Magda 34 23.12.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Spireo, Zdrowych i spokojnych Świąt. Spełnienia wszystkich marzeń. http://foto3.m.onet.pl/_m/c9da22c5fda6c03856431bfc10fadf33,10,19,0.jpg Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 26.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Spirea, dziękuję za namiar na płyty betonowe.Jak znajdziesz chwilę, poproszę o namiar na ekipę od tarasu. Z góry dzięki! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.12.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.01.2014 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Dziewczyny, dziękuję serdecznie za życzenia świąteczne i noworoczne. Również życzę Wam wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.01.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Spirea - jak zaczną po 15 stycznia zapowiadać mrozy trzeba będzie owinąc ambrowca i grujecznika. Teraz radzę pobielić pnie wszytskich posadzonych drzew, by opóźnić proces rozbudzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.01.2014 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Dziękuję za info. W styczniu chcemy jeszcze podsypać korą drzewa. Do okrycia, to pewnie znajdę coś w sklepie ogrodniczym, a bieli się rozumiem wapnem? A tak w ogóle, to mamy kolejne rośliny . Sami posadziliśmy, chyba pod koniec listopada, bzy czarne i świdośliwy. A na koniec roku ogrodnik zrobił nam niespodziankę, przywiózł cisy, choiny, tuje,. kaliny, derenie białe i wierzby. W Sylwestra zrobili nasadzenia. Z większych roślin brakuje nam wciąż świerków, dereni jadalnych i lilaków prestonowej. Szukuję też zestawienie traw, aby na wiosnę wypełnić rabaty. Kiedy najlepiej sadzić te trawy ozdobne? Elfir, jak zajrzałaś, to mam od razu pytanie. Jako zamiennik turzycy morrowa Variegata napisałaś nam m.in. carex pensylvanica lub divulsa. Bardzo podobają mi się te trawy i chciałabym uzyskać taki efekt z frontu przy świdośliwie (mamy tam mieć właśnie turzycę). Dla niezorientowanych linki: http://comnur.com/carex__pensylvanica_pennsylvania_Sedge_lg.htm http://www.anniesannuals.com/plt_lst/lists/general/lst.gen.asp?prodid=208 Nie mogę nigdzie ich jednak znaleźć. Chyba, ze trzeba poczekać do wiosny. Napisałaś nam też carex tumulicola. I ona jest w sklepie Mariusza Surowińskiego. Jednak w opisie mam, że jest zimozielona, a wolałabym taką soczystą zieleń, jak tam pod linkami. Czy wiesz, gdzie można je dostać? I drugie pytanie - pod tym drugim linkiem napisane jest, że jest to carex divulsa, a poprzednio zwana carex tumulicola. I teraz nie wiem, jak to jest. Jaką odmianę wziąć, żeby był efekt jak na zdjęciach pod linkami i żeby była dostępna? I wszystkiego dobrego na Nowy Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.01.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 trawy najlepiej na wiosnę. Bielić można też zwykłą emulsją. Turzyce w zasadzie można kupić w trzech miejscach - u Surowińskiego, u Smala (trawki.pl) i u Teresy Foszczki (Gerbera). Zdjęcia przedtawiające soczystą zieleń są robione po prostu wiosną, kiedy na roślinie są młode przyrosty. Co do systematyki turzyc, to jest tak zmienna, że nie nadązam Dlatego wypisałam po kilka nazw, które być moze są jednym i tym samym gatunkiem. Turzyca Moroowa ma jedna zaletę - szybko się rozrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.01.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Spireo jak zrobiłaś nasadzenia w sylwestra to dawaj zdjęcia,a cisy jakie masz? i skąd ,po ile?to ogrodnik je sadził,czy wy?Dzisiaj zajrzałam do Ciebie w związku z tarasem,pisałaś ,że czekasz na ujednolicenie płyt betonowych?No i co po tych kilku miesiącach?Ja szykuję się do tarasu i trochę jestem w rozsypce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mychadita 28.01.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witaj, Spireo.Piękny dom Wam wyszedł, szczególnie podobają nam się Wasze schody (trafiłam na nie przez google). Możesz napisać ile finalnie kosztowały i podać namiar na firmę (obiecałaś gdzieś w dzienniku, że podasz, jak ktoś będzie chciał). Budujemy pod Krakowem, trochę daleko od Wrocławia, ale chyba warto z nimi pogadać? Z góry dziękuję. Info może być na priva.Powodzenia w urządzaniu ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 05.02.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Hej Spirea . Ja w sprawie bulaja w drzwiach Pol-skone. Jak dobrze pamiętam zamawiałas do łazienki . Mam pytanie o względy estetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.02.2014 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Dziewczyny przepraszam, rzadko ostatnio zaglądam. Do tego mój laptop dziwnie odtwarza strony, stwarza problemy przy pisaniu i czasami ciężko coś napisać. Basiu, muszę zrobić jakieś sensowne zdjęcia.Na razie dużo nie widać. Będzie lepiej jak dojdzie wypełnienie trawami. Najpierw jednak musi iść prąd, nawodnienie, no i potem trawy. Cisy to hicksii,pod płotem (te są na wcześniejszych zdjęciach) Farmen, jeden przy oknie kuchennym - Wojtek. Na razie wszystko, poza dwiema świdośliwami i bzem czarnym sadzili ogrodnicy. Płyty raczej się nie ujednoliciły. Poznikały trochę plamy, ale dalej beton jest różnorodny. Mimo tego płyty bardzo mi się podobają A z czym konkretnie masz problem przy tarasie? Mychadito, dziękuję i witam u siebie:) Schody tj. całą metalową konstrukcję robił Norbtech. Robili też u Tatarak. Obie byłyśmy i jesteśmy bardzo zadowolone. Stopnie robił lokalny stolarz. Kwotę wyślę na priv. Onoa, nie pomogę. Nie mam bulaja. Ma go Tatarak i do Niej musisz uderzyć Nie wiem, co z tym laptopem, mam tak tylko na stronach forum -nie wybija mi liter, muszę powtarzac, wali w klawiaturę, a tak się nie da pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.02.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 obecna! Onoa, mam bulaja i chętnie się wypowiem, tylko co konkretnie chciałabyś wiedzieć? wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.02.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Spirea - jest problem z javą i reklamami na forum Muratora...U mnie komputer staje dęba kiedy tylko wejdę na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.02.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 cześć Salik jeszcze mam wielki pudło po kosiarce w kotłowni, więc wiesz .... grrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.02.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Tatarak, z tym pudłem to rozumiem jakiś szyfr z Salikiem? Salik, a da się to jakoś usunąć. Nie mogę nawet napisać w wordzie i przekleić wpisu tutaj. Na stacjonarnym jest ok, ale tam rzadko siedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.02.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 a tak mu siętłumaczę, że nadal nie zrobiłam zdjęcia instalacji zmiękczacza wody, bo mam bajzel w kotłowni w postaci pudła po kosiarce. bardzo dużego pudła po bardzo dużej kosiarce. miałam nadzieję, że jak postawię A. ultimatum "albo sprzątnij pudło, albo sam umyj Juniorowi buty (w umywalce gospodarczej w kotłowni)", to sprzątnie, ale jednak wybrał mycie butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 07.02.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Hej Spireo ) . Podziękowałam u Tatarak , ale również u Ciebie chcę bardzo podziękować za pomoc , tym razem w wyborze drzwi . Czytam sobie Wasze opinie w różnych kwestiach dotyczących wyborów wykończeniowych i jest dużo łatwiej przebrnąć przez decyzje , które często są przecież na lata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.02.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Tatarak, już rozumiem Ja się nie mogę doprosić pomiaru ścian pod listwy. Onoa, cała przyjemność po mojej stronie Kiedyś ja innych pytałam o różne rzeczy, teraz mogę się odwdzięczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.02.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Spirea - fotelowe plamy koloru w salonie wyglądają cudownie! Łazienka wygląda niezwykle szlachetnie, masz więcej jej fotek?I co to za lampa w gabinecie? wystarczy Ci tyle półek/szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.02.2014 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Tatarak, w końcu jakiś kolor nie Wygląd to jedno, ale nie siedziałam na niczym wygodniejszym Najpierw kupiliśmy Małej na urodziny i jeden dla nas na gwiazdkę. Były jednak bitwy, kto ma siedzieć, więc dokupiłam kolejny. Dzięki za łazienkę. Mam więcej zdjęć, ale nie miałam na nich tak posprzątane jak u Ciebie Muszę doprowadzić ją do ładu i wkleję. Lampa w gabinecie to Kafti Al.-verd. Fajnie się rozświetla. Szafek powinno mi starczyć. Jednak większość rzecz mam w pracy. Regały z książkami są też na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts