Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

:)Witam Edytko! Też mi się to nie bardzo podoba, że wszyscy to jedna drużyna. Pospisywałam sobie z białej listy Małoposkiego kilka nazwisk i telefonów i planuję skontaktować się z nimi jak już projekt będzie gotowy. Już i tak nie spodobało mi się jak wspomniałam, że chcę fundament icopal, a on zaproponowal coś zastępczego. Oglądałam filmiki na ich stronie i nie widzę w tym żadnej trudności. A przecież to ja płacę za materiał. Mam świra na punkcie fundamentu i na ten czas przyjadę do Polski. Do ścian został wydelegowany mąż. Dachu dopilnuje znajomy,"dachowiec" na emeryturze. Pozdrawiam i czekam na wiadomości z Twojej budowy!

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:)Witam Edytko! Też mi się to nie bardzo podoba, że wszyscy to jedna drużyna. Pospisywałam sobie z białej listy Małoposkiego kilka nazwisk i telefonów i planuję skontaktować się z nimi jak już projekt będzie gotowy. Już i tak nie spodobało mi się jak wspomniałam, że chcę fundament icopal, a on zaproponowal coś zastępczego. Oglądałam filmiki na ich stronie i nie widzę w tym żadnej trudności. A przecież to ja płacę za materiał. Mam świra na punkcie fundamentu i na ten czas przyjadę do Polski. Do ścian został wydelegowany mąż. Dachu dopilnuje znajomy,"dachowiec" na emeryturze. Pozdrawiam i czekam na wiadomości z Twojej budowy!

Hejka

Zwykle wykonawcy proponuja " swietne " rozwiazania korzystne dla nich ..... chociaz nie mozemy generalizowac tematu trafia sie i taki ktoremu zalezy na porzadnym wykonaniu swojej pracy .... i zadowoleniu inwestora ;). Pamietaj , ze to Twoj dom , Ty bedziesz tam mieszkala wiec buduj go po swojemu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam :)

Hej Edytko dostałaś zwrot Vat wkońcu ,ja wczoraj .

Reniu niestety NIE !!!!!!! 15 maja mija 5 miesiecy jak zlozylam wniosek ...... No coz jak znam moje szczescie do pecha to pewnie dopiero w sierpniu jak uplynie kolejne 4 miesiace ( razem 8 ) otrzymam zwrot ....

witam, a u nas wczoraj stała się straszna tragedia naszym kopciuszkom, które od dwóch lat wiją sobie gniazdko na kolumnie. Przez kilka poprzednich dni fruwały wespół z wróblami, nawet myśleliśmy, że wbrew naturze może krzyżują się. A tu rano zastaliśmy zrzucone gniazdko (oczywiście ważniejszą stroną na beton), po podniesieniu - 5 żółciutkich malutkich dzióbków martwych, które pogrzebaliśmy, gniazdo w rękawicach ułożyliśmy na miejscu; samo nie mogło spaść (nie było wiatru), kot nie dosięgnąłby, podejrzewam, że to sprawa wróbli

Edytko skrzynka sprawdzona fotki dokładnie obejrzane: SUPER!!!! baaaaaaaardzoooooo się cieszę, że prace postępują!!!

Styluś z oknami to już prawdziwy dom-latem można mieszkać ;)

A u mnie pomału... bo coraz ciężej :) brzuch rośnie i utrudnia wiele czynności :/ a tu lato idzie, a ja toczę się jak wańka wstańka :) :) :)

witam, a u nas wczoraj stała się straszna tragedia naszym kopciuszkom, które od dwóch lat wiją sobie gniazdko na kolumnie. Przez kilka poprzednich dni fruwały wespół z wróblami, nawet myśleliśmy, że wbrew naturze może krzyżują się. A tu rano zastaliśmy zrzucone gniazdko (oczywiście ważniejszą stroną na beton), po podniesieniu - 5 żółciutkich malutkich dzióbków martwych, które pogrzebaliśmy, gniazdo w rękawicach ułożyliśmy na miejscu; samo nie mogło spaść (nie było wiatru), kot nie dosięgnąłby, podejrzewam, że to sprawa wróbli

:(:(:(:(:(

Edytko skrzynka sprawdzona fotki dokładnie obejrzane: SUPER!!!! baaaaaaaardzoooooo się cieszę, że prace postępują!!!

Styluś z oknami to już prawdziwy dom-latem można mieszkać ;)

A u mnie pomału... bo coraz ciężej :) brzuch rośnie i utrudnia wiele czynności :/ a tu lato idzie, a ja toczę się jak wańka wstańka :) :) :)

Martusia ;)kurcze , ale to zlecialo .... dopiero pisalas , ze w ciazy jestes ..... a tu juz prawie koncoweczka . U mnie jutro chlopaki zaczynaja tarasy i schody robic ...... ale zeby nie bylo tak fajnie to dostalam polecony z PINB ???? w piatek 13 maja :eek: .... moja pelnomocniczka idzie na poczte odebrac list w poniedzialek .... zobaczymy o co chodzi .... Jak nie skarbowka to nadzor budowlany ..... kurde :bash:.

No kupujemy pod wykończeniówkę ,gipsy ,folie w płynie ,umywalkę na dół .Płytki do salonu i kuchni wodasticki ,troszkę farby na pierwsze malowanie ,grunt .Łóżka dla małuchów oraz kamień na drogę wkońcu mamy czyste buty i dojazd pod garaż .No i zostało troszkę musimy dołożyć i będą drzwi ,jadę na dniach oglądać u producenta drewniane sosnowe za Gdów.

No kupujemy pod wykończeniówkę ,gipsy ,folie w płynie ,umywalkę na dół .Płytki do salonu i kuchni wodasticki ,troszkę farby na pierwsze malowanie ,grunt .Łóżka dla małuchów oraz kamień na drogę wkońcu mamy czyste buty i dojazd pod garaż .No i zostało troszkę musimy dołożyć i będą drzwi ,jadę na dniach oglądać u producenta drewniane sosnowe za Gdów.

Renia no to pieknie sie oblowilas ...... kurka wodna , a u mnie ze zwrotu to nawet na tynki braknie ..... :bash: .... Musze wkleic troche fotek to zobaczysz jakie u mnie zmiany ..... wod - kan zrobiony .... elektryka - elektronika jeszcze ciagle sie robi :rolleyes:.... okna wstawione , a w poniedzialek zaczeli chlopaki robic tarasy i schody ......

Buziaki i udanych zakupow zycze ;)

No ba ale już zakupy wstrzymane do sierpinia kasy brak no zostało na drzwi które kupimy tylko musimy troszkę dołożyć musimy jechać do producenta omówić szczegóły np .grubość ościeżnicy .Schody zamawiamy ale zapłata dopiero przy odbiorze więc damy radę .Mąż na 2mc jedzie w delagację zarobić na szafki do kuchni i grzejniki .Obiecałam sobie ,że w tym czasie wyczyszczę tynki z grubszego piachu i pomaluje pokoje dzieciaków i dopilnuje pana kafelkowego .

Edytko musisz miec sporo tynków ale u nas też by brakło bo tynki kosztowały mnie 11,5 tys.Pozdrowionka.

No ba ale już zakupy wstrzymane do sierpinia kasy brak no zostało na drzwi które kupimy tylko musimy troszkę dołożyć musimy jechać do producenta omówić szczegóły np .grubość ościeżnicy .Schody zamawiamy ale zapłata dopiero przy odbiorze więc damy radę .Mąż na 2mc jedzie w delagację zarobić na szafki do kuchni i grzejniki .Obiecałam sobie ,że w tym czasie wyczyszczę tynki z grubszego piachu i pomaluje pokoje dzieciaków i dopilnuje pana kafelkowego .

Edytko musisz miec sporo tynków ale u nas też by brakło bo tynki kosztowały mnie 11,5 tys.Pozdrowionka.

Reniu u mnie za tynki bedzie jakies 25 tys ....... :rolleyes: powodzenia z zamowieniem drzwi , ja mam juz ten temat za soba zamowilam w zeszlym roku zeby jeszcze zalapac sie na 7% VAT ..... teraz tylko po tych " brudnych " pracach czekam na montaz .

A czekam na zdjęcia .

Fotki chyba dopiero uda mi sie wkleic w weekend ..... bardzo duzo i dlugo pracuje , jak wracam do domu to kilkanascie maili na mnie czeka .... a w ciagu dnia masa telefonow do Polski :bash:.... Zapuscilam sie nawet z gotowaniem chociaz to moje ulubione zajecie jest .....

Buziaki i do uslyszenia :hug:

Edytko masz drzwi wewnętrzne ? Łał szczęściara .Przedemną malowanie 9 sztuk no ale chciała drewniane to muszę pedzel w łape i malować.

O przepraszam ..... nie zrozumialam Ciebie wczesniej ...myslalam , ze o drzwi zewnetrzne chodzi .... Wewnetrzne to dla mnie odlegly termin ......