Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Przywiało mnię znowu- tiiaaaa przywiało- zapach szarlotki mnię tu ściągnął, załapałam się jeszcze ??:D

Edytuś, Tobie to widzę lepiej nie podskakiwać,bo się nogami można nakryć... :) Ale rację masz nie małą- wszystkiego trzeba pilnować pomimo "PRZYJAŹNI POLSKO RADZIECKIEJ" ;) . I Wielkie uznanie dla Ciebie Kobito, że dajesz radę i ogarniasz to lepiej niż nie jeden facet :D:D:D

buźki

Dzieki Kochana ....... przyjazn przyjaznia , a porzadek musi byc :mad:........

A na szarlotke oczywiscie zapraszam i na kawusie tez

Buziaki

:hug:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem ! ;)

Dojechałam do końca dziennika a tam ... grzaniec !

To juz wiem skąd do mnie przydreptałaś :D ... od Yuki ...

Jeszcze jedna szlona kobieta budująca ogromnego rottweilera ;)

Witam witam Kochany Jezyku !!!

Miejsca bedzie w domku , ze ho ho .... tak lubie PRZESTRZEN ........................ i dobrych ludzi wokol mnie :hug:.

Buziaki

Hej :lol:

powodzenia w budowaniu... będę zaglądać i kibicować :D

Witam :hug:

Prosze zagladaj , zagladaj ...... z postepami to teraz raczej marnie bedzie , ale co zrobic POGODA :bash:za to jak rusza ...... to ............. :p

Buziaki

Hej Edyto,

przyczlapalam sie do Ciebie z Budujacych na Odleglosc..

Jako towarzyszka doli i niedoli pozwolilam sobie na zasmiecanie Twoich komentarzow;)

Zaintrygowalo mnie na zdjeciach z dziennika....co to jest za piekna biala wieza widoczna od Ciebie z budowy? Kosciol, zamek czy inne piekne cudo?

Zapewne wyczekujesz zdjec z budowy z wytesknieniem - tak jak ja;) ....ja czasami to juz w leb dostaje, jak przez tygodnie, miesiace nic nie przychodzi:eek:

Maja

Hej Edyto,

przyczlapalam sie do Ciebie z Budujacych na Odleglosc..

Jako towarzyszka doli i niedoli pozwolilam sobie na zasmiecanie Twoich komentarzow;)

Zaintrygowalo mnie na zdjeciach z dziennika....co to jest za piekna biala wieza widoczna od Ciebie z budowy? Kosciol, zamek czy inne piekne cudo?

Zapewne wyczekujesz zdjec z budowy z wytesknieniem - tak jak ja;) ....ja czasami to juz w leb dostaje, jak przez tygodnie, miesiace nic nie przychodzi:eek:

Maja

Hejka Maju :welcome:

Super , ze wpadlas ....... odpowiem jak wroce z pracy ( u mnie w tej chwili po 6 rano :eek: )teraz uciekam , do uslyszenia wieczorkiem :cool:

Pozdrawiam

Edyta

Witam serdecznie Pani Edytko:)

Jak ja Pani zazdroszczę postępów w budowie.My z mężem dopiero kupujemy działkę,cała procedura ma być zakończona do końca czerwca, a na działce oczywiście będzie stał mój wymarzony STYLOWY 2!!! :)

Z niecierpliwością czekam na kolejne fotki i trzymam mocno kciuki:)

Pozdrawiam Kasia...

Witam Panią Edytę. Gratuluje postepów na budowie pomimo nie najlepszej aury w kraju. Tak sobie czytam i zastanawiam się, że chyba w tym samym kraju co Pani też dłuższą chwilę przebywałem. Wcześniej dotarłem do zdjęć przez dziennik. Też jestem na etapie rozpoczęcia budowy, i podpatruje jak robią rózne ekipy fundamenty. Jestem budowlańcem, a dokładnie to trochę lat przepracowałem w nadzorze na budowach i fundamenty zamierzam robić sam. Powiem szczerze że to pierwsze zdjęcia, gdzie widać że robią dobrzy fachowcy. Mam pytanko. Czy fachowcy izolowali połączenie podbetonki z ławą? Ze zdjęcia zrobionego w nocy wygląda jakby to było posmarowane abizolem?I jeszcze jedno - czym skręcali szalunek ścianki fundamentowej, czy oni mieli przyrząd do gwintowania prętów ?Jeżeli można wiedzieć ile kosztują ci fachowcy? Jeżeli trzeba też służę radą.

Pozdrawiam

Dobranoc w takim razie:D

Witaj Maju

Zgodnie z obietnica odpisuje :stirthepot: jesli chodzi o temat wiezyczki to moge Ci tylko powiedziec , ze tez zaintrygowaly mnie zdjecia ( wiezy nigdy nie widzialam w realu ) . Zakupu dzialki dokonalam opierajac sie na zdjeciach w internecie i tych zrobionych przez moich pelnomocnikow ...fajnie nie !;) . Z opowiesci moich pelnomocnikow wiem tylko tyle , ze wieze zbudowal sobie kiedys tam ponoc prywatny inwestor do celow rekreacyjnych ...... BUNGEE JUMPING :bash:, teraz wiezyczka niszczeje sobie ........ ( pewnie ostatni skok inwestora nie udal sie :D ) . Moja wersja jest jednak bardziej historyczna .... biala wieza, biala dama , tajemnicze morderstwo , strachyyyyyyyy . Mam nadzieje , ze jak wroce to zalapie sie na wakat po BIALEJ DAMIE w drodze castingu ... ktory oczywiscie wygram :yes:.

Buziaki

:hug:

Witam serdecznie Pani Edytko:)

Jak ja Pani zazdroszczę postępów w budowie.My z mężem dopiero kupujemy działkę,cała procedura ma być zakończona do końca czerwca, a na działce oczywiście będzie stał mój wymarzony STYLOWY 2!!! :)

Z niecierpliwością czekam na kolejne fotki i trzymam mocno kciuki:)

Pozdrawiam Kasia...

Czesc Kasiu witam :welcome:

No z tymi postepami na budowie to teraz troche marnie jest , ale moja Ekipa jest naprawde swietna ,gdyby nie ten deszcz to mysle , ze juz mury zobaczylabym na zdjeciach ..... Teraz moi Kochani Budowlancy na czele z Kierownikiem zapewniaja ze poradza sobie z problemem .... wierze w Chlopakow . Super , ze wybraliscie STYLOWY 2 ( macie dobry gust :D ) . Trzymam kciuki za Wasza budowe i zapraszam do dziennika

P.S.

Gdzie budujecie ?

Budziaki :hug:

Witam Panią Edytę. Gratuluje postepów na budowie pomimo nie najlepszej aury w kraju. Tak sobie czytam i zastanawiam się, że chyba w tym samym kraju co Pani też dłuższą chwilę przebywałem. Wcześniej dotarłem do zdjęć przez dziennik. Też jestem na etapie rozpoczęcia budowy, i podpatruje jak robią rózne ekipy fundamenty. Jestem budowlańcem, a dokładnie to trochę lat przepracowałem w nadzorze na budowach i fundamenty zamierzam robić sam. Powiem szczerze że to pierwsze zdjęcia, gdzie widać że robią dobrzy fachowcy. Mam pytanko. Czy fachowcy izolowali połączenie podbetonki z ławą? Ze zdjęcia zrobionego w nocy wygląda jakby to było posmarowane abizolem?I jeszcze jedno - czym skręcali szalunek ścianki fundamentowej, czy oni mieli przyrząd do gwintowania prętów ?Jeżeli można wiedzieć ile kosztują ci fachowcy? Jeżeli trzeba też służę radą.

Pozdrawiam

Witam Mumin74:welcome:

Mam propozycje mowmy sobie na TY jesli nie masz nic przeciw ok.;) bedzie nam sie latwiej rozmawialo na tematy budowlane :D.

Dziekuje za pochwaly moich Panow Budowlancow ... Ekipe wybralam w drodze castingu ( 5 ekip ) ... Pan Grzesiu moj obecny Majster ujal mnie tym , ze najbardziej rzeczowo i solidnie :yes:przedstawil mi zestawienie robot budowlanych ( na porzadnej kartce papieru , a nie swistku wytarganym z zeszytu ) , a ze jak wiesz buduje na odleglosc .... kierowalam sie bardziej intuicja i po przeprowadzeniu kilku rozmow dokonalam mysle wlasciwego wyboru . Chetnie odpowiem na pytania ....... Chudy beton izolowany byl dysperbitem , skrecanie szalunkow z tego co wiem to mieli jakies przyrzady sluzace do tego . Ile kosztuja Fachowcy ???? :D DLA MNIE SA BEZCENNI ;) , a jesli chodzi o Ich wynagrodzenie to powiedzialabym , ze warci sa swojej ceny ..... lubie ich Majstra , troche na Niego nakrzyczalam jak kopara zdejmowala humus , ze nie dopilnowal mi czasu i koparkowy jezdzil sobie tak troche wg. mnie bez celu po budowie ( robota na akord ) . Efekt ..... koparkowy juz u mnie nie pracuje , a Pan Grzesiu ( Majster ) bedzie robil mi drenaz opaskowy wokol domku - Jego inicjatywa ( chyba sie wystraszyl jak kopara wyleciala z budowy :cool: ) .

Pozdrawiam :hug:

Edyta:jawdrop::jawdrop::jawdrop: Co Ty tam masz??? Qrcze, miejmy nadzieję, że już niedługo. Będzie dobrze, tego się trzymajmy:hug:

Czy ja dobrze zrozumiałam z wcześniejszych postów? Ty jeszcze swojej działki "na żywo" nie widzialaś:jawdrop: To tym bardzie podziwiam i nie dziwię się, że z takim utęsknieniem czekasz na fotki... Ale wiesz czego nie da się przesłać przez Emila? Zapachu:yes: Jak ja uwielbiam zapach po wyjściu z samochodu jak podjedziemy na działkę:D Zobaczysz, jak to poczujesz będziesz wiedziała o czym mówię:D

buziaki:hug:

WOW Edyto,

Ty jestes jeszcze bardziej szalona niz ja!!! To Ty nawet nie wiesz gdzie budujesz??:D:D:D

Ja cale szczescie nasza dzialke znam na pamiec i miejscowosc tez, wiec chociaz ten stres, jezeli chodzi o lokalizacje mam z glowy!;)

Odwazna dziewczyna jestes!! Dobra ekipa to polowa sukcesu jak buduje sie na odleglosc...tez taka zaufana mam, tylko kosztuje to odpowiednio:cool: no ale przynajmniej stresu nie ma ze partacza lub w czasie sie nie zgrywaja....

A Ty sie odczep od skokow z tej wiezy...ma byc bardziej romantycznie a nie duch rozpaczonej inewstorki:D:D:D

Maja

Czesc Kasiu witam :welcome:

No z tymi postepami na budowie to teraz troche marnie jest , ale moja Ekipa jest naprawde swietna ,gdyby nie ten deszcz to mysle , ze juz mury zobaczylabym na zdjeciach ..... Teraz moi Kochani Budowlancy na czele z Kierownikiem zapewniaja ze poradza sobie z problemem .... wierze w Chlopakow . Super , ze wybraliscie STYLOWY 2 ( macie dobry gust :D ) . Trzymam kciuki za Wasza budowe i zapraszam do dziennika

P.S.

Gdzie budujecie ?

Budziaki :hug:

Witam ponownie:)

My nasz domek będziemy budować pod Warszawą,ale niestety chyba dopiero zaczniemy w przyszłym roku:(

Co by nie było prędzej czy później Stylowy bedzie mój:)

Codziennie zaglądam do dziennika i trzymam kciuki za poprawę pogody,oby domek piął się w górę!!!

Buziaki...

Dzień dobry.

Pooglądałam i poczytałam sobie o budowie domku. Śliczny domek i postępy ładne, ale te ostatnie zdjęcia.... No szkoda doprawdy że tak ci zalało fundamenty... Nie poddawaj się, w końcu przestanie padać i pompy pójdą w ruch.

Dzieki za odwiedziny :welcome: ...... i slowa otuchy .......... tez mi szkoda tych moich fundamentow ale byle do lata

Buziaki :hug:

WOW Edyto,

Ty jestes jeszcze bardziej szalona niz ja!!! To Ty nawet nie wiesz gdzie budujesz??:D

Ja cale szczescie nasza dzialke znam na pamiec i miejscowosc tez, wiec chociaz ten stres, jezeli chodzi o lokalizacje mam z glowy!;)

Odwazna dziewczyna jestes!! Dobra ekipa to polowa sukcesu jak buduje sie na odleglosc...tez taka zaufana mam, tylko kosztuje to odpowiednio:cool: no ale przynajmniej stresu nie ma ze partacza lub w czasie sie nie zgrywaja....

A Ty sie odczep od skokow z tej wiezy...ma byc bardziej romantycznie a nie duch rozpaczonej inewstorki:D

Maja

Majeczka ja nie mam zamiaru skakac Kochana ..... jeszcze mi zycie mile w koncu chalupke buduje .........

A co do szalenstwa .... no to tak juz mam :D , ale jak do tej pory jeszcze sie na sobie nie zawiodlam :yes:

Buziaki i odganiaj ten ch....ny deszcz :bash:Please , bo fundamenty jeszcze widac ale jak doleje to juz zupelnie znikna pod woda .

wypłytkować i basen pierwsza klasa

TT16 Ty to masz pomysly ....... trzeba je opatentowac :yes: moze gdybym byla syrenka to przystalabym na pomysl , a tak sorrki ...... niestety trzeba bedzie osuszac :stirthepot::stirthepot: