Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia Jacoba Jensena

megi1719503365

Recommended Posts

darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby ;) ja bym taką "trumnę" w gratisie chętnie przytuliła :lol:

a tak serio, to mnie się podoba i nie popadam w święte oburzenie, że można na coś wydać więcej niż rozsądek podpowiada, że może być warte - jak jest kasa, to proszę bardzo, ja nikomu w portfel nie zaglądam i nie życzyłabym sobie, aby w mój ktokolwiek też zaglądał.

jakiś czas temu znajoma z pracy kupiła łóżko - za bagatela obłędne 96 tysięcy i cieszyła się, że super okazja, bo promocja była :D no cóż, jak się można domyślić z wielkim zrozumieniemnie spotkał się jej entuzjazm...

pieniądze są po to, żeby wydawać i same w sobie radości nie dają - przynajmniej jak dla mnie - mam więcej przyjemności z ich wydawania niz posiadania

wow, cholera gdzie ty pracujesz??????

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W "Galileo" pokazywali jak się je robi - głównie ręczna robota w nim kosztuje tyle :)

Niektórzy ludzie zarabiają powyżej 50 tyś/m-c - co to jest dla nich taki wydatek?

Jedni kupują torebkę za 300 zł i uważają, że droga, a inni co sezon mają nową za 3 000 zł.

Skoro istnieje rynek towarów luksusowych, znaczy, że całkiem skoro osób wbrew pozorom na to stać. nie bądźmy małostkowi i zawistni.

Edytowane przez Elfir

No nie bądźmy, nie bądźmy ale bardziej zastanawia mnie co jest w taki łóżku, że ono jest takie drogie??? Czy naprawdę ta ręczna robota jest taka droga.

To samo tyczy się aut, sprzętu itp. Tu nie chodzi o to, że ludzie nie mają tego kupować. Pewnie, że są tacy których stać i to na dużo więcej ale czy takie produkty są naprawdę tego warte czy ich pomysłodawcy poprostu tylko wyciągają kasę.

Torebka za 300zł dla mnie to jakiś kosmos :D Ja sobie kupuję takie za 30zł :D:D:D

W porównaniu z wami to ja jakaś biedulka jestem ale tak patrząc z innej strony to wcale tak mało kasy nie mamy. Mimo to, może taki charakter mam, nie kupuję zbyt drogich rzeczy. Siostra kupiła ostatnio odżywkę do włosów za 80zł. Oczy wyszły mi na wierzch ale ją stać więc spoko ale ja nie wiem ile musiałabym mieć kasy, żeby sobie za tyl ekupić.

Może jakaś oszczędna jestem czy co.

Moja mama ostatnio tak powiedziała: najważniejsze jest zdrowie, po co komu pięniądze (w dużej ilości oczywiście), jak ktoś chory, to jest prawdziwy problem, a jak ktoś ma dużo kasy to mogą mu porwać dziecko dla okupu i to jest dopiero nieszczęście lub okraść lub co gorsza zabić...i to jest problem, a nie to, że ktoś zarabia 5tys. - to jest szczęście.

Ale to nie ja powiedziałam :D:D:D

Dziękuje bardzo!!:D Tłumok ze mnie hehe... nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zobaczymy...

http://img41.imageshack.us/img41/4732/cz12.jpg

http://img806.imageshack.us/img806/5855/cz13.jpg

kar_kal nie wiem czy dobrze, zrozumiałam - te zdjęcia to Twoja kuchnia?

jeśli tak to dobrze widzę, że sprzęty to gaggenau???

Wiele razy oglądałam ich sprzęt w na stronce i jest poza zasięgiem mojego portfela, ale jeśli by był w zasięgu to na 100% znalazł by się w mojej kuchni.

W szczególności te możliwości przy płytach do gotowania i okapy - rewelacja.

Miałam Ci nawet pisać po pierwszych postach czy nie myślisz o tym sprzęcie do takiej kuchni :D

Kuchnia bardzo oryginalna, trzeba przyznać, że nie dla wszystkich :) osobiście lubię prostotę, minimalizm i porządek, tak żeby wszystko miało miejsce.A tu ful miejsca :) Widać, że sprzęty, pomijając ten piękny blacik roboczy są dla profesjonalisty :D Ciekawa jestem, co jest w takiej zabudowie ??? kawiarka, piekarnik, mikrofala i parowar ? Jest pięć okienek...

W "Galileo" pokazywali jak się je robi - głównie ręczna robota w nim kosztuje tyle :)

Niektórzy ludzie zarabiają powyżej 50 tyś/m-c - co to jest dla nich taki wydatek?

Jedni kupują torebkę za 300 zł i uważają, że droga, a inni co sezon mają nową za 3 000 zł.

Skoro istnieje rynek towarów luksusowych, znaczy, że całkiem skoro osób wbrew pozorom na to stać. nie bądźmy małostkowi i zawistni.

dokładnie, popyt rodzi podaż. są ludzie skłonni zapłacić takie bajońskie sumy za coś, co według wszelkich kalkulacji zdroworozsądkowych nie jest warte połowy tego, to dlaczego ktoś miałby na tym nie zarobić? przecież nikt nie przystawia klientom rewolweru do głowy.

Moja mama ostatnio tak powiedziała: najważniejsze jest zdrowie, po co komu pięniądze (w dużej ilości oczywiście), jak ktoś chory, to jest prawdziwy problem, a jak ktoś ma dużo kasy to mogą mu porwać dziecko dla okupu i to jest dopiero nieszczęście lub okraść lub co gorsza zabić...i to jest problem, a nie to, że ktoś zarabia 5tys. - to jest szczęście.

Ale to nie ja powiedziałam :D:D:D

Monika, Twoja Mama ma rację, coś o tym wiem. Nikt nie mówi, że pieniądze szczęście dają, ale.... szczęściu pomagają....