frykow 26.03.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Jeżeli wysieję macierzankę piaskową w maju, to po jakim czasie będę miał gęstą okrywę? Może lepiej kupić sadzonki? Okrywę chcę zrobić na około 4m2 suchej, piaszczystej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 26.03.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Kup sadzonki. Będziesz miał szybszy efekt. Z nasioami to zabawa, a sadzonki po 4 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 27.03.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Przyjmijmy 16 szt/m2 X 4 m2= 64 X 4=256 zł (założenie optymistyczne i minimalistyczne, efekt na pewno nie od razu, sadzonki musza się rozrosnąć). Torebka - 2 zł (?) - też trzeba poczekać, ale jest taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy1 27.03.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Z macierzanką mam problem trawa się wśród niej rozrasta, wypielenie trawy jest niemożliwe. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Macierzanka z siewu do gruntu zarośnie chwastami, zanim zdązy zakiełkować. Siewki macierzanki sa mikroskopijne. Jak sobie wyobrażasz to pielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 27.03.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Dziękuję za podpowiedzi, posadzę sadzonki jednak nie w takiej ilości jak to wyżej wyliczono Co można dosadzić wśród macierzanki, aby ładnie się komponowało i miało podobne (czyli niewielkie) wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 27.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Jak rozumiem przestraszyła Cie ilość sztuk. Niestety, tak to jest z małymi bylinami, że na 1m2 wychodzi ich dość dużo. Z macierzankami dobrze komponują się kamienie.Jeżeli masz słabą glębę to z bylin można polecić rozchodniki (od małych do dośc dużych np. Sedum matrona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy1 27.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Elfir, miałem na myśli macierzankę która już rośnie od paru lat, po pewnym czasie pojawiła się trawa, zaczyna ją zagłuszać, przegapiłem moment kiedy trawka się ujawniła pozdrawiam w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Jeżeli to tylko trawa to możesz ja wykończyć herbicydem do jednolisciennych. A z macierzanka prezenują się ładnie żwirowe rabaty z: perowskią, jukka, karłowymi sosnami, szczodrzeńcem płożącym, wawrzynkiem główkowym, lawendą, kostrzewa i innymi znoszącymi susze trawami ozdobnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts