Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Hej Edyś

Ostatnio mąż oglądał Twój dziennik i lekko się zdziwił - pozytywnie. Zobaczył Twoją inspiracje z basenem i zacząl się zastanawiać że może u nas też możnaby było zrobić:D

Zaciekawiły go twoje kanały i jeśli możesz to napisz jak one będą doprowadzały ciepło bo jest ciekawy:yes:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Edyś

Ostatnio mąż oglądał Twój dziennik i lekko się zdziwił - pozytywnie. Zobaczył Twoją inspiracje z basenem i zacząl się zastanawiać że może u nas też możnaby było zrobić:D

Zaciekawiły go twoje kanały i jeśli możesz to napisz jak one będą doprowadzały ciepło bo jest ciekawy:yes:

Emilcia

Wrzucam Ci filmik ( prezentacje ) Firmy ktora u mnie wykonywala instalacje ..... http://www.youtube.com/watch?v=MO7uy9hw3y0 ...... ja z tym systemem mam kontakt od wielu lat dlatego zdecydowalam sie na takie ogrzewanie w domu w Polsce . Pierwszy raz zetknelam sie z tym w Kanadzie prawie 22 lata temu , ale wtedy nie docenialam jeszcze wartosci takich rzeczy i wygody jaka ze soba niosa , teraz mieszkajac w Stanach od kilku lat i korzystajac z tych dobrodziejstw :D kiedy np. moje 70m2 mieszkanie w zimie nagrzewa sie w ciagu kilku minut , a w lecie klimatyzacja schladza pomieszczenia w rownie szybkim tempie nie moglam podjac lepszej decyzji co do systemu jaki chce miec w Polsce . Po prostu rewelacja ..... montaz tez bardzo profesjonalny .. :yes:

Powinnaś nie powinnaś - nie wiem :D W każdym bądź razie tamta Chomiczówka zamilkła - a Twoja buduje się nadal :)

Podziwiam... za budowę domu na odległość - naprawdę, to podziwiam. Nie wiem, czy sama bym się odważyła na takie posunięcie :)

Kardaminko czasem zastanawiam sie czy to odwaga , czy glupota ...... Jak wszystko uda mi sie dograc i budowanie idzie jak nalezy to mysle , ze dobra decyzje podjelam , ale jak trafi sie jakas zagwozdka to troche sie zloszcze .... Powiem tak jak wlasciwie pokierujesz ludzmi ktorzy Ci pomagaja to budowanie na odleglosc jest ok ..... byle stosowali sie do Twoich zalecen !!! , a nie robili po swojemu . Taki jest moj Brat .... o co poprosze to zrobi bez niepotrzebnego gadania i chociaz rozni nas spora roznica wieku to chyba dogadujemy sie ok. ...:hug:.

Mając takiego Brata, jakiego ma Edyta, to żadna budowa nie straszna, choćby się było na Księżycu, czy innym Jowiszu :D

Martinezio Ty zawsze wiesz jak uczucia ubrac w slowa .....;)

Edytka, Ty wiesz co ja pomyślałam;)

U Ciebie po prostu MUSI być wszystko BIG:D:D:D

A oglądając zdjęcia rzeczywiście robi się ciepełko:yes:

Przy tak opatulonym domku to wystarczy, ze świeczki zapachowe zapalisz i już ciepełko będzie;)

Kurna Siostra no nie wiem czy musi byc BIG - alskie , ale juz tak mam ze lubie duze samochody , duze domy ....... dziwne to troche bo sama jestem mala .... ale to pewnie dlatego :D.

Fakt zastanawiam sie teraz po co wydalam tyle kasy na takie ogrzewanie ... jak styropian zrobi swoje i bedzie ciepelko nawet bez " odpalania " pieca ..... :hug:

Hehe, jakbyś była chłopem, to by można było domniemywać kompleksów :D Ale jak się przekłada pożądanie bigalskich przedmiotów u kobiet, to nie wiem :D

PS: mię też się widzi pierwszy wariant podbitki, pod warunkiem, że w pozostałej części będzie kontynuowany skos po krokwiach, oraz tak samo zostanie wykonana podbitka w chatce :) Ja u siebie też mam podbitkę po krokwiach.

Edytowane przez Martinezio

Hmmm... no to ja też nie wiem, jak to "biglubienie" przełożyć na kobiety;) Ja też lubię duże samochody, a wcale malutka nie jestem... (no, może BIG też nie;)) chociaż ostatnio małym autkiem jeżdżę... Ale przyjdzie czas to zmienię;)

P.S. 1 wariant podbitki ciekawszy, ale ja jednak zdecydowałabym się na 2:)

Hehe, jakbyś była chłopem, to by można było domniemywać kompleksów :D Ale jak się przekłada pożądanie bigalskich przedmiotów u kobiet, to nie wiem :D

PS: mię też się widzi pierwszy wariant podbitki, pod warunkiem, że w pozostałej części będzie kontynuowany skos po krokwiach, oraz tak samo zostanie wykonana podbitka w chatce :) Ja u siebie też mam podbitkę po krokwiach.

Martinezio Ty mi tutaj foty swojej podbitki wklejaj co bym miala jakies porownanie .....

Chlopem nie jestem to pewne ;) , a bigalskie rzeczy latwiej w oko wpadaja :) .... wiec foty prosze .... ( nie musza byc tylko podbitki :) )

Hmmm... no to ja też nie wiem, jak to "biglubienie" przełożyć na kobiety;) Ja też lubię duże samochody, a wcale malutka nie jestem... (no, może BIG też nie;)) chociaż ostatnio małym autkiem jeżdżę... Ale przyjdzie czas to zmienię;)

P.S. 1 wariant podbitki ciekawszy, ale ja jednak zdecydowałabym się na 2:)

Yuczka moja Babcia mawiala Z wielka dupa predziej sie zmiescisz niz z duza geba ...... tak wyszlo , ze dupe mam mala :D .... a w kasze nie dam sobie dmuchac . Jestem wiec chyba tym wyjatkiem od babcinej reguly ....

Jesli chodzi o podbitke to raczej bedzie wariant 1 ... z przyczyn ekonomicznych ;) wariant 2 zabiera mi wiecej sciany przeznaczonej na sklad drewna .... :D

Martinezio Ty mi tutaj foty swojej podbitki wklejaj co bym miala jakies porownanie .....

A prosz Cię bardz... ;)

as6301601.jpg

as6301602.jpg

as6301603.jpg

as6301606.jpg

aS6301607.JPG

Chlopem nie jestem to pewne ;) , a bigalskie rzeczy latwiej w oko wpadaja :) .... wiec foty prosze .... ( nie musza byc tylko podbitki :) )
no to w finale ze mną w tle ;)

a26-04-09_1354.jpg

Pewnie jeszcze jakieś ciekawe by się znalazło tu i ówdzie w moim dzienniku.

Martinezio ..... ;)

Teraz to przynajmniej wiem z kim konwersacje prowadze ..... :) , milo poznac .......

:D.... dzieki za fotosy .... ja u siebie planuje cos takiego .... ( Ola U " ukradlam Twoja podbitke " :hug:sorrki ..)

http://img200.imageshack.us/img200/2959/podbitkastylowy2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img585.imageshack.us/img585/7990/podbitkastylowy2c.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A jak wyjdzie to zobaczymy .....

Jak tam wylewki. Dowiemy się nad ranem. Styropian ułożony perfektoooo ;) Co do podbitki, opcja 1.

Hejka Ktosku ....

Wylewki mam nadzieje dobrze sie maja ..... Panowie od wylewek " lekko " mnie wkurzyli :bash:.... robota jak na moje oko dobrze zrobiona ( Braciak sprawdzal poziomy , spadki , starannosc w ulozeniu siatki itp . podczas ich pracy ) na koncu jednak nie zachowali sie tak jak nalezy i zazyczyli sobie o 2 zl. wiecej na m2 ..... niz bylo to uzgodnione . Juz poprzednio robiac wylewke na poddaszu i w domku gospodarczym chcieli wiecej , ale ze bylo tylko 4 - 5 cm. to odpuscili ..... teraz zaczeli wmawiac mi , ze za wylewke 6-8 cm. stawka jest wyzsza .... pazernosc niektorych wykonawcow po prostu jest przerazajaca ..... :(

U mnie też była taka "złota siatka", chyba innej nie "produkują" :D :D ;)

Gonisz z robotą, a tu doczytałem w innym wątku, że w końcu zobaczysz Stylka we wrześniu. :)

Oj, coś mi się czas przestawił na USA :)

Dobranoc ;)

Nie nie ..... nie zobacze Stylka we wrzesniu .... no moze we wrzesniu tylko ktorego roku ????

Dobrej nocki ... tez zmykam do spanka bo jutro praca mnie czeka , ale tyko na kilka godzin musze wyjsc .... niestety taka ta Ameryka ... ;) ...... Ci bardziej " zaawansowani " pracuja po 7 dni w tygodniu .... :D