Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Edytko dziękuję za miłe słowa w jolappowym dzienniku :)

Twój już też dziś przejrzała i faktycznie nie jest tak źle jak się na początku wydawało :) a i gościa miałaś niesamowitego :) poddasze elegancko wysprzątane! z dnia na dzień stylowy coraz bardziej stylowy :) już jestem ciekawa jego wnętrza. Pzd

Martusiu :wiggle: nadal sprzatanie u mnie ..... w poniedzialek konczymy kominy , od srody podobno wiezba ( zobaczymy ) .... :wiggle:

Buzialki ;)

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trzymam kciuki ,żeby było dobrze. Takie wpadki się zdarzają, najważniejsze, żeby znaleźć dobre rozwiązanie.:hug:

Buziaki

Hejka Anusia :wiggle:

Milego dzionka Kochana :) trzymaj kciuki , trzymaj .......

Buziaki :hug:

cześć Edytuś, popatrzyłan na zdjęcia tych ubytków w betonie, u nas było to samo, mimo że chlopaki równomiernie rozprowadzali beton to jednak w tych nadprożach też porobiły sie dziury, kierownik kupił jakiś specyfik, polepili i teraz jest ok.

Nie da sie chyba wybudować domku żeby uniknąć takich drobnych wpadek, ważne żeby mieć dobrą ekipę i kierownika którzy doradza jak usuwać takie problemy.

miłego dnia Edytko:)

Hejka Edytka:)

Pokazałam Twoje fotki mojemu m., on trochę bardzie oblatany w temacie niż ja i powiedział, że to tylko wizualnie źle wygląda a na pewno mocne jest jak cholera (w końcu B20, nie?) i tak jak ja pisałam Ci wcześniej, nie przenosi zbyt dużych obciążeń:) Jak zasmarowali, to będzie git i głowa do góry...

Buziaki kochana:hug:

cześć Edytuś, popatrzyłan na zdjęcia tych ubytków w betonie, u nas było to samo, mimo że chlopaki równomiernie rozprowadzali beton to jednak w tych nadprożach też porobiły sie dziury, kierownik kupił jakiś specyfik, polepili i teraz jest ok.

Nie da sie chyba wybudować domku żeby uniknąć takich drobnych wpadek, ważne żeby mieć dobrą ekipę i kierownika którzy doradza jak usuwać takie problemy.

miłego dnia Edytko:)

Karollinko :)

Dzieki Kochana za wsparcie ...... wiesz jak jest .... pozostaje mi tylko obserwacja i kontrola na podstawie fotek .... ktore pewnie troche WYOLBRZYMIAJA ...... Odpowiedni preparat zostal juz dostarczony na budowe , w sobote maja Chlopaki dalej " leciec z koksem " , a po niedzieli :wave:..... mysle , ze juz zobacze choc kawalek wiezby na domku

Buziaczki :hug:

Edytko,

przyłączam się do czytaczy-oglądaczy Twojego dziennika - jest świetny i bardzo przyjemnie się go czyta :)

Domek piękny, a i świerszczyk prześlicznej urody... Życzę powodzenia - trzymam kciuki za finał i czekam na C.D. dziennika :)

Pozdrawiam

Lidzia witaj u mnie :welcome:

Milo , ze jestes :wiggle:..... jestem osoba LUDZIOLUBNA i bardzo mi milo jak zwieksza sie grono czytaczo - podgladaczy Stylusia ....:hug:

Buziaki i zapraszam :bye:

Hejka Edytka:)

Pokazałam Twoje fotki mojemu m., on trochę bardzie oblatany w temacie niż ja i powiedział, że to tylko wizualnie źle wygląda a na pewno mocne jest jak cholera (w końcu B20, nie?) i tak jak ja pisałam Ci wcześniej, nie przenosi zbyt dużych obciążeń:) Jak zasmarowali, to będzie git i głowa do góry...

Buziaki kochana:hug:

Siostra :hug:

I jak tutaj wierzyc tym co mowia , ze z Rodzina to tylko na zdjeciu ...... i jeszcze z boku zeby odciac :no: , jak ja widze ze na moja Kochama Forumkowa Rodzinke to w kazdej sytuacji moge liczyc ....... Twoj '' M '' mowi to samo co Majster Grzesko , ze to B20 przeciez i nic mu nie podskoczy ..... :lol2:. Wiesz Majster mogl tak mowic bo troche wtope zrobili wiec bronia sie Chlopaki , ale jak TY tak mowisz to WIERZE bez dodatkowych pytan ...... :cool:

Buziaki i paputki :bye:

Hej!!!

Widzę więźbę :wiggle::wiggle::wiggle:To znak ,że za niedługo pojawi się daszek i ujrzymy stylowego w pełnej krasie:wiggle:

Już nie mogę się doczekać:)

Widziałam na tartaku jak impregnują naszą więźbę-zamaczali belki na parę godzin w takiej wielkiej kadzi.A mimo tego później też wydawało się ,że jest zaimpregnowana nierowno.Właściciel tarataku wyjaśnił,że to przez to ,że w niektórych miejscach drewno jest juz suche , w innych jeszcze wilgotne i ma inna nasiąkliwość.Jednak nie ma to większego znaczenia ,co potwierdzili nasi dekarze:)

Więc glowa do góry ,z więźbą wszystko jest ok.:yes::yes::yes::yes:

Pozdrowionka:hug::hug:

Hejka OLU :wiggle:

Dzieki , dzieki ....ta chalupka i tak mnie przezyje ( mysle ) wiec moze nie ma co szalec z tym DOPIESZCZANIEM .... mam nadzieje , ze wiezba w przyszlym tygodniu pojawi sie na daszku , a od wrzesnia ...... HEJ WITAJ PRZYGODO !!!!!!!! wchodza Daszkowi :wiggle:......

Buziaki Olunia :hug:

hej kochana :)

no no no..... widzę że już nawet więźba sobie czeka :)...już wkrótce domek będzie wyglądał bardziej domkowo ;)

tak to nazwałam kiedy u nas założyli dach :) no super to czekam żeby zobaczyć Twoje cudo z więźba a potem z daszkiem :)

pozdrawiam :)

Hejka :wiggle:

Tez chce juz ten daszek zobaczyc :wave:

zapraszam na ogladanie wiezby .... bedzie w nastepnym tygodniu( mam nadzieje !!!! )

Buzki ;)

Och Edytko - te zielone deseczki, skąd ja je znam?

Myślę, że dach to jeden z piękniejszych etapów budowania, bo nagle nasza budowa zamienia się w prawdziwy dom :)

Mam nadzieję, że nie przejmujesz się już tym betonem na skosach. Nasz dach przeżył wczoraj wielką "operację naprawczą", ale jeszcze nie pisałam o tym w moim dzienniku bo muszę ochłonąć. Gdyby nie to, dzisiaj mielibyśmy dach skończony i mogłabym już podziwiać dachóweczkę, ale co się odwlecze to nie uciecze ;)

Miłej i spokojnej niedzieli życzę - pa, pa :)

Och Edytko - te zielone deseczki, skąd ja je znam?

Myślę, że dach to jeden z piękniejszych etapów budowania, bo nagle nasza budowa zamienia się w prawdziwy dom :)

Mam nadzieję, że nie przejmujesz się już tym betonem na skosach. Nasz dach przeżył wczoraj wielką "operację naprawczą", ale jeszcze nie pisałam o tym w moim dzienniku bo muszę ochłonąć. Gdyby nie to, dzisiaj mielibyśmy dach skończony i mogłabym już podziwiać dachóweczkę, ale co się odwlecze to nie uciecze ;)

Miłej i spokojnej niedzieli życzę - pa, pa :)

Hejka Jolu :)

Najgorsze jest to , ze jak dostaje fotki to analizuje je dokladnie ( chyba za dokladnie ) ...... i przejmuje sie wszystkim co nie wyglada tak jak sobie wyobrazilam :wiggle: , czyli pieknie i dobrze :cool:. Juz nie przejmuje sie tymi ubytkami w betonie Jolu , zwlaszcza ze chlopaki " polatali " co bylo do naprawienia zostala tylko kosmetyka ;). Teraz WIEZBA ......... bedzie spedzala mi sen z powiek :sleep:

Biegne do Twojego dziennika ...... luknac co napisalas ......

Buziaki :)

No no więźba to już niedługo domek a jak dojdą oczy czyli okna to już dom, czy robić będziesz przerwę technologiczna na zimę aby dom się ostał czy robisz aż do skutku.?

A co do zdjęć to za dokładnie i zbyt w makro je oglądasz. A w makro to mysz wygląda jakby to był słoń.

dziurami sie nie martw, muszą być przy tak gęstym betonie, a zakleją to będzie dobrze.

Co to za mazidło z daitermanna??

No no więźba to już niedługo domek a jak dojdą oczy czyli okna to już dom, czy robić będziesz przerwę technologiczna na zimę aby dom się ostał czy robisz aż do skutku.?

A co do zdjęć to za dokładnie i zbyt w makro je oglądasz. A w makro to mysz wygląda jakby to był słoń.

dziurami sie nie martw, muszą być przy tak gęstym betonie, a zakleją to będzie dobrze.

Co to za mazidło z daitermanna??

Hejka ACCA5 :)

Nastawilam sie na " spokojne budowanie " czyli w tym roku SSO i niech sobie domek odpocznie , a na wiosne zaczne kolejne etapy prac . Daje sobie rowniez wiecej czasu na zastanowienie i podjecie wlasciwych decyzji co do doboru materialu i wyboru kolejnych ekip . Nie spieszy mi sie wiec spokojnie chce rozlozyc budowanie na kilka lat ..... dluzej bede goscila na forum ;).

Deitermann DS to hydraulicznie wiazaca mikrozaprawa uszczelniajaca inaczej mowiac cement ulepszony tworzywem sztucznym przygotowany fabrycznie maja ja Chlopaki nalozyc na miejsca w ktore nie dotarl beton z gruszki .

Pozdrowionka i do uslyszenia :rolleyes:

Czesc Edytko,

Powodzenia z WIEZBA , troche uzbieralo sie tych dech jeszcze troche i bedziesz miala daszek nad glowa:wiggle:

Przykro mi z powodu Twojego Taty

Pozdrawiam

Dzieki Emilcia :hug::hug::hug:

Wprawdzie to juz 10 lat , ale ....... nie widze roznicy ... ciagle tak samo przykro mi jest ( moze dlatego ze jestem daleko od domu ... )

Buziaki Kochana

Edytko ja też się nad tym zastanawiałam. Moi cieśle byli sprytni i wykorzystali prawa fizyki. Belki "same wskakiwały" na dom ;)

Pozdrawiam :)

Dobrze , ze byli na tej lekcji w szkole .............. :wave: