Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia Jacoba Jensena

megi1719503365

Recommended Posts

czegoś tu nie rozumiem - krytykujecie osoby które stać na wydanie 50 tys. za kuchnie , że robi to pod publiczkę a same wklejacie zdjęcia swoich kuchni i nie tylko kuchni - pytam więc po co? Nie po to by się pochwalić? Jak kogoś stać to niech wydaje, są rzeczy po 50 zł są po 5000zł- dla każdego na każdą kieszeń.

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O widze, że moją odpowiedzią zbulwersowałam niektórych. Wiem, że temat był poruszony w 2009r. ale cena jaką mi podali w salonie w Warszawie taka jest i ja tego nie zmienie, bardzo mi przykro. Pytania były ile kuchnia kosztuje to odpowiadam, tak jak mi odpowiedzieli w salonie. Co do niektórych, przez których najprawdopodobniej zazdrość przemawia- owszem kuchnię można zamówić za 500zł, 5tys czy 500tyś. to już jest indywidualna sprawa, tak jak to napisała monah "to tak jak z autami - jak ktoś ma dużo kasy, to nie kupi auta za 20 tysiaków, tylko za 200. i nie jedno, a trzy." Moja kuchnia jest na etapie tworzenia projektu itd . Ale jak juz będę miała gotową, zamontowaną oczywiście zdjęcia wrzucę.

joliska "Jeśli kogoś stać, zarobił (wygrał, dostał w prezencie) i mu się taka kuchnia podoba - niech kupuje

Gorzej, jeśli główną motywacją wyboru takiej kuchni jest chęć pokazania się innym ... "

Bardzo dobrze odpowiedziałaś, jak ktoś ma możliwość zakupienia czegoś co mu się podoba to dlaczego ma nie kupić?

Poza tym, również szukałam kogoś kto mi zrobi tą samą kuchnię za połowę ceny, byłabym bardzo zadowolona, ale gdzie pytałam, pokazywałam projekt to albo cisza albo mówili w prost, że kuchni o takich nachyleniach itd.... nie robili. Ja bardzo chcę mieć kuchnię taka jaka MI się będzie podobała a nie komuś innemu, to ja będę w niej gotować, przebywać, sprzątać ja itp.

Brawo ! I nie przejmuj się, poczucie rozsądku w wydawaniu pieniędzy jest bardzo względne. Nie ma czegoś takiego, co jest na najwyższym poziomie wzornictwa, jakości i jest tanie. Roztrząsanie typu "z czego ta kuchnia jest zrobiona , że taka droga" jest tak głupie jak pytanie czemu Maybach nie kosztuje tyle co Polonez, skoro oba przecież jeżdżą i zbudowane są prawie z tych samych materiałów. Pomijam zwyczajne prostactwo jakim jest publiczne kontestowanie, ile to ktoś może wydać.

Ciekawe czemu nikt nie protestuje przeciw cenom dzieł sztuki np Renoira .

"Jensen" jest dziełem sztuki użytkowej a sam twórca od lat w panteonie najwybitniejszych.

Skoro ludzie wydają 400 i dużo więcej tysięcy na sprzęt audiofilski, tym bardziej rozumiem tych co są gotowi wydać część tylko z tego na wnętrze najwyższej klasy.

Faktem jest, że ta kuchnia ma piękny design. Jestem bardzo ciekawa jak się będzie prezentować w prawdziwej aranżacji u kar_kal, a nie katalogowej. Mam nadzieję, że kar_kal ją pokaże.

Podam wam pewien przykład - szukając inspiracji do swojej kuchni przeszłam się do bardzo drogiego salonu kuchennego. Przywitał mnie sprzedawca, a ja nie chcąc zawracać mu głowy, szczerze przyznałam, że jestem tu tylko sobie popatrzeć, bo kuchnie są ponad moje możliwości finansowe. Pan nie mrugnął nawet okiem, zaproponował herbatę, oprowadził po salonie, wszystko pokazał, zademonstrował. I wyjaśnił, że każdy jest u nich potencjalnym klientem, bo nie można wykluczyć, że kiedyś na ich kuchnie będzie mnie stać i oni chcieliby, abym zachowała jak najlepsze wrażenia, bo wówczas z sentymentu najprawdopodobniej wrócę i kupię u nich a nie u konkurencji.

Elfir

bardzo fajne podejście i pewnie miło było zobaczyć wszystko co i jak.

kuchnia charakterna, ma coś w sobie. no i super będzie zobaczyć ją w realu. a kasa - każdy gospodaruje tym co ma i to się liczy :)

na forum też pytam o ceny, m.in. po to żeby zorientować się czy mnie stać czy nie.

sama nie dałabym tych 100k za kuchnię, pewnie gdybym miała więcej kasy bo byłoby to dla mnie szaleństwo, ale nikomu nie bronię.

darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby ;) ja bym taką "trumnę" w gratisie chętnie przytuliła :lol:

a tak serio, to mnie się podoba i nie popadam w święte oburzenie, że można na coś wydać więcej niż rozsądek podpowiada, że może być warte - jak jest kasa, to proszę bardzo, ja nikomu w portfel nie zaglądam i nie życzyłabym sobie, aby w mój ktokolwiek też zaglądał.

jakiś czas temu znajoma z pracy kupiła łóżko - za bagatela obłędne 96 tysięcy i cieszyła się, że super okazja, bo promocja była :D no cóż, jak się można domyślić z wielkim zrozumieniemnie spotkał się jej entuzjazm...

pieniądze są po to, żeby wydawać i same w sobie radości nie dają - przynajmniej jak dla mnie - mam więcej przyjemności z ich wydawania niz posiadania

pieniądze są po to, żeby wydawać i same w sobie radości nie dają - przynajmniej jak dla mnie - mam więcej przyjemności z ich wydawania niz posiadania

Tez tak sądzę :lol:

Żona m, piszesz że wyspa jak trumna, w którejś z łazienek wanna była jak trumna, fiolet, czerń i pikowane zagłówki w łóżkach kojarzą Ci się z pogrzebem, czy oby wszystko ok. :rolleyes:;)

kar_kal,bardzo jestem ciekawa Twojej kuchni

mam nadzieje,ze dasz pocieszyc chociaz oko i wkleisz foty 8-)

Jak najbardziej, też jestem baardzo ciekawa jak wyjdzie w realu, chociaż mam zdjęcia na dysku zrobione w realu tej kuchni, moim zdaniem jest troszkę "uboga" w same meble, jest na nich wyspa i "meblościanka" gdzie są wbudowane piekarniki a lodówka osobno ale nie umiem wstawić:( Może ktoś wytłumaczy jak:D

Jak najbardziej, też jestem baardzo ciekawa jak wyjdzie w realu, chociaż mam zdjęcia na dysku zrobione w realu tej kuchni, moim zdaniem jest troszkę "uboga" w same meble, jest na nich wyspa i "meblościanka" gdzie są wbudowane piekarniki a lodówka osobno ale nie umiem wstawić:( Może ktoś wytłumaczy jak:D

To instrukcja z której ja korzystałam :D

1.wejdź na stronę http://www.imageshack.us/

2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE

3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ

4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU

5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO

6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ

7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW

To instrukcja z której ja korzystałam :D

1.wejdź na stronę http://www.imageshack.us/

2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE

3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ

4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU

5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO

6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ

7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW

Dziękuje bardzo!!:D Tłumok ze mnie hehe... nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zobaczymy...

http://img41.imageshack.us/img41/4732/cz12.jpg

http://img806.imageshack.us/img806/5855/cz13.jpg

Dziękuje bardzo!!:D Tłumok ze mnie hehe... nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zobaczymy...

http://img41.imageshack.us/img41/4732/cz12.jpg

http://img806.imageshack.us/img806/5855/cz13.jpg

hmmmmmm

tak ja na stronce podanej przez Efilo wszystko gralo,tak tu mam mieszane uczucia...

czy ta kuchnia jest w domu mieszkalnym,czy moze np w barze i dlatego tak cos mi tu......:???:

Tutaj chodzi o same meble, nie o pomieszczenie, na zdjeciu widać, że nie jest nic wykończone, mnie również nie pasuje ale same meble tak, jednak napisałam wcześniej, że są "ubogie" w same meble. To są zdjęcia realne ale duży wpływ ma na to wykończenie wnętrza, ja osobiście chcę więcej mebelków i lodówkę w zabudowie a nie wolnostojącą, szafeczki wiszące itp.

A mi się najbardziej w tej kuchni podoba drewniany blat :p Kar_kal, czy mi się wydaję, czy zabudowa ze sprzętem idzie tak jakby po łuku? Nie koniecznie mi się podoba do tego wszystkiego zwężająca się ku dołowi wyspa, gdyby nie ten łuk i zwężenie , mebelki całkiem fajne:D

Na początku zaznaczam, że zdjęcie to nie zdjęcie mojej kuchni i domu. Kuchnię mam połączoną z jadalnią i salonem- przestrzeń otwarta. MarJel sprzet nie idzie po łuku, jest prosta, natomiast meble tak. Na tym zdjęciu meble ze sprzętem AGD lepiej się prezentują :

http://img546.imageshack.us/img546/2779/43b69c50ac6740f3baffa4c.jpg

Uploaded with ImageShack.us