Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Hejka!

Widzę, że jesteś w bojowym nastroju. I tak trzymaj!!! Cieszę się że znalazłaś dekarza. Połowa października tuż, tuż. Ani się obejrzysz. Życzę ci miłego dnia i uśmiechu mimo wszystko :)

Wpadnij do mnie czasem. :) Buziaczki

Ela

Hejka Elunia ;)

Dzieki ..... dzieki

Zagladne do Ciebie wkrotce .... teraz nie jestem dobrym kompanem do towarzystwa , a smutasow nie potrzebujesz :no:

Buziaczki i dzieki za wsparcie

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edyta, babsko konkretne jezdeź ;)

I dobrze, bo każdy jest kowalem... itd :p

Dużo siedziałam na budowie ( jeśli coś się działo ), najpierw z chęci sprawdzenia, potem z ciekawości ( jak to się robi), poza tym czytałam namiętnie nt. budowy, konsultowałam z bardziej doświadczonymi...

Jestem jeszcze w powijakach i wiem, że nie zrobię chaty tak szybko jak bym chciała, ale może uda się jak najmniej spieprzyć...

Na razie ciesz się tym co udało się odzyskać i może bratu powierz nadzór...?

Pozdrawiam

Edyta, babsko konkretne jezdeź ;)

I dobrze, bo każdy jest kowalem... itd :p

Dużo siedziałam na budowie ( jeśli coś się działo ), najpierw z chęci sprawdzenia, potem z ciekawości ( jak to się robi), poza tym czytałam namiętnie nt. budowy, konsultowałam z bardziej doświadczonymi...

Jestem jeszcze w powijakach i wiem, że nie zrobię chaty tak szybko jak bym chciała, ale może uda się jak najmniej spieprzyć...

Na razie ciesz się tym co udało się odzyskać i może bratu powierz nadzór...?

Pozdrawiam

Hejka :p

Brat troche za mlody ...... zeby nadzorowac ..... zjadlyby go te BUDOWLANE HIENY !!!!! , wiec wole nie ryzykowac ..... :no: , a RODZINY nie dam ruszyc :offtopic:....... szczegolnie jedynego Brata ktory jest mlodszy ode mnie o kilkanascie lat ..... ;).

Pozdrawiam i lece uzupelniac dziennik .

Hej Edytko (pomijając te pierwsze fotki) śliczne dzisiaj fotki dodałaś do dziennika. Dach już się zaczął robić super, znowu krok do przodu a te klinkierki też równiótko ułożone, taka praca to oko cieszy no nie i oby jak najwięcej takich widoków miałaś!!! A psiak prześliczny i napewno śliczniejszy od Norrisa ;)!!! Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę.

No to czekam na zdjęcia dachu już zrobionego. Rozumiem Cię po części, też tak buduję, na odległość, no i kilka rzeczy spierniczone, a ja teraz zostałem z tym. Inaczej patrzy się na to jak jest się przy tym, widzi się, a inaczej jak dostaję się zdjęcia, po fakcie, a tam k.....wa, nie tak jak miało być.

Pozdrawiam.

Hej Edytko (pomijając te pierwsze fotki) śliczne dzisiaj fotki dodałaś do dziennika. Dach już się zaczął robić super, znowu krok do przodu a te klinkierki też równiótko ułożone, taka praca to oko cieszy no nie i oby jak najwięcej takich widoków miałaś!!! A psiak prześliczny i napewno śliczniejszy od Norrisa ;)!!! Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę.

Dzieki Beatko :p

Tak tak czekam na dekarzy ........ mam nadzieje , ze w tym tygodniu wejda

Buziaki :bye:

No i super foty ,powiem Ci ,że to jest miód na serce jak się widzie ,że inny chce się pracować. U mnie jeden murarz mi powiedział ,że zapi......ł nie będzie ja mu na to wystarczy ,że pan będzie pracował .

Hejka Renatko :rolleyes:

Milego dnia zycze ... dzieki za odwiedziny

:bye:

Super!!! Fajnie kobieto, że działasz:)

Po Twoich ostatnich wpisach myślałam, że nic się u Ciebie nie dzieje, a tu proszę!!! Daszek jak malowanie się wyłania:D:D:D Niedługo z dachóweczką wejdą, tak? No to bomba!!!

Przytulasek od siostry:hug::hug::hug:

Hejka Siostra :p

Juz czekam na dachoweczke jak na zbawienie ...... oby przed sniegiem zdazyli ....

milego tygodnia

Buziaki ;)

Nooooo Siostro zza wielkiej wody. :hug:

Nareszcie jesteś. Dobrze, że dajesz radę. Grunt to się nie poddać i ....zgadzam się w całej rozciągłości

Co nas nie zabije to nas wzmocni

Hejka Siostra :p

dzieki za odwiedzinki ....

milego tygodnia

Buziaki :hug:

Hej!!!

Fajnie ,że działasz:)Szkoda tylko tych kanałów,ale wierzę ,że wszystko się jakoś poukłada:)Najgorsza to pewnie na "niemoc" ,wiadomo jak się jest tak daleko ciężko cokolwiek zrobić ,oj skąd ja to znam;)Ja nieraz wpadam w taką wściekłość ,że gotowa jestem spakować się w 5 minut i jechać na budowę(970km.):o.

Trzymam kciuki ,żeby wszystko skończyło się po Twojej myśli:wiggle:

Buziaki:hug:

Hejka OLU :rolleyes:

Tez wierze , ze jakos wszystko sie pouklada ..... a ze wiara czyni cuda ....

;)

No to czekam na zdjęcia dachu już zrobionego. Rozumiem Cię po części, też tak buduję, na odległość, no i kilka rzeczy spierniczone, a ja teraz zostałem z tym. Inaczej patrzy się na to jak jest się przy tym, widzi się, a inaczej jak dostaję się zdjęcia, po fakcie, a tam k.....wa, nie tak jak miało być.

Pozdrawiam.

Hejka

Jak chlopaki wejda na dach to mysle , ze w 3-4 tygodnie skoncza ... BYLE WRESZCIE WESZLI :cool:

Pozdrawiam

A czy duży komin nie musi być ocieplony pod klinkierem aby nie schładzały się i robiły skropliny?jest to komin zewnętrzny i narażony na przemarzanie.

boże ile wody w kanałach. skąd i którędy ta woda się tam dostała?

Hejka ;)

Jesli chodzi o komin to ..... coz wykonawca przesadzil z rozmiarem ... w orginalnym projekcie nie ma zastosowanego wkladu kominowego ja natomiast wlozylam wklad SCHIEDLA tym samym musielismy troche powiekszyc rozmiar kominow ...... ( szczerze to nie jestem z tego powodu zachwycona ) jest jak jest i teraz trzeba do tego dostosowac inne rozwiazania .... docieplenie kominow zmieniloby je w CEGIELNIE wiec zostal klinkier na porothermie . Mysle , ze bedzie ok. ............ uwazam , ze nie ma potrzeby docieplenia , a jak bedzie okaze sie w praktyce . A woda w kanalach ...... wiesz jaka byla pogoda tego lata deszcze , deszcze , deszcze + zle zabezpieczone koryta ...... a efekt widzisz na zdjeciach .