mrówka75 03.02.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 czegoś tu nie rozumiem - krytykujecie osoby które stać na wydanie 50 tys. za kuchnie , że robi to pod publiczkę a same wklejacie zdjęcia swoich kuchni i nie tylko kuchni - pytam więc po co? Nie po to by się pochwalić? Jak kogoś stać to niech wydaje, są rzeczy po 50 zł są po 5000zł- dla każdego na każdą kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.02.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 O widze, że moją odpowiedzią zbulwersowałam niektórych. Wiem, że temat był poruszony w 2009r. ale cena jaką mi podali w salonie w Warszawie taka jest i ja tego nie zmienie, bardzo mi przykro. Pytania były ile kuchnia kosztuje to odpowiadam, tak jak mi odpowiedzieli w salonie. Co do niektórych, przez których najprawdopodobniej zazdrość przemawia- owszem kuchnię można zamówić za 500zł, 5tys czy 500tyś. to już jest indywidualna sprawa, tak jak to napisała monah "to tak jak z autami - jak ktoś ma dużo kasy, to nie kupi auta za 20 tysiaków, tylko za 200. i nie jedno, a trzy." Moja kuchnia jest na etapie tworzenia projektu itd . Ale jak juz będę miała gotową, zamontowaną oczywiście zdjęcia wrzucę. joliska "Jeśli kogoś stać, zarobił (wygrał, dostał w prezencie) i mu się taka kuchnia podoba - niech kupuje Gorzej, jeśli główną motywacją wyboru takiej kuchni jest chęć pokazania się innym ... " Bardzo dobrze odpowiedziałaś, jak ktoś ma możliwość zakupienia czegoś co mu się podoba to dlaczego ma nie kupić? Poza tym, również szukałam kogoś kto mi zrobi tą samą kuchnię za połowę ceny, byłabym bardzo zadowolona, ale gdzie pytałam, pokazywałam projekt to albo cisza albo mówili w prost, że kuchni o takich nachyleniach itd.... nie robili. Ja bardzo chcę mieć kuchnię taka jaka MI się będzie podobała a nie komuś innemu, to ja będę w niej gotować, przebywać, sprzątać ja itp. Brawo ! I nie przejmuj się, poczucie rozsądku w wydawaniu pieniędzy jest bardzo względne. Nie ma czegoś takiego, co jest na najwyższym poziomie wzornictwa, jakości i jest tanie. Roztrząsanie typu "z czego ta kuchnia jest zrobiona , że taka droga" jest tak głupie jak pytanie czemu Maybach nie kosztuje tyle co Polonez, skoro oba przecież jeżdżą i zbudowane są prawie z tych samych materiałów. Pomijam zwyczajne prostactwo jakim jest publiczne kontestowanie, ile to ktoś może wydać. Ciekawe czemu nikt nie protestuje przeciw cenom dzieł sztuki np Renoira . "Jensen" jest dziełem sztuki użytkowej a sam twórca od lat w panteonie najwybitniejszych. Skoro ludzie wydają 400 i dużo więcej tysięcy na sprzęt audiofilski, tym bardziej rozumiem tych co są gotowi wydać część tylko z tego na wnętrze najwyższej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Faktem jest, że ta kuchnia ma piękny design. Jestem bardzo ciekawa jak się będzie prezentować w prawdziwej aranżacji u kar_kal, a nie katalogowej. Mam nadzieję, że kar_kal ją pokaże. Podam wam pewien przykład - szukając inspiracji do swojej kuchni przeszłam się do bardzo drogiego salonu kuchennego. Przywitał mnie sprzedawca, a ja nie chcąc zawracać mu głowy, szczerze przyznałam, że jestem tu tylko sobie popatrzeć, bo kuchnie są ponad moje możliwości finansowe. Pan nie mrugnął nawet okiem, zaproponował herbatę, oprowadził po salonie, wszystko pokazał, zademonstrował. I wyjaśnił, że każdy jest u nich potencjalnym klientem, bo nie można wykluczyć, że kiedyś na ich kuchnie będzie mnie stać i oni chcieliby, abym zachowała jak najlepsze wrażenia, bo wówczas z sentymentu najprawdopodobniej wrócę i kupię u nich a nie u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 03.02.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Elfir bardzo fajne podejście i pewnie miło było zobaczyć wszystko co i jak. kuchnia charakterna, ma coś w sobie. no i super będzie zobaczyć ją w realu. a kasa - każdy gospodaruje tym co ma i to się liczy na forum też pytam o ceny, m.in. po to żeby zorientować się czy mnie stać czy nie. sama nie dałabym tych 100k za kuchnię, pewnie gdybym miała więcej kasy bo byłoby to dla mnie szaleństwo, ale nikomu nie bronię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 03.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 kar_kal,bardzo jestem ciekawa Twojej kuchni mam nadzieje,ze dasz pocieszyc chociaz oko i wkleisz foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 03.02.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 a ja bym tej kuchni nie chciała , ta wyspa wygląda jak trumna....nawet gdyby mi ja proponowali za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.02.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby ja bym taką "trumnę" w gratisie chętnie przytuliła a tak serio, to mnie się podoba i nie popadam w święte oburzenie, że można na coś wydać więcej niż rozsądek podpowiada, że może być warte - jak jest kasa, to proszę bardzo, ja nikomu w portfel nie zaglądam i nie życzyłabym sobie, aby w mój ktokolwiek też zaglądał. jakiś czas temu znajoma z pracy kupiła łóżko - za bagatela obłędne 96 tysięcy i cieszyła się, że super okazja, bo promocja była no cóż, jak się można domyślić z wielkim zrozumieniemnie spotkał się jej entuzjazm... pieniądze są po to, żeby wydawać i same w sobie radości nie dają - przynajmniej jak dla mnie - mam więcej przyjemności z ich wydawania niz posiadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.02.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 pieniądze są po to, żeby wydawać i same w sobie radości nie dają - przynajmniej jak dla mnie - mam więcej przyjemności z ich wydawania niz posiadania Tez tak sądzę Żona m, piszesz że wyspa jak trumna, w którejś z łazienek wanna była jak trumna, fiolet, czerń i pikowane zagłówki w łóżkach kojarzą Ci się z pogrzebem, czy oby wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 04.02.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 kar_kal,bardzo jestem ciekawa Twojej kuchni mam nadzieje,ze dasz pocieszyc chociaz oko i wkleisz foty Jak najbardziej, też jestem baardzo ciekawa jak wyjdzie w realu, chociaż mam zdjęcia na dysku zrobione w realu tej kuchni, moim zdaniem jest troszkę "uboga" w same meble, jest na nich wyspa i "meblościanka" gdzie są wbudowane piekarniki a lodówka osobno ale nie umiem wstawić Może ktoś wytłumaczy jak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.02.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jak najbardziej, też jestem baardzo ciekawa jak wyjdzie w realu, chociaż mam zdjęcia na dysku zrobione w realu tej kuchni, moim zdaniem jest troszkę "uboga" w same meble, jest na nich wyspa i "meblościanka" gdzie są wbudowane piekarniki a lodówka osobno ale nie umiem wstawić Może ktoś wytłumaczy jak:D To instrukcja z której ja korzystałam 1.wejdź na stronę http://www.imageshack.us/ 2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE 3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ 4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU 5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO 6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ 7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 04.02.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To instrukcja z której ja korzystałam 1.wejdź na stronę http://www.imageshack.us/ 2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE 3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ 4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU 5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO 6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ 7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW Dziękuje bardzo!! Tłumok ze mnie hehe... nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zobaczymy... http://img41.imageshack.us/img41/4732/cz12.jpg http://img806.imageshack.us/img806/5855/cz13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.02.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Oj zupełnie mi się nie podoba. Jak w barze na zapleczu. Jakiś dziwny kształt ma całość. Ta pierwsza z paru postów wyżej jest dużo ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 04.02.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Dziękuje bardzo!! Tłumok ze mnie hehe... nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zobaczymy... http://img41.imageshack.us/img41/4732/cz12.jpg http://img806.imageshack.us/img806/5855/cz13.jpg hmmmmmm tak ja na stronce podanej przez Efilo wszystko gralo,tak tu mam mieszane uczucia... czy ta kuchnia jest w domu mieszkalnym,czy moze np w barze i dlatego tak cos mi tu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 04.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Tutaj chodzi o same meble, nie o pomieszczenie, na zdjeciu widać, że nie jest nic wykończone, mnie również nie pasuje ale same meble tak, jednak napisałam wcześniej, że są "ubogie" w same meble. To są zdjęcia realne ale duży wpływ ma na to wykończenie wnętrza, ja osobiście chcę więcej mebelków i lodówkę w zabudowie a nie wolnostojącą, szafeczki wiszące itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.02.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 no co ja zrobię , ze mam takie skojarzenia? Może to jakaś fobia na te kształty, kolory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.02.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 A mi się najbardziej w tej kuchni podoba drewniany blat Kar_kal, czy mi się wydaję, czy zabudowa ze sprzętem idzie tak jakby po łuku? Nie koniecznie mi się podoba do tego wszystkiego zwężająca się ku dołowi wyspa, gdyby nie ten łuk i zwężenie , mebelki całkiem fajne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 04.02.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 przyznam,ze na stronie producenta podobaly mi sie bardziejktos,kto zobaczy je tylko na tych fotach moze odebrac je zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 04.02.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Na początku zaznaczam, że zdjęcie to nie zdjęcie mojej kuchni i domu. Kuchnię mam połączoną z jadalnią i salonem- przestrzeń otwarta. MarJel sprzet nie idzie po łuku, jest prosta, natomiast meble tak. Na tym zdjęciu meble ze sprzętem AGD lepiej się prezentują : http://img546.imageshack.us/img546/2779/43b69c50ac6740f3baffa4c.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 fakt, że meble użytkowe na maxa - dla osoby, która gotuje a nie chwali się swoją kuchnią. Stąd ten wygląd profesjonalny, jak kuchnia w restauracji, a nie domowy design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.02.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 http://img806.imageshack.us/img806/5855/cz13.jpg a co to jest to to czarne (ciemne) pośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts