Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Kurna, Edytka, Ty to masz przygody... U mnie, cholera, szast prast, bez przygód, nudy na pudy... A u Cię zawsze coś ciekawego ;) Fakt, że mało brakowało, a dach byłby do poprawki :/

Odnośnie tej drugiej odnogi, to jeśli UM wydał opinię o konieczności usunięcia, to można zmusić sąsiada nasyłając na niego straż wiejską, tudzież copsów ;) Stwarza zagrożenie dla życia i mienia i mus go usunąć, a rychło!

Co do dylatacji, to nie jest ona zależna od tego, czy jest podłogówka, czy nie (swoją autostradą, to ciekawość, czemuż to nie chcesz podłogówki? ;)). Chodzi o to, aby przy nierównomiernym obciążeniu płyty szlichty nie pękały jak sobie chcą, tylko tam, gdzie My im pozwalamy. A to, że pęknie prędzej, czy później, to prawie pewne.

Jak się ma płytki ułożone i szlichta pęknie, to przy okazji pękną i płytki. W miejscu dylatacji natomiast nie będzie to widoczne, lub b. łatwe do zamaskowania poprzez silikon w kolorze :)

Z drzewem to nie popuszcze ..... sasiadka powiedziala , ze nie trzeba bylo sie tutaj budowac .... :mad: popatrz jaka madra !!!

A podlogowki nie mam bo mam ogrzewanie nadmuchowe w domku :lol2: .

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trza Silnorękiego nasłać, żeby pogadał z nią po swojemu i zakopał w lesie ;)

Kurna, gupi ja nie skojarzyłem z tym nadmuchem... Wszak dziwowałem się długi czas, że te kanały i w ogóle i tak dalej ;) Aczkolwiek powiem tyle - w zimie milusio jest chodzić po ciepłej podłodze bez kapciuchów ;)

Żartujesz?:jawdrop::jawdrop::jawdrop::mad::mad:

Yuczka nawet nie wiesz jak zaluje , ze mnie tam nie ma ..... ( tzn. w Polsce ) kurna dalabym tej babie do wiwatu ... :D sie znajdzie taka i mi tutaj bruzdzi cholera jedna ...... I nikt mi tu kurka nie bedzie podskakiwal :lol2::lol2::lol2:.

Ale babsztyl ,o zgrozo .

Renia zazdrosc ludzka nie zna granic ..... a tak sobie mysle , ze lepiej byc dobrym niz zlym ( tylko cholera Ci dobrzy krocej zyja - moja wlasna teoria !!! ) wiec trzeba to jakos wyposrodkowac :p.

Trza Silnorękiego nasłać, żeby pogadał z nią po swojemu i zakopał w lesie ;)

Kurna, gupi ja nie skojarzyłem z tym nadmuchem... Wszak dziwowałem się długi czas, że te kanały i w ogóle i tak dalej ;) Aczkolwiek powiem tyle - w zimie milusio jest chodzić po ciepłej podłodze bez kapciuchów ;)

Martinezio :hug: dawaj mi tu tego czlowieka lasu ..... skoro babka tak lubi przyrode to " ON JUZ SIE Z NIA ZAPRZYJAZNI " :p .....

A co do ogrzewania ... to w zimie zadekuje sie u Ciebie ( ach ta ciepla podloga !!!! ) , a w lecie zapraszam do siebie ( klima bedzie wlaczona ) odpowiednie drinki dostosowane do pogody i nastroju ... :p.

Hejka

Chyba juz przestało padac ale faktycznie w zeszlym tygodniu (kidy byłam w PL) nie było dnia bez deszczu .

Edytko przede wszystkim ogromny podzi dla Twojego brachola.W zyciu nie widzialm tak rowno podocinanego styro.Gosc ma niezla precyzje i dzieki temu masz idealnie rozlozony styropian-wielki szacun.My rowniez sami ukladalismy ocieplenie ale nie wyszlo nam to tak ladnie (przy Twoim moge smaolo powiedziec ze wyszlo paskudnie :D)

Pisalam juz u Oli ze mamy podobne historie.Przed naszym domem po drugiej stronie drogi rosnie wiekowa lipa ktora juz nawet nie utrzymuje pionu i ktora tez wg Gminy jest zagrozeniem.Niestety kazala to usununac sasiadowi (rosnie na jego dzialce) a on nie ma kasy i mowi ze skoro chcemy to mozemy ja sciac ale na walsny koszt (ciekae kto potem wezmie sobie to drzewo :yes:) Nie jest to prosta sprawa bo musza ja ciac po kawalku od gory czyli musi przyjechac ekipa "wspinaczkowa"

Dosc ze zagraza to zaslania nam caly zachod slonca wiec kiedy bede juz na miejscu musze faktycznie przypilnowac tematu.

Ekipa od ocieplenia weszla w tym tyg i zaczeli dzialac ale az sie boje zwrocic na cokolwiek uwage jasnie panstwu.Kieronik obiecal ze podjedzie i popatrzy jak to robia wiec mam nadzieje ze i na okna zwroci uwage.Wczoraj zaczelam sie zastanawaic czy dobrze jest robic elewacje w takie upaly czy tynk nie bedzie pekal skoro przy tak szybki schnieciu.Nie chce juz przekladac terminu bo moze sie okazac ze wogole jej nie zrobia zwlaszcza ze mieli u nas zaczac w czerwcu.

Skoncze ten temat i na razie odpuszczam budowe.Nie mam sily i nerwow uzerac sie z tymi fachurami na odleglosc wiec nazbieram teraz funduszy i w przyszlym roku jak zjade do PL zaczneiemy prawdziwa wykonczeniowke z oddechem inwestora na plecach :D

Hejka

Chyba juz przestało padac ale faktycznie w zeszlym tygodniu (kidy byłam w PL) nie było dnia bez deszczu .

Edytko przede wszystkim ogromny podzi dla Twojego brachola.W zyciu nie widzialm tak rowno podocinanego styro.Gosc ma niezla precyzje i dzieki temu masz idealnie rozlozony styropian-wielki szacun.My rowniez sami ukladalismy ocieplenie ale nie wyszlo nam to tak ladnie (przy Twoim moge smaolo powiedziec ze wyszlo paskudnie :D)

Pisalam juz u Oli ze mamy podobne historie.Przed naszym domem po drugiej stronie drogi rosnie wiekowa lipa ktora juz nawet nie utrzymuje pionu i ktora tez wg Gminy jest zagrozeniem.Niestety kazala to usununac sasiadowi (rosnie na jego dzialce) a on nie ma kasy i mowi ze skoro chcemy to mozemy ja sciac ale na walsny koszt (ciekae kto potem wezmie sobie to drzewo :yes:) Nie jest to prosta sprawa bo musza ja ciac po kawalku od gory czyli musi przyjechac ekipa "wspinaczkowa"

Dosc ze zagraza to zaslania nam caly zachod slonca wiec kiedy bede juz na miejscu musze faktycznie przypilnowac tematu.

Ekipa od ocieplenia weszla w tym tyg i zaczeli dzialac ale az sie boje zwrocic na cokolwiek uwage jasnie panstwu.Kieronik obiecal ze podjedzie i popatrzy jak to robia wiec mam nadzieje ze i na okna zwroci uwage.Wczoraj zaczelam sie zastanawaic czy dobrze jest robic elewacje w takie upaly czy tynk nie bedzie pekal skoro przy tak szybki schnieciu.Nie chce juz przekladac terminu bo moze sie okazac ze wogole jej nie zrobia zwlaszcza ze mieli u nas zaczac w czerwcu.

Skoncze ten temat i na razie odpuszczam budowe.Nie mam sily i nerwow uzerac sie z tymi fachurami na odleglosc wiec nazbieram teraz funduszy i w przyszlym roku jak zjade do PL zaczneiemy prawdziwa wykonczeniowke z oddechem inwestora na plecach :D

Kaka :hug: dzieki za pochwaly dla pracy mojego Brata ( udal mi sie Chlopak :p ) , ale wiesz jak jest jaka siostra taki brat ........ :lol2:. Jest to bardzo pracochlonne zajecie , a jeszcze te rureczki .... peszle ..... otuliny ..... mozna oszalec zwlaszcza , ze styro ma 4 cm. a rurka w otulinie 3,5 cm. ..... i dopasuj tu czlowieku te 0,5 mm. ..... :mad:. Co do drzewa to ja bardzo lubie zielen itp.itd. ale jak .... zwala sie drzewo na moja chalupe to " troche " zaczyna mi to przeszkadzac . Sasiadka opitolila drugi konar wiec jak sie zwali to dachu nie siegnie , ale jak juz bedzie ogrodzenie to moze go uszkodzic ... na obecna chwile czekam na decyzje z UM ( ma to potrwac do miesiaca ) co do wyciecia drzewa , jesli bedzie pozytywna no to sasiad musi sie zastosowac , jesli tego nie zrobi no to coz trzeba bedzie sluzby mundurowe zaangazowac . Skoro u Ciebie jest podobna sytuacja i decyzja o wycieciu to powinnas to wyegzekwowac od sasiadow , a skoro nie maja kasy na wyrab to zglosic problem do urzedu miasta czy gminy i moze oni zajma sie wycinka ...

Nie przejmuj sie Kochana tak bardzo wykonawcami i jak widzisz bledy to zwracaj uwage ... nie bedzie ten to inny .. ja tez tak sie trzeslam , ze jak wywale goscia od ogrzewania to nie znajde innych bo on byl od poczatku wdrozony w temat itp ... a teraz uwazam , ze bardzo dobrze zrobilam , ze go wywalilam :mad: , pod koniec lipca przyjezdza ekipa do montazu kanalow . Rozmowy co do ceny i etapow przeszly sprawnie i bezbolesnie .....

Witam. Co do elewacji, to upał nie jest wskazany. U mnie na gotowo ekipa robiła przed 5 rano i na rusztowaniach była specjalna siatka, żeby robić cień w południe, a to był maj.

Co do dziennika, to ciekawie wygląda to ogrzewanie, teraz jak zabezpieczycie, to już nic się nie stanie.

Tez uwazam , ze niestety jak jest za cieplo to nie jest wskazana praca przy wykonywaniu elewacji .... ja swoja planuje we wrzesniu i tylko do zagruntowania .

Teraz jest bardzo dobry czas , zeby sprawdzic czy woda nie podcieka w korytach .... ulewy to dobry sprawdzian dla dachu rowniez .... na szczescie nigdzie nie pojawila sie ani kropelka wody wiec " chyba " jest dobrze :lol2: .

Pozdrawiam :bye:

Cześć Edyta,

Chyba jeszcze nigdzie nie widziałam tak równo i precyzyjnie ułożonego styro, Braciszek się postarał. Z tym drzewem to trochę strach, dobrze że na ogrodzeniu się skończyło, Uff. Jak tam twoje uszkodzone okno?

Planujesz ocieplenie poddasza jeszcze w tym roku? Oczywiście czekam na zdjęcia bramy.

Ja nie mam bramy, więc nie poratuję, ale też mi się wydaje, że panele powinny być jednakowe. Jak toto się ma płynnie poruszać po prowadnicach, skoro panele są różnej szerokości (jak w ogóle ktoś mógł przypuszczać, że na takie się zgodzicie)? Oczywiście reklamujesz i mają poprawić??

Edytko u nas brama firmy Normstahl :

http://img849.imageshack.us/img849/6927/image00008u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jakiej firmy masz brame?Rozumiem ze na zdjeciach katalogowych brama ma przetloczenia rownej szrokosci?Jesli tak to bezapelacyjnie powinni przyjac reklamacje tylko ze znow bedzie czekanie -:hug:.

Faktycznie kolorek fajny a i wyglad wcale nie najgorszy.Ktos kto o tym nie wie moze pomyslec ze te nierowne szerokosci to efekt zamierzony bo otwierac to ona powinna sie bez problemu.A moze jednak lepsze bedzie wydebic u nich jakis upust?

U mnie ekipa od elewacji ciagle uciaka dokonczyc inne domy wiec chyba rowniez nie bede juz dla nich taka dobra i po zakonczeniu klejenia siatki kaze tynkowanie przelozyc na wrzesien .Skoro ja moglam tyle czekac to oni tez niech sobie troszke poczekaja ;)