BZYQ 30.07.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 w środku drewniane na konstrukcji stalowej, chyba nic tańszego się nie wymysli, a na zewnątrz schody z kostki brukowej ułożone na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.07.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 mam betonowe wewnątrz obłożone fajnym gresem + balustrady kute- wyszło super i niedrogo na zewnątrz mam jeszcze "surowe" - pewnie z czasem również obłożę płytkami betonowe ponieważ: -większa wygoda podczas budowania- nie trzeba było wspinać się po drabinach , -powstała możliwość postawienia dodatkowej ścianki i zrobienia tym samym "schowka pod schodami vel spiżarni" .... co u nas było bardzo ważne , ponieważ takowej nie posiadaliśmy w projekcie, -mam lęk wysokości ... takie "zabudowane" bardziej do mnie przemawiają ... podobnie nasze zwierzaki ...nasz pies na ażurowe drewniane schody by nie wszedł z tego samego powodu co ja -wiadomo, że na "wykończeniówce" zawsze brakuje kasy .... dla mnie to była różnica wyłożyć 3000zł (gres + klej + kute poręcze + robocizna) niż wyłożyć 10.000zł za drewniane schody (tak się u nas cenią ) -schody betonowe nie skrzypią , -schody obłożone gresem takim jak ja mam - nie są śliskie- co jest bardzo ważne ze względu na posiadane bardzo młode i nieuważne potomstwo Pewnie jest jeszcze więcej powodów, ale te w zasadzie były najważniejsze dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 swego czasu myślałam nad drewnianymi zrobiliśmy jednak betonowe czy dobry wybór - wydaje mi się, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 schody betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 05.05.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 zewnętrzne tylko betonowe lub z kostki; a wewnętrzne to rzecz gustu...kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hajek23 08.05.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam ja wlasnie mieszkam w domku gdzie sa drewniane , i naprawde kazde wejscie i zejscie to dosyc uciazliwy chalas wiec budujac dom napewno drewnianych w nim nie bedzie!! Wole betonowe oblozyc drzewem. Naprawde nie polecam Drewnianych jezeli ktos planuje dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 09.05.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 My również borykaliśmy się z tym problemem,jedni betonowe,inni na konstrukcji metalowej itd.Zdecydowaliśmy się na betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.05.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Drewniane schody są piękne, ale bardzij narażone na ślady użytkowania, dlatego zdecydowaliśmy się na betonowe, obłożone płytkami. Przeważyły względy praktyczne, a do tego korzyść ze schowka, który pod nimi powstał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 09.05.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Mam betonowe. Nie wyobrażam sobie przy budowie i wykończeniówce śmigać na piętro po drabinie. Zamirzam je obłożyć drzewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 10.05.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Mam betonowe. Nie wyobrażam sobie przy budowie i wykończeniówce śmigać na piętro po drabinie. Zamirzam je obłożyć drzewem. no my pobnie oblozymy je drewnem, chociaz nie ukrywam, ze drewniane nieco bardziej mi sie podobaja na zewnatrz betonowe, wykladane kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 11.05.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W środku chcę betonowe obłożone drewnem.- taniej- czyściej pod spodem- umożliwia wygospodarowanie dodatkowego schowka lub spiżarniAle w projekcie mam drewniane na konstrukcji stalowej i nie wiem, co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid357a 11.05.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Tylko i wyłącznie z drewna!!! Najlepiej z twardego, żadnych świerków ani tym podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 13.05.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Jeżeli schody są w salonie (nawet sporo jest takich projektów) to z drewna, w przeciwnym przypadku względy wizualne nie są już tak ważne i tylko z betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 14.05.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 to proponuję metalowe + drewno.. w sumie widać w salonie barierke+stopnie z drewna, a stabilność prawie taka jak w betonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 15.05.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 W środku chcę betonowe obłożone drewnem. - taniej - czyściej pod spodem - umożliwia wygospodarowanie dodatkowego schowka lub spiżarni Ale w projekcie mam drewniane na konstrukcji stalowej i nie wiem, co z tym zrobić? - Nie zgodzę się z Tobą że schody betonowe są tańsze. Wylanie schodów betonem i obłożenie ich dobrym drewnem wyjdzie drożej niż schody drewniane, (na początku budowy dostaliśmy wyceny od stolarzy obłożenia drewnem betonowych schodów) Nie wiem ile kosztuje obłożenie kafelkami, ale dla mnie to całkowicie odpada - czyściej pod schodami, to zależy czy sprzątasz - sprawa indywidualna - mam schody na konstrukcji stalowej z drewnianymi stopniami - są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 15.05.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Do piwnicy betonowe, na piętro drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majar69 16.05.2009 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Betonowe , stopnice drewniane, podstopnice jeszcze nie wiem myślę o gresie polerowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 17.05.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Mam betonowe. Nie wyobrażam sobie przy budowie i wykończeniówce śmigać na piętro po drabinie. Zamirzam je obłożyć drzewem. My natomiast będziemy mieć drewniane. A teraz mamy tymczasowe zbite przez męża z pozostałości z więźby dachowej, więc problem chodzenia po drabinie odpada. Chodzi się po nich może mniej wygodnie, ale nie problemu, nawet dwu latek sobie poradził. Teraz dom na etapie tynków. Najpierw zrobią górę a potem dół, bo trzeba schody zdemontować. Myślę, że potem ponownie schody zamontujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 17.05.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 W środku chcę betonowe obłożone drewnem. - taniej - czyściej pod spodem - umożliwia wygospodarowanie dodatkowego schowka lub spiżarni Ale w projekcie mam drewniane na konstrukcji stalowej i nie wiem, co z tym zrobić? Przy pełnych schodach problem czystości odpada, podobnie kwestia schowka. My będziemy mieć drewniane ze stopniami i podstopniami, a pod schodami schowek. Takie wydały mi się praktyczniejsze, z uwagi na problemy ze schodami lanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piokrza 01.08.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 beton = stabilne, drewno=trzaski inne dźwięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts