Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry

przebrnęłam wreszcie przez cały dziennik. Śliczny dach panowie naprawdę się postarali. Współczuję tych wszystkich problemów. No ale chyba każdy jakieś problemy na budowie ma.

czy ty nie budujesz się w okolicach Nowego S?

trzymam kciuki za dalsze prace......wiosna idzie..

buziaki

Hejka sorrki .... jestem jestem wszystko w miare ok. duzo zalatwien , ustalen , rozmow przez skypa z wykonawcami , telefonow ...... i oczywiscie problemow . Elektryk pracuje na budowie , hydraulik rowniez , zrobione zostalo przylacze zewnetrzne wod - kan .... niestety jest kolizja rur gaz - kanalizacja ( sa za blisko siebie ) .... teraz Pan od gazu musi przyjsc odkopywac i przesuwac rure .... Ekipa od tynkow wewnetrznych dala ciala ( umawialam ich w grudniu 2010 ) otrzymalam telefon w poniedzialek , ze nie moga przyjsc w maju !!! najwczesniej po wakacjach :p . Podobno jeden z nich doznal uszkodzenia ciala w wyniku wypadku na budowie i pracuja tylko we dwojke .... nie wyrobia sie zeby w uzgodnionym terminie do mnie przyjsc no i DUPA !!!! znalezienie dobrej ekipy w sezonie to raczej malo realne ....

Pozdrawiam Was cieplo ( u mnie od srody z przerwami pada snieg .... drobniutki ale zrobilo sie zimniej :offtopic: )

Buziaki :bye:

Cześć Edytka :)

Cieszę się, że się odezwałaś i smucę, że tak wyszło z ekipą od tynków :( będziesz kogoś szukała, czy czekasz na nich?

A jak ci się "widzi" praca elektryka? żadnych problemów? wszystko po twojej myśli?

Pochwal się nowymi zdjęciami!

I u nas dwa dni temu popadał śnieg :/ rano wstaję atu biało wszędzie....

Ściskamy gorąco i pozdrawiamy!!!!! Buziaki!

Czesc Edytko :-) Mam nadzieje ze jednak uda Ci sie znalezc kogos dobrego do tych tynkow.Ja niestety swoich nie polece bo mam je do poprawki :bash:

Stwierdzilam ze konic juz tego leniuchowania i zaczynam przygotowywac sie do ocieplenia w lipcu domku z zewnatrz :-) (ten styropian z Termoorganiki kupowalas w swoim zaprzyjaznionym skladzie u pana P.?)

Fajnie ze masz juz rozprowadzona hydraulike i kabelki.Jak przykryja to wszystko tynkiem to zobaczysz jaki Ci sie duzy dom zrobi :)

Cześć Edytka :)

Cieszę się, że się odezwałaś i smucę, że tak wyszło z ekipą od tynków :( będziesz kogoś szukała, czy czekasz na nich?

A jak ci się "widzi" praca elektryka? żadnych problemów? wszystko po twojej myśli?

Pochwal się nowymi zdjęciami!

I u nas dwa dni temu popadał śnieg :/ rano wstaję atu biało wszędzie....

Ściskamy gorąco i pozdrawiamy!!!!! Buziaki!

Hejka Martusia ;)

Z tynkarzami to troche " smierdzaca " sprawa ..... na moje oko zrezygnowali z pracy bo dom okazal sie " za duzy " i cenowo nie wyszliby na nim , wiesz jak jest lepiej wziasc 2 mniejsze domy niz jeden duzy w ktorym na dodatek trzeba bardziej przykladac sie do pracy bo inwestor wymagajacy sie trafil ( czytaj : bardziej upierdliwy :rolleyes:w ich przekonaniu .... ) . Ekipa polecana na FM .... W dupach sie im poprzewalalo bo maja za duzo roboty i nie trzeba liczyc sie z klientem tylko jak nie pasuje robota to nie przychodza i tyle ..... Nadal szukam kogos solidnego i zdecydowalam , ze najpierw zrobie wylewki w domu ze wzgledu na ilosc okablowania , orurowania i nietypowego ogrzewania , a pozniej dopiero tynki .... Hydraulik - Pan od reku w jednej osobie i elektryk nadal pracuja na budowie maja czas do konca kwietnia chce zeby wszystko bylo zrobione porzadnie , ale tez troche denerwuje mnie , ze tak rozwleka sie to w czasie . W nadchodzacym tygodniu rozmowa z kolejnym wykonawca ( Kierownik jest z Nim juz umowiony ) zobaczymy ....:cool:.

Buziaki :wave:

Czesc Edytko :-) Mam nadzieje ze jednak uda Ci sie znalezc kogos dobrego do tych tynkow.Ja niestety swoich nie polece bo mam je do poprawki :bash:

Stwierdzilam ze konic juz tego leniuchowania i zaczynam przygotowywac sie do ocieplenia w lipcu domku z zewnatrz :-) (ten styropian z Termoorganiki kupowalas w swoim zaprzyjaznionym skladzie u pana P.?)

Fajnie ze masz juz rozprowadzona hydraulike i kabelki.Jak przykryja to wszystko tynkiem to zobaczysz jaki Ci sie duzy dom zrobi :)

Hejka Kaka :wave:

Dzieki za odwiedziny mam nadzieje , ze znajde " dobrych " tynkarzy , ale powiem tak jacy by nie byli to moj Kierownik da sobie z nimi rade ( sam wykonywal tynki przez 10 lat wiec wie pod jakim kontem sprawdzac ) . Zreszta zapowiedzial , ze jak bedzie zle to tynkarze beda prace powtarzac jak przyslowiowy refren w piosence ....... :cool:. Styropianu nie kupowalam w skladzie u Pana Pawla .... Kaka jak to zwykle bywa poczatki sa obiecujace , ale pozniej wspolpraca nie byla na najwyzszym poziomie .... kilka miesiecy czekalam na rozliczenie zwrotow do sklepu , na telefony i maile nie odpowiadal . Min. przez te " dziwne " rozliczenia mam teraz problem ze zwrotem kasy z US .... od tlustego czwartku sprawdzaja mi rozliczenie .... do 15 kwietnia powinnam otrzymac zwrot kasy na konto , ale nie wiem jak to bedzie ..... :bash:Moge za to polecic Ci Pania Karoline to u niej zakupilam styro tel : 500 - 186- 900 Firma " Leonard " z Bochni

http://www.leonard-bochnia.pl/ powolaj sie na mnie ;)...... U niej kupilam okna , drzwi do domu , brame garazowa , styropian i zamierzam jeszcze kupowac inne materialy do domu , bede chciala zrobic projekt zagospodarowania dzialki + ogrodzenia + podjazdu do garazu takie uslugi swiadczy rowniez Karolina , ktora nie tylko jest bardzo mila , ale profesjonalna i z sercem podchodzi do tematu i klienta ...... swietny kontakt mailowy i telefoniczny co w moim przypadku jest niezmiernie wazne.

Buziaki Kaka i powodzenia w ocieplaniu :wiggle:

Serdeczne dzieki za namiar.jak dostane od wykonawcy dokladna ilosc potrzebnego materialu skontaktuje sie z p.Karolina i oczywiscie powiem ze namiar zdobylam od zadowolonej klientki :-)

Hmmmmmm dziwie sie tym tynkarzom.Przeciez i tak licza sobie od metra wiec chyba bardziej oplaca im sie przyjsc na jeden wiekszy dom niz rozkladac manele dwukrotnie:confused: W kazdym razie na pewno znajdziesz kogos konkretnego i dobrze ze masz takiego kierownika budowy.Ja sama "odbieralam" tynki i najprostszych rzeczy nie zauwazylam :roll:(brak pionow przy obrobce okien balkonowych,roznie obrobione gorne krawedzie okien itd) Moj kierownik to pewnie zglosi sie pod koniec budowy po nastepna transze bo juz przy dachu zapomnial ze mial cos u nas nadzorowac .Wlasciwie to faktycznie chyba powinnam sie przypomniec czy interesuje go jeszcze nasz dom :rolleyes:

U nas z rozliczeniem w US na szczescie poszlo gladko (dalismy ksiegowej wszystkie rachunki i ona zrobila i wyslala wszystko do Urzedu).Moze wynajmij wlasnie jakas kompetenta osobe zeby wszystkiego dokladnie przypilnowala w Twoim imieniu.(zreszta pewnie tak zrobilas ;))

Macie juz wiosne w tej Hameryce?U nas juz od dawna kwitna kwiaty wiec jakos lepiej biega sie do tej pracy :)

Pozdrawiam wiosennie:)