Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Współczuje ci, ja generalnie zaczynam w miejscu mojego stylowego sadzić ryż. Cała praca geodety , szalunki poszły do diabła.

http://www.adams.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&id=26809i_26809

Kurcze przykro mi bardzo :(..... lacze sie w bolu z Toba bo nie moge tez dojsc do siebie jak spogladam na fotki , dzisiaj dostalam kolejna porcje z zatapiania fundamentow ............. a tak sie cieszylam jak byly pieknie zalane oczywiscie betonem . Miejmy tylko nadzieje , ze przestanie padac wkrotce i ruszymy dalej z budowaniem . Wszyscy mnie pocieszaja , ze jakos to bedzie ....... pewnie jakos bedzie , ale niestety koszty usuwania szkod bedziemy musieli poniesc sami , a to nie bylo uwzglednione w moim jak i w Twoim kosztorysie :bash:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ponownie:)

My nasz domek będziemy budować pod Warszawą,ale niestety chyba dopiero zaczniemy w przyszłym roku:(

Co by nie było prędzej czy później Stylowy bedzie mój:)

Codziennie zaglądam do dziennika i trzymam kciuki za poprawę pogody,oby domek piął się w górę!!!

Buziaki...

Hejka Kasiula

Dobrze , ze jeszcze nie zaczelas budowac , przynajmniej nie musisz patrzec jak Twoja praca i pieniadze tona w brudnej wodzie :bash:

Dzieki za wsparcie ........ :hug: dla poprawy nastroju zaraz farbuje siwe odrosty ( przybylo ich od ostatniego tygodnia troche :eek::eek: )

Buziaki :yes:

Edyta:jawdrop: Co Ty tam masz??? Qrcze, miejmy nadzieję, że już niedługo. Będzie dobrze, tego się trzymajmy:hug:

Czy ja dobrze zrozumiałam z wcześniejszych postów? Ty jeszcze swojej działki "na żywo" nie widzialaś:jawdrop: To tym bardzie podziwiam i nie dziwię się, że z takim utęsknieniem czekasz na fotki... Ale wiesz czego nie da się przesłać przez Emila? Zapachu... Jak ja uwielbiam zapach po wyjściu z samochodu jak podjedziemy na działkę. Zobaczysz, jak to poczujesz będziesz wiedziała o czym mówię:D

buziaki:hug:

Hejka Siostra :hug:dzieki za przytulaczki .......

Dobrze zrozumialas nie widzialam jeszcze dzialki w realu ..... kupilam i buduje w ciemno jak Ci sie to podoba :D , a jesli chodzi o zapach to tez da sie zalatwic ...... Ty Kochana jeszcze nie wiesz jaka ja potrafie byc kreatywna .....

Moja szanowna Kolezanka - Pelnomocnik uda sie na dzialeczke ze sloiczkiem ( czytaj wek ) i nalapie mi tego zapachu z MOJEJ DZIALY .... pozniej tylko zapakowac paczuszke na poczte i za kilka dni niucham jak pachnie moja dzialka :D i co ????

Pelne zaskoczenie , mowilam ze ja nawet lod eskimosom opchne :cool:

Buziaki i trzymaj kciuki za pogode :hug:

Edytuś,

Brak słów! Z ostatnich doniesien wynika, że woda już opada i prognozy pogody też dają pocieszenie, że padać będzie sporadycznie. :hug:

Damy Radę Niunia :hug::hug::hug: nie wolno się załamywać! Jesteśmy Z Tobą, Asekulą i Wszystkimi poszkodowanymi!!! :hug::hug::hug:

Sciskam no i czekam na Nowe oblicze Siostry Inwestorki ;)

Edytuś,

Brak słów! Z ostatnich doniesien wynika, że woda już opada i prognozy pogody też dają pocieszenie, że padać będzie sporadycznie. :hug:

Damy Radę Niunia :hug::hug: nie wolno się załamywać! Jesteśmy Z Tobą, Asekulą i Wszystkimi poszkodowanymi!!! :hug::hug:

Sciskam no i czekam na Nowe oblicze Siostry Inwestorki ;)

Dzieki Kochana :hug:

Wiem , ze inni maja gorzej ale jakos tak mi zal tego betoniku ktory moknie sobie i niestety nie mamy wplywu na to :bash: , zawsze "zionelam " optymizmem teraz tez spoko , bedzie dobrze .... ale strasznie dziekuje za pocieszanie . Szczegolnie , ze przez budowanie na odleglosc nie moge tam byc osobiscie . Siostra jestes super wielkie buzki dla Ciebie :yes:

hihi, wpadam z rewizytą:) baardzo wesoło u Was, Edytko podpartuje Twoje zmagania z budową i teraz będę zaglądać na bieżąco co sie u Ciebie dzieje.

Milego dnia

Dzieki Kochana :welcome:

Zapraszam serdecznie :hug:, jak tylko pogoda ........:mad::mad::mad: sie ustabilizuje to zobaczysz efekty pracy mojej Ekipy .... Panowie sa swietni tylko nie maja okazji sie wykazac na obecna chwile . Dostalam maila od Kierownika z optymistycznym przeslaniem :D , chyba lubia mnie CHLOPAKI bo martwia sie jak ja przezywam to ZALANIE na dzialce :cool:

Buziaczki i sloneczka zycze :hug:

wow :( szczerze współczuje :( totalna porażka ta pogoda! hm..... ja myślałam że my mieliśmy dużo wody w fundamentach ale to co jest u Ciebie to już przesada hm..... basen!

nie wiem czy to coś pomoże ale może nich ktoś w Polsce kupi pampę do wypompowywania tej wody, oczywiście jak już przestanie lać i woda zacznie powoli opadać! my kupiliśmy pompę bo musielibyśmy czekać pewnie z miesiąc zanim by to wyschło.

głowa do góry podobno ma być lepiej :hug:

Witaj!

Żeby Cię pocieszyć to wrzucę zdjęcia mojej budowy - stan z przedwczoraj dziś jest jeszcze gorzej:

Boze jak mi przykro ........... nie " pocieszaj " mnie wiecej takimi fotkami please bo w depreche wpadne , a u mnie w slowniku takie slowo sie nie znajduje . Twoich fundamentow to nie widac , a material tonie ..... Jak ja mam Ciebie teraz pocieszyc , chyba tylko tak ze to musi minac i jest to najgorsza rzecz jaka nas podczas tego budowania spotyka :hug: byle do SLONECZKA ktore wkrotce zaswieci :)

Zaciekawił mnie Twój domek gospodarczy :). Czy mogłabyś zdradzić jaki on duzy będzie i mniej wiecej jakie są koszty takiego domku ? Tak myśle, że to dobry pomysł :)

Witaj :welcome:

Rozpoczynajac budowe nie myslalam o budowaniu domku gospodarczego ....... dom nie bedzie maly , ale nie chce go zagracac wiec zaswital mi w glowie szalony pomysl DOMEK GOSPODARCZY !!!!! tak tak nie za duzy nie za maly taki w sam raz . Zeby zmiescila sie w nim choinka , meble ogrodowe , sprzet do koszenia trawki i do odsniezania podjazu , a z boku miejsce na drewienko do kominka .

Decyzja podjeta w ciagu jednego dnia , projekt znaleziony w godzinke , zakup projektu ........ w 5 min. ( przez internet :D ) .

A oto moj domek .....gospodarczy http://www.pro-arte.pl/projekty-budynki-gospodarcze/361/lustro/ w odbiciu lustrzanym , zrobilam w nim tylko 2 poprawki wstawilam okno i powiekszylam drzwi ( beda dwuskrzydlowe :cool: ) . Koszty wybudowania ...... material + robocizna szacuje na jakies 20 tys.

Pozdrawiam i zapraszam do ogladania postepow budowy w dzienniku jak tylko ....... pogoda pozwoli dalej budowac :hug:

czesc Edytka ,oj widze że smutek cię ogarnął ,oj mnie tez ta pogoda jest okropna !!!! kiedy sie skonczy ten deszcz ,

cieszę sie ze wpadałas do mnie do komentarzy kiedy mnie nie było :):) trzymam kciuki żeby fundamenty szybciuko się wysuszyły z tej wody :) buziaki

Hejka Jessi :hug:

Super , ze wpadlas z wizyta , trzymaj te kciuki mocno prosze ..... no tak troszke smutasek mnie ogarnal , ale jak widze co u innych Kolezanek i Kolegow na budowach sie dzieje to Bogu dziekuje , ze u mnie tylko tyle bylo zrobione i w wieksze szkody nie powstaly ......

Buziaki Kochana i czekajmy na sloneczne dni :hug:

Lo Matko!! To juz wcale a wcale nie jest smieszne...:eek::eek:

zycze Wam by to sie wszystku wysuszylo z minimalnymi stratami....

Dzieki Majeczko musi byc dobrze innej opcji nie przewiduje BUDUJACA BRAC :hug:

wow :( szczerze współczuje :( totalna porażka ta pogoda! hm..... ja myślałam że my mieliśmy dużo wody w fundamentach ale to co jest u Ciebie to już przesada hm..... basen!

nie wiem czy to coś pomoże ale może nich ktoś w Polsce kupi pampę do wypompowywania tej wody, oczywiście jak już przestanie lać i woda zacznie powoli opadać! my kupiliśmy pompę bo musielibyśmy czekać pewnie z miesiąc zanim by to wyschło.

głowa do góry podobno ma być lepiej :hug:

Dzieki Anulka :hug:

Pompe mam taka do wyciagania wody ze studni , ale nie wiem czy jest na tyle mocna zeby wypompowac wode z fundamentow ...... wlasnie jutro ( czwartek ) moja Kolezanka - Pelnomocniczka ma w planach ze swoim Mezem cos zdzialac na budowie bo podobno deszcz troche zelzal ..... nie wiem na jak dlugo ....... ale dla mnie dobre i pare godzin :wave:

Buziaki i trzymaj kciuki Kochana za udana akcje pt. " WODA PRECZ "

Edytko zajrzałam do dziennika, widok rzeczywiście dla ludzi o mocnych nerwach, my jak zalewalismy fundamenty też była taka tygodniowa zlewa, z wykopów woda wylewała sie na zewnątrz, wszyscy lgneli w błocie po kolana, wtedy tez się tym martwiłam i denerwowałam, ale w obliczu tego co dzieje sie teraz to zalane fundamenty to nic, obeschna i bedzie git, ludziom woda zabiera całe dobytki ich zycia:(:(:(

trzymam kciuki za fundamenty (beton nie dlatego betonem jest zwany, żeby się takiej wody miał bać! Będzie dobrze!)

współczuję za to problemów z drogą, rozmawiajcie delikatnie z sąsiadami - szkoda byłoby się pokłócić, bo oni tam z wami całe życie będą mieszkać, lepiej mieć życzliwych ludzi za miedzą.. A teraz wszyscy nerwowi wiadomo - przy takiej powodzi.. :(