Tatarak 01.07.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Dziękuję za fotki elewacji - oczy sobie napasłam z projektu ogrodu nie umiem odczytać roślin (za drobne szlaczki), ale ogólny zarys wygląda bardzo interesująco - Elfir się zna na swoim fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.07.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Tatarak, Elfir jest rewelacyjna Niestety nie mam teraz czasu, aby wchodzić w szczegóły, napisze wieczorem. Nie umiem przerobić pdf w jpg, aby było czytelne, a samego pdf nie można chyba wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 01.07.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 No właśnie miał uszkodzony blat i miałam w planie dorobić u stolarza )) . Zakup stołu ciągle przede mną . Szukam w tym klimacie co Spirei i jak widzę jakie ceny sobie życzą za tego typu , to nie mogę przeboleć tego z TK ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.07.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Onoa, mi ślusarz wyceniał konstrukcję na coś ok. tysiąca (ponoć same kółka miały być drogie), a stolarz blat na 1500 zł. Kupiłam więc o połowę taniej. Ale może uda Ci się znaleźć jakieś tańsze wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.07.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ja też nie umiem przeboleć tego stołu.Spireo jaką wysokość siatki będziesz miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.07.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Spirea - u Ciebie na podjeździe kostka ma jednolite wybarwienie? i czy było tak od razu, czy na początku widać było różnice w kolorze między kostkami z różnych palet? bo myśmy wczoraj wieczorem zmietli ostatecznie piasek i ewidentnie widać różnice w kolorze. niby nie jest tragicznie, ale i nie cudnie nie wiem, czy czekać aż "wyblaknie" czy już reklamować. za to markiza zewnętrzna na oknie dachowym - re-we-la-cja! dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 02.07.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 czy mógłbym prosić o jakieś rysunki/fotki obróbek przy rynnach i przy ścianach szczytowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.07.2013 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Skrabi, mam pas nadrynnowy, wiec tego nie widac. Nie mam fotek jak byly robione. Gdzies w dzienniku albo komentarzach pisalam o obrobkach i tam wklejalam jakies rysunki z ksiazki od kier-buda. Przy szczytowej nie mam obrobki- ponoc nie robi się jak jest dachowka skrajna. Wtedy jednak powinna być ladnie wykonczona, a u mnie niestety tak nie zrobili. "Elewator" mial mi to zrobic, ale ponoc bez sciagniecia skrajnych nie da się tam nic wcisnac. Obrobke przy szczytach ma chyba Salik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.07.2013 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Tatarak, u nas raczej wybarwienie jest jednolite. Sa jakies roznice, ale nie rzuca się to w oczy. Byly natomiast takie biale slady, ponoc z otarc/obic, mialy zniknac po pierwszym deszczu. W wielu miejscach sa jednak nadal. Widac to jednak tylko z bliska.Markizy przyszly, ale bez wysokiej drabiny ich nie zamontujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 u mnie markiza już zamontowana - z narażeniem życia A. - ale jaka różnica od razu! w pokoju W. z 7 stopni chłodniej w te sloneczne dni! dzięki za poradę. a z tą kostką to sama nie wiem, co robić. wzdech. tak jakby niektóre partie były bardziej zaimpregnowane, czy coś. jeszcze zobaczę, czy ich słońce nie wywabi, bo mam wrażenie, że trochę działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 montował z domu czy wchodził na dach? Mój A. ma lęk wysokości, więc na dach nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.07.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 nie było mnie przy tym, ale chyba z domu, tylko musiał całkiem okno zdemontować. instrukcja jest tylko po niemiecku i obrazkowa - podobno o kant... potłuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 04.07.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Spireo, chciałam wysłać prywatna prośbę, ale masz przepełnioną skrzynkę... byłoby cudownie, gdybyś ja opróżniła Dziękuję... Cieszyłabym się również, gdybyś tak, jak pisałaś udostępniła bardziej czytelna koncepcję. Bardzo jestem ciekawa, z jakimi roślinami połączyłaś trawy ozdobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2013 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Tatarak, instrukcja faktycznie do niczego. Doszliśmy już do tego, że trzeba okno częściowo zdemontować. A. nie ma jednak jak sięgnąć do końca okna otwieranego, aby przykręcić te końcówki. Drabinę i tak trzeba kupić do mycia okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.07.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Katti, zrobiłam miejsce w skrzynce. Jeśli chodzi o plik, to muszę znaleźć gdzieś możliwość aby wrzucić pdf na serwer, bo w jpg nie widać szczegółów. Mam listę roślin i zrobiłam nawet wstępne oszacowanie - wyszło mi ok. 12 tys. zł. Przy dłuższej wolnej chwili napiszę te rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.07.2013 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Oj dzieje się u Ciebie, dzieje:-) Coraz ładniej z tą elewacją, a z tarasem będzie bajka! Nie mogę tylko rozgryźć dokładnie Twojego planu ogrodu i też jestem ciekawa z czym będziesz łączyć trawy? Spiera, mam pytanie, bo wiem, że przymierzałaś się do podjazdu betonowego - czy orientujesz się czy, a jeśli tak - to czym, można przeszlifować ten mój nieszczęsny beton b25? I czy tak się w ogóle robi? Czy jeśli jest spaprany to już nic się z nim nie da zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.07.2013 01:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Balbina, dzięki Taras to jedno (już się nie mogę doczekać ), ale do tego dojdzie jeszcze obok kwadrat z lawendą i placyk z dużymi płytami betonowymi :)W wolnej dłuższej chwili opiszę ogród - nie umiem wkleić pdf-a, a sporo osób się pyta. Tylko czas, czas, czas... mam urwanie głowy w pracy, na szczęście córka wyjechała na 2 tygodnie, więc mogłam spokojnie pracować do późna... Balbino, nie pomogę z podjazdem. Widziałam i woła o pomstę do nieba. Niepokojące jest to kruszenie i spadek w stronę garażu. Widziałam, że pisałaś u Katti - przejrzyj Jej dziennik wstecz - był jakiś moment (chyba jak pokazywała fotki betonu), gdzie opisywała po kolei wszystkie kroki. Może zadzwoń do tego Jej speca od betonów? Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie. Tak sobie pomyślałam, czytając Twój wpis, że w porę zrezygnowaliśmy z naszego pierwszego ślusarza. Mogłaby być też katastrofa - nie wyobrażam sobie tych podpór pod schodami. Skąd bierzesz te emotikony ze strzelbami i bombami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Pod tarasem piasek a nie zyzna ziemia. Dobrze też rozłożyć geowłokninę. Inaczej będa ci chwasty rosły. Ekotikony mozna wklejac jak zdjęcia z zewnętrznych serwerów, miedzy i O tak: http://emotikona.pl/emotikony/pic/41witos.gif Edytowane 14 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.07.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 witaj Elfir tak właśnie robimy - ziemia gorszego gatunku, tak jak na zdjęciu, na to coś, co nazywa się agrotkanina - kupiona na szybko w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.07.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 nie działa mi 'enter' w trakcie pisania postów. Znalazłam kolejne fajne pomysły na pergolę firmy Pircher http://www.willowhouse.pl/category/ogrod/altany-pergole-pircher/ Ceny tylko potwierdzają zasadność zaprojektowania samemu i zlecenia komuś wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts