Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Stoję przed koniecznością podjęcia szybkiej decyzji - zostawiamy, czy likwidujemy.

Macie takowe?

W pomieszczeniu będę miała kocioł gazowy, pralkę, blat, zlew, półki jakieś - kąpiel psa stojącego na podłodze mało prawdopodobna, wylew z pralki też rzadkość raczej...

Skłaniam się ku likwidacji w związku z zapachami, które mogą się z kratki wydobywać, ale może jednak potrzebna i zostawić?

https://forum.murator.pl/topic/118516-kratka-%C5%9Bciekowa-w-kot%C5%82ownipom-gospodarczym-macie/

ja nie mam, bo poza wodą do pieca w kotłowni nie mam żadnej innej. Jak już jest, to nie rezygnuj. W łazienkach mam i bardzo sobie chwalę. Jak mi kiedyś pralka wylała, to nie miałam potopu na cały dom - spłynęło grzecznie. Raz na tydzień trzeba tylko podlać syfon i tyle.

Ja mam i sie przydała - np jak w naczyniu wzbiorczym od CWU zrypał sie wentylek i popuszczał zawór bezieczeństwa. W kotłowni wg mnie jest jak najbardziej wskazana - bez względu na źródło ciepła. Jak cos trzeba spuscic z instalacji to tez jest wygodniej etc..

pozdrawiam

Piotrek

W kotłowni zrobiłem, ale o spadku zapomniałem, więc swojej roli nie spełnia :oops: Jak puści np. zasobnik cwu to woda pójdzie wszędzie, ale nie do kratki :lol: Jak będzie kiedyś smrodziło, to zaślepię, zakleję płytką i tyle.

Ja mam.

Spadki i kratka wszystko super.

Od początku czyli od ponad 3 lat nigdy do niczego się nie przydała... :-?

Nie wiem po jaką cholerę ją robiłem? :-?

Tylko raz na jakiś czas nalewam do niej wody konewką bo syfon wysycha i śmierdzi... :-?

Mały, jeśli to do mnie to miałam na myśli zasobnik na wodę podpięty pod solarki.

Nie - ja pisałem o kratce przy kotle gazowym na propan. Ów gaz jako cięższy od powietrza w razie awari może sobie spokojnie spłynąć do zbiornika/ścieku i przy małej iskierce zrobić takie mniejsze lub większe bum(zależy ile i gdzie wleci).

- ja również posiadam ,

- jestem bardzo zadowolony ,

- nic nie śmierdzi / a czasami to i ponad miesiąc tam wody nie dolewam - grunt to dobra wentylacja pionów kanalizacyjnych /

:D

ja rowniez posiadam,uwazam,ze to czasem moze byc bardzo przydatne wyjscie awaryjne....zapominam dolac wode do syfonu,ale i tak nic nie smierdzi,nawet mam dodatkowy odplyw,zaslepiony,ale przyda sie pod awaryjny upust solarow i naczynia przeponowego....
j(...)nawet mam dodatkowy odplyw,zaslepiony,ale przyda sie pod awaryjny upust solarow i naczynia przeponowego....

- lub do odpływu wody / solanki / po płukaniu złoża w jonowymiennej kolumnie zmiękczającej wodę użytkową ...

...to z niej moze byc wyciek niekontrolowany?mi sie przydala krateczka,gdy musialem wylac bardzo brudna wode po myciu kominkowej szyby i przypadkowo,gdy zliczalem ilosc kondensatu-zapomnialem ocenic ilosc w puszcze dosc malej,nie majac pojecia,ze moj kondensat,tak ladnie kondensuje...oj polao sie troche,polalo...