nydar 08.12.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 To tera opisz co z tego wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.12.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Że maks celuloza zje 5kg wody .. to znaczy że max zawilgocenie sięgnie 5 kg wody /m3..czy to dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.12.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Mam celulozy w dachu ok. 40-50kg/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 09.12.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Witam,Jak widzicie możliwość zastosowania celulozy przy dachu z pełnym deskowaniem i papą? Chodzi mi o zachowanie szczeliny wentylacyjnej pod deskowaniem skosów. Żeby uzyskać zagęszczenie celulozy 40gm/m3 trzeba szczelnie wypełnić przestrzeń skosów pomiędzy płytą GK, a deskowaniem tylko co z szczeliną wentylacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.12.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Trzeba zrobić szczelinę wentylacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 09.12.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Jak ją proponujesz wykonać? Folia paroprzepuszczalna pomiędzy krokwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 14.12.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Myślałem jeszcze nad tą szczeliną w skosach przy celulozie i może wystarczy pod deskowaniem mocować ze 2 rury drenażowe fi50mm w każdym polu od wlotu przy ścianie w celu wentylacji, a resztę wypełnić celulozą?Jedna z firm od celulozy twierdzi, że się nie da zastosować celulozy u mnie, a druga, że przy foli aktywnej nie potrzeba szczeliny wentylacyjnej. Dodam, że ocieplenie skosów przechodzi płynnie w ocieplenie płaskie między jętkami i może celuloza sama rozprowadzi ewentualny nadmiar wilgoci więc może sypać do desek i się nie przejmować? Nad jętkami pusta przestrzeń. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez hajnel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 14.12.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Nydar ma bez szczeliny wentylacyjnej. I zero problemów. O szczegóły pytaj jego.Poza tym zapodałem gdzieś link do domu w US gdzie rowniez zastosowano celulozę i barierę dyfuzyjna na zewnątrz i nie stwierdzono żadnych problemów. Kluczem była wysoka gęstość celulozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 14.12.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Witam, Jak widzicie możliwość zastosowania celulozy przy dachu z pełnym deskowaniem i papą? Chodzi mi o zachowanie szczeliny wentylacyjnej pod deskowaniem skosów. Żeby uzyskać zagęszczenie celulozy 40gm/m3 trzeba szczelnie wypełnić przestrzeń skosów pomiędzy płytą GK, a deskowaniem tylko co z szczeliną wentylacyjną? U mnie zastosowalem 35cm celulozy wdmuchano do deskowania. Obecnie celuloza osiadla jakies 1,5 cetymetra. Przy gestosci 45-60kg/m3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 14.12.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Poza tym zapodałem gdzieś link do domu w US gdzie rowniez zastosowano celulozę i barierę dyfuzyjna na zewnątrz i nie stwierdzono żadnych problemów. Kluczem była wysoka gęstość celulozy. http://www.greenbuildingadvisor.com/blogs/dept/musings/dense-packed-cellulose-and-wrong-side-vapor-barrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 14.12.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Dzięki za opinie. Karolek o jakiej folii ze zmiennym sd myślisz? Bo isofloc active to przeszło 600zł netto za rolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 15.12.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Dzięki za opinie. Karolek o jakiej folii ze zmiennym sd myślisz? Bo isofloc active to przeszło 600zł netto za rolkę. Jeszcze nie zdecydowalem, ale lekko nie jest. Ja potrzebuje 100m2 wiec jakos dam rade. Te 600 netto to za jaka powierzchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 15.12.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Rolka 75m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 15.12.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Pro Clima INTELLO jest jeszcze drozsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 16.12.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A co nie tak jest z pianką PUR ( oprócz tego że nie w temacie ) - widziałem milion filmów na yt jak leja ta piankę między krokwie i wygląda to nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 16.12.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A co nie tak jest z pianką PUR ( oprócz tego że nie w temacie ) - widziałem milion filmów na yt jak leja ta piankę między krokwie i wygląda to nieźle. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206248-pianka-ocieplaj%C4%85ca-kontra-welna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 21.12.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Pytanie do tych co maja izolacje dachu z celulozy:Mam dach z belek dwuteowych o wysokosci 40cm, pomiedzy ktore bede wdmuchiwal celuloze do wysokosci kalenicy. Dlugosc polaci z docelowa celuloza 5,5m. Czy dzielic to na krotsze komory ze wzgledu na osiadanie, czy raczej zalozyc od razu koniecznosc dodmuchania w szczycie po 1 czy 2 sezonach ? Czy od razu wdmuchiwac z ponad-normatywna gestoscia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 21.12.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 @karolek, z celulozą jest chyba tak, że cena (z usługą, za kubik) mocno zależy od ilości. O ile cena jest dla Ciebie jakoś istotna, możesz zapytać ile by kosztowała w sumie taka robota na dwa razy, a ile od strzełu z większą gęstością. Nie ździwiłbym się jakby to drugie było tańsze. Może wysonduj u wykonawców co lepsze (i podziel się na forumie).... Jeśli chodzi o Twoją konstrukcję tego dachu i oceplenia, to nie mam pewności czy to dobrze "widzę"... Ocieplasz skosy, do samej kalenicy, i masz z tych belek jakby krokwie na 40cm? Jak to podzielasz na komory, to nie wykluczone że i w poszczególnych komorach usiądzie, wtedy będziesz musiał dodmuchać w każdej z osobna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 21.12.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 jak nie urok to srebrne weselekarolek widze że wiele mozliwosci rozwazasz, pianka juz calkiem odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 22.12.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Pytanie do tych co maja izolacje dachu z celulozy: Mam dach z belek dwuteowych o wysokosci 40cm, pomiedzy ktore bede wdmuchiwal celuloze do wysokosci kalenicy. Dlugosc polaci z docelowa celuloza 5,5m. Czy dzielic to na krotsze komory ze wzgledu na osiadanie, czy raczej zalozyc od razu koniecznosc dodmuchania w szczycie po 1 czy 2 sezonach ? Czy od razu wdmuchiwac z ponad-normatywna gestoscia ? Ja bym nie dzielił, trzeba tylko dobrze ubić celulozę. A jak się zdarzy, że osiądzie to masz możliwość kontroli wypełnienia skosu z góry i można dosypać. U góry masz pełne deskowanie? Z czego, będzie zrobiony dół pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts