Martinezio 03.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Może nie będzie tak źle. Uszczerbek jest we framudze, a nie w ramie okna, więc zestaw szybowy raczej nie ucierpiał. Zwykle między ramą a framugą jest jeszcze dość sporo zapasu wypełnionego elastyczną uszczelką Skonsultuj się z gościem od okien, postaraj się go ściągnąć na oględziny i niech decyduje, a później egzekwuj od ekipy tynkarskiej ew. rekompensaty. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.07.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tez mam nadzieję, ze będzie ok, ale lepiej upewnić się bezpośrednio u źródła:yes:Edi, Ty przed kompem o tej porze? Wolna niedziela? Należy Ci się wyjątkowo!!! My dzisiaj w związku z pogodą, która nam plany wyjazdowe pokrzyżowała, wyruszyliśmy na mały rekonesans oświetlenia... nadal wiem, że nic nie wiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.07.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tez mam nadzieję, ze będzie ok, ale lepiej upewnić się bezpośrednio u źródła:yes: Edi, Ty przed kompem o tej porze? Wolna niedziela? Należy Ci się wyjątkowo!!! My dzisiaj w związku z pogodą, która nam plany wyjazdowe pokrzyżowała, wyruszyliśmy na mały rekonesans oświetlenia... nadal wiem, że nic nie wiem;) Yuczka ... tak tak wolna niedziela YUPI ..... ale siedze przed kompem bo Braciak przesyla mi foty z prac i na biezaco kontroluje co sie dzieje w Stylku .... uklada wlasnie styro w lazience i troche jest problem poniewaz styro jest tylko na 4 cm. a rurki od wody na 3 ....... i usilujemy cos wykombinowac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.07.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Kurde tych wyborow stanowczo za duzo przyszlo nam dokonywac ...... przedtem byly tylko zaroweczki " OSRAM " ( swoja droga ta nazwa zawsze mnie wnerwiala ) , a teraz wymyslaja co rusz to nowe bzdety i tylko metlik w glowie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.07.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Może nie będzie tak źle. Uszczerbek jest we framudze, a nie w ramie okna, więc zestaw szybowy raczej nie ucierpiał. Zwykle między ramą a framugą jest jeszcze dość sporo zapasu wypełnionego elastyczną uszczelką Skonsultuj się z gościem od okien, postaraj się go ściągnąć na oględziny i niech decyduje, a później egzekwuj od ekipy tynkarskiej ew. rekompensaty. Powodzenia Tez mysle , ze jakos to dokleimy .... szef brygady troche " skruszal " jak przedstawilam swoja wersje wydarzen z urabania framugi ..... ( jakbym tam byla w chwili kiedy to sie stalo ) .... bo do tej pory to mowil JESLI to nasza wina , a teraz mowi zaplace za szkode . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Co do styro, to my docinaliśmy do rurek, szczeliny wypełnialiśmy piaskiem a na wierzch paseczki z 2cm styro... trochę rzeźbienia przy tym jest ale to tylko lazienka i kotlownia na szczęście, na pozostalych częściach gites;) No i druga warstwa to sama przyjemność:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.07.2011 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Co do styro, to my docinaliśmy do rurek, szczeliny wypełnialiśmy piaskiem a na wierzch paseczki z 2cm styro... trochę rzeźbienia przy tym jest ale to tylko lazienka i kotlownia na szczęście, na pozostalych częściach gites;) No i druga warstwa to sama przyjemność:D:D Hejka Siostra U mnie na poddaszu wg. projektu jest tylko 4 cm. styro ... rurki w otulinie to 3 cm. ... w niektorych miejscach 3,5 cm daje jedna warstwe styro wiec na rurki wypadaloby dac 0,5 - 1 cm.... to troche kicha bo jak wyciac ten centymetr . Moj biedny Braciak bedzie musial pokombinowac .... ale damy rade . Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.07.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Jak zakończycie układać styro, to pamiętajcie o wykonaniu dylatacji szlicht w progach pomieszczeń, oraz dla b. dużych pomieszczeń w mniej więcej środkowej części. Ale w sumie po co ja piszę - na pewno to wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.07.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Jak zakończycie układać styro, to pamiętajcie o wykonaniu dylatacji szlicht w progach pomieszczeń, oraz dla b. dużych pomieszczeń w mniej więcej środkowej części. Ale w sumie po co ja piszę - na pewno to wiecie Martinezio pisz , pisz ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.07.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Hmm... No ok To piszę :> Dylatację w postaci przekładki piankowej w progach, tam, gdzie będą drzwi to starajcie się bezpośrednio pod skrzydło trafić, żeby w tym miejscu dać listwę progową, która zamaskuje łączenie. Panowie od wylewek na pewno będą w temacie, więc możecie się z nimi naradzić. Ok, na ten czas tyle mnie przychodzi do głowy A, jeszcze jedno - w miejscu dylatacji, jeśli przechodzą tam rurki jakieś w szlichcie, np. od podłogowki, to trzeba te rurki czymś otulić (np. kawałami otuliny do rur, lub kawałkami peszla), żeby pracujące płyty szlichty nie ścinały rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.07.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Hejka Siostra U mnie na poddaszu wg. projektu jest tylko 4 cm. styro ... rurki w otulinie to 3 cm. ... w niektorych miejscach 3,5 cm daje jedna warstwe styro wiec na rurki wypadaloby dac 0,5 - 1 cm.... to troche kicha bo jak wyciac ten centymetr . Moj biedny Braciak bedzie musial pokombinowac .... ale damy rade . Buziaki Ja z mężem wycinałam lutownicą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.07.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam, deskowanie to wasz pomysł czy był uwzględniony w projekcie? To doklejanie zostało nie do końca dobrze przemyślane i wykonane http://img812.imageshack.us/img812/2476/dscf2733g.jpg Oj FalshBack ........ Po pierwsze to podmurowki z ytonga wg. mnie zrobione sa bardzo dobrze ( to jest domek gospodarczy ) wlasciwie nie musialam tego robic , ale chcialam troche " podniesc sobie wysokosc pomieszczen .... ciagle tez zastanawiam sie jak wykonczyc .... bo byc moze nie bede robila zabudowy z g-k ..... Co do deskowania to byl moj pomysl ..... w projektach to raczej rzadko projektanci uwzgledniaja pelne deskowanie dachu ( deskowany byl dom i domek gospodarczy ) Pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 04.07.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ojej, Edytko Czytam i oglądam sobie Stylka a tu taka niespodzianka. Dobrze, że z tym dębem się tylko tak skończyło. Drzewa dają ładny krajobraz i cień, ale kiedy są ogromne to róznie bywa. Trzymam kciuki za dogadanie się z sąsiadem w sprawie drugiej odnogi. Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.07.2011 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Hmm... No ok To piszę :> Dylatację w postaci przekładki piankowej w progach, tam, gdzie będą drzwi to starajcie się bezpośrednio pod skrzydło trafić, żeby w tym miejscu dać listwę progową, która zamaskuje łączenie. Panowie od wylewek na pewno będą w temacie, więc możecie się z nimi naradzić. Ok, na ten czas tyle mnie przychodzi do głowy A, jeszcze jedno - w miejscu dylatacji, jeśli przechodzą tam rurki jakieś w szlichcie, np. od podłogowki, to trzeba te rurki czymś otulić (np. kawałami otuliny do rur, lub kawałkami peszla), żeby pracujące płyty szlichty nie ścinały rur. Martinezio ...... dzieki Nie wiem czy ma to znaczenie , ale ja nie bede miala progow w drzwiach .... podlogowki tez nie mam w domu , a wszystkie rurki elektryczne sa w peszlach , a od wody cieplej i zimnej w otulinach .... Bardzo prosze o ewentualne uwagi co do mojego budowania ( jestem tylko slaba kobieta ) i chetnie zapoznam sie z konstruktywnymi uwagami i propozycjami . Twoje uwagi bardzo sobie cenie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.07.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ojej, Edytko Czytam i oglądam sobie Stylka a tu taka niespodzianka. Dobrze, że z tym dębem się tylko tak skończyło. Drzewa dają ładny krajobraz i cień, ale kiedy są ogromne to róznie bywa. Trzymam kciuki za dogadanie się z sąsiadem w sprawie drugiej odnogi. Pozdrawiam - Jola http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif Jolunia Mowie Ci Kochana zawsze cos .... nudno nie moze byc ..... Dab byl piekny dawal duzo cienia , ale zagrozenie stwarzal piekielne . Jak sobie pomysle , ze tydzien wczesniej na drodze stalo kilka samochodow i ze ktos moglby zostac ranny to az ciarki przechodza :(. Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.07.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Dobrze, ze nie na dom poleciał...Edytka, ty słaba kobieta?... Kokietka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.07.2011 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Dobrze, ze nie na dom poleciał... Edytka, ty słaba kobieta?... Kokietka;) Siostra Twoje uwagi tez baaaaardzo sobie cenie . Cholera no masz racje .... chyba jedna nie slaba , ale niech Martinezio tak mysli ( to tak miedzy nami http://emotikona.pl/emotikony/pic/0flirt.gif ) bedzie mi latwiej " wyciagnac " jakies info. dotyczace budowania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 05.07.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam. Z tym dębem to słabo, wygląda strasznie, kilka metrów i masz to na dachu. Pewnie masz ubezpieczony domek. Dylatacja w progach powinna być. Chodzi o to żeby wychodziła dokładnie pod skrzydłem drzwi. Płytki czy podłogą powinna być w tym miejscu położona tak jak dylatacja, czyli przerwa, może w tych miejscach pękać i dlatego, wylewkarze powinno o tym wiedzieć, no i przy wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.07.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Kurna, Edytka, Ty to masz przygody... U mnie, cholera, szast prast, bez przygód, nudy na pudy... A u Cię zawsze coś ciekawego Fakt, że mało brakowało, a dach byłby do poprawki :/ Odnośnie tej drugiej odnogi, to jeśli UM wydał opinię o konieczności usunięcia, to można zmusić sąsiada nasyłając na niego straż wiejską, tudzież copsów Stwarza zagrożenie dla życia i mienia i mus go usunąć, a rychło! Co do dylatacji, to nie jest ona zależna od tego, czy jest podłogówka, czy nie (swoją autostradą, to ciekawość, czemuż to nie chcesz podłogówki? ). Chodzi o to, aby przy nierównomiernym obciążeniu płyty szlichty nie pękały jak sobie chcą, tylko tam, gdzie My im pozwalamy. A to, że pęknie prędzej, czy później, to prawie pewne. Jak się ma płytki ułożone i szlichta pęknie, to przy okazji pękną i płytki. W miejscu dylatacji natomiast nie będzie to widoczne, lub b. łatwe do zamaskowania poprzez silikon w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.07.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dylatacja w progach powinna być. Chodzi o to żeby wychodziła dokładnie pod skrzydłem drzwi. Płytki czy podłogą powinna być w tym miejscu położona tak jak dylatacja, czyli przerwa, może w tych miejscach pękać i dlatego, wylewkarze powinno o tym wiedzieć, no i przy wykończeniówce. Braciak uklada mi styro .... musze Jemu powiedziec zeby pamietal o tym .... tam gdzie do tej pory ulozyl to nie bede miala drzwi tylko zostaja otwory .... na przejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts