Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Nie robie zakupow w Tarnowie ....... zadna hurtownia nie dala mi takiej oferty ktora mozna bylo zaakceptowac .... przede wszystkim dojazd ( transport ) ... za pare metrow transportu chcieli 200 zl. :evil: Dziwne , ze tym hurtowniom w okolicach Krakowa oplaca sie dac duzo nizsze ceny niz w Tarnowie i jeszcze transport gratissssssssssssss :o

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli chodzi o masówkę,czyli pustaki,dachówka to naprawdę nie ma znaczenia skąd jest firma bo transport idzie bezpośrednio z fabryki.Problem pojawia się z drobniejszymi rzeczami lub gdy czegoś braknie i trzeba będzie dowieźć z Krakowa do Tarnowa.Jeśli dobiłaś już targu to szkoda żebym Ci mieszał w głowie:-)Jeśli to nie tajemnica to na ile masz wycenioną dachówkę?

• 2 weeks później...
Jesli bede potrzebowala dokupic material bo braknie to zrobie to juz na miejscu .... wiadoma rzecza jest , ze nikt z jednym workiem cementu nie przyjedzie i gratisowo nie dowiezie na budowe . Takie " drobiazgi " kupie na miejscu , w tej chwili interesuja mnie zakupy w wersji HURTOWEJ , dachowke wyceniam w 3 skladach jak bede miala oferty to napisze .

Sorrki ... ale jeszcze nie naumialam sie wlkejac fotek .... nie ma czasu na nauke , teraz material na domek organizuje :D , szukam wody na dzialce ( studnia ) , robie droge dla ciezkiego sprzetu , dogrywam projekt ogrzewania .... przyznasz , ze mam co robic ...... no i jeszcze pracuje 6 dni w tygodniu :lol: :lol: :lol: .......

a ta kawa to jaka , lubie o smaku waniliowym ... mozesz dla mnie tez zrobic ? :wink:

Odnośnie pytania u sąsiada o dachówkę.JA mam wycenioną Creaton Domino:

dachówka podstawowa 3820szt

gąsior podstawowy 164szt

zaślepka gąsiora 8

dachówka boczna prawa 35 szt

dachówka boczna lewa 34 szt

trójnik 4 szt

Hejka

Dzieki za odpowiedz , jedyna "powazna" rozbieznosc jest w dachowce podstawowej , byc moze wynika ona z tego ze zdecydowalam sie na troche inna dachowke ... Obawialam sie , ze polozenie Creaton Domino ( plaskiej ) nie kazdemu dekarzowi " MOZE SIE UDAC " ... nie zebym nie wierzyla w Jego umiejetnosci :roll: ale wole miec pewnosc .

Pozdrawiam

Hej Edytko jak tam postepy moze juz masz wyceniona dachówke :D :D :D ,i co tam słychac kiedy zaczynacie może juz zaczęliscie :wink: :D :D i jak pogoda u Was pozdrawiam cieplutko

Hejka Jessi :D

Sorrki , ze zaniedbuje Twoj dziennik ....

Juz odpisuje co nastepuje , albo co nastapilo :lol:

- droga do dzialki zrobiona

- jutro kregi przyjezdzaja ( studnia )

- drzewo na szalunki zamowione

- material na dom zakupiony

- material na dach ( w trakcie uzgodnien , mysle ze kupie jeszcze w tym tygodniu ) .

- projekt ogrzewania ..... sie robi ( bede miala ogrzewanie nadmuchowe )

Co by tu jeszcze .....

Budowe zaczynam blizej 20 kwietnia ( mam nadzieje !!! ) zalezy kiedy moj wykonawca przybedzie , ale nie spiesze sie chce dograc wszystko ( pana elektryka , pana od wod - kan ) . Lubie miec wszystko gotowe i pod kontrola ( nawet taka na odleglosc , ale daje rade ) .....

Buziaki Jessi , trzymaj sie cieplutko i BUDUJ KOBIETO BUDUJ :wink:

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...