marecki55 25.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam taką podłogę na całym poddaszu (ok 90 m2)Wstępnie myslałem o zerwaniu i wywaleniu desek oraz tzw slepej podłogi wraz z tą całą obiętością polepy i położeniu OSB 22.Teraz myślę czy mozliwa by była do zrobienia wylewka na takich legarach.Odstęp ok 1m - dla płyt także troche przy duży.Czekam na apropozycję. http://images40.fotosik.pl/87/322c6f9a143f777amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Teraz myślę czy mozliwa by była do zrobienia wylewka na takich legarach.Tylko czy strop utrzyma wagę tej wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.03.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam taką podłogę na całym poddaszu (ok 90 m2) Wstępnie myslałem o zerwaniu i wywaleniu desek oraz tzw slepej podłogi wraz z tą całą obiętością polepy i położeniu OSB 22.A co jest nie tak z obecnymi deskami? Przykryj je OSB i wykańczaj podłogę na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Podlasianka 25.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 My zerwaliśmy wszystkie warstwy to znaczy: polepa (około 8 cm), deski (od 2 do 5 cm grubości), polepa z kawałkami cegieł (około 4 - 6 cm), listewki i tynk (tynk zbijaliśmy od dołu, pierwszą warstwę polepy do wiader a druga zrzucaliśmy na dół po prostu). Teraz mamy wylewkę na folii i warstwie styropianu, króry leży na ułożonych z powrotem deskach spomiędzy warstw polepy. Grubość wylewki jest różna, bo były duże różnice w poziomach w poszczególnych "kwaterach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 26.03.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Teraz myślę czy mozliwa by była do zrobienia wylewka na takich legarach.Tylko czy strop utrzyma wagę tej wylewki litr polepy - ok 2 kilogramy, litr betonu - ok 2 kilogramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki55 26.03.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 A czy ktoś z was korzystał z perlitobetonu?Jak się robi takie podłoża na legarach? jak z wytrzymałością?czy układa się zbrojenie na legarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rebel82 01.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 A pytanie:Co ma być ułożone na tych podłogach ?Panele? Kafle? szczerze mówiąć ....po co obciazc tak stropy?Jak juz zerwiesz podloge ( powiedzmy bez wiekszej demolki samych desek).Usun polepe( dawniej uzywana jako izolacja) połóż wełnę ( unikaj styropianu (wieksza paroizolacyjnosc).Załóż te same deski ( te dobre oczywiscie)odpowiednio je dobijajac ( stary sposob: hak i klin plus młotek).Dobijasz gwoździami pod kątem.Na to kładziesz OSB na pióro i wpust lub paździerzowe płyty.A potem wykanczasz panelami lub wykladziną.Oszczedzasz na budzecie i czasie.Beton sam w sobie jest tez chlodniejszy niż drrewnoNawet układając kafle na takich podłogach zastosowałem: ułożone legary w odległości ok.90cm._dokręcone wszystkie deski.-ułożone płyty OSB 22 na PIÓRO I WPUST.Znacznie sztywniejsze i tworzą jedna całość.-dokręcone do desek na sztywno.Minimalne ryzyko pracy.-zmatowienie papierem sciernym 40-zagruntowane podkładem-CERPLAST -warstwa kontaktowa.-ułożona folia w płynie-ułożone kafelki na CERSIT 17. Trzyma jak ta lala.Fuga oczywiscie elestyczna.Epoksydowa tez moze byc ale uwaga na przebarwienia. Kafelki były układane w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.05.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Fuga oczywiscie elestyczna.Epoksydowa tez moze byc ale uwaga na przebarwienia.O jakich przebarwieniach mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rebel82 04.05.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Niektóre fugi epoksydowe moga "farbowac" kafle.Tzn jesli zbyt opieszale podejdziemy do zmywania fug moga nam porobic odbarwienia na krawedzaich kafli jak i w mkiejscach gdzie była fuga. dzieje sie tak np. z gresami nieszkliwionymi gdzie nie ma warstwy ochronnej i pigment agresywnie wnika w powierzchnie płytki.Duzo zalezy od płytki i uzytych pigmentów przy produkcji fugi.Niemusza to byc nawet czasem epoksydowe.czsem zwykła tez potrafi.Warto przed fugowaniem wykonac probe w malo widoznym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.05.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Niektóre fugi epoksydowe moga "farbowac" kafle.Tzn jesli zbyt opieszale podejdziemy do zmywania fug moga nam porobic odbarwienia na krawedzaich kafli jak i w mkiejscach gdzie była fuga. dzieje sie tak np. z gresami nieszkliwionymi gdzie nie ma warstwy ochronnej i pigment agresywnie wnika w powierzchnie płytki.Duzo zalezy od płytki i uzytych pigmentów przy produkcji fugi. Niemusza to byc nawet czasem epoksydowe.czsem zwykła tez potrafi. Warto przed fugowaniem wykonac probe w malo widoznym miejscu.Ok - już myślałem że te epoksydy lubią się odbarwić z czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts