szczukot 18.03.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 WitamW grudniu mialem wylewany chudziak. Teraz jak go obserwuje to w kilku miejscach popekal. Ewidentnie jest to wina zle zageszczonego podloza w kilku miejscach.No i pytanie : bedzie dalej siadalo czy to co mailo siasc to przez kilka miesiecy siadlo i nie ma co sie tym przejmowac ? Czy tez trzeba rozwalac caly i zrobic od nowa ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 18.03.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Zagęszczałeś warstwowo? jakiej klasy "chudziak"??Może był zalewany na zmrożony piach, i teraz są efekty?Ja z chudziakiem przeczekałem całą zimie, i jeszcze czekam, aż nocne przymprozki odpuszczą. Nie spieszy mi sie więc mam ten komfort.No i zafunduje sobie B-20.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 18.03.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 jakiej klasy "chudziak"?? Co za różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 18.03.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 jakiej klasy "chudziak"?? Co za różnica? W przypadku pękania w sumie chyba żadna. pytam z ciekawości Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 18.03.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam W grudniu mialem wylewany chudziak. Teraz jak go obserwuje to w kilku miejscach popekal. Ewidentnie jest to wina zle zageszczonego podloza w kilku miejscach. No i pytanie : bedzie dalej siadalo czy to co mailo siasc to przez kilka miesiecy siadlo i nie ma co sie tym przejmowac ? Czy tez trzeba rozwalac caly i zrobic od nowa ?? Fantom grudzien... grudzien hmm przemarzac nie bardzo mialo czym grudzien u nas byl raczej deszczowy. (calkiem mozliwe, ze) jeszcze bedzie siadal. dostanie jeszcze mase posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.03.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Zakladam, ze styro + wylewke robil bede dopiero za kilka miesiecy. Czyli polezy sam ten pekajacy chudziak jak nic pol roku albo i dluzej. Powinien sie wiec raczej ulozyc do tej pory i nie powinno byc problemow w pozniejszym czasie z docelowa podloga ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 18.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Zakladam, ze styro + wylewke robil bede dopiero za kilka miesiecy. Czyli polezy sam ten pekajacy chudziak jak nic pol roku albo i dluzej. Powinien sie wiec raczej ulozyc do tej pory i nie powinno byc problemow w pozniejszym czasie z docelowa podloga ? Fantom stawiamy 3 palety g/k i sie zbada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.03.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 W grudniu mialem wylewany chudziak. Teraz jak go obserwuje to w kilku miejscach popekal. masz jakieś fotki? ten chudziak tylko popękał czy też zapadł się już trochę? może warto zrobić w miejscu pęknięć odkrywkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 18.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 A ja mam jakiegoś chopla z tym chudziakiem. Był wylany latem ub roku. Na razie mam przerwę w budowie, stan sur otwarty, ale jak jeżdźę na budowę to pierwsze co robę to stukam grubym drutem po nim jak jakiś warjat, skakam, sprawdzam czy nie drży . Prawie od początku mam tylko w jednym rogu salonu taki głuchy odgłos i na pewno tam trochę siadło . W pozostałych miejscach jest ok - nic się nie dzieje. Nie wiem czy dobrze zrobię ale zamierzam rozkuć ten narożnik salonu i zalać jeszcze raz tyle tylko, że z betoniarki. Szkoda mi trochę bo pod spodem mam foię i siatkę 3mm i jak skuję to ją porwę. Jak myślicie jest sens to robić? Zagęszczane było prawidłowo (tak mi się wydaje) a w dodatku ostro lane wodą, ale jak bym miał robić jeszcze raz to poczekał bym z wylewaniem betonu do następnego sezonu. Zobaczymy co będzie po zimie i deszczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.03.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 W grudniu mialem wylewany chudziak. Teraz jak go obserwuje to w kilku miejscach popekal. masz jakieś fotki? ten chudziak tylko popękał czy też zapadł się już trochę? może warto zrobić w miejscu pęknięć odkrywkę? Ale czy tak rozwalajac beton nie likwidujemy przy okazji jakiejs tam pozostalej "jednosci" ? I potem bedziemy meili jakies rozwarstwienia itp po lataniu ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.03.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Powiem krótko:Budowa 5 domków.3 lata temu podwykonawca stanu surowego u dewelopera wylał chudziak na niecałkowicie zagęszczony grunt. Miało być szybko, terminy napięte, deweloper chciał tanio więc to "olali"Na to poszedł styro i ogrzewanie podłogowe.Domki oddane i sprzedane latem w 2007.A na wiosne w ramach gwarancji w 2 z nich " rozkopane podłogi" i uzupełniane pustki na koszt dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.03.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 powiem krótko: to już nawet nie masakra to RZEŹNIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 powiem krótkonie ściagałem tzw. "humusu" i nie mam kłopodów z osiadaniem czy pękającą posadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 19.03.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 powiem krótko nie ściagałem tzw. "humusu" i nie mam kłopodów z osiadaniem czy pękającą posadzką Brzoza proszę Cię nie powtarzaj tego idioteycznego sloganu. Jem 10 batonów dziennie, nie ma cukrzycy. Sąsiad jadł jeden i ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Brzoza proszę Cię nie powtarzaj tego idioteycznego sloganu. Aedifico, nic na to nie poradze, ze powtarzają sie ciagle tematy typu: wymieniłem "humus" na piasek miało sie nie zapadac /dzieki temu/ a mimo to sie zapada ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.03.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Powiem krótko: Budowa 5 domków. 3 lata temu podwykonawca stanu surowego u dewelopera wylał chudziak na niecałkowicie zagęszczony grunt. Miało być szybko, terminy napięte, deweloper chciał tanio więc to "olali" Na to poszedł styro i ogrzewanie podłogowe. Domki oddane i sprzedane latem w 2007. A na wiosne w ramach gwarancji w 2 z nich " rozkopane podłogi" i uzupełniane pustki na koszt dewelopera. A jak sie to objawilo podczas uzytkowania ? Siadla podloga docelowa ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 19.03.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja też nie zdejmowałem humusu, ale tylko, dlatego że mam 5 klasę ziemi, więc dobry spoisty piach dający się trwale zagęścić wymieniłbym na inny piachAle to tylko taki przerywnik i uzupełnienie postu Brzozy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.03.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 no właśnie... jest humus i "humus" - u mnie było 40-60cm czarnoziemu I klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 no właśnie... jest humus i "humus" ... zgadza sie niektórzy mają zwykła ziemie i mysla ze mają humus ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.03.2009 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A pytanie : jak ida warstwy od dolu w typowym rozwiazaniu ? Po prostu piach, chudziak, styropian, wylewka ? Czy gdzies tam jeszcze cos idzie (jakas folia czy cos) ? Albo czy warto po prostu cos tam jeszcze dodac dla "lepszego" rozwiazania ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts