Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OPOCZNO - dyskusje o płytkach, kolekcjach, jakości, układaniu

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 weeks później...

Witam wszystkich,

Projektuje właśnie łazienkę i zakochałam się w gresie Opirus z Opoczna. Mam serdeczną prośbę o opinię nt użytkowania tej płytki.

Obawiam się jej trochę ze względu na nierówności - jak się ją czyści?

Mam 3 małych dzieci, stąd moje obawy, czy zrobienie łazienki w Opirusie nie spowoduje, że będę miała problem z utrzymaniem w niej czystości?

Podłoga mnie nie przeraża, bo planuję inną. Chodzi o płytki na ścianach.

Kasia

• 5 months później...

Witam

Mam pytanie ma ktoś może płytki Kando off-white? Mogłabym prosić o opinie użytkowania i kilka zdjęć jak wychodzą na większej powierzchni.Czy bardzo widać na nich brud i jakie są do czyszczenia. Planuję położyć je w salonie, kuchni, i w całym holu. Waham się miedzy Opocznem a paradyżem arkesia grys. Pomocy!! Z góry dzięki.

• 11 months później...

Opoczno Nodo - pomocy

W całym domu mam gres Opoczno Nodo szary rustyk. Zdecydowałam się na niego, ponieważ w sklepie wyglądał bardzo ładnie. W domu jest to natomiast tragedia. Walczę z nim juz dwa lata i jestem tak zdesperowana, że zastanawiam się nad zmianą podłogi. Tego gresu nie da się w żaden sposób umyć. Szoruję już nawet szczotką ryżową i też nic z tego. Brud, który wejdzie w rowki jest nie do usunięcia. Podłoga jest spłowiała, matowa, cała w plamy. Czy ktoś ma może doświadczenie z tego typu płytkami i wie, co zrobić, żeby nie były takie straszne?

• 2 months później...
  • 1 year później...
Ja akurat tez jestem w chwili realizacji wykanczania łazienki w.w firmy i modelu i powiem szczerze, że za tą cenę tj ok 60zl mkw nie kupisz innych płytek. Delikatnie różnią się wymiarem jednak odcień u mnie jest ten sam. Tak to już jest, płytka nie jest rektyfikowana wiec nie masz co dyskutować i reklamować tego asortymentu. Każdy dobry glazurnik położy te płytki bez większego problemu i nawet nie zauważysz ze wymiary płytki nie są idealne. Chcesz idealnych płytek zapłacisz 150zl i więcej za metr kw. Wtedy od rektyfikowanych można wymagać i reklamować w razie problemów. ;)

• 9 months później...