Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka dachowka / pokrycie dachu ?

Jakie masz pokrycie dachu ?  

111 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie masz pokrycie dachu ?

• Ceramiczna Roben
    • Ceramiczna Creaton
    • Ceramiczna Koramik
    • Ceramiczna Rupp
    • Ceramiczna inna
    • Cementowa/Betonowa
    • Gont z papy
    • Blachodach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Czy cementowa jest na tyle tansza, ze "warto" ja brac ?

Jednak chyba co ceramika to ceramika. choc domy z cementowa tez widac ze dziesiatki lat stoja. Ja najbardziej na cementowej balbym sie osadzanaia brudow w porach.

Fantom

Wiesz, pory zawsze można zdjąć i uprać :wink:

sorki nie mogłem się powstrzymać :D

pozdrawiam

Roben kasztan średnia falista

No kurcze chyba tez taka wezme. Chcialem miedziana sredzka, ale elewacja ma byc oliwkowa i chyba jednak kaszta bedzie bardziej pasowal

Fantom

My mamy kasztan a też podobała nam się miedziana i pomiędzy tymi dwoma wybieraliśmy ale ze względu na jej gładszą powłokę wybraliśmy kasztan no i kolorek jest super - za każdym razem inny :) U nas na ulicy są różne kolory Robena możesz porównać :) Jest miedziana, czarno-brązowa i kasztanowa wszystkie dachy wyglądają świetnie. Dodam, że dachówki wyglądają inaczej w zależności od kąta nachylenia dachu - sąsiedzi mają też kasztan ale na parterówce i dach wygląda jakby był pokryty inną dachówką 8)

Roben kasztan średnia falista

No kurcze chyba tez taka wezme. Chcialem miedziana sredzka, ale elewacja ma byc oliwkowa i chyba jednak kaszta bedzie bardziej pasowal

Fantom

My mamy kasztan a też podobała nam się miedziana i pomiędzy tymi dwoma wybieraliśmy ale ze względu na jej gładszą powłokę wybraliśmy kasztan no i kolorek jest super - za każdym razem inny :) U nas na ulicy są różne kolory Robena możesz porównać :) Jest miedziana, czarno-brązowa i kasztanowa wszystkie dachy wyglądają świetnie. Dodam, że dachówki wyglądają inaczej w zależności od kąta nachylenia dachu - sąsiedzi mają też kasztan ale na parterówce i dach wygląda jakby był pokryty inną dachówką 8)

JA tez zamowielm kasztan - przemowil za tym kolejny fakt-jest on podwojnie angobowany a miedziana tylko raz.

Fantom

Czy cementowa jest na tyle tansza, ze "warto" ja brac ?

Jednak chyba co ceramika to ceramika. choc domy z cementowa tez widac ze dziesiatki lat stoja. Ja najbardziej na cementowej balbym sie osadzanaia brudow w porach.

My planowaliśmy blachodachowkę, ale w hurtowni okazało się, ze w tej sdamej cenie możemy mieć betonową BRAASA -nie było chwili wahania! Nasz Brass jest na dachu już 1,5 roku -i wygląda ekstra! wszyscy sasiedzi o nią pytają :) POLECAM! na ceramiczną nas nie było stać a na Braasa mamy 25 lat gwarancji (w ceramicznej najdroższe są "dodatki" wszelkie)

• 2 weeks później...