Edyta M 01.05.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 http://i51.tinypic.com/optx0z.jpg :hug:dzieki Siostra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 http://img685.imageshack.us/img685/4398/kartkawielkanocm.jpg Uploaded with ImageShack.us Kaka dzieki To Ty dzwonilas do Karoliny ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Hej Edytko. Dziękuję bardzo za kartkę świąteczną Ja również życzę zdrowych i wesołych świąt pełnych ciepła i miłych wrażeń. Pozdrawiam serdecznie. Dziekuje Beatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Wesołych Świąt http://images50.fotosik.pl/821/442afd3e99b43505.jpg Hejka RERE79 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Wesołych świąt Edytko!!!!! Domowa dzieki Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 http://images39.fotosik.pl/816/82012615b15d11e9.jpg Smacznego jajka ,szybkiego powrotu do Stylusia. Renatko dziekuje :wiggle:za zyczenia ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych życzy Jola z rodzinką Jolu dziekuje za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.05.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Hejka:rolleyes:Nie dzwoniłam ale napisalam maila z prosba o wycene styro i innych materiałow na ocieplenie.Czekam ciagle na odpwowiedz bo p.Karolina nie ma jeszcze zestawienia wszystkich materiałow:rolleyes:Oczywiście napisałam skąd mam namiary;)Bedziemy ocieplać końcem czerwca a teraz na szybkiego szukam jakiegoś niedrogiego ale solidnego pana do obudowy kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Karolina mi mowila , ze robi wycene tak myslalam , ze dla Ciebie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Kaka z Karolina wspolpracuje Pan Grzegorz ( min. On bedzie montowal mi okna ) rozmawialam z nim i pytalam czym jeszcze sie zajmuje wiec powiedzial mi , ze w okresie jesienno - zimowym robi " wykonczeniowki " ( podobno jest bardzo dobry !!!! ) ..... jak chcesz moge podac Ci numer telefonu do Niego ... moze mialby chwile Ja najprawdopodobniej bede Go umawiala na poczatku nastepnego roku do wykonczen na jesien 2012 ... z duzym wyprzedzeniem trzeba zaklepywac termin wiekszych prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.05.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Edytko -dziekuje Gosc który robił nam poddasze a teraz bedzie wykonywał elewacje też zajmuje sie wykonczeniówka wewnatrz wiec pewnie skorzystamy z jego usług.Jest to dal mnie o tyle wygodne że to miejscowy chłopak Jesli "podpadnie mi "po tych zleceniach zglosze sie do Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Spoko u mnie wlasnie wylecial gosc od wod - kan ....... i wykonawca ogrzewania w jednym ..... znow szukam kolejnego FACHOWCA . Okazalo sie , ze zawyzyl znacznie ilosc zuzytego materialu .... poniewaz nie podobala mi sie koncowa wycena przeliczylam ilosc materialu ktory mam na budynku i np. na rurach do wody roznica byla 100 m , to samo na otulinie i jeszcze na kilku innych " drobiazgach " .... A wiesz jak odpowiedzial na zarzut , ze nie zgadza mi sie to co podal w wycenie ...... " Prosze Pania ja to z faktur spisywalem ???? " ..... a gdyby na fakture kupil sobie plazme to co ? tez wliczona bylaby do mojej kanalizacji ?? . Powiedzialam zeby to przeliczyl jeszcze raz wiec mi odpowiedzial iz " nie mam na to czasu ani ochoty " ........ No coz , a ja nie mam czasu ani ochoty dalej ciagnac takiej wspolpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.05.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 U nas cała hydraulike robiła firma Aqua z Myślenic i jestem zadowlona.Rozłozyli rózwnież ogrzewanie podlogowe i zrobili wylewki.Może z nimi bedzie Ci sie lepiej układała wspołpraca? Mi ciagle czkawka odbija sie nasz elektryk i mimo że nie przeliczałam materiałów mam dziwne poczucie że też nas własnie tak pociagnął w maliny.Najgorsze jest to że teraz wychodza rózne rzeczy (poprawki) za które musimy płacić dodatkowo innym wykonawcą a obawiam sie ze to jeszcze nie koniec (wszystko wychodzi przy kolejnych pracach) Dobrze że trzymasz rekę na pulsie.Jak czytam jakie ludziska mają problemy (żle osadzone lub wypatrzone okna,krzywo wylane nadproża,żle wylane płyty itd ) to i tak oddycham z ulgą że u mnie to tylko takie "małe" wtopy przy tej budowie na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2011 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Kaka tez myslalam o Aqua ale podobno z dotrzymaniem terminow u nich kiepsko ...... hydraulika zostala odebrana w sobote doprowadzilam sprawe do konca bo trudno w trakcie pracy szukac kogos innego do dokonczenia .... teraz pozostalo mi tylko rozliczyc sie z wykonawca ... z rozliczenia wynika , ze to jeszcze on ma mi zwrocic pieniadze ...... ( tak jak wspominalam hydraulike wykonywal gosc ktory robi ogrzewanie u mnie i ma zobowiazania z tytulu " zalanych kanalow " ) , a skoro wylecial z roboty no to rozliczamy sie jak gentelmeni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2011 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Edyta, no ja pierdziu. Czytam, zresztą nie tylko u Ciebie, że kolejna ekipa zawaliła. Pytam się z tymi ludźmi. Czy oni nie mają za grosz szacunku do cudzego czasu, pieniędzy i materiału??? Powoli zaczynam się cieszyć, że większość będzie u nas teść wykonywał... A Tobie życzę żebyś wkońcu miała na budowie samych Fachowców a nie pseudo fachmanów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.05.2011 01:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Rere hejka:rolleyes: Nie wiem co w tych ludziach jest .... przeciez place jak nalezy i czasem nawet wiecej , a im sie wydaje ze jeszcze moga naciagnac na wieksze pieniadze .... szkoda gadac . Ale nic to ...... ja nigdy sie nie poddaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.05.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 (edytowane) Edytko szukam kogos do zabudowy kominka zeby porownac cene .Gosc u ktorego kupilismy kominek i ma go nam zamontowac (montaz 1000 zl) wycenil dosc sporo jego zabudowe .Nie wpadlo mi wczesniej do glowy zeby zapytac o cene bo mowil ze kominek prosty wiec nie bedzie drogo .Jak dla mnie cena ktora podal jest wysoka dlatego szukam innych wykonawcow aby porownac oferty Edytowane 2 Maja 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 02.05.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 :)Witam serdecznie! Ale miałam nosa, że przydreptałam do Ciebie za wpisem pod moim postem! Budujesz na odległość. My też tak będziemy. Aż do momentu wykończeniówki, bo tym się zajmuje mój mąż. Fuchę bedzie miał, że ho, ho! Podziwiam twój optymizm. Tak myślę, że jak się nie ma do czynienia na codzień i naocznie z budową to może jakoś to mniej emocjonalnie się to wszystko odbiera i ten dystans pomaga? Nie mamy jeszcze aktu zakupu działki, mąż został w Polsce i w czwartek idą do notariusza. Pan architekt będzie wykonywał projekt i załatwiał wszelką papierologię. Ma też ekipę budowlana, z którą współpracuje, ale chciałabym znależć kilka ekip, zobaczyć jakieś domki,wycenę, a co najważniejsze liczę na kogoś z polecenia.Tak byłoby najlepiej. Problem w tym, że budowa będzie w terenach gdzie nie bardzo mam kontakty. W każdym razie za rok musimy wystartować i dojść do SSO. Twój dom to domisko w porównaniu do mojego-ok 77 metrów- taka chatka na emeryturę. Wlaśnie tak jak tu pisałyście to trudne do zrozumienia jak trzeba się nagimnastykować żeby praca, za którą się płaci została po prostu wykonana. No, ale widać nie wszystko jest nam dane rozumieć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2011 01:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Edytko szukam kogos do zabudowy kominka zeby porownac cene .Gosc u ktorego kupilismy kominek i ma go nam zamontowac (montaz 1000 zl) wycenil dosc sporo jego zabudowe .Nie wpadlo mi wczesniej do glowy zeby zapytac o cene bo mowil ze kominek prosty wiec nie bedzie drogo .Jak dla mnie cena ktora podal jest wysoka dlatego szukam innych wykonawcow aby porownac oferty Kaka i tutaj masz racje ..... trzeba przeanalizowac i posprawdzac .... tylko np. w moim przypadku bylo tak , ze wybralam dobrego ( tak mi sie na poczatku wydawalo ) wykonawce dostalam wycene i ............ w trakcie pracy stwierdzil , ze cytuje " nie oszacowalem pewnych rzeczy ..... generalnie najprosciej mowiac chcialbym prosic o doplate :jawdrop:" . Z tego wynika , ze nalezy dokladnie co do najdrobniejszych rzeczy umawiac sie i najlepiej miec to wszystko na papierze ..... bo pozniej glupia z ciebie probuja zrobic , ze tego nie bylo w umowie ..... :cool:i SIE NALEZY SZANOWNA PANI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2011 02:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 :)Witam serdecznie! Ale miałam nosa, że przydreptałam do Ciebie za wpisem pod moim postem! Budujesz na odległość. My też tak będziemy. Aż do momentu wykończeniówki, bo tym się zajmuje mój mąż. Fuchę bedzie miał, że ho, ho! Podziwiam twój optymizm. Tak myślę, że jak się nie ma do czynienia na codzień i naocznie z budową to może jakoś to mniej emocjonalnie się to wszystko odbiera i ten dystans pomaga? Nie mamy jeszcze aktu zakupu działki, mąż został w Polsce i w czwartek idą do notariusza. Pan architekt będzie wykonywał projekt i załatwiał wszelką papierologię. Ma też ekipę budowlana, z którą współpracuje, ale chciałabym znależć kilka ekip, zobaczyć jakieś domki,wycenę, a co najważniejsze liczę na kogoś z polecenia.Tak byłoby najlepiej. Problem w tym, że budowa będzie w terenach gdzie nie bardzo mam kontakty. W każdym razie za rok musimy wystartować i dojść do SSO. Twój dom to domisko w porównaniu do mojego-ok 77 metrów- taka chatka na emeryturę. Wlaśnie tak jak tu pisałyście to trudne do zrozumienia jak trzeba się nagimnastykować żeby praca, za którą się płaci została po prostu wykonana. No, ale widać nie wszystko jest nam dane rozumieć. Pozdrawiam! Ziuta62 witam u mnie Odpowiem w punktach ... 1. Mysle , ze budowanie na odleglosc jest o wiele bardziej stresujace 2. Architekt + jego znajoma ekipa budowlana = nie wrozy dobrze 3. Poszukaj ekipy ktora nie ma powiazan z architektem czy kierownikiem budowy ...... 4. Poniewaz jestes Kobieta wykonawcy z przymrozeniem oka traktuja " takiego dziwolaga inwestora " .... no bo nie jestes facetem dlatego przed rozmowami z nimi postaraj sie przygotowac do tematu , zeby nie wpuscili Ciebie w przyslowiowe maliny . Jak zobacza , ze wiesz o czym mowisz to fachofcy wycofaja sie co bedzie tylko z korzyscia dla Ciebie i Twojej budowy ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts