riczard_nikson 16.03.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Miksokret. Do mnie przyjechała ekipa młodych chłopaków z poziomicą laserową/niwelatorem i wszystko idealnie wypoziomowali. Jeden dzień i załatwione.Sucho, czyściej, wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ej no brzoza teraz Ty przesadzasz - 3 dni domek? a skąd Ci sie ze 140 m2 ukocił zaraz domek ? tam wyrażnie napisane jest 140 m2 !!! weż, jeszcze raz sobie przeczytaj ... Sorry. Musiałbym ich mocno nafaszerować amfetaminą chyba. nie, musiałbys choc raz zakasac rekawy i stanąc przy betoniarce - aby przekonac sie, ze jest to mozliwe ... a ze możliwe - wyjasnie to łopatologicznie: jeden pomocnik jest w stanie mieszac na bieżąco i podac to na parter lub do wciagarki drugi pomocnik /taki uniwersalny który potrafi zacierac/ odbiera i pomaga równac a nastepnie wraz z murarzem zaciera na tych dwu panów wypada dziennie po mniej niz 20 m2 dziennie ! /35 : 2/ uwazasz, ze to duzo ? co do narkotyków - wystarczy jak bys dał po dżoincie / albo butaprenu powdychac / to sprężą sie tak ze pokaża Ci ze do 16 - tej Ci to zrobią i nie musza nawet siedziec przy tej robocie do 19 stej .../ Jaki jest sens robienia tego z betoniarki? Ja tam nie widzę żadnego. Ty moze nie ale inni widzą taki, ze wpuszczając ekipe z miksokretem muszisz miec dom opróżniony ze wszystkiego a w przypadku robienia betoniarką spokojnie poprzenoszisz sobie, materiały, narzędzia, sprzet do pomieszczeń juz zrobionych p.s. w mojej sytuacji był taki, ze równiez cena znacznie tańsza niz panów z miksokretem mam własna betoniarke umiem zrobic jastrych w betoniarce /z własciwą iloscia wody ../. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ... Ta z betoniarki nawet jak się idealnie ściągnie po rurkach to i tak wysychając pofaluje.Różne gęstości. no własnie jesli nauczysz sie zrobic gestą w betoniarce - to nie opadnie i nie pofaluje kwestia wprawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 17.03.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Brzoza - to moze przy okazji napisz jak zrobic gesty beton w betoniarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Brzoza - to moze przy okazji napisz jak zrobic gesty beton w betoniarce. Ja14 - słuszne pytanie dziwi mnie, ze własnie o to /do tej pory/ ktoś nie spytał ... pierwsza zasada - nie da sie umieszac pełnej betoniarki z wilgotnym betonem wiec trzeba mieszac po poł betoniarki /inaczej będzie rozmieszane niedokładnie i ścianki bębna będa sie oblepiac/ w praktyce oznacza to, ze pomocnik ma ciagłe zajęcie i nie stoi podparty łopatą obserwując chmurki ... druga zasada - do wody dodajemy plastyfikator pozwalający zmniejszyć ilość wody zarobowej /i daje sie go tak samo jak dodaje sie do miksokreta / p.s. uzupełnienie - mozna to traktowac jako zasade trzecią sciany betoniarki powinny byc czyste /tzn. powinno byc widac blache a nie stara zaschnięta zaprawe po poprzednim betonowaniu .../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 17.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dzieki. A w jakiej kolejnosci dajesz skladniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 17.03.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Postęp jest nieunikniony. Wiele technologii to przeżytek i odchodzą do lamusa a są wypierane przez nowoczesne, bez względu na to czy to się komuś podoba czy też nie. Dotyczy to między innymi tynków z agregatu czy wylewek z miksokreta. Robili mi ostatnio zarówno jedne jak i drugie i szczerze mówiąc trudno jest mi sobie wyobrazić aby zarzucić ręcznie kielnią ok 600m2 tynku nie mówiąc o robociźnie z tym związanej tradycyjną metodą. To samo dotyczy wylewek.Przyszło mi zrobić samemu mini wylewkę wyrównującą tylko na balkonie to wiem ile to zdrowia kosztuje a rzecz wydaje się zgoła trywialna. Te nowe technologie o których mowa to rzeczywistość od których nie ma już odwrotu.Jedyne nieszczęście dla wielu wykonawców to brak takich maszyn bo zapewne są drogie a pośrednicy je mający żerują na tym.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 17.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 U mnie na ten przykład całość wykończenia robi jedna ekipa. Wszystko robią ręcznie. Nie mają agregatu tynkarskiego, ani miksokreta. Cena, którą proponują to górna granica wartości akceptowalnych. W zasadzie co mnie obchodzi, czy zrobią coś automatycznie, czy ręcznie. Jak zrobią krzywo, to będą musieli sami z tym walczyć np. przy układaniu płytek. Zatem sami są zainteresowani tym, by zrobić to dobrze. Mnie interesuje efekt końcowy. I nie muszę przy okazji słuchać narzekania na poprzedników ani czekać bezproduktywnie na każdą kolejną ekipę. Dodam, że to mała sprawdzona ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dzieki. A w jakiej kolejnosci dajesz skladniki? jak dobrze pamiętam, piasek i cement a następnie woda z plastyfikatorem i namokniętymi /wczesniej/ włóknami polipropylenowymi Postęp jest nieunikniony... postęp nieunikniony ... ale nie zawsze sie opłaca przykład 1 budowa wiezowca w Chinach przyjeżdża delegacja amerykańska i konstatuje, ze na budowie nie ma żurawi wiezowych odpowidź - nie opłaca sie kazdy Chiński robotnik chiński bierze 4 cegły czy widro zaprawy i zasuwa na 10 pietro - jest taniej ... przykład 2 mieszkam stosunkowo niedaleko bunkra robionego dla Hitlera i tam pewna społdzielnia produkcyjna umyśliła uprawiac pieczarki bunkier solidny, a potrzeba było dodatkowych otworów technologicznych architekci umyslili laser który je "wykroi"... jak sie okazało koszt ogromny - samo sprowadzenie kosztować miało majątek i znalazło sie dwu chłopków roztropków ... podsłuchali rozmowe architektów powiedzieli, ze oni to zrobią za 1/3 /uwaga !/ kosztów /jak dobrze pamiętam transportu/ spisali umowe spluneli w ręce wzieli młoty, meselki i palniki gazowe ... i pokazali architektom gdzie tkwi ukryty postęp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 17.03.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Nie zawsze wszystko musi się opłacać. Czasami może być i drożej ale ważne jest też aby było szybciej ( bo czas to pieniądz), dokładniej, bez zbytniego forsowania się, bo na stare lata i tak wszystko odbije się na zdrowiu. Nikt nie chciałby mieć kogoś na sumieniu ze względu na swoją budowę.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysno 27.03.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Dlaczego wszyscy porównują wylewki z mixokreta z wylewkami z betoniarki???u mojego brata w tamtym tygodniu robili wylewki ręcznie, ale beton kupiony w betoniarniBeton bardzo bardzo suchy, wylewki dość proste choć mniej gładkie niż z mixokretakoszt - 15zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 27.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Dlaczego wszyscy porównują wylewki z mixokreta z wylewkami z betoniarki??? u mojego brata w tamtym tygodniu robili wylewki ręcznie, ale beton kupiony w betoniarni Beton bardzo bardzo suchy, wylewki dość proste choć mniej gładkie niż z mixokreta koszt - 15zl/m2 U mnie 22zł/m2 z materiałem: piasek, cement, siatka, itd. Beton bardzo bardzo suchy To spróbuj wnieść to do domu, rozciągnąc po podłożu i zatrzeć na gładko utrzymując poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbel 27.03.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 WITAMu mnie w pażdzierniku zeszłego roku ekipa za 160m2 wzieła2300 złociszy,w cenie było ułożenia styropianu,foli,oraz taśma dylatacyjna i włóknina z zatarciem mechanicznym,robil to przez 12 godzin,jast super równo i twardo.polecam z miksokreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 28.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 jesteśmy po wylewkach, zrobione mixokretem. Jednego dnia przyszli i rozłożyli folie, styropian a na drugi zalali Cena materiał i robocizna 36 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 A co jest lepiej zastoswać jako wylewkę na ogrzewanie podlogowe? Beton z miksokreta, czy betoniarki - zakładając, że umiejętności ekipy są w obu wypadkach dobre, która wylewka bardziej się sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 29.03.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Przyłączam się do powyższego pytania.Dodam, że mam obawy, że goście z mikrosetem mogą niestarannie otulić rurki. Czy to uzasadnione obawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts