Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Cześć Edytko zrobiłam sobie fotograficzną wycieczke po ogrodach które pokazujesz, bajka, inny świat, ale jaka inwestorka hohohoho:):)

Powiem Ci że aż miło się czyta o Twoim zadowoleniu z ekipy, rzadko to spotykane żeby fachowcy tak sie przykładali do roboty. Zeby tylko dalej na każdym etapie tak gładko szło:)

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Martusia :)

Zabieraj swoja Rodzinke i ..................... do mnie zapraszam :wave:.........

Buziaczki sle .... a jeden szczegolny dla mojego ULUBIONEGO AVATARKA ..... :hug:cmok , cmok .......

Nie zapraszaj, nie zapraszaj bo jeszcze niespodziewanie wpadnę na kawkę :) Jasiek dziękuje za buziaki!!! i forumowej cioteczce też je przesyła :)

Jak można wiedzieć to kiedy zamierzasz wrócić do Polski? długo już jesteś w tej hameryce? podziwiam pracujących na obczyźnie, ja taki cycuch rodzinny jestem, że ciężko by i było wytrzymać poza domem/ krajem.

YUKA :wiggle:witaj Siostra

Fajnie , ze Ci sie k..... podobaja fotki ;) , a co powiesz na domki hamerykanskie ? Te ktore wrzucilam do dziennika to sa nowe budowle ...... z goncikiem na daszku jak u naszej NIWCI .....

Pozdrowionka i do zobaczyska ;)

Cześć Edytka:hug:

Bardzo mi się te hamerykańskie domki podobają, zwłaszcza kamień i cegła na elewacji:) U siebie też chcę trochę kamienia przemycić i wkomponować to w elewację... Może uda mi się tak to zaplanować, żeby ładnie było:wiggle::wiggle::wiggle: Nie wybrałam jeszcze kamienia, nie wiem czy nie będzie to klinkier albo płytki klinkierowe:rolleyes: Wiem, że trzeba się tym zająć lada chwila, bo chyba dobrze by było, żeby komin był obłożony w tej samej kolorystyce...

A Ty jaką cegłę klinkierową na kominy wybrałaś?? Chyba już gdzieś pisałaś:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Cześć Edytko zrobiłam sobie fotograficzną wycieczke po ogrodach które pokazujesz, bajka, inny świat, ale jaka inwestorka hohohoho:):)

Powiem Ci że aż miło się czyta o Twoim zadowoleniu z ekipy, rzadko to spotykane żeby fachowcy tak sie przykładali do roboty. Zeby tylko dalej na każdym etapie tak gładko szło:)

Hejka Karollinko :wiggle:

Dzieki za cieple slowka :) , ekipa fakt spoko chlopaki jedyny powazniejszy mankament to jak na moj gust troche za duzo Majster nabral robot , a teraz nadgania zeby z wszystkim sie wyrobic .... Ja tez powinnam miec skonczony dom z wiezba na daszku na koniec lipca ..... wiem , ze byly te ulewy majowe itp. niemniej jednak troszke mi sie to wszystko slimarczy ......

Buziaczki :)

Nie zapraszaj, nie zapraszaj bo jeszcze niespodziewanie wpadnę na kawkę :) Jasiek dziękuje za buziaki!!! i forumowej cioteczce też je przesyła :)

Jak można wiedzieć to kiedy zamierzasz wrócić do Polski? długo już jesteś w tej hameryce? podziwiam pracujących na obczyźnie, ja taki cycuch rodzinny jestem, że ciężko by i było wytrzymać poza domem/ krajem.

Hejka Martusia :wiggle:

Powrot planuje za kilka lat ( gora 5 !!!! ) ..... jestem juz tutaj troche czasu i na starosc przydaloby sie troche " dychnac " a nie tylko robota od rana do nocy .... :eek:...... Nie jest latwo , ale co zrobic taka uparta cholera jestem , a latka leca mam juz te swoje czterdziesci z + ...... :rolleyes: . Dzieki temu budowaniu na odleglosc " poznalam " min. takich fajnych budujacych jak Ty ....... wiec troche lzej mi teraz to budowanie idzie .... Po pracy biegna do domu i kompa ....czytam co u Was wszystkich slychac i tak czuje sie jakbym tez byla w Polsce.

Pozdrawiam cieplutko i zapraszam na kawke ...... bardzo dobra parzy moj ekspresik , spelnia kazde kawowe zyczenie goscia , a dla Jasia moze byc goraca czekolada Milka ( tez z ekspresu ) .....:hug::hug::hug:

Cześć Edytko,

Piekne zdjęcia, roślinek tak dużo i różnych rodzaji, że ciężko zapamiętać. Widać, że wyprawa udana, piękne okolice, na żywo napewno inaczej to wygląda.

Fajnie Cię zobaczyć na "żywo" piękna z Ciebie inwestorka:wiggle:

Buziaki

Emilka :wiggle:witeczka

Wycieczka udana ...... chociaz wole na wiosne wybrac sie do Ogrodu .... roslinnosc inna i jakos tak po zimie czlowiek tez rozkwita :rolleyes:.

Dzieki za komplement ...... jestes pewna , ze cudzyslow ma byc przy " zywo " , a nie przy " piekna " ........ ???????

Buziaki ;)

CI VEDIAMO,RAGAZZA!!!

Cześć Edytka:hug:

Bardzo mi się te hamerykańskie domki podobają, zwłaszcza kamień i cegła na elewacji:) U siebie też chcę trochę kamienia przemycić i wkomponować to w elewację... Może uda mi się tak to zaplanować, żeby ładnie było:wiggle::wiggle::wiggle: Nie wybrałam jeszcze kamienia, nie wiem czy nie będzie to klinkier albo płytki klinkierowe:rolleyes: Wiem, że trzeba się tym zająć lada chwila, bo chyba dobrze by było, żeby komin był obłożony w tej samej kolorystyce...

A Ty jaką cegłę klinkierową na kominy wybrałaś?? Chyba już gdzieś pisałaś:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Hejka Siostra :wiggle:

Tez planuje jakies dzikie kompozycje z kamieniem i klinkierem ....... ;) , na obecna chwile postanowilam kominy oblozyc zeby bylo z glowy , a pozniej bede sie zastanawiala gdzie reszte klinkieru na domku " dokleic ...." Wybralam pelna cegle firmy Wienerberg z kolekcji Prestiz - DRESDEN w kolorze antracytowo - brazowym do tego zaprawa i fuga w jednym tez z wienerberga kolor antracyt .....

Na zdjeciu sa przeklamania .... widzialam ten klinkier na zdjeciu polozony na kominie i wyglada zupelnie inaczej ......

http://img248.imageshack.us/img248/9501/dresdeni.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dachowka to Creaton Domino plaska w kolorze lupka angobowana

http://img841.imageshack.us/img841/9241/dachowka4.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Powinno wszystko zgrac sie kolorystycznie .... chociaz jak wiesz dobor materialow robie droga internetowa .....

Pozdrawiam :wiggle:....

Yuka wskocz do mojego dziennika ...... po rozszalowaniu skosow PORAZKA ..... :bash::bash::bash:zastanawiam sie co zrobic .... chyba nalezaloby to skuc i od nowa wylac ..... kurde ..... akurat nad oknami ....

Edytowane przez Edyta M

Hej Edyto,

Porozmawiaj z kierownikiem co on na to i co by z tym zrobił?

Wydaje mi się, że nie trzeba będzie tego skuwać, bo w środku napewno masz zbrojenie. Podejrzewam że stało się to tam gdzie były szalunki łączone i beton nie równo się wylał.

Głowa do góry, będzie dobrze :hug:

Emilka :wiggle:witeczka

Wycieczka udana ...... chociaz wole na wiosne wybrac sie do Ogrodu .... roslinnosc inna i jakos tak po zimie czlowiek tez rozkwita :rolleyes:.

Dzieki za komplement ...... jestes pewna , ze cudzyslow ma byc przy " zywo " , a nie przy " piekna " ........ ???????

Buziaki ;)

CI VEDIAMO,RAGAZZA!!!

100% "żywo" :)

Cholercia Edytka, na pierwszy rzut oka traga....

Przeanalizujmy to na zimno: skos schrzaniony, wygląda tak, jakby dolany tam był beton po związaniu, ale ten skos na szczęście nie będzie zbyt wielkich obciążeń przenosił, bo konstrukcja dachu oprze się na poziomych wieńcach... Kierownik zobaczy na żywo to może coś zaradzi... zresztą zaradzić się nie da, podjąć decyzję, czy tak może być, czy rozwalić to.... najgorsze według mnie to miejsce, gdzie odsłonięte jest zbrojenie.... Tutaj musisz wyłącznie zdać się na kierownika, który zobaczy i będzie myślał jak zrobić, by było dobrze... Zdjęcia czasami wyolbrzymiają problem.... miejmy nadzieję, że tak jest w tym przypadku

Hej Edyto,

Porozmawiaj z kierownikiem co on na to i co by z tym zrobił?

Wydaje mi się, że nie trzeba będzie tego skuwać, bo w środku napewno masz zbrojenie. Podejrzewam że stało się to tam gdzie były szalunki łączone i beton nie równo się wylał.

Głowa do góry, będzie dobrze :hug:

Dzieki Emilko :)

No troche mnie to podlamalo powiem szczerze .......

Kierownik juz byl i to widzial , powiedzial ze czeka az rozszaluja wszystko i wtedy trzeba bedzie robic poprawki ....

Buziaki :hug:

Cholercia Edytka, na pierwszy rzut oka traga....

Przeanalizujmy to na zimno: skos schrzaniony, wygląda tak, jakby dolany tam był beton po związaniu, ale ten skos na szczęście nie będzie zbyt wielkich obciążeń przenosił, bo konstrukcja dachu oprze się na poziomych wieńcach... Kierownik zobaczy na żywo to może coś zaradzi... zresztą zaradzić się nie da, podjąć decyzję, czy tak może być, czy rozwalić to.... najgorsze według mnie to miejsce, gdzie odsłonięte jest zbrojenie.... Tutaj musisz wyłącznie zdać się na kierownika, który zobaczy i będzie myślał jak zrobić, by było dobrze... Zdjęcia czasami wyolbrzymiają problem.... miejmy nadzieję, że tak jest w tym przypadku

Hejka Yukus :hug:

Tez jak to zobaczylam to :bash::jawdrop::bash::jawdrop::bash:................... Pelnomocniczka wyslala mi maila wlasnie odczytalam , ze Kierownik widzial to wczoraj , czeka , az zdejma pozostale szalunki ...... Zdjecia fakt robione z bliska i w powiekszeniu ... niemniej jednak wg. mnie to jest MASAKRA ....... Szczerze to nie wierze , ze to co poprawiane bedzie dobre . Moja Mama zaraz rano tez info mi wrzucula na kompa o jakims urzadzeniu ktore pod cisnieniem wtlacza beton i uzupelnia ubytki , musze sie zorientowac co to takiego !?!?!?

Buziaki Kochana i spadam do pracy w niezbyt dobrym nastroju :-x wieczorkiem napisze co dalej .....

Edytko wierzę, że się wkurzyła! dlatego wraz z Jaśkiem mocno ściskamy i przesyłamy pozytywne fluidy!

Zdaj się na kierownika. Jak karze poprawić to niech poprawiają, a jak zdecyduje, że może być bo 1. nie będzie tego widać 2 nie zaszkodzi to Stylowemu, to niech taka zostanie.

Klinkier i dachówka bardzo mi się podobają!

Edytko wierzę, że się wkurzyła! dlatego wraz z Jaśkiem mocno ściskamy i przesyłamy pozytywne fluidy!

Zdaj się na kierownika. Jak karze poprawić to niech poprawiają, a jak zdecyduje, że może być bo 1. nie będzie tego widać 2 nie zaszkodzi to Stylowemu, to niech taka zostanie.

Klinkier i dachówka bardzo mi się podobają!

Hejka Martusia :)

Rozmawialam z Majstrem zapewnial , ze to nic takiego ( no nie wiem na fotkach wyglada to STRASZNIE !!!!! ) znow musialam Go przespowiadac i troche okrzyczec ;) ..... nie cierpie tego robic z natury jestem raczej ugodowa osoba , ale niech mi tylko kto na odcisk nadepnie toooooooo ;););).

Kierownik z Majstrem spotykaja sie jutro ( czwartek ) .... Dzisiaj dostalam kolejna porcje fotek zaraz wklejam do dziennika .... wyglada to o niebo lepiej moze ja przesadzam .... Zobacz sama :rolleyes:

Wasze MARTUSIOWOJASKOWE fluidy pomogly .... juz mi lepiej i mniej sie denerwuje

Buziaki Kochani :hug:

Edytowane przez Edyta M

Hejka Edytko:)

Nie martw się, murarze sobie poradzą pod dyktando kierownika. Przecież nie ma sytuacji bez wyjścia. Taka wpadka może zawsze się zdarzyć, a najważniejsze to to, żeby wybrnąć jakoś z problemu i żeby domek na tym nie ucierpiał. Tynki jak makijaż ukryją wszelkie niedoskonałości i będzie OK :) Tego ci życzę i głowa do góry - trzymam kciuki :hug::hug::hug:

Pa, pa ;)

Edytko dziękuję za miłe słowa w jolappowym dzienniku :)

Twój już też dziś przejrzała i faktycznie nie jest tak źle jak się na początku wydawało :) a i gościa miałaś niesamowitego :) poddasze elegancko wysprzątane! z dnia na dzień stylowy coraz bardziej stylowy :) już jestem ciekawa jego wnętrza. Pzd

Hejka Edytko:)

Nie martw się, murarze sobie poradzą pod dyktando kierownika. Przecież nie ma sytuacji bez wyjścia. Taka wpadka może zawsze się zdarzyć, a najważniejsze to to, żeby wybrnąć jakoś z problemu i żeby domek na tym nie ucierpiał. Tynki jak makijaż ukryją wszelkie niedoskonałości i będzie OK :) Tego ci życzę i głowa do góry - trzymam kciuki :hug::hug::hug:

Pa, pa ;)

Dzieki Jolu :hug:, wlasnie Kierownik zalecil zasmarowanie jakims specjalnym " mazidlem " :stirthepot: ..... chlopaki juz zalatali dziury teraz na to maja polozyc jakis impregnat .... Wlasciwie nie moge winic Murarzy , zalewanie skosow musialo odbyc sie bardzo gestym betonem ( zeby sie nie zlewal ) , upal byl niesamowity ..... no dobra troche Ich rozgrzeszam :rolleyes:. Bedzie dobrze wiem :wiggle:

Buziaki :)