Renatamama3 23.01.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Renatko miedzy mna ,a moim Bratem jest 17 lat roznicy ....... . Najmilej wspominam momenty kiedy byl malym szkrabkiem , podchodzil do drzwi mojego pokoju ( nie dostawal jeszcze do klamki ) stal i wolal ...... " Uga mozia " co w wolnym tlumaczeniu oznaczalo " Edytko moge wejsc " :yes:. Byl taka moja zywa zabawka . Wiesz Edyta 17 lat to prawie mogłaś być mamusią a mój brat 9 lat starsz na początku podobno się cieszył ,chłop to jednak chłop ,a póżniej jak ja miała 8-9 lat on już podlotek ,to prawie mnie nie cierpiał bo jak to on mówił czemu łazisz za mną itp .My kobietki troszkę inne jesteśmy pewnie jak ja bym była starsza a on młodzy inaczej by to wyglądało .A siostra 7 lat młodsza odemnie jest ciut lepie też to był taki mój ogonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.01.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ej Renatka !!!! robi sie interesujaco ...... . To teraz nie wiem , czy powinnam ten domek budowac ...... Buduje ,buduj a za tym oceanem popracuj ale nie nad pieniążkami tylko nad jakimś reproduktorem i przylatuj z nowym potomkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.01.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ciasteczka pychota u mnie karpatka była w zeszłą niedzielę a dziś faworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.01.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Dzieki za cisteczko-pysznie smakowalo z poranna kawka (U nas mowimy na nie ptysie -bo chyba to ten sam produkt ) Faktycznie mam ostatnio problemy z pamiecia.Dobrze ze nie przegapilam dnia babci:lol2:Niestety kwiaty ktore zamowilam netowo nadal nie dotarly Ja mam o 11 lat mlodsza siostre i teraz jest git ale pamietam jak bylam mala nieraz sie wkurzalam ze lazi za mna wszedzie a ja chce pobawic sie z rowiesnicami a nie ciagnac ogony (najgorzej bylo przy zabawie w chowanego-cigle mnie pierwsza znajdowano ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 23.01.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Oj Edytko, ale słodko się u ciebie zrobiło. Zaprosiłabym was na wafle z masą "Krówkową", ale ani się obejrzałam a moi faceci "zrobili" z nimi "porządek", a wysmarowałam wczoraj wieczorkiem 3 opakowania wafli. Ale co tam niech jedzą na zdrowie.Pozdrawiam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 23.01.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 O Joluś u mnie też wafel w mleka z puszki znika w 3-4 godziny i to pod moim naddzorem jakby nadzoru nie było to pewnie w godzine . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.01.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Dobry pomysl z tym przekladanym waflem-jutro wysle meza po mleko skondensowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.01.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Jestem! uwielbiam te ciasteczka!!!! i poproszę o przepis! Edytka gdzie ten przepis? Co słychać? jak mija tydzień? dużo pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.01.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Yuczka poniewaz jak pewnie wiesz nie lubie niedokonczonych spraw ..... postanowilam przeslac zapytanie do firmy oferujacej produkt z prosba o wyjasnienie nurtujacych Ciebie pytan i oto co otrzymalam w mailu . Witam, Grubość przewodnika w tym przypadku termoizolacji nie odgrywa kluczowej roli. Nie należy zwracać uwagi na grubość materiału, ponieważ nie jest to jednolity strukturalnie materiał tak jak wełna... Jest to kombinacja warstw pianki i aluminium, które mają za zadanie ekranować ciepło ,a nie hamować jego przepływ przez ów materiał. z poważaniem (...) Wiedziałam, że nie zostawisz tego bez wyjaśnienia:cool::cool: I jak, przekonało Cię to? Nie bardzo mam czas wertować twn wątek o ociepleniu dachów, ktoś mędrszy napisał coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Wiedziałam, że nie zostawisz tego bez wyjaśnienia:cool::cool: I jak, przekonało Cię to? Nie bardzo mam czas wertować twn wątek o ociepleniu dachów, ktoś mędrszy napisał coś na ten temat? Hejka Kochana:D Ja tez slecze nad czyms innym ..... po pierwsze kanaly do ogrzewania po tym " wypruciu " musze jakos wyrownac chudziak , juz chyba wymyslilam rozwiazanie .... ciagle jeszcze trzeba dopracowac szczegoly . Po drugie chce jeszcze styro do domu kupic po " starej cenie " nie tylko na elewacje ale calosc pod wylewki , na sciane i sufit w garazu i na domek gospodarczy . Ostatecznie zdecydowalam sie na Termo Organike ....... Wrzucilam zapytanie do watku o ociepleniu dachow i otrzymalam odpowiedz raczej lakoniczna .... w stylu " tyle tego na rynku teraz sie pojawilo .... " do ocieplenia dachu to jeszcze zostalo mi dobrych kilka miesiecy ..... ale mysle , ze zdecyduje sie dac ten material do izolacji kanalow ..... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 00:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Jestem! uwielbiam te ciasteczka!!!! i poproszę o przepis! Edytka gdzie ten przepis? Co słychać? jak mija tydzień? dużo pracy? Kurcze juz daje ....... Ciasto : 250 ml. wody 125 g. margaryny Kasi 1 szklanka maki 4-5 jajek w zaleznosci od wielkosci Krem : Jesli kupisz ten krem ( bez gotowania ) to nalezy przygotowac 400 ml. schlodzonego mleka http://img826.imageshack.us/img826/855/img0272jq.jpg Uploaded with ImageShack.us Ja ostatnio robilam na kremie Karpatka ktory trzeba gotowac i jeszcze nalezalo dodac 250 g masla .... Przygotowanie Wode z " Kasia " zagotowac dodac make wymieszac dobrze i zostawic do wystudzenia , jak bedzie chlodne nalezy wbic jajka i dokladnie wymieszac ( najlepiej mixerem ) . Ciasto ukladac kupkami na blaszce ( mnie wychodzi zwykle 6 " kupek " ) zeby latwiej ciasto odchodzilo od reki to mozna zamoczyc palce w oleju , najlepiej kiedy kupki maja zroznicowane ksztalty wtedy ciasteczko wychodzi ciekawsze . Piekarnik nagrzac do temp 220 st. C i piec ok. 30 min. ciasteczka po upieczeniu maja wygladac tak ... http://img248.imageshack.us/img248/9525/img0263jn.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 01:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 http://img714.imageshack.us/img714/609/img0265kq.jpgUploaded with ImageShack.us Przekrawac nalezy jak sa jeszcze cieple i zostawic do wystygniecia ...... http://img233.imageshack.us/img233/2918/img0266jf.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Jak ciasteczka beda zimne nakladac krem ..... ja zawsze unowoczesniam przepis po swojemu i do kremu daje troche czystej wodki lub spirytusu ,krople aromatu cytrynowego oraz wrzucam jasne rodzynki ...... http://img34.imageshack.us/img34/3406/img0267ds.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img600.imageshack.us/img600/483/img0268zn.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 01:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 http://img651.imageshack.us/img651/4891/img0271e.jpg Uploaded with ImageShack.us Krem karpatka 5 min. wystarczy tylko zmiksowac z mlekiem i gotowe ...... ja osobiscie wole ten krem karpatkowy ktory trzeba gotowac jak budyn ( znajdziesz taki w sklepie tez ) tam dodaje sie jeszcze maslo . Jest moze bardziej kaloryczny ale wedlug mnie smaczniejszy ...... Buziaki zostawiam i smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Wiesz Edyta 17 lat to prawie mogłaś być mamusią I tak sie czulam Renia ..... Buduje ,buduj a za tym oceanem popracuj ale nie nad pieniążkami tylko nad jakimś reproduktorem i przylatuj z nowym potomkiem . W jakim kolorze ???? Ciasteczka pychota u mnie karpatka była w zeszłą niedzielę a dziś faworki. U mnie bylo odwrotnie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 01:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Dzieki za cisteczko-pysznie smakowalo z poranna kawka (U nas mowimy na nie ptysie -bo chyba to ten sam produkt ) To inna masa niz na ptysie Kaka ..... kurde ptysie tez dobre :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 01:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Oj Edytko, ale słodko się u ciebie zrobiło. Zaprosiłabym was na wafle z masą "Krówkową", ale ani się obejrzałam a moi faceci "zrobili" z nimi "porządek", a wysmarowałam wczoraj wieczorkiem 3 opakowania wafli. Ale co tam niech jedzą na zdrowie. Pozdrawiam http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Jolus ......bierzmy sie lepiej za to budowanie bo cholera w 4 litery te kalorie ida ....... a to co kaloryczne to takie dobre ...... mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 25.01.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witaj Edytko! przywędrowałam do Ciebie od Marty, na razie tylko pobieznie przeglądnęłam twój dziennik bo w końcu jestem w pracy Oczywiście trzymam kciuki za gładki sprawny dalszy rozwój wydarzeń na budowie! Została Ci, podobnie jak u nas najfajniejsza część - wykończenie, urządzanie ech...choć niektórzy twierdzą ze najgorsza!! Kuchnie i łazienki , które pokazałaś śliczne - juz nie mogę się doczekac Twoich wnętrz! Edytko- alez masz super podpis, hehe chyba sobie wydrukuję na ścianę Pozdrawiam Cię serdecznie ps. miałam własnie jesc kanapkę, ale po tych odwiedzinach chyba wyskoczę po jakies SŁODKIE CISTECZKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.01.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witaj Edytko! przywędrowałam do Ciebie od Marty, na razie tylko pobieznie przeglądnęłam twój dziennik bo w końcu jestem w pracy Oczywiście trzymam kciuki za gładki sprawny dalszy rozwój wydarzeń na budowie! Została Ci, podobnie jak u nas najfajniejsza część - wykończenie, urządzanie ech...choć niektórzy twierdzą ze najgorsza!! Kuchnie i łazienki , które pokazałaś śliczne - juz nie mogę się doczekac Twoich wnętrz! Edytko- alez masz super podpis, hehe chyba sobie wydrukuję na ścianę Pozdrawiam Cię serdecznie ps. miałam własnie jesc kanapkę, ale po tych odwiedzinach chyba wyskoczę po jakies SŁODKIE CISTECZKO Hejka Dorben Fajnie , ze wpadlas do mnie z wizyta .... ...... Wlasnie w niedziele rozmawialam z Kierownikiem budowy i powiedzial mi " Pani Edytko fajnie , ze zaczyna sie cos dziac .... " no nie wiem czy tak fajnie ja jestem dosc wymagajaca wiec biedak nie ma latwo ze mna ..... . Wykonczeniowka bedzie robiona etapami wiec nie spiesze sie .... jest jeszcze wiele spraw do ogarniecia wokol domku , tarasy , kanalizacja deszczowa , wyrownanie dzialki .... ale dam rade byle zdrowie bylo . Pozdrawiam cieplutko i zmykam do pracy milego tygodnia Dorben ... wieczorkiem wpadne " luknac " co tam u Ciebie Pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 25.01.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Hej Edyka, Oj spory czas mnie nie bylo Ale to przez sprawy zawodowe, no i w niedziele wyruszam w delegacje do niemiec na dwa tygodnie!!! Wiec nastepne kilka tygodni mnie tu nie bedzie. Widze ze pomalu coś sie kreci w domu i super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts