Ela04 24.05.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) CZeść Edytko! Dawno mnie u ciebie nie było. Ale cierpię na tę samą przypadłość co ty - brak czasu. Widzę, że u ciebie prace postępują zgodnie z planem. Tak trzymać. U nas trwają prace w kuchni i łazience na dole. Też cały czas pomału do przodu. Chcielibyśmy w wakacje się przeprowadzać. Zobaczymy, co nam z tego wyjdzie. Pozdrawiam cię serdecznie i zapraszam do siebie. Pa:hug: Edytowane 26 Maja 2011 przez Ela04 kiepskie czytanie ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.05.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 O przepraszam ..... nie zrozumialam Ciebie wczesniej ...myslalam , ze o drzwi zewnetrzne chodzi .... Wewnetrzne to dla mnie odlegly termin ...... JUż myślałam ,że tak daleko wybiegłłaś ,ja tak nieraz mam np.kupiłam płytki do garażu i kotłowni jak był sso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.05.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 (edytowane) Hejka Dosc ze człowiek meczy sie budujac na odleglosc co jak wiadomo nie jest prosta sprawa to jeszcze chca Cie nawiedzac jakimis kontrolami:evil: Szczeze powiedziawszy pierwszy raz slysze wsród znajomych aby taka kontrola pojawiła sie w trakcie budowy-ciekawe co oni chca sprawdzać W każdym razie myśle jak Ola że to na pewno sprawka osób trzecich że akurat chca oglądac Twoja budowe.Trzymam kciuki i będę w poniedziałek ciepło myśleć a protokół poogledzinowy był pozytywny -zresztą jakby miało byc inaczej Edytowane 28 Maja 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 28.05.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Cześć Edyś kiedy zobaczymy zdjęcia Stylka z oknami? Trzymam kciuki za poniedziałek ale jak dla mnie to u Ciebie nie ma czego się przyczepic bo z tego co pamiętam to porządek trzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 28.05.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Jeśli to wyrywkowa kontrola i ciebie spotkało to szczęście, to powinnaś totolotka wysłać (czy jak to się za Wielką Wodą nazywa). Będę trzymać kciuki w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.05.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Kciuki oczywiście zaciśnięte. I wolę myśleć, że to wyrywkowa kontrola, bo inaczej musiałabym baaardzo znielubić Twego sąsiada.... tfu, A... i buziole wielkie, bo dawno u Ciebie nie byłam Siostro zza wielkiej wody:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.05.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 To i ja się przyłączę i kciuki zaciskam - pa,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 CZeść Edytko! Dawno mnie u ciebie nie było. Ale cierpię na tę samą przypadłość co ty - brak czasu. Widzę, że u ciebie prace postępują zgodnie z planem. Tak trzymać. U nas trwają prace w kuchni i łazience na dole. Też cały czas pomału do przodu. Chcielibyśmy w wakacje się przeprowadzać. Zobaczymy, co nam z tego wyjdzie. Pozdrawiam cię serdecznie i zapraszam do siebie. Pa:hug: Elunia witaj .... jak tylko troche sie " ogarne " to zaczne odwiedzac Was dziewczyny , a raczej Wasze dzienniki .... bije sie w piers(i)..... Jeśli to wyrywkowa kontrola i ciebie spotkało to szczęście, to powinnaś totolotka wysłać (czy jak to się za Wielką Wodą nazywa). Będę trzymać kciuki w poniedziałek Chyba zaczne grac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 JUż myślałam ,że tak daleko wybiegłłaś ,ja tak nieraz mam np.kupiłam płytki do garażu i kotłowni jak był sso. Renia ..... ja tez kupilam styro w lutym na ocieplenie domu w pazdzierniku ..... teraz to cholera wie czy PINB nie wstrzyma mi budowy bo wtedy to tylko bede mogla sobie porozmyslac o budowaniu ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 29.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Cześć Edytka:D Będzie dobrze, musi być!!!! Ściskam:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Hej Edytko !!! Melduję ,że będę trzymać kciuki.Powiem szczerze,że wydaje mi się,że to zasługa jakiegoś "życzliwego".No ,cóż ludzie to świnie ,ale bądźmy ponad to..... Miłego weekendu Olus trzymaj mocno ...... :hug:dzieki wielkie .... nie ukrywam , ze sie denerwuje ale to normalne .... adrenalina podniesiona ponad norme .... jesli to jakis " zyczliwy " to niech go ....... nie dam sie . Zaraz wklejam fotki do dziennika .... uzupelniam zaleglosci , zrobie sobie kawke , zjem ciacho , a na wieczor moze cieple winko do lozeczka . Dobrze , ze miedzy stanami , a Polska jest 7 godzin roznicy ... wiec jak sie obudze o 5 rano to w Polsce bedzie poludnie czyli juz po wizycie " kontrolerow " . Buziaki i trzymaj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Hejka Dosc ze człowiek meczy sie budujac na odleglosc co jak wiadomo nie jest prosta sprawa to jeszcze chca Cie nawiedzac jakimis kontrolami:evil: Szczeze powiedziawszy pierwszy raz slysze wsród znajomych aby taka kontrola pojawiła sie w trakcie budowy-ciekawe co oni chca sprawdzać W każdym razie myśle jak Ola że to na pewno sprawka osób trzecich że akurat chca oglądac Twoja budowe.Trzymam kciuki i będę w poniedziałek ciepło myśleć a protokół poogledzinowy był pozytywny -zresztą jakby miało byc inaczej Kaka dzieki za pozytywy ...... jutro bede wiedziala czy buduje dalej czy tez " mnie udupili " zaraz wrzucam foty .... zobaczysz jak przygotowany jest dom i budowa do " ogledzin " ..... Wrzuc mi na priv. numer swojej skrzynki mailowej przesle Ci wycene jaka dostalam na styro z tym , ze bylo to w lutym ..... Buziaki i dzieki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Cześć Edyś kiedy zobaczymy zdjęcia Stylka z oknami? Trzymam kciuki za poniedziałek ale jak dla mnie to u Ciebie nie ma czego się przyczepic bo z tego co pamiętam to porządek trzymasz Hejka zaraz zabieram sie za wklejanie ..... zapisanie na dysku w kompie przyslanych z Polski fotek zajelo mi kilka godzin tak to wyglada jak nie robi sie czegos systematycznie .....:bash:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Kciuki oczywiście zaciśnięte. I wolę myśleć, że to wyrywkowa kontrola, bo inaczej musiałabym baaardzo znielubić Twego sąsiada.... tfu, A... i buziole wielkie, bo dawno u Ciebie nie byłam Siostro zza wielkiej wody:D:D Atijka normalnie , az mi sie plakac chce ( oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu ) jak czytam to co piszecie ...... od 13 maja kiedy przyszlo to cholerne pismo to ciezko mi sie skupic na innych sprawach , a tyle musze jeszcze zalatwic ...... zapraszam do dziennkia za chwilke zaczynam wklejac fotki ( zajmie mi to pewnie kilka godzin , ale co tam przynajmniej zapomne o przykrych rzeczach ) typu : a) jak tynkarze w marcu odmowili mi wciskajac kit o wypadku pracownika na budowie , a umawialam ich na poczatku grudnia 2010 b) jak hydraulik chcial mnie oszukac zawyzajac dwukrotnie !!!!!!! ilosci zuzytego materialu c) jak wywalilam goscia od ogrzewania ( zalega mi 5600 zl. ktorych oczywiscie nie zamierza zwrocic - jak znajde chwile czasu musze sprawe do adwokata oddac ) d) jak sie okazalo , ze nadproze w garazu jest wylane za wysoko i musze zamawiac brame nie na 2500 ale na 2620 !!! za brame juz zaplacilam w zeszlym roku ... dzieki Bogu jeszcze jej nie zdazyli zrobic , ale powiekszenie takiej bramy wiaze sie z dodatkowymi kosztami . e) jak ekipa od tarasow .... spierdolila spadki i teraz prawdopodobnie bedzie trzeba kuc pod polozenie kamienia ..... f) jak rolety na okna dachowe okazaly sie za male ..... trzeba je zwrocic ( wymienic ) i ponownie prosic dekarza o przyjazd i montaz g) wiecej nie pisze bo i tak jest tego w cholere ......... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 To i ja się przyłączę i kciuki zaciskam - pa,pa Dzieki Jolunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Cześć Edytka:D Będzie dobrze, musi być!!!! Ściskam:hug::hug: Siostra dzieki .... no coz w najgorszym wypadku zawiesza to moje budowanie :bash:i trzeba bedzie znow powtarzac cala papierologie .... wiesz jak sie chce kogos udupic to do wszystkiego mozna sie doczepic . Buziaki i dzieki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.05.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Edytko nawet tak nie mysl-jakie zawieszanie budowy?Przecież nie złamałaś żadnych przepisów i dom jednorodzinny budujesz a nie jakąś hale sportową czy centrum handlowe żeby mieli się czepiać i wstrzymywać prace.No gdyby się okazało że stawiasz na działce sąsiada to można by sie było zastanowić Ja tam wierze że jutro będzie już po wszystkim a goście po prostu muszą pokazać że pracują i trafiło akurat na Twój domek .Będzie dobrze -zobaczysz Ja już zamówiłam styropian .Zdecydowałam się wziąść z pobliskiego składu a że nie mieli Termoorganiki wziełam Austrotherma o wsp 0,031.W znajomym nam składzie Thermoorganike o podobnym wspł wycenili na 250 zl za m3 a ja kupiłam Autrotherma za 203 zł wiec jestem zadowolona Teraz dumam na jaki system ociepleń sie zdecydować a przede wszystkim który klej wybrać do grafitowego styropianu (chciałabym uniknąc kołkowania) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.05.2011 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Edytko nawet tak nie mysl-jakie zawieszanie budowy?Przecież nie złamałaś żadnych przepisów i dom jednorodzinny budujesz a nie jakąś hale sportową czy centrum handlowe żeby mieli się czepiać i wstrzymywać prace.No gdyby się okazało że stawiasz na działce sąsiada to można by sie było zastanowić Ja tam wierze że jutro będzie już po wszystkim a goście po prostu muszą pokazać że pracują i trafiło akurat na Twój domek .Będzie dobrze -zobaczysz Ja już zamówiłam styropian .Zdecydowałam się wziąść z pobliskiego składu a że nie mieli Termoorganiki wziełam Austrotherma o wsp 0,031.W znajomym nam składzie Thermoorganike o podobnym wspł wycenili na 250 zl za m3 a ja kupiłam Autrotherma za 203 zł wiec jestem zadowolona Teraz dumam na jaki system ociepleń sie zdecydować a przede wszystkim który klej wybrać do grafitowego styropianu (chciałabym uniknąc kołkowania) . Kaka dlaczego chcesz uniknac kolkowania ? A jakie grube masz to styro ? ...... Ja bede robila w BSO ( metoda obwodowo - punktowa ) i wybralam Caparola ..... jeszcze nie zdecydowalam sie na wykonawce ... naprawde ciezko wybrac odpowiedniego ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 30.05.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Edytko budowę do inspekcji masz przygotowana wzorcowo trzymam kciuki! mojej znajomej karę dołożyli ale ona z garażu zrobiła sobie pracownię krawiecką i zamieniła bramę garażową na drzwi i okna przeniosła ( nie były te zmiany ujęte w adaptacji) ale ty nie masz się czym martwić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 30.05.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Trzymam kciuki, pewnie muszą sprawdzić, tak jak tu już było przez kilka osób powiedziane. Okna super, mnie na takie bajeraste przesuwki nie stać, ale chciałbym takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts