sylllwia 11.03.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Czy można teraz przesadzać sosny, gdy temeratura nocą spada do 0 st. Muszę dosadzić z 10 szt, które poschły.Jest fajnie mokro, więc tak sobie myśle, że może by już zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.03.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Nie wiem , ale strasznie mi się podoba tytuł wątku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 13.03.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Od połowy marca można sadzić do gruntu większość drzew i krzewów, tak więc możesz już zaczynać prace ogrodowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylllwia 13.03.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź. A więc sezon ogrodowy 2009 czas zacząć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 16.03.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Chcę przesadzić pigwowca i funkie i konwalie i peonie. Część roślin pochodzi z działki rodziców, chcę je przenieść. Czy już czy jeszcze i jak przygotować rośliny do tej operacji ? Właściwie to chętnie przesadziłabym też irysy w inne miejsce,( na wierzchu widać dużo kłębiących się korzeni ), cztery ponad metrowe tuje szmaragdy oddałabym i nie wiem, jak to zrobić, by rośliny jak najmniej ucierpiały. Do tej pory przesadzałam z doniczki w doniczkę lub coś opowiadając Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Piwonie przesadza się we wrzesniu - nie można posadzić za głęboko bo nie będa kwitły. lubią gleby bardzo żyzne. Irysy (kosaćce) przesadza się zaraz po kwitnieniu - można wykopać, oczyścic kłącza, przyciąc liście i sadzić płytko w glebie przepuszczalnej (kosaciec bródkowy) lub wilgotnej (kosaciec syberyjski). Konwalie są niezniszczalne, więc nie ma znaczenia (tyle, ze przesadzenie przed kwitnieniem moze spowodowac brak kwitnienia w danym roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 16.03.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts