mickey30 19.03.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam, Kochani mam trochę gruzu i tego typu śmieci z budowy, chcę trochę uporządkować działkę zamówiłem już koparkę i wpadłem na szatański pomysł żeby przerzucić ten cały "syf" na tył - do przyszłego ogrodu i zakopać. Przy okazji wyrówna się trochu teren, a na to nawiezie ziemię. Pytanie tylko czy to nie zaszkodzi przyszłym roślinom, krzewom etc. Ewentualnie jak głęboko to zakopać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 20.03.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A nie lepiej wybrać ziemię pod drogę wjazdową i tam wspypać gruz. Ja tak zrobiłem, już teraz mam super utwardzony wjazd, w przyszłości może kostka będzie, a z ziemi zrobiłem sklaniak i podnisosłem teren.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Roślinom będzie przeszkadzać - przerwiesz podsiąkanie kapilarne, zmienisz drastycznie pH gleby (cement!). Dlaczego nie dasz gruzu pod przyszły taras lub drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 20.03.2009 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Cholera, już po ptakach, zakopane! Ale, dużo tego nie było. Poszło trochę gruziku w jeden dół-dość głęboko-ponad 4m. A działkę mam w miarę dużą, więc wydaje mi się, że jeden dołek zasypany-na to planuje jeszcze nawieżć czarnoziemu nie zaszkodzi-chyba nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 21.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Dawno temu zrobiłam podobny eksperyment. Nawiozłam ziemi i usypałam kopczyk, zrobiłam z tego ala skalniaczek. Dzisiaj jest podziwiany przez sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Też kiedyś wykopałem dziurę wsypałem gruz . Po czasie ziemia troche usiadła wyrównałem i jest dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKogrody 24.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Gruz można z powodzeniem zakopać w miejscu trawnika, a nawet pod rabatą- pod warunkiem, że nie będą rosły na niej rośliny o głębokim systemie korzeniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopezus 31.03.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 jak juz zakopywac gruz, to na tyle gleboko, ze jak przyjdzie nam kiedys do glowy cos wkopac w ogrodzie, to zebysmy nie zalowali. nigdy nie wiadomo co nam do glowy strzeli za 10 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.04.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Nasi sąsiedzi zakopali gruz z budowy i teraz narzekają, że nic w tym miejscu nie chce rosnąć. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 gruz pod taras ewentualnie cześć pod wjazd do garażu....po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annago 01.04.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 można zakopywać gruz i resztki wełnny mineralnej jeśli to jest mieszanina gipsu, piasku i wapna-takie resztki ulegaja pełnej degradacji po jakimś czasie i "znikają"-nie jestem pewna, czy cement też, ale chyba jest bardziej toksyczny.Ja mam taki własnie gruz i zamierzam usypać z niego szkielet górki, żeby powierzchnia ogrodu nie była tak jednolicie płaska.Tu znalazłam artykuł na temat górek:http://www.wymarzonyogrod.pl/pomysly-na-ogrod/ciekawe-rozwiazania/wzgorza-i-doliny,1268_2630.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts