Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea - u Ciebie na podjeździe kostka ma jednolite wybarwienie? i czy było tak od razu, czy na początku widać było różnice w kolorze między kostkami z różnych palet? bo myśmy wczoraj wieczorem zmietli ostatecznie piasek i ewidentnie widać różnice w kolorze. niby nie jest tragicznie, ale i nie cudnie :( nie wiem, czy czekać aż "wyblaknie" czy już reklamować.

za to markiza zewnętrzna na oknie dachowym - re-we-la-cja! dzięki za radę :)

Skrabi, mam pas nadrynnowy, wiec tego nie widac. Nie mam fotek jak byly robione. Gdzies w dzienniku albo komentarzach pisalam o obrobkach i tam wklejalam jakies rysunki z ksiazki od kier-buda. Przy szczytowej nie mam obrobki- ponoc nie robi się jak jest dachowka skrajna. Wtedy jednak powinna być ladnie wykonczona, a u mnie niestety tak nie zrobili. "Elewator" mial mi to zrobic, ale ponoc bez sciagniecia skrajnych nie da się tam nic wcisnac. Obrobke przy szczytach ma chyba Salik.

Tatarak, u nas raczej wybarwienie jest jednolite. Sa jakies roznice, ale nie rzuca się to w oczy. Byly natomiast takie biale slady, ponoc z otarc/obic, mialy zniknac po pierwszym deszczu. W wielu miejscach sa jednak nadal. Widac to jednak tylko z bliska.

Markizy przyszly, ale bez wysokiej drabiny ich nie zamontujemy.

u mnie markiza już zamontowana - z narażeniem życia A. - ale jaka różnica od razu! w pokoju W. z 7 stopni chłodniej w te sloneczne dni! dzięki za poradę.

a z tą kostką to sama nie wiem, co robić. wzdech. tak jakby niektóre partie były bardziej zaimpregnowane, czy coś. jeszcze zobaczę, czy ich słońce nie wywabi, bo mam wrażenie, że trochę działa.

Spireo, chciałam wysłać prywatna prośbę, ale masz przepełnioną skrzynkę... byłoby cudownie, gdybyś ja opróżniła :)

Dziękuję...

Cieszyłabym się również, gdybyś tak, jak pisałaś :) udostępniła bardziej czytelna koncepcję.

Bardzo jestem ciekawa, z jakimi roślinami połączyłaś trawy ozdobne... :)

Katti, zrobiłam miejsce w skrzynce. Jeśli chodzi o plik, to muszę znaleźć gdzieś możliwość aby wrzucić pdf na serwer, bo w jpg nie widać szczegółów. Mam listę roślin i zrobiłam nawet wstępne oszacowanie - wyszło mi ok. 12 tys. zł. Przy dłuższej wolnej chwili napiszę te rośliny

• 2 weeks później...

Oj dzieje się u Ciebie, dzieje:-)

Coraz ładniej z tą elewacją, a z tarasem będzie bajka!

Nie mogę tylko rozgryźć dokładnie Twojego planu ogrodu i też jestem ciekawa z czym będziesz łączyć trawy?

Spiera, mam pytanie, bo wiem, że przymierzałaś się do podjazdu betonowego - czy orientujesz się czy, a jeśli tak - to czym, można przeszlifować ten mój nieszczęsny beton b25? I czy tak się w ogóle robi? Czy jeśli jest spaprany to już nic się z nim nie da zrobić:-(?

Balbina, dzięki :) Taras to jedno (już się nie mogę doczekać :) ), ale do tego dojdzie jeszcze obok kwadrat z lawendą i placyk z dużymi płytami betonowymi :)W wolnej dłuższej chwili opiszę ogród - nie umiem wkleić pdf-a, a sporo osób się pyta. Tylko czas, czas, czas... mam urwanie głowy w pracy, na szczęście córka wyjechała na 2 tygodnie, więc mogłam spokojnie pracować do późna... :( Balbino, nie pomogę z podjazdem. Widziałam i woła o pomstę do nieba. Niepokojące jest to kruszenie i spadek w stronę garażu. Widziałam, że pisałaś u Katti - przejrzyj Jej dziennik wstecz - był jakiś moment (chyba jak pokazywała fotki betonu), gdzie opisywała po kolei wszystkie kroki. Może zadzwoń do tego Jej speca od betonów? Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie. Tak sobie pomyślałam, czytając Twój wpis, że w porę zrezygnowaliśmy z naszego pierwszego ślusarza. Mogłaby być też katastrofa - nie wyobrażam sobie tych podpór pod schodami. Skąd bierzesz te emotikony ze strzelbami i bombami???

Pod tarasem piasek a nie zyzna ziemia. Dobrze też rozłożyć geowłokninę. Inaczej będa ci chwasty rosły.

Ekotikony mozna wklejac jak zdjęcia z zewnętrznych serwerów, miedzy i

O tak: http://emotikona.pl/emotikony/pic/41witos.gif

Edytowane przez Elfir