Edyta M 20.08.2010 02:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Edytko dziękuję za miłe słowa w jolappowym dzienniku Twój już też dziś przejrzała i faktycznie nie jest tak źle jak się na początku wydawało a i gościa miałaś niesamowitego poddasze elegancko wysprzątane! z dnia na dzień stylowy coraz bardziej stylowy już jestem ciekawa jego wnętrza. Pzd Martusiu nadal sprzatanie u mnie ..... w poniedzialek konczymy kominy , od srody podobno wiezba ( zobaczymy ) .... Buzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.08.2010 02:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Trzymam kciuki ,żeby było dobrze. Takie wpadki się zdarzają, najważniejsze, żeby znaleźć dobre rozwiązanie. Buziaki Hejka Anusia Milego dzionka Kochana trzymaj kciuki , trzymaj ....... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 20.08.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 cześć Edytuś, popatrzyłan na zdjęcia tych ubytków w betonie, u nas było to samo, mimo że chlopaki równomiernie rozprowadzali beton to jednak w tych nadprożach też porobiły sie dziury, kierownik kupił jakiś specyfik, polepili i teraz jest ok.Nie da sie chyba wybudować domku żeby uniknąć takich drobnych wpadek, ważne żeby mieć dobrą ekipę i kierownika którzy doradza jak usuwać takie problemy. miłego dnia Edytko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 20.08.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Edytko, przyłączam się do czytaczy-oglądaczy Twojego dziennika - jest świetny i bardzo przyjemnie się go czyta Domek piękny, a i świerszczyk prześlicznej urody... Życzę powodzenia - trzymam kciuki za finał i czekam na C.D. dziennika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.08.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Hejka Edytka:) Pokazałam Twoje fotki mojemu m., on trochę bardzie oblatany w temacie niż ja i powiedział, że to tylko wizualnie źle wygląda a na pewno mocne jest jak cholera (w końcu B20, nie?) i tak jak ja pisałam Ci wcześniej, nie przenosi zbyt dużych obciążeń Jak zasmarowali, to będzie git i głowa do góry... Buziaki kochana:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 01:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 cześć Edytuś, popatrzyłan na zdjęcia tych ubytków w betonie, u nas było to samo, mimo że chlopaki równomiernie rozprowadzali beton to jednak w tych nadprożach też porobiły sie dziury, kierownik kupił jakiś specyfik, polepili i teraz jest ok. Nie da sie chyba wybudować domku żeby uniknąć takich drobnych wpadek, ważne żeby mieć dobrą ekipę i kierownika którzy doradza jak usuwać takie problemy. miłego dnia Edytko:) Karollinko Dzieki Kochana za wsparcie ...... wiesz jak jest .... pozostaje mi tylko obserwacja i kontrola na podstawie fotek .... ktore pewnie troche WYOLBRZYMIAJA ...... Odpowiedni preparat zostal juz dostarczony na budowe , w sobote maja Chlopaki dalej " leciec z koksem " , a po niedzieli ..... mysle , ze juz zobacze choc kawalek wiezby na domku Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 01:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Edytko, przyłączam się do czytaczy-oglądaczy Twojego dziennika - jest świetny i bardzo przyjemnie się go czyta Domek piękny, a i świerszczyk prześlicznej urody... Życzę powodzenia - trzymam kciuki za finał i czekam na C.D. dziennika Pozdrawiam Lidzia witaj u mnie Milo , ze jestes ..... jestem osoba LUDZIOLUBNA i bardzo mi milo jak zwieksza sie grono czytaczo - podgladaczy Stylusia .... Buziaki i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 01:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Hejka Edytka:) Pokazałam Twoje fotki mojemu m., on trochę bardzie oblatany w temacie niż ja i powiedział, że to tylko wizualnie źle wygląda a na pewno mocne jest jak cholera (w końcu B20, nie?) i tak jak ja pisałam Ci wcześniej, nie przenosi zbyt dużych obciążeń Jak zasmarowali, to będzie git i głowa do góry... Buziaki kochana:hug: Siostra I jak tutaj wierzyc tym co mowia , ze z Rodzina to tylko na zdjeciu ...... i jeszcze z boku zeby odciac , jak ja widze ze na moja Kochama Forumkowa Rodzinke to w kazdej sytuacji moge liczyc ....... Twoj '' M '' mowi to samo co Majster Grzesko , ze to B20 przeciez i nic mu nie podskoczy ..... . Wiesz Majster mogl tak mowic bo troche wtope zrobili wiec bronia sie Chlopaki , ale jak TY tak mowisz to WIERZE bez dodatkowych pytan ...... Buziaki i paputki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.08.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 hej kochana no no no..... widzę że już nawet więźba sobie czeka ...już wkrótce domek będzie wyglądał bardziej domkowo tak to nazwałam kiedy u nas założyli dach no super to czekam żeby zobaczyć Twoje cudo z więźba a potem z daszkiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Hej!!! Widzę więźbę :wiggle::wiggle:To znak ,że za niedługo pojawi się daszek i ujrzymy stylowego w pełnej krasie:wiggle: Już nie mogę się doczekać Widziałam na tartaku jak impregnują naszą więźbę-zamaczali belki na parę godzin w takiej wielkiej kadzi.A mimo tego później też wydawało się ,że jest zaimpregnowana nierowno.Właściciel tarataku wyjaśnił,że to przez to ,że w niektórych miejscach drewno jest juz suche , w innych jeszcze wilgotne i ma inna nasiąkliwość.Jednak nie ma to większego znaczenia ,co potwierdzili nasi dekarze:) Więc glowa do góry ,z więźbą wszystko jest ok.:yes::yes: Pozdrowionka:hug: Hejka OLU Dzieki , dzieki ....ta chalupka i tak mnie przezyje ( mysle ) wiec moze nie ma co szalec z tym DOPIESZCZANIEM .... mam nadzieje , ze wiezba w przyszlym tygodniu pojawi sie na daszku , a od wrzesnia ...... HEJ WITAJ PRZYGODO !!!!!!!! wchodza Daszkowi ...... Buziaki Olunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 hej kochana no no no..... widzę że już nawet więźba sobie czeka ...już wkrótce domek będzie wyglądał bardziej domkowo tak to nazwałam kiedy u nas założyli dach no super to czekam żeby zobaczyć Twoje cudo z więźba a potem z daszkiem pozdrawiam Hejka Tez chce juz ten daszek zobaczyc zapraszam na ogladanie wiezby .... bedzie w nastepnym tygodniu( mam nadzieje !!!! ) Buzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 21.08.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Och Edytko - te zielone deseczki, skąd ja je znam? Myślę, że dach to jeden z piękniejszych etapów budowania, bo nagle nasza budowa zamienia się w prawdziwy dom Mam nadzieję, że nie przejmujesz się już tym betonem na skosach. Nasz dach przeżył wczoraj wielką "operację naprawczą", ale jeszcze nie pisałam o tym w moim dzienniku bo muszę ochłonąć. Gdyby nie to, dzisiaj mielibyśmy dach skończony i mogłabym już podziwiać dachóweczkę, ale co się odwlecze to nie uciecze Miłej i spokojnej niedzieli życzę - pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.08.2010 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Och Edytko - te zielone deseczki, skąd ja je znam? Myślę, że dach to jeden z piękniejszych etapów budowania, bo nagle nasza budowa zamienia się w prawdziwy dom Mam nadzieję, że nie przejmujesz się już tym betonem na skosach. Nasz dach przeżył wczoraj wielką "operację naprawczą", ale jeszcze nie pisałam o tym w moim dzienniku bo muszę ochłonąć. Gdyby nie to, dzisiaj mielibyśmy dach skończony i mogłabym już podziwiać dachóweczkę, ale co się odwlecze to nie uciecze Miłej i spokojnej niedzieli życzę - pa, pa Hejka Jolu Najgorsze jest to , ze jak dostaje fotki to analizuje je dokladnie ( chyba za dokladnie ) ...... i przejmuje sie wszystkim co nie wyglada tak jak sobie wyobrazilam , czyli pieknie i dobrze . Juz nie przejmuje sie tymi ubytkami w betonie Jolu , zwlaszcza ze chlopaki " polatali " co bylo do naprawienia zostala tylko kosmetyka . Teraz WIEZBA ......... bedzie spedzala mi sen z powiek Biegne do Twojego dziennika ...... luknac co napisalas ...... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 22.08.2010 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 No no więźba to już niedługo domek a jak dojdą oczy czyli okna to już dom, czy robić będziesz przerwę technologiczna na zimę aby dom się ostał czy robisz aż do skutku.?A co do zdjęć to za dokładnie i zbyt w makro je oglądasz. A w makro to mysz wygląda jakby to był słoń.dziurami sie nie martw, muszą być przy tak gęstym betonie, a zakleją to będzie dobrze.Co to za mazidło z daitermanna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.08.2010 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 No no więźba to już niedługo domek a jak dojdą oczy czyli okna to już dom, czy robić będziesz przerwę technologiczna na zimę aby dom się ostał czy robisz aż do skutku.? A co do zdjęć to za dokładnie i zbyt w makro je oglądasz. A w makro to mysz wygląda jakby to był słoń. dziurami sie nie martw, muszą być przy tak gęstym betonie, a zakleją to będzie dobrze. Co to za mazidło z daitermanna?? Hejka ACCA5 Nastawilam sie na " spokojne budowanie " czyli w tym roku SSO i niech sobie domek odpocznie , a na wiosne zaczne kolejne etapy prac . Daje sobie rowniez wiecej czasu na zastanowienie i podjecie wlasciwych decyzji co do doboru materialu i wyboru kolejnych ekip . Nie spieszy mi sie wiec spokojnie chce rozlozyc budowanie na kilka lat ..... dluzej bede goscila na forum . Deitermann DS to hydraulicznie wiazaca mikrozaprawa uszczelniajaca inaczej mowiac cement ulepszony tworzywem sztucznym przygotowany fabrycznie maja ja Chlopaki nalozyc na miejsca w ktore nie dotarl beton z gruszki . Pozdrowionka i do uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 22.08.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Czesc Edytko, Powodzenia z WIEZBA , troche uzbieralo sie tych dech jeszcze troche i bedziesz miala daszek nad glowa:wiggle:Przykro mi z powodu Twojego Taty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.08.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Czesc Edytko, Powodzenia z WIEZBA , troche uzbieralo sie tych dech jeszcze troche i bedziesz miala daszek nad glowa:wiggle: Przykro mi z powodu Twojego Taty Pozdrawiam Dzieki Emilcia :hug: Wprawdzie to juz 10 lat , ale ....... nie widze roznicy ... ciagle tak samo przykro mi jest ( moze dlatego ze jestem daleko od domu ... ) Buziaki Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.08.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Jak Oni to na dom poloza ???????? Edytko ja też się nad tym zastanawiałam. Moi cieśle byli sprytni i wykorzystali prawa fizyki. Belki "same wskakiwały" na dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.08.2010 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Edytko ja też się nad tym zastanawiałam. Moi cieśle byli sprytni i wykorzystali prawa fizyki. Belki "same wskakiwały" na dom Pozdrawiam Dobrze , ze byli na tej lekcji w szkole .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Niestety, ale na matematyce chyba jednak wagarowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts