Edyta M 22.11.2010 02:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 przyszłam się przywitać. od czasu do czasu podczytuję, głównie celem porównania postępu prac - zaczęłyśmy budowę w podobnym czasie. u mnie też przygotowania do zimy. leje więc nie moge zrobić izolacji przeciwwilgociowej tarasów, co doprowadza mnie do szewskiej pasji. przepiękna dachówka, której zazdroszczę całym sercem - była poza możliwościami finansowymi. Witam u mnie Dzieki za kmplementy dachowki ..... jakos tak od poczatku uwazalam , ze tylko taka pasuje na dach to tego domku ...... ciesze sie ze sie Tobie podoba . Pozdrawiam i trzymam kciuki za tarasy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.11.2010 02:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witaj Edytko A już myślałam, że problem z wodą w kanałach jest już dawno za tobą. Trzymam kciuki za jej szybkie pozbycie się. Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Jolusia Dzieki za odwiedziny http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance4.gif No niestety sprawa dotyczy kotlowni , w piatek na budowie byl Pan z firmy HYDRO ..... cos tam myslalam , ze uda mi sie zrobic jakas izolacje niestety kotlownia jest " pomalowana " dysperbitem i na ten material nie mozna polozyc innego izolatora . Zadzwonilam do wykonawcy domu i ustalilismy pewne rozwiazanie .....http://emotikona.pl/emotikony/pic/0laughing.gif , dolejemy beton wyrownujac stopke .... trzeba bedzie zrobic izolacje tzw. ciezka ( taka jaka wykonuje sie w basenach ) moze uda sie w tym roku o ile jeszcze pogoda pozwoli ... musi byc min. 0 st. C zobaczymy Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 22.11.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Widziałam dach, pięknie wygląda to Domino wręcz kusząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.11.2010 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Widziałam dach, pięknie wygląda to Domino wręcz kusząco Lilianette witaj Bardzo dziekuje ..... celowo nie robilam na dachu zadnych dodatkow typu plotki sniegowe , laweczki kominiarskie , stopnie kominiarskie . Uwazalam , ze wszystkie te " bibelotki " moglyby zepsuc wyglad ..... i mysle , ze dobrze zrobilam Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.11.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Edytko no to czekam z neicierpliwoscia na fote drzwi bo jeszcze nie widzialam tu na forum dwuskrzydlowych zewnetrznych Skoro jeszcze piszesz ze jest to "twoj projekt" tym bardziej zzera mnie ciekawosc :-)Jestem zaskoczona ze mieli problem z szerokoscia-predzej pomyslalabym o wysokosci tych drzwi Co do welny to czemu piszesz OCZYWISCIE Isover.?Na forum jest kilka tematow nt rodzaju welny i w kilku watkach przewinelo sie stwierdzenie ze wlasnie ta marka nie zawsze "trzyma" wymiar (chodzi o grubosc na poczatku i na koncu rolki) Niektorzy twierdzili ze lepsza welna jest Rockwool dlatego ja mam ciagle dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.11.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Cześć Edytko, czytam posty o problemach z kotłownią, kanałami, izolacjami i tak mysle że ten etap chyba najtrudniejszy, trzeba naprawdę solidnych fachowców którzy sie podejmą zrobic tą robotę porządnie. Masz w swoim Stylusiu przewidziane różne nietypowe rozwiązania z którymi fachmeni nie spotykają sie na codzień i stąd też wynikaja różne niedociąnięcia. A co słychać za wielką wodą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.11.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Aha zapomniałam dodać że jestem bardzo ciekawa tych drzwi wejściowych, na pewno będą inne niz wszystkie, no ale jak domek stylowy to i drzwi takie muszą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.11.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Cześć Edytka! jak tam wacik? na waciki starczy :) My już pierwszą część faktur rozliczyliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni z kwoty jaka "wyszła". I ja już będziesz miała foto zdjęć to koniecznie wstaw, bom bardzo ciekawa!!!! Ściskam i pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 24.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Komplementy łatwe, bo szczere i zasłużone. Byłam dzisiaj w hurtowni i małż jak na złość zatrzymał się koło "twojej" dachówki ...No cóż moja też piękna bo własna. Koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAC-11 25.11.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Wszystkiego najlepszego z okazji Święta Dziękczynienia. Nie przejedz się indykiem Buziaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.11.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 I ja składam życzenia!!!! Miłego biesiadowania!!! i zostaw dla mnie cosik dobrego Buziaki ślemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.11.2010 01:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Edytko no to czekam z neicierpliwoscia na fote drzwi bo jeszcze nie widzialam tu na forum dwuskrzydlowych zewnetrznych Skoro jeszcze piszesz ze jest to "twoj projekt" tym bardziej zzera mnie ciekawosc :-)Jestem zaskoczona ze mieli problem z szerokoscia-predzej pomyslalabym o wysokosci tych drzwi Co do welny to czemu piszesz OCZYWISCIE Isover.?Na forum jest kilka tematow nt rodzaju welny i w kilku watkach przewinelo sie stwierdzenie ze wlasnie ta marka nie zawsze "trzyma" wymiar (chodzi o grubosc na poczatku i na koncu rolki) Niektorzy twierdzili ze lepsza welna jest Rockwool dlatego ja mam ciagle dylemat Hejka Kaka No ja tak juz mam , ze lubie po swojemu ..... ( nawet sprawdzone przepisy kulinarne " doprawiam " swoimi dodatkami ..... ) dlatego min. drzwi do domu chcialam aby byly takie MOJE ... wiec robia mi je na zamowienie . Przymierzalam sie do drzwi na panelu ADECO , ale niestety wlasnie z szerokoscia drzwi byl problem .... gdybym robila z bocznym doswietleniem to wszystko byloby ok , ale mnie nie interesowala szyba z boku !!!!! . Jesli chodzi o welne do ocieplenia poddasza Isover Super - Mata jest troszke inna odmiana Isoveru ... ma podwyzszone wlasciwosci izolacyjne co powoduje , ze mozesz zastosowac mniejsza grubosc ocieplenia jest to szczegolnie wazne w przypadku nim. skosow na poddaszu .... Chociaz zastanawiam sie jeszcze nad jednym produktem z tej rodziny posiadajacym lepsze parametry Isover Multimax 30 .... W moim przypadku Kaka to jeszcze prawie rok zanim zabiore sie za docieplanie .... do tego czasu wyjdzie pewnie jeszcze kilka roznych produktow i coraz ciezej bedzie sie zdecydowac ...... Buziaki przesylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.11.2010 01:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Cześć Edytko, czytam posty o problemach z kotłownią, kanałami, izolacjami i tak mysle że ten etap chyba najtrudniejszy, trzeba naprawdę solidnych fachowców którzy sie podejmą zrobic tą robotę porządnie. Masz w swoim Stylusiu przewidziane różne nietypowe rozwiązania z którymi fachmeni nie spotykają sie na codzień i stąd też wynikaja różne niedociąnięcia. A co słychać za wielką wodą?? Wlasnie rozmawialam z Wykonawca i Kierownikiem na temat kotlowni kazdy z Nich ma swoje pomysly rozwiazania problemu .... mnie osobiscie najbardziej interesuje zlokalizowanie zrodla przecieku bo jesli nawet wszystko zostanie zaizolowane ponownie .... beton dolany ... to czy po kilku latach woda znow sie nie pojawi . Byc moze jest to tylko " oddawanie wody " przez beton wiesz jak dlugo moje fundamenty tonely przez te cholerne deszcze ( to jest moja optymistyczna wersja ) . Aha zapomniałam dodać że jestem bardzo ciekawa tych drzwi wejściowych, na pewno będą inne niz wszystkie, no ale jak domek stylowy to i drzwi takie muszą być. Wstawie fote wkrotce ... drzwi sa ciagle w fazie dopracowan ..... w srode dostalam wizualizacje ale jeszcze mi sie cos nie podobalo .... no i wymyslilam , ze pochwyt bedzie nie tylko w prawym , ale i w lewym skrzydle ( lustrzane odbicie ) i teraz mi sie PODOBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.11.2010 01:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Cześć Edytka! jak tam wacik? na waciki starczy :) My już pierwszą część faktur rozliczyliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni z kwoty jaka "wyszła". I ja już będziesz miała foto zdjęć to koniecznie wstaw, bom bardzo ciekawa!!!! Ściskam i pozdrawiamy! Martunia faktury sa u Ksiegowej od poniedzialku ... teraz troche pracy ma moja Pelnomocniczka w wyszukiwaniu brakujacych symboli PKWiU ...... ma to dostarczyc Pani rozliczajacej fakturki ..... Co do kwoty to mysle , ze bedzie spory ZASTRZYK .... ale z drugiej strony co to za laska przeciez za to zaplacilysmy juz wczesniej no nie ???? i to nasza kaska jest Kochana wiec niech ODDAWAJOM :lol2: I ja składam życzenia!!!! Miłego biesiadowania!!! i zostaw dla mnie cosik dobrego Buziaki ślemy! Indyka nie jadlam ..... ( pracowalam dzisiaj ) ...... ale jak wpadniesz w odwiedzinki to uczte dla Was przygotuje Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.11.2010 01:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Komplementy łatwe, bo szczere i zasłużone. Byłam dzisiaj w hurtowni i małż jak na złość zatrzymał się koło "twojej" dachówki ... No cóż moja też piękna bo własna. Koniec kropka. NIKIELBACK hejka Tylko przez moment .... mialam " zalamanie " czy moze zdecydowac sie na inna ........ ( ten moment to jakies 5 min. !!!!!!! ) . Jest wiele pieknych dachowek i nie uwazam zeby akurat moja byla jakas specjalna ... uwazalam po prostu , ze tylko taka pasuje do mojego domu . Twoja pewnie rownie piekna bo pasuje wlasnie do Twojego domeczku Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.11.2010 02:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Wszystkiego najlepszego z okazji Święta Dziękczynienia. Nie przejedz się indykiem Buziaczki. Dzieki Elus ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.11.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Dziś Edytka na wyprzedażach? Buziole zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poohacz 26.11.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Witam, Prosze o odpowiedz - wyslalem PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.11.2010 02:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Dziś Edytka na wyprzedażach? Buziole zostawiam Atijka hejka Kochana No dobra gorzka prawda o mnie ....... NIE CIERPIE CHODZIC PO SKLEPACH !!!!!!! zakupy robie z koniecznosci ( jedzonko ) ....... i to najczesciej z lista najpotrzebniejszych rzeczy ... zeby szybko wejsc do sklepu , wybrac towar , zaplacic .............. . Pewnie Ciebie rozczarowalam Aniu , ale .... jestem raczej praktyczna osoba i moze to moja wada lub zaleta , ale bardzo szanuje wszystko co posiadam ( ciuchy rowniez ....... ) Za to bardzo lubie robic niespodzianki Znajomym i Rodzinie i to dla Nich najczesciej kupuje prezenty ...... :lol2: Buziaczki Slonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.11.2010 02:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam, Prosze o odpowiedz - wyslalem PW. Witam Przykro mi , ale musze odmowic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts