Edyta M 18.05.2010 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Współczuje ci, ja generalnie zaczynam w miejscu mojego stylowego sadzić ryż. Cała praca geodety , szalunki poszły do diabła. http://www.adams.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&id=26809i_26809 Kurcze przykro mi bardzo ..... lacze sie w bolu z Toba bo nie moge tez dojsc do siebie jak spogladam na fotki , dzisiaj dostalam kolejna porcje z zatapiania fundamentow ............. a tak sie cieszylam jak byly pieknie zalane oczywiscie betonem . Miejmy tylko nadzieje , ze przestanie padac wkrotce i ruszymy dalej z budowaniem . Wszyscy mnie pocieszaja , ze jakos to bedzie ....... pewnie jakos bedzie , ale niestety koszty usuwania szkod bedziemy musieli poniesc sami , a to nie bylo uwzglednione w moim jak i w Twoim kosztorysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.05.2010 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam ponownie:) My nasz domek będziemy budować pod Warszawą,ale niestety chyba dopiero zaczniemy w przyszłym roku:( Co by nie było prędzej czy później Stylowy bedzie mój:) Codziennie zaglądam do dziennika i trzymam kciuki za poprawę pogody,oby domek piął się w górę!!! Buziaki... Hejka Kasiula Dobrze , ze jeszcze nie zaczelas budowac , przynajmniej nie musisz patrzec jak Twoja praca i pieniadze tona w brudnej wodzie Dzieki za wsparcie ........ dla poprawy nastroju zaraz farbuje siwe odrosty ( przybylo ich od ostatniego tygodnia troche :eek: ) Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.05.2010 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Edyta:jawdrop: Co Ty tam masz??? Qrcze, miejmy nadzieję, że już niedługo. Będzie dobrze, tego się trzymajmy:hug: Czy ja dobrze zrozumiałam z wcześniejszych postów? Ty jeszcze swojej działki "na żywo" nie widzialaś To tym bardzie podziwiam i nie dziwię się, że z takim utęsknieniem czekasz na fotki... Ale wiesz czego nie da się przesłać przez Emila? Zapachu... Jak ja uwielbiam zapach po wyjściu z samochodu jak podjedziemy na działkę. Zobaczysz, jak to poczujesz będziesz wiedziała o czym mówię buziaki:hug: Hejka Siostra :hug:dzieki za przytulaczki ....... Dobrze zrozumialas nie widzialam jeszcze dzialki w realu ..... kupilam i buduje w ciemno jak Ci sie to podoba , a jesli chodzi o zapach to tez da sie zalatwic ...... Ty Kochana jeszcze nie wiesz jaka ja potrafie byc kreatywna ..... Moja szanowna Kolezanka - Pelnomocnik uda sie na dzialeczke ze sloiczkiem ( czytaj wek ) i nalapie mi tego zapachu z MOJEJ DZIALY .... pozniej tylko zapakowac paczuszke na poczte i za kilka dni niucham jak pachnie moja dzialka i co ???? Pelne zaskoczenie , mowilam ze ja nawet lod eskimosom opchne Buziaki i trzymaj kciuki za pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 19.05.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Edytuś, Brak słów! Z ostatnich doniesien wynika, że woda już opada i prognozy pogody też dają pocieszenie, że padać będzie sporadycznie. Damy Radę Niunia :hug: nie wolno się załamywać! Jesteśmy Z Tobą, Asekulą i Wszystkimi poszkodowanymi!!! :hug: Sciskam no i czekam na Nowe oblicze Siostry Inwestorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Edytuś, Brak słów! Z ostatnich doniesien wynika, że woda już opada i prognozy pogody też dają pocieszenie, że padać będzie sporadycznie. Damy Radę Niunia :hug: nie wolno się załamywać! Jesteśmy Z Tobą, Asekulą i Wszystkimi poszkodowanymi!!! :hug: Sciskam no i czekam na Nowe oblicze Siostry Inwestorki Dzieki Kochana Wiem , ze inni maja gorzej ale jakos tak mi zal tego betoniku ktory moknie sobie i niestety nie mamy wplywu na to , zawsze "zionelam " optymizmem teraz tez spoko , bedzie dobrze .... ale strasznie dziekuje za pocieszanie . Szczegolnie , ze przez budowanie na odleglosc nie moge tam byc osobiscie . Siostra jestes super wielkie buzki dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.05.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 hihi, wpadam z rewizytą baardzo wesoło u Was, Edytko podpartuje Twoje zmagania z budową i teraz będę zaglądać na bieżąco co sie u Ciebie dzieje. Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 hihi, wpadam z rewizytą baardzo wesoło u Was, Edytko podpartuje Twoje zmagania z budową i teraz będę zaglądać na bieżąco co sie u Ciebie dzieje. Milego dnia Dzieki Kochana Zapraszam serdecznie , jak tylko pogoda ........:mad: sie ustabilizuje to zobaczysz efekty pracy mojej Ekipy .... Panowie sa swietni tylko nie maja okazji sie wykazac na obecna chwile . Dostalam maila od Kierownika z optymistycznym przeslaniem , chyba lubia mnie CHLOPAKI bo martwia sie jak ja przezywam to ZALANIE na dzialce Buziaczki i sloneczka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 19.05.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witaj! Żeby Cię pocieszyć to wrzucę zdjęcia mojej budowy - stan z przedwczoraj dziś jest jeszcze gorzej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni89 19.05.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Zaciekawił mnie Twój domek gospodarczy . Czy mogłabyś zdradzić jaki on duzy będzie i mniej wiecej jakie są koszty takiego domku ? Tak myśle, że to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 19.05.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 czesc Edytka ,oj widze że smutek cię ogarnął ,oj mnie tez ta pogoda jest okropna !!!! kiedy sie skonczy ten deszcz , cieszę sie ze wpadałas do mnie do komentarzy kiedy mnie nie było :) trzymam kciuki żeby fundamenty szybciuko się wysuszyły z tej wody buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.05.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witaj! Żeby Cię pocieszyć to wrzucę zdjęcia mojej budowy - stan z przedwczoraj dziś jest jeszcze gorzej: Lo Matko!! To juz wcale a wcale nie jest smieszne...:eek: zycze Wam by to sie wszystku wysuszylo z minimalnymi stratami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 19.05.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 wow szczerze współczuje totalna porażka ta pogoda! hm..... ja myślałam że my mieliśmy dużo wody w fundamentach ale to co jest u Ciebie to już przesada hm..... basen! nie wiem czy to coś pomoże ale może nich ktoś w Polsce kupi pampę do wypompowywania tej wody, oczywiście jak już przestanie lać i woda zacznie powoli opadać! my kupiliśmy pompę bo musielibyśmy czekać pewnie z miesiąc zanim by to wyschło. głowa do góry podobno ma być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witaj! Żeby Cię pocieszyć to wrzucę zdjęcia mojej budowy - stan z przedwczoraj dziś jest jeszcze gorzej: Boze jak mi przykro ........... nie " pocieszaj " mnie wiecej takimi fotkami please bo w depreche wpadne , a u mnie w slowniku takie slowo sie nie znajduje . Twoich fundamentow to nie widac , a material tonie ..... Jak ja mam Ciebie teraz pocieszyc , chyba tylko tak ze to musi minac i jest to najgorsza rzecz jaka nas podczas tego budowania spotyka byle do SLONECZKA ktore wkrotce zaswieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Zaciekawił mnie Twój domek gospodarczy . Czy mogłabyś zdradzić jaki on duzy będzie i mniej wiecej jakie są koszty takiego domku ? Tak myśle, że to dobry pomysł Witaj Rozpoczynajac budowe nie myslalam o budowaniu domku gospodarczego ....... dom nie bedzie maly , ale nie chce go zagracac wiec zaswital mi w glowie szalony pomysl DOMEK GOSPODARCZY !!!!! tak tak nie za duzy nie za maly taki w sam raz . Zeby zmiescila sie w nim choinka , meble ogrodowe , sprzet do koszenia trawki i do odsniezania podjazu , a z boku miejsce na drewienko do kominka . Decyzja podjeta w ciagu jednego dnia , projekt znaleziony w godzinke , zakup projektu ........ w 5 min. ( przez internet ) . A oto moj domek .....gospodarczy http://www.pro-arte.pl/projekty-budynki-gospodarcze/361/lustro/ w odbiciu lustrzanym , zrobilam w nim tylko 2 poprawki wstawilam okno i powiekszylam drzwi ( beda dwuskrzydlowe ) . Koszty wybudowania ...... material + robocizna szacuje na jakies 20 tys. Pozdrawiam i zapraszam do ogladania postepow budowy w dzienniku jak tylko ....... pogoda pozwoli dalej budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 czesc Edytka ,oj widze że smutek cię ogarnął ,oj mnie tez ta pogoda jest okropna !!!! kiedy sie skonczy ten deszcz , cieszę sie ze wpadałas do mnie do komentarzy kiedy mnie nie było :) trzymam kciuki żeby fundamenty szybciuko się wysuszyły z tej wody buziaki Hejka Jessi Super , ze wpadlas z wizyta , trzymaj te kciuki mocno prosze ..... no tak troszke smutasek mnie ogarnal , ale jak widze co u innych Kolezanek i Kolegow na budowach sie dzieje to Bogu dziekuje , ze u mnie tylko tyle bylo zrobione i w wieksze szkody nie powstaly ...... Buziaki Kochana i czekajmy na sloneczne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Lo Matko!! To juz wcale a wcale nie jest smieszne...:eek: zycze Wam by to sie wszystku wysuszylo z minimalnymi stratami.... Dzieki Majeczko musi byc dobrze innej opcji nie przewiduje BUDUJACA BRAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 wow szczerze współczuje totalna porażka ta pogoda! hm..... ja myślałam że my mieliśmy dużo wody w fundamentach ale to co jest u Ciebie to już przesada hm..... basen! nie wiem czy to coś pomoże ale może nich ktoś w Polsce kupi pampę do wypompowywania tej wody, oczywiście jak już przestanie lać i woda zacznie powoli opadać! my kupiliśmy pompę bo musielibyśmy czekać pewnie z miesiąc zanim by to wyschło. głowa do góry podobno ma być lepiej Dzieki Anulka Pompe mam taka do wyciagania wody ze studni , ale nie wiem czy jest na tyle mocna zeby wypompowac wode z fundamentow ...... wlasnie jutro ( czwartek ) moja Kolezanka - Pelnomocniczka ma w planach ze swoim Mezem cos zdzialac na budowie bo podobno deszcz troche zelzal ..... nie wiem na jak dlugo ....... ale dla mnie dobre i pare godzin Buziaki i trzymaj kciuki Kochana za udana akcje pt. " WODA PRECZ " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 20.05.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Edytko zajrzałam do dziennika, widok rzeczywiście dla ludzi o mocnych nerwach, my jak zalewalismy fundamenty też była taka tygodniowa zlewa, z wykopów woda wylewała sie na zewnątrz, wszyscy lgneli w błocie po kolana, wtedy tez się tym martwiłam i denerwowałam, ale w obliczu tego co dzieje sie teraz to zalane fundamenty to nic, obeschna i bedzie git, ludziom woda zabiera całe dobytki ich zycia:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 20.05.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 trzymam kciuki za fundamenty (beton nie dlatego betonem jest zwany, żeby się takiej wody miał bać! Będzie dobrze!) współczuję za to problemów z drogą, rozmawiajcie delikatnie z sąsiadami - szkoda byłoby się pokłócić, bo oni tam z wami całe życie będą mieszkać, lepiej mieć życzliwych ludzi za miedzą.. A teraz wszyscy nerwowi wiadomo - przy takiej powodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.05.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Edytuś, ja tylko na momencik wpadam prośbę Twą spełnić Siostro: http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d040.gif Trzymaj się. U nas już od wczoraj nie pada. Teraz tylko lepiej będzie. P.s. półprzytomna dzisiaj jestem, nawet wczoraj na FM siły nie miałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts