Edyta M 11.09.2011 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 hej to w domu już będzie cieplutko super, kochana a na co ci drzwi? te przecież są bardzo ładne ; pozdrawiam Dzieki Aniu Tez zastanawialam sie nad zmiana drzwi ..... te ktore mam sa superanckie zwlaszcza takie ochlapane ( oryginalne ) , ale skoro juz kupilam nowe no to chyba jednak wymienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.09.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Edyta, widzę, że zasuwasz z robotą jakbyś się miała na święta wprowadzać... Gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.09.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Edyta, widzę, że zasuwasz z robotą jakbyś się miała na święta wprowadzać... Gratuluję i pozdrawiam Dzieki OSIU Na swieta ...... tak tak tylko ktorego roku ..... Dzieki za odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.09.2011 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 no moja kochana...........KOMIN PIĘKNY !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.09.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Myslalam , myslalam .... o takim montazu , ale gdybym byla na miejscu to nie byloby problemu , a tak montaz na kotwach + tasmy ktore trzeba bylo bezposrednio przed polozeniem styro dokleic do okien . Moze gdybym Pana Stasia wczesniej poznala i wiedziala , ze gosc ma glowe na karku to zdecydowalabym sie na takie zamontowanie okien . Nie przerazaja mnie te szpalety przy oknach ( przynajmniej sasiedzi nie beda zagladac ) . Jeden trojkat to lazienka , a drugi + kwadrat + okno dachowe to sypialnia ...... ( goscinne ) . Co do kotlowni to jak widzisz pod wylewka sa kanaly do ogrzewania , wylewka musi byc na tyle mocna w tym miejscu poniewaz w jednym miejscu ma stanac piec na niej , w drugim podgrzewacz wody , a nie chcialabym zeby to wszystko GRUCHLO i zawalilo sie pod ciezarem . Aha, no spoko, tak tylko pytałem o te okienka, bo zwykle przy takiej grubości okna montuje się właśnie w ociepleniu No, ale fakt - spokój najważniejszy i w końcu dom ma być azylem Zwłaszcza, gdy ktoś się przeprowadza z miasta na wieś - czuje się to. Co do ciężaru w kotłowni, to ja bym nie demonizował aż tak bardzo. Kocioł to jakieś 150-200 kg, a zasobnik wody 300l to jakieś 350 kg razem z wodą W sumie musi na tym stanąć ok 0,5t, co wydaje mi się nie jest jakimś strasznym ciężarem - kwestia tylko zbalansowania na większej powierzchni (standardowy styro na podłoge EPS100 wytrzymuje do 2t/m2). Chociaż z drugiej strony patrząc to pod tą wylewką nie bardzo jest podparcie. Może warto było tam zabezpieczyć kanały tak, jak to zrobiłaś pod kominkiem? Dodatkowe 2 warstwy OSB by dały tam wystarczające podparcie pod wylewkę i nie trzeba by było kombinować ze zbrojonym B15 Czekam na wrota :> Też mam spore drzwi, ale raczej do Twoich to się umywać nie będą - "zaledwie" 120-tki Za to pancerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.09.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No i gdzie te drzwi???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.09.2011 02:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Czekam na wrota :> Też mam spore drzwi, ale raczej do Twoich to się umywać nie będą - "zaledwie" 120-tki Za to pancerne Zapraszam , zapraszam ....... moje 208 szerokie 232 wysokie ..... 120 to bardzo fajny wymiar jest u mnie 120 - stki zrobilam w domku gospodarczym , zebym mogla sobie swobodnie wprowadzac do niego np. kosiarke do trawy , czy maszyne do odsniezania ... wygladaja cool - owo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.09.2011 02:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No i gdzie te drzwi???????? Kaka cierpliwosci Kochana .... ..... czy Ty Kobieto pamietasz ile godzin roznicy nas dzieli . Juz wklejam MILION zdjec ( jak to u mnie w zwyczaju ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 13.09.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 O żesz Ty w twarzoczaszkę... Faktycznie masz wrota Moje skrzydełko się przy tym nie umywa... Fajne te lampki. Zdradzisz ceny? :> Ja muszę pomyśleć nad jeszcze co najmniej jedną lampką na zewnątrz, bo nie przewidziałem z jednej strony i podchodząc pod chatkę ciemną nocą można wykopyrtnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 13.09.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Moja droga - ależ masz wrota!!! Cudne!!! Nie ma co krytykować!!! Nie ma do czego się przyczepić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.09.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 O żesz Ty w twarzoczaszkę... Faktycznie masz wrota Moje skrzydełko się przy tym nie umywa... Fajne te lampki. Zdradzisz ceny? :> Ja muszę pomyśleć nad jeszcze co najmniej jedną lampką na zewnątrz, bo nie przewidziałem z jednej strony i podchodząc pod chatkę ciemną nocą można wykopyrtnąć Martinezio Rozumiem , ze drzwi sie Tobie podobaja ...... ( dobrze , ze mnie tez ) ...... Co do lamp to .... sa to Reflektory ledowe z czujnikiem ruchu XLed Home 1 ( srebrny ) cena 463 zl. brutto ( po promocji ) ... , bialy jest w cenie 430 zl. brutto . Sprowadzalam ze sklepu z Wroclawia jeszcze maja mi dostarczyc lampe nad wejscie , ktorej niestety nie mieli na stanie .... czekaja na transport z Niemiec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.09.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Moja droga - ależ masz wrota!!! Cudne!!! Nie ma co krytykować!!! Nie ma do czego się przyczepić!! Dzieki Musze przyznac , ze wykonawca sie postaral ...... za to pewnie bedzie mial jeszcze robotke przy drzwiach wewnetrznych w przyszlosci .... . Juz ja Jemu wzor wymysle ..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwp 13.09.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A gdzie zamawiałaś drzwi? Polecasz firmę? Jak to cenowo wyszło - w miarę, czy dużo drożej, niż u konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.09.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A gdzie zamawiałaś drzwi? Polecasz firmę? Jak to cenowo wyszło - w miarę, czy dużo drożej, niż u konkurencji? Nie wiem jak wychodzi u konkurencji .... nie robilam wycen . Drzwi sa robione na zamowienie wiec liczylam sie z tym , ze beda drozsze .... takie mi sie podobaly i takie tez zamowilam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 13.09.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Owszem, przyjemne drzwiczki Trochę nie mój styl, ale wykonanie perfekcyjne. Drewno naturalne w całości, czy stalówka fornirowana? :> Lampki trochę dla mnie za drogie :/ No, ale to LEDy, więc to musi kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon1234 13.09.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No Edyta, twoja gościnność nie zna granic.Przez takie drzwi to goście będą mogli niemal do salonu wjechać samochodem,super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.09.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Rewelka Wcale sie nie dziwie ze dasz stolarzowi dalej zarobic Czy Twoj fachman ma jakas stronke netowa aby zobaczyc przykladowe realizacje drzwi wewnetrznych? Wiesz ze dopiero dzis ekipa od elewacji zaczela dzialac dalej z ociepleniem?I oczywiscie rano tel i kolejny zonk Podbitka ktora dokupilismy okazala sie pomylona.Przywiezli wszystkie panele pelne i znow brakuje wentyalcyjnych i listw wykonczeniowych.Paczka lezala na budowie 2 tyg ale bratowa ktora odbierala towar nie otwierala jej bo kierowca twierdzil ze wszytko jets ok -zgodne zamowieniem.Maz od rana wisial na tel wsciekly do granic wytrzymalosci bo nie ma winnego.Nie wiadomo ile bedziemy czekac na te glupie panele i KTO ma zaplacic za koleny transport.Oboje mamy juz dosc tej budowy i polskich realiow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 13.09.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Kierowcom nie wolno wierzyć na słowo. My też przechodziliśmy kiedyś taką historię, tylko z nieco innym asortymentem. Kupiliśmy kiedyś zabawki dzieciom pod choinkę, przy czym składaliśmy się z rodzinką na to i przesyłka poszła właśnie do rodzinki, a nie do nas. No i jak przyjechał kurier z przesyłką (swoją szosą zanim przyjechał to też trochę potrwało), to powiedział odbierającej ciotce, że w paczce na pewno nie ma wszystkiego, co zamawialiśmy, bo za mała niby i żeby nie odbierać. Okazało się później, że jednak było wszystko i niepotrzebnie narażaliśmy sprzedawcę na dodatkowe koszta, bo prezent musiał być na już, a sprzedawca nie miał drugiego na stanie (oczywiście kurier nie zdążył zwrócić przesyłki do sklepu) i musiał sprowadzać specjalnie od konkurencji.Także najlepiej samemu sprawdzać wszystko przy odbiorze i dopiero wówczas na prawdę wiadomo - jest, czy nie. Kierowca g@#$no wie, co powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.09.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 EDZIA Z TYMI WROTAMI TO PO BANDZIE POLECIAŁAŚ... Do stylka pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.09.2011 02:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Owszem, przyjemne drzwiczki Trochę nie mój styl, ale wykonanie perfekcyjne. Drewno naturalne w całości, czy stalówka fornirowana? :> Lampki trochę dla mnie za drogie :/ No, ale to LEDy, więc to musi kosztować. Drzwi zrobione sa z litego debowego drewna . Jesli chodzi o reflektory to jak to moja Babcia mawiala co tanie to drogie wiec stosujac sie do Jej zasad staram sie kupowac rzeczy dobre - trwale ktore rowniez niestety sa drogie ... ale licze na to , ze nie bede musiala ich wymieniac co kilka lat tylko beda mi sluzyly dluzej . .... no i ta energooszczednosc .... zobacze jak zaczne placic rachunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts