Thamika 09.06.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Czy ktoś malował ściany duluxem w kolorze skandynawska prostota? Czy jest to czysty szary czy ucieka w niebieski/fiolet? Podoba mi się tikurila G499 ale cena jest zabójcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 09.06.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Skandynawska prostota nie wpada w niebieski. Pamiętaj jednak, że światło dzienne przybiera różne barwy, które wpływają na nasze postrzeganie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.06.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Czy ktoś malował ściany duluxem w kolorze skandynawska prostota? Czy jest to czysty szary czy ucieka w niebieski/fiolet? Podoba mi się tikurila G499 ale cena jest zabójcza Dzisiaj kupiłam tikkurillę właśnie G499, 2,7 litra za 88 zł. Czy to strasznie drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 10.06.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Dzisiaj kupiłam tikkurillę właśnie G499, 2,7 litra za 88 zł. Czy to strasznie drogo? To sensowna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 11.06.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Bardzo. W hurtowni budowlanej. W Obi tuż obok ta sama farba 120 zł Też byłam przekonana, że droga ta Tikkurilla. Okazało się, że wcale nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.06.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Bardzo. W hurtowni budowlanej. W Obi tuż obok ta sama farba 120 zł Też byłam przekonana, że droga ta Tikkurilla. Okazało się, że wcale nie Koniecznie trzeba szukac, ja swoje duże tikkurilę Optiva Matt 5 9 l kupowalam za ok 250 zł gdzie wszedzie były min 100 zł droższe za to samo opakowanie Bardzo polecam tą farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 11.06.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Ja akurat do pierwszego podjechałam i taka cena była, zaskoczona byłam miło ZObaczę w sypialni jak się sprawdzi, to do przedpokoju bym też wtedy kupiła. Bo teraz u nas głównie Beckers i jesteśmy bardzo zadowoleni, ale chciałam coś bardzo jasno szarego, a Beckers mi trochę za ciemny, mimo, że jasny:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.06.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Ja akurat do pierwszego podjechałam i taka cena była, zaskoczona byłam miło ZObaczę w sypialni jak się sprawdzi, to do przedpokoju bym też wtedy kupiła. Bo teraz u nas głównie Beckers i jesteśmy bardzo zadowoleni, ale chciałam coś bardzo jasno szarego, a Beckers mi trochę za ciemny, mimo, że jasny:lol2: Jeśli planujesz zmywać z niej buraczki, rosół, czekoladę i inne takie to bardzo się sprawdzi, a kolorów ile Pani sobie tylko wymarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 11.06.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 W sypialni to raczej nie Ale za tydzień, góra dwa, zamieszka w niej noworodek więc różności moga być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 11.06.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Tikkurila jest super. Przetestowałam już zmywalność i sprawuje się naprawdę dobrze. Co do kolorów, to trzeba bardzo uważać, a najlepiej chyba kupić próbkę, pomalować i obserwować jak się zmienia w ciągu dnia pod wpływem "wędrującego" słońca. Moja łazienka w kolorze chłodny beż, przy zachodzącym słońcu wpada w fiolet. Druga sprawa, że farba przed malowaniem wygląda na dużo jaśniejszą, można zawału dostać, że się kupiło nie to Na ścianie wysychając ciemnieje i wtedy również zawału można dostać, że ciemniejsza niż miała być Dzięki Ivy ja też kupuję w takiej atrakcyjnej cenie (86 zł za 2,7 l) - jutro kolejny zakup 9 l - tym razem szarość F488. Jeżeli będe malować na biało to wystarczy pomalować samą bazą? Tak mówią w sklepie, ale nie jestem przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 11.06.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 A czemu nie?Jak mnie robili tę jasną szarość to tam ledwie kapnęło tego barwnika, coś koło 2 ml na całą puszkę farby było więc nic to nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.06.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Dobra, bezpieczna, zmywalna farba w przystępnej cenie to Śnieżka Satynowa. Można ją wielokrotnie zmywać a nawet szorować. Nie pozostaje ślad nawet po buraczkach, czekoladzie czy kredkach świecowych. Nie ma efektu wybłyszczenia w miejscu, w którym szorujemy plamę. Dostępna jest w wielu ciekawych odcieniach, także pięknych szarościach. Nie trzeba rujnować portfela by mieć trwały i piękny kolor na ścianach, przez wiele lat. Polecam wypróbować. Stosunek ceny do jakości tej farby zaskakuje pozytywnie.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sija 04.09.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Tikkurila jest super. Przetestowałam już zmywalność i sprawuje się naprawdę dobrze. Co do kolorów, to trzeba bardzo uważać, a najlepiej chyba kupić próbkę, pomalować i obserwować jak się zmienia w ciągu dnia pod wpływem "wędrującego" słońca. Moja łazienka w kolorze chłodny beż, przy zachodzącym słońcu wpada w fiolet. Druga sprawa, że farba przed malowaniem wygląda na dużo jaśniejszą, można zawału dostać, że się kupiło nie to Na ścianie wysychając ciemnieje i wtedy również zawału można dostać, że ciemniejsza niż miała być Dzięki Ivy ja też kupuję w takiej atrakcyjnej cenie (86 zł za 2,7 l) - jutro kolejny zakup 9 l - tym razem szarość F488. Jeżeli będe malować na biało to wystarczy pomalować samą bazą? Tak mówią w sklepie, ale nie jestem przekonana.[/QU pomalowałaś tym f 488 szarym? i jak Ci wyszedł? może mogłabyś wrzucić fotki? Bo ja też się zastanawiam nad tym kolorem do salonu, dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.09.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Dobra, bezpieczna, zmywalna farba w przystępnej cenie to Śnieżka Satynowa. Można ją wielokrotnie zmywać a nawet szorować. Nie pozostaje ślad nawet po buraczkach, czekoladzie czy kredkach świecowych. Nie ma efektu wybłyszczenia w miejscu, w którym szorujemy plamę. Dostępna jest w wielu ciekawych odcieniach, także pięknych szarościach. Nie trzeba rujnować portfela by mieć trwały i piękny kolor na ścianach, przez wiele lat. Polecam wypróbować. Stosunek ceny do jakości tej farby zaskakuje pozytywnie. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Śnieżka to chyba raczej nie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simpleme 01.02.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Witam, jestem szczęśliwą posiadaczką małego mieszkania, które planuję pomalować na bardzo jasno szary kolor, chciałabym zastosować 1 lub 2 odcienie tego samego koloru i mam ogromny problem. Kupiłam farbę z mieszalnika, która niestety okazała się na ścianach niebieska, takie pochmurne niebo:( Chciałabym uzyskać kolor czystej szarości ale zupełnie nie wiem który (chociażby kolor z palety NCS) wybrać. Dołączam kilka inspiracji. Pomóżcie! Jak wybrać idealnie szary kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 kuzynka używała ceramicznego Magnata i moim zdaniem jest to klasyczny szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baggi 17.02.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Może komuś pomogę w wyborze farby Zamieszczam zdjęcia Tikkurila X487, J499 , K499 oraz NCS 2000N , NCS 2500N J499 był polecany na forum jako jasna, czysta szarość... Moim zdaniem wpada w niebieski i wcale nie jest jasny. Najładniejsze są 2 ostatnie odcienie czyli z wzornika NCS. Nie wiem na który się zdecydować... 2000N na żywo jest trochę jaśniejszy niż na zdjęciu, nie wiem czy nie za jasny? Najlepsze chyba byłoby połączenie 2000 i 2500. Dodam, że tylko 1 ściana będzie szara a reszta białe. Więc może lepszy będzie ten ciemniejszy 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 28.02.2016 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Witam, poszukuje szarej, zmywalnej farby do przedpokoju. Obecnie mam kolor Rain Grey U541 Flugger. Jest to piękny czysty szary, bardzo jaśniutki. Wszyscy się tym kolorem zachwycają ale dla mnie jest za jasny Myślałam że się przyzwyczaję ale nie da rady wolałabym coś ciemniejszego. Myślałam o Magnat Ceramin kolor Grafitowy Marmur (wiele pozytywnych opini o zmywalności i jakości farby) ale to już trochę za ciemny na żywca wychodzi. Chodzi mi po głowie coś jak na fotkach poniżej. Może ktoś, coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.02.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Korozja ja mam prosbe pokaz jak wygląda ten kolor Fluggera, szukam jasnego szarego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.02.2016 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Teska ten kolor był swego czasu bardzo popularny na forum. Ja go wypatrzyłam u Monah, która nadała mu nazwę szara mysz Chyba tylko u mnie ten szary wyszedł aż tak jaśniutki. Jak jest pochmurno to go widać ale w słoneczny dzień prawie znika. Dobrze że u nas mało dni ze słońcem Znalazłam kilka fotek. Może Ci pomoże w wyborze Większa fotka po kliknięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts