytucjach, masakra, trochę to trwało ale przyłacza mamy wreszcie.

Hejka Karollinka :wiggle:

Dzieki ;)......... wiesz , ze moja papierologia pelnomocniczka sie zajmuje wiec " bol glowy z glowy " ........... jak do tej pory JAKOS SZLO !!!! :cool:

Pozdrawiam cieplutko :wiggle: