jacura 20.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 2 lata temu zakładałem trawnik. Położyłem siatkę z namową sąsiada, któremu krety zniszczyły trawnik za kupę kasy. Kupiłem siatkę plastikową, Ok 250 m2 kosztowało mnie jak pamiętam jakieś 400 PLN + parę godzin układania (łączenia na zakładkę!). (Szczerze mówiąc pracowałem przy tym cały dzień, ale była ładna pogoda, miałem pod tarasem zimne piwko a w domu jakieś niemiłe zadania;). Na to ok 12 - 15 cm gleby. Krety nie dały rady, a buszują pod spodem, bo widzę ich działalność w innych miejscach ogrodu, niezabezpieczonych siatką. Przy konieczności dostania się w niższe rejony trawnika (zakładałem nawadnianie) rozcinam siatkę nożyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawek 21.03.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ja też jestem szcześliwym posiadaczem siatki na krety - zakopałem ją chyba 3 lata temu przy zakładaniu trawnika - sprawdza się idealnie. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 21.03.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Mam siatke przeciwko kretom od ubieglego roku.Zawsze po zimie bylo pelno kopcow - teraz nie ma ani jednego.Mysle, ze to zasluga siatki. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 30.04.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 hejka mam pytanie czy ktos ma moze siatke na krety ? kupil nam tato taka siatke i nie wiem czy est sens ja zakladac bo z lekka ona jest cienka i moim zdaniem krecik i tak przetnie swoimi zabkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 30.04.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Tą siatkę to będziesz zakładać w salonie czy kuchni a może w sypialni:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 01.05.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 ja też stoję przed wyzwaniem zakładania siatki na krety. Leży już zakupiona w garażu. Kret jej nie przegryzie, ma za słabe uzębienie. Bardziej przeraża mnie ogrom pracy związany z ręcznymi pracami ziemnymi związanymi z zasypywaniem tej siatki w ziemi. A mam co zasypywać. Prawie 1000m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 01.05.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 nie chodzi mi o ogrod myslalam,ze kazdy sie domysli gdzie chce ja polozyc;)Pionan - no moja tez juz zakupiona lezy wlasnie u mnie tez sporo dzialki i jest co robic z nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.05.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Agulenka, błagam, pisz poprawnie ortograficznie i interpunkcyjnie, bo trudno zrozumieć Twoje posty nie chodzi mi o ogród To gdzie tę siatkę chcesz położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 02.05.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 LasekD Tą siatkę to będziesz zakładać w salonie czy kuchni a może w sypialni '' tak napisal to odpisalam nie ,chodzi mi o ogrod o siatke do ogrodu JOLISKA blagam Cie nie wymyslaj jak to co pisze nie idzie sie doczytac to ja nie wiem to moze to Twoj problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 02.05.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Agulenkaosw, nie wiem, jak Ty, ale ja widzę różnicę między "nie chodzi mi o ogród" a "nie, chodzi mi o ogród". I jeszcze jedno - czy byłabyś tak miła, i wyjaśniła mi - ale łopatologicznie, jak krowie na rowie - dlaczego ten temat założyłaś w dziale "WNĘTRZA"? Bo to chyba nie bardzo pasuje, no, chyba że faktycznie "nie chodzi o ogród" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 02.05.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kiepsko pisze, to może i słabo czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 03.05.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 przeskoczyla mi najwidoczniej stronka wiadomo,ze siatka na krety ma byc w dziale ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 03.05.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 oxa- chyba nie ocenia się kogoś po jednym zle napisanym poście Pisząc już siatka na krety myślałam ,że każdy będzie wiedział,że to chodzi mi o ogród no ale najwidoczniej trzeba tu pisać i zaznaczać Przyznaję się sama ,że ten post powinien być w dziale Ogród ale niestety nie widziałam jak klikłam ;;;''wyślil nowy post;'' - miałam nadzieję,że dobrze poszło , Lecz dopiero po jakimś czasie zobaczyłam ,że to dział WNĘTRZA pozdrawiam no i życzę udanej Majówki chodz u nas w Wielkopolsce pogoda nie dopisała bo leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 jakby ktoś używał wyszukiwarki, to by sobie znalazł wątek o siatce na krety... łączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulenkaosw 04.05.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 w googlach szukałam tego tematu ale bardzo mało ludzie się o tym wypowiadają więc miałam nadzieję,że tutaj wiecej tej informacji zaczerpnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 może lepiej wyszukiwarką z forum. Połączyłam wątki, zajrzyj na pierwsza stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 07.05.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Wkurzony porytym i zasychającym trawnikiem, ja ok. 8 lat temu wymieniłem glebę i przy okazji położyłem siatkę od kretów pod trawnik.Siatka biała (chyba węgierska , chyba z PE) , oczka ok. 10x10 mm, cena ok 0,90 zł/m2.Położyłem na głębokości ok. 10 cm.Zero kopców od 8 lat. przykładowe linki:http://lowicz.olx.pl/siatka-na-krety-1-5x100mb-iid-322016255http://allegro.pl/siatka-na-krety-siatki-przeciw-kretom-1-5x100m-i3212853863.html W internecie teraz widuję wiele innych siatek dedykowanych "od kretów" , niektóre po 2-4 zł/m2 - faktycznie te są zdecydowanie drogie i bardziej nadają się do budowania kojców dla kur lub ochrony drzewek do zajęcy.http://allegro.pl/siatka-ogrodzeniowa-pcv-na-krety-zielona-1-2x50m-i3200665263.html Edytowane 7 Maja 2013 przez darek63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 09.05.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam Pytałem w tym wątku 3 lata temu o mozliwośc położenia siatki z włókna szklanego do ociepleń jako zabezpieczenia przed kretami. W 2010 roku połozyłem taką siatkę ( kupiłem najtańszą siatke budowlaną stosowaną jako zbrojenie przy ocieplaniu budynków po 80gł za metr ) na powierzchni około 1000 mkw. Polożyłem ją na głębokosci 5-7 cm na zakładkę .Do tej pory na tej powierzchni nie mam ani jednego kretowiska . Siatka sprawuje się doskonale , a opowieści handlarzy tak zwanej "oryginalnej siatki na krety " ze taka siatka rozpadnie się po roku leżenia w ziemi należy między bajki włożyć . Co jakis czas sadzę roślinkę na trawniku i muszę wykopać dołek usuwając w tym miejscu siatkę . Po wyjęciu tego kawałka siatka wygląda jak nowa po 3 latach lezenia w ziemi -oczywiście nie ma mowy o rozpadaniu się -szpadlem cieżko ją przeciąć . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 nie ma czegoś takiego jak "oryginalna siatka na krety" Gdyby siatka budowlana rozwalała się pod ziemią, tym bardziej nie wytrzymała by na elewacji, gdzie jest narażona na promieniowanie UV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 13.05.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 nie ma czegoś takiego jak "oryginalna siatka na krety" Gdyby siatka budowlana rozwalała się pod ziemią, tym bardziej nie wytrzymała by na elewacji, gdzie jest narażona na promieniowanie UV Oj jak zwykle koleżanka nie czyta ze zrozumieniem (zwrot "oryginalna siatka na krety " napisałem przecież w cudzysłowiu)- to po pierwsze ,a po drugie siatka w ociepleniu nie podlega penetracji przez promieniowanie ultrafioletowe gdyż jest przykryta warstwą kleju i warstwą tynku . Taka siatka jest sucha w ociepleniu , a w ziemi mokra i wilgotna ,a to istotna różnica . Nie przeszkadza "jej" to jednak być w doskonałej formie nawet w ziemi i spełniać swoje zadanie jako zabezpieczenie przed kopcami kretów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts